Данъчните погват 26-годишния бос на "Кремиковци"

НАП: Това са големи парични потоци към фирма без история
Обновена: 15 апр 2011 16:07 | 15 апр 2011 16:07,
186
Данъчните погват 26-годишния бос на "Кремиковци"
"Кремиковци". Снимка: Булфото

Пълна данъчна проверка на фирмата купувач на металургичния комбинат „Кремиковци” започва от днес, съобщиха от Националната агенция за приходите.

Инспекцията, възложена от изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов, ще изследва произхода на средствата за закупуването на предприятието, трансакциите на дружеството с други фирми и физически лица от момента на създаването си и всички данъчни последици, които са възникнали от движението на паричните потоци преди и след сделката за „Кремиковци”.

Комбинатът беше купен за 316 млн. лв. от регистрираната преди месец фирма „Елтрейд къмпани“, собственост на 26-годишния Лъчезар Варнаджиев, която беше единствен участник в търга.

Първа инвестиционна банка официално призна, че е финансирала изцяло сделката за "Кремиковци".

Банката е предоставила мостово кредитиране "до пълния размер на сделката на стратегическите партньори на "Елтрейд къмпани" ЕООД – фирмите "Надин Металс трейд" ЕООД и "Велпет консулт" ЕООД.

Икономическият министър Трайчо Трайков потвърди, че новият собственик на "Кремиковци" "Елтрейд къмпани" ЕООД е свързана с фирма "Надин" и е подкрепена финансово от Първа инвестиционна банка.

Още по темата

„Възложих проверката, защото тук става дума за много големи парични потоци към едно дружество, което няма никаква търговска или данъчна история. Интересът на държавата е да проучи напълно произхода на парите, за да сме сигурни, че всички данъци и осигуровки са внесени”, коментира изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Проверката на данъчните ще бъде основно насочена към данъка върху добавената стойност, но ще обхване още корпоративните данъци и дължимите осигурителни вноски.

Според Закона за ДДС всяко лице, чийто оборот за последните 12 последователни месеца надхвърля 50 000 лв., е задължено да се регистрира за целите на данъка върху добавената стойност.

Дружеството купувач на металургичния комбинат няма ДДС регистрация към момента, въпреки че очевидно е привлякло инвестиции в значителни размери.

Ревизорите ще проверят още числеността на персонала на фирмата, възнагражденията и осигурителните вноски, които компанията начислява и внася в бюджета.

Очаква се проверката да приключи в рамките на няколко седмици, тъй като дружеството е регистрирано скоро и броят на сделките му е малък.

Ако бъдат засечени нередности, инспекцията може да се разпростре и срещу други физически или юридически лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
12
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
то било просто ако искат да изследват произхода на средствата за закупуването на предприятие, трансакциите на дружеството с други фирми и физически лица от момента на създаването си и всички данъчни последици, които са възникнали от движението на паричните потоци преди и след сделката за банка предприятие--ми да захващат цветелинка бориславова и всички милионери мутризлатев черепа..***..Да ама никой не иска!
104
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
оффффффффффффффффффф мъка,мъка,мъкаааааа сега ще докажат едно голямо нищо
103
2
 
10
 
! Отговори
ринго преди 13 години
парите са от членския внос на ГЕРБ
102
1
 
12
 
! Отговори
На кого пробутвате преди 13 години
На кого пробутвате тази проверка. Защо си мислите че хората лапат мухи и са правени в дупета. На всички е ясно че това е една мимикрия с цел да се заблуждава народа около този измислен (по-скоро подставен купувач). Данъчната проверка най-много да стигне до подобните изводи за Цвъ Цвъ. Знаете ли кво пише на Руски паметник ...не нам... . Жалко за България.
101
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само го чакаха да преведе парите и ревизия , тая държава за нищо не става ,защо си мълчаха данъчните по време на зделката , за да влезнат парите в държавата пък после човека да му мисли *** 100% си е опекъл работата защото е печен. Данъчните да му мислят пак са прекарани
100
4
 
10
 
! Отговори
Pathetic преди 13 години
Абе, как не се сетихме! Аз сега се сетих! Майката на Вальо Топлото и свекъра и свекървата на Цветанов са дали спестените си пари, за да се развиват младите! Айде стига сте плюли, всичко е честно. Егати хората, така да плюете
99
3
 
16
 
! Отговори
Леля Пена преди 13 години
В случая *** се явява в ролята на огромна перачница с огромния кредит, който е отпуснала на едномесечна фирма.
98
3
 
4
 
! Отговори
jjj преди 13 години
Не виждам какъв е проблема? Не е нужно тази фирма и собственика и да имат каквъто и да било доход за тази сделка. 59 млн. евро е кредита от банката, който се обезпечава с Кремиковци. Другите пари предполагам документално са дадени назаем от "Надин" и другото дружество на въпросната фирма на 26 годишният. "Надин" са голяма група имат пари, предполагам, че тези пари са също кредит обезпечен с договори за вземания от контрагенти за метала, който ще придобият от Кремиковци...
97
0
 
10
 
! Отговори
glavatar преди 13 години
Всъшност,каква данъчна проверка другари всеки се досеща от къде са парите,дори и да започне такава ще свърши като при Цветанов-бързо и без резултат
96
1
 
9
 
! Отговори
glavatar преди 13 години
Ами ето какво става сега: Имаш пари,искаш да ги вкараш в работа и данъчните ти изяват главата.
95
0
 
17
 
! Отговори
Pathetic преди 13 години
Възпитайте децата си да учат икономика и право и да станат достойни политици, които да оправят България. Не им позволявайте да харесват поп-фолк. Научете ги на партриотизъм, пратете ги в чужбина да изучат добре едно образование и след това да се върнат и да участват в оправянето на държавата. Това ни е единствената надежда. Само че няма да стане. Всички млади пропадат. Наблюдавам тенденцията, че всеки от тях пише `незнам` вместо `не знам` и това е най-малкото ,разбира се.
94
0
 
13
 
! Отговори
Гордън Геко преди 13 години
Такава мазна далавера не е имало от времето когато продадоха БТК. Пак същите мазни държавни чиновници, пак същите подставени фирми, създадени преди месец и пак торби с комисионни.
93
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
очаквах да почнат проверката, след като нареже комбината
92
0
 
9
 
! Отговори
да бе преди 13 години
Дали пък не се сещаме ,какъв ще е крайният резултат от ...проверката!
91
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
90Би трябвало да има такива органи, но никой орган няма интерес да работи срещу управляващите.Това е отговорът на всички въпроси. Жалко, че българинът не обича да мисли и се поддава на постоянните PR-акцийки и първобитния популизъм на управляващите.
90
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проверката ще стгне до кривата круша.Това са ловки играчи,които добре са си опекли работата.Ще се окаже,че всичко е законно и е наред.Да дойдат танковете.
89
1
 
31
 
! Отговори
Аз преди 13 години
А защо такава проверка не направена преди фирмата да закупи комбината, т.е. още при подаване на документите????? Не е ли задължително преди сделка с такива огромни размери да се установи произходът на парите, особено когато се касае за новосъздадена фирма, управлявана от 26 годишен младеж? Очевидно, че е подставено лице и няма ли органи в тази страна, които до стигнат до истинските собственици?
88
1
 
12
 
! Отговори
Далавераджия преди 13 години
Лицето "Х" продава дрога за 5 млна лв., внася парите в банка и после плаща всички дължими данъци на НАП. Възоснова на този депозит от 5 млна лв. банката отпуска кредит на лицето "Х", а то финансира сделки на друг търговски субект... Въпросът е кой трябва да се поинтересува от произхода на парите, защото сегашният шеф на НАП се интересува само от това дали са платени данъците.
87
2
 
5
 
! Отговори
до 82 преди 13 години
Леле колко плюса имаш :)))Ти си толкова Лъчезар Варнаджиев ,колкото аз съм дяда Коледа!!!Ама като гледам плюсовете наивници достатъчно ,та давай смело , аз поне се забавлявам.
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е'баси театъра и водевилите!купувача няма регистрация по ДДС пък върти милиони,е на такава държава здраве й кажи!тя сигурно и осигуровки няма пък имала 100 човека персонал,а бе къде се намираме ние бе,преди пак намирах някакво предимство в Б-я,ама вече не мога и пред Албания да ни сложа!нито съд,нито данъци се събират,пък всеки2-ри кара мерцедес,а бе луда работа,поне в Албания знаеш,че има мафия и те решават,тука ни съд ,ни мафия,ами бай ***!