Данъчните погват 26-годишния бос на "Кремиковци"

НАП: Това са големи парични потоци към фирма без история
Обновена: 15 апр 2011 16:07 | 15 апр 2011 16:07,
186
Данъчните погват 26-годишния бос на "Кремиковци"
"Кремиковци". Снимка: Булфото

Пълна данъчна проверка на фирмата купувач на металургичния комбинат „Кремиковци” започва от днес, съобщиха от Националната агенция за приходите.

Инспекцията, възложена от изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов, ще изследва произхода на средствата за закупуването на предприятието, трансакциите на дружеството с други фирми и физически лица от момента на създаването си и всички данъчни последици, които са възникнали от движението на паричните потоци преди и след сделката за „Кремиковци”.

Комбинатът беше купен за 316 млн. лв. от регистрираната преди месец фирма „Елтрейд къмпани“, собственост на 26-годишния Лъчезар Варнаджиев, която беше единствен участник в търга.

Първа инвестиционна банка официално призна, че е финансирала изцяло сделката за "Кремиковци".

Банката е предоставила мостово кредитиране "до пълния размер на сделката на стратегическите партньори на "Елтрейд къмпани" ЕООД – фирмите "Надин Металс трейд" ЕООД и "Велпет консулт" ЕООД.

Икономическият министър Трайчо Трайков потвърди, че новият собственик на "Кремиковци" "Елтрейд къмпани" ЕООД е свързана с фирма "Надин" и е подкрепена финансово от Първа инвестиционна банка.

Още по темата

„Възложих проверката, защото тук става дума за много големи парични потоци към едно дружество, което няма никаква търговска или данъчна история. Интересът на държавата е да проучи напълно произхода на парите, за да сме сигурни, че всички данъци и осигуровки са внесени”, коментира изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Проверката на данъчните ще бъде основно насочена към данъка върху добавената стойност, но ще обхване още корпоративните данъци и дължимите осигурителни вноски.

Според Закона за ДДС всяко лице, чийто оборот за последните 12 последователни месеца надхвърля 50 000 лв., е задължено да се регистрира за целите на данъка върху добавената стойност.

Дружеството купувач на металургичния комбинат няма ДДС регистрация към момента, въпреки че очевидно е привлякло инвестиции в значителни размери.

Ревизорите ще проверят още числеността на персонала на фирмата, възнагражденията и осигурителните вноски, които компанията начислява и внася в бюджета.

Очаква се проверката да приключи в рамките на няколко седмици, тъй като дружеството е регистрирано скоро и броят на сделките му е малък.

Ако бъдат засечени нередности, инспекцията може да се разпростре и срещу други физически или юридически лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
2
 
3
 
! Отговори
нап преди 13 години
Нап май после се събуди..но знаем как ще свърши проверката...както и при футболиститте и певците...имаха мижави глоби..ако това се случи в бяла държава получават над 10г. затвор зависи колкоса пачките.
144
0
 
6
 
! Отговори
до 141 преди 13 години
Строи се нов стадион друг път...Това че направиха първа копка преди няколко години, на "нов стадион" ли ти прилича умнико??? Лапай чурката на ***, поне да ти дадат някой лев са хляб!
143
0
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
вижте на каква площ е комбината...земята земята е ценна а не руските ръждясали машини1момчето е бушон но ако е умно ще стане милионер и ще си живее спокойно стига само да не се провини като вишо бирата кюлев манол велев----
142
0
 
3
 
! Отговори
Badr Hari преди 13 години
Нема такава смешна държава и още по-смешни чиновници облечени с власт ! Оправдали сте го още преди да е започнала проверката !
141
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до *** 131Тези, с чиито данъци се пълни хазната не дремят в нета!
140
4
 
1
 
! Отговори
leko iznerven преди 13 години
много "ВАарненци" се навъдихте бре;) ама как сте информирани пу да не ви е уруки;:)и вамо и елдомчето си стоят и работят за разлика от други подобни;) а гагаренчето е саборено и се строи нов стадион:) ама нали си ВАрненец треби да ги знаеш тия неща
139
0
 
9
 
! Отговори
КИРО преди 13 години
ДРУГАРИ ОТ ДС!!!!Или закрийте държавата *** или се изметете с парите и ни оставете ! стига ЧЕРВЕНИ театри с некви измислени герой като мадридският харазартен дедо после некви клоаки с тройни гомна и сега ББ супермен) Окрадохте държавата а *** кой да ги храни !??
138
1
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
сделката е ясна и нищо няма да работи...Б.Б. и неговите приятелчета от Кувейт ще изчистят зоната и ще построят нови жилища! Ще стане супер елитен квартал..
137
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко което става в страната ни ежедневно е толкова шокиращо и ненормално....
136
0
 
8
 
! Отговори
555 преди 13 години
Куче влачи рейс!
135
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗА 16 000 000 три години условно на Ковачки а на този за 350 000 000 вероятно 200 лв глоба
134
1
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
НАП "проверява "...за да може да каже после на УФСИТЕ давайте млеко и вълна всичко е наред отивате на сланица и за кожата ....овчето стадо народ с блеене радостно потегля ..НАП направил проверка, сделката чиста...да не поглеждате към цветелина бориславова, златев черепа...че ще ви строшим черепа....заканиха се мутрите и си направиха банкет в НС а отвън кучетата във фуражки гледаха някоя Уфсъ да не се отклони и да не вземе да наруши реда и спокойствието на мафиотите в бели якички....
133
0
 
5
 
! Отговори
INFARKTNA BIRA преди 13 години
NQAMA DA SE U4UDQA AKO NQAKOI RAZSLEDVASHT OT NAP IZPIE INFARKTNA BIRA.ILI NQAKOI.
132
1
 
2
 
! Отговори
ор преди 13 години
...."произхода на парите, за да сме сигурни, че всички данъци и осигуровки са внесени"... Има резон, ако кредитодателите са длъжници на НАП и много вероятно. Иначе те, например "Надин", ако е кредитодател, а и длъжник на НАП? Може кредитодателят, ако е длъжник, да се наложи да плати задълженията си към Държавата.
131
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лъчко до вчера не е имал 5 лева в джоба, днес е милионер...Сигурно е чел книгите за Васил и Жоро Илиеви...
130
0
 
24
 
! Отговори
Лакомчо преди 13 години
Хора, държавната хазна се пълни с вашите пари, от вашите данъци. Дянков разпределя тези пари по всички министерства, а 4- 5 министерства държат парите си в ***. Следователно, вие, отрудени българи финансирате Лъчо, за да купи Кремиковци. От тази сделка 4- 5-*** тарикати ще сложат още наколко милиона върху богатството си, а вие българите, ще продължавате да плащате непосилни данъци за да може в бъдеще с вашите пари пак да се финансират полумафиотски сделки.
129
0
 
4
 
! Отговори
До 117 преди 13 години
Прав си, но до някъде.Нищо няма да се инвестира в Кремиковци. На хората щеим подхвярлят по някой лев. А Кремиковци ще го нарежат на скраб. Това е сделката.
128
1
 
11
 
! Отговори
ВАрненец преди 13 години
Тия ***-аджии лапнаха цяла България. Проблемът е, че не строят, а рушат. Вижте във Варна какво стана с ВАМО, ЕЛПРОМ и стадион "Ю. Гагарин". Същото ще е и с Кремиковци. Но никой не ше посмее да разследва мръсните им пари.
127
2
 
1
 
! Отговори
Turchinq преди 13 години
Te друго не знаят НАД, а бе оставете да заработи първо, хората някоя друга заплата да вземат, егати държавата братче. Еми ако нема бизнес от къде данъци????? Та вие го убихте с тия проверки...
126
0
 
6
 
! Отговори
до ванко от НФБ преди 13 години
братли всички тези плачат за проверка но никой няма да го направи...народа е стадо и си сака ЧОБАНИН с ГЕГА!мутрите са бойния отряд на червената мафия създадена и подкрепена от МВР..имаше боричкания, паднаха и глави но мафията се съхрани и легализира не само парите но се намърда във властта!