Данъчните погват 26-годишния бос на "Кремиковци"

НАП: Това са големи парични потоци към фирма без история
Обновена: 15 апр 2011 16:07 | 15 апр 2011 16:07,
186
Данъчните погват 26-годишния бос на "Кремиковци"
"Кремиковци". Снимка: Булфото

Пълна данъчна проверка на фирмата купувач на металургичния комбинат „Кремиковци” започва от днес, съобщиха от Националната агенция за приходите.

Инспекцията, възложена от изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов, ще изследва произхода на средствата за закупуването на предприятието, трансакциите на дружеството с други фирми и физически лица от момента на създаването си и всички данъчни последици, които са възникнали от движението на паричните потоци преди и след сделката за „Кремиковци”.

Комбинатът беше купен за 316 млн. лв. от регистрираната преди месец фирма „Елтрейд къмпани“, собственост на 26-годишния Лъчезар Варнаджиев, която беше единствен участник в търга.

Първа инвестиционна банка официално призна, че е финансирала изцяло сделката за "Кремиковци".

Банката е предоставила мостово кредитиране "до пълния размер на сделката на стратегическите партньори на "Елтрейд къмпани" ЕООД – фирмите "Надин Металс трейд" ЕООД и "Велпет консулт" ЕООД.

Икономическият министър Трайчо Трайков потвърди, че новият собственик на "Кремиковци" "Елтрейд къмпани" ЕООД е свързана с фирма "Надин" и е подкрепена финансово от Първа инвестиционна банка.

Още по темата

„Възложих проверката, защото тук става дума за много големи парични потоци към едно дружество, което няма никаква търговска или данъчна история. Интересът на държавата е да проучи напълно произхода на парите, за да сме сигурни, че всички данъци и осигуровки са внесени”, коментира изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Проверката на данъчните ще бъде основно насочена към данъка върху добавената стойност, но ще обхване още корпоративните данъци и дължимите осигурителни вноски.

Според Закона за ДДС всяко лице, чийто оборот за последните 12 последователни месеца надхвърля 50 000 лв., е задължено да се регистрира за целите на данъка върху добавената стойност.

Дружеството купувач на металургичния комбинат няма ДДС регистрация към момента, въпреки че очевидно е привлякло инвестиции в значителни размери.

Ревизорите ще проверят още числеността на персонала на фирмата, възнагражденията и осигурителните вноски, които компанията начислява и внася в бюджета.

Очаква се проверката да приключи в рамките на няколко седмици, тъй като дружеството е регистрирано скоро и броят на сделките му е малък.

Ако бъдат засечени нередности, инспекцията може да се разпростре и срещу други физически или юридически лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те ти булка, Спасовден !
124
3
 
4
 
! Отговори
До118 преди 13 години
Ще проверяват от къде имат толкова много пари. Ако ще и да е на 1 ден фирмата все тая. Някой е извадил 316 милиона от джоба и ги е дал. От къде толкова пари? Това се проверява. Дори и банка да е кредитирала, тя е има вероятно ипотека върху такама голяма сума ипотеката ще е за поне 400милиона, от къде има толкова имоти, ето това ще се проверява. А не дейноста на новата фирма.
123
1
 
1
 
! Отговори
хехе, преди 13 години
сега да не стане държавата прибира и с двете ръце а къде гледаха като го одобриха като кандидат на търга ?
122
0
 
4
 
! Отговори
до 113 преди 13 години
ТЕ са,....... заварено положение ?То Надето се предлага за Президент, след 20 г., за какво говорим ?????
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
nie naistina sme unikati v sveta.nqama drug narod i druga dirjava da e tolkova primirena s edno podkupno pravitelstvo,pravorazdavni organi, policiqa i vsi4ko 6to se nari4a vlast.mamka mu.moje li nqakoi da mi kaje v kogo i v kakvo da vqarvam.
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Погват го ама накрая пак нищо!
119
0
 
9
 
! Отговори
кире либерало преди 13 години
Намерили къде да гледат.... Отчитане на дейност..... Другаде трябват проверки, другаде, Стефанов.....
118
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
114Неможе.Има да се учим доста и пак няма да бъдем като тях.
117
0
 
8
 
! Отговори
???? преди 13 години
hahaha,еххх палячовци простиии,тази фирма е регистрирана 17.03.2011г,вероятно има само управител,и нито една сделка,и кво ще проверяват.......??????????????
116
0
 
19
 
! Отговори
смееех преди 13 години
Сега вече всички знаеме защо няма инвестиции и защо нямаме приходи за пенсии и заплати. Докато тарикатите си точат ДДС-то НАП се занимава с кремиковци дето само те не разбраха че е надин и зад тях ***! А *** и всички банки в Б-я се контролират на много по-тежък мониторинг от БНБ!СРАМ И ПОЗОР ЗА НАП! УВОЛНЕНИЯ НА СЕКУНДАТА! Кажете ми кой нормален инвеститор ще се навие да инвестира в Б-я ако нап в момента в който той се съгласи да инвестира го погват с безумните си проверки вместо да разследват източването на ДДС примерно от всекви тарикати. Още повече *** се контролира от БНБ а там контролът е жесток. Не е като *** от нап. БЕЗУМИЕ! Всеки нормален човек ще се хване за главата. Намери се един инвеститор тая година дето да налее 300 милиона лева от които забележете 80 милиона директно заминават за бюджета тоест за Дянков и 60 милиона за работни заплати на работниците и *** от НАП пак недоволни ще хабят ПАРИТЕ И РЕСУРСА да проверяват *** дето е на ВСЕКИДНЕВЕН ТЕЖЪК КОНТРОЛ от БНБ като всяка друга банка. И после защо няма приходи и пари за увеличение на пенсии и заплати. И защо няма инвестиции!
115
0
 
13
 
! Отговори
:) преди 13 години
Хайде на бас, че всичко ще е ОК :)
114
3
 
8
 
! Отговори
ПР на НАП преди 13 години
Заради смешния си ПР НАП ще изгонят и малкото останали инвеститори ако въобще са останали!Проблема на НАП е че не са имали акции скоро и като не събират приходи поне някакъв ПР трябва да си направят. Кремиковци е шумно в момента в медиите и около тях могат да си направят тоя ПР! Те това е проблема на нап в момента!
113
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Баси , а колко хубава държава можехме да бъдем. По-добре и от Швейцария.
112
0
 
15
 
! Отговори
ванко преди 13 години
МАФИЯ!ТОВА Е БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ.КАТО ПОЧНЕШ ОТ КРЕМИКОВЦИ,НИКОЛАЙ БАНЕВ,ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ,ГЕНЕРАЛ ЛЮБЕН ГОЦЕВ,НИКОЛАЙ ГИГОВ,КОКО ДИНЕВ,ПЕТЯ СЛАВОВА,ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА,АДВОКАТ БАТКОВ,ТАКИ,ИЛИЯ ПАВЛОВ,ТИТАН И ЦСКА,ЛИТЕКС,БАЦАТА,ГЕОЧИТЕ,ПЕНГЕЗОВ,АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ,АЛЕКСАНДЪР ТОМОВ,МАСЛАРОВА,ДОГАН,САСКСОБУРГОТСКИ,ПЪРВАНОВ,КОСТОВ,ОВЧАРОВ ,ПЕТКОВ, ВСИЧКИ ГОЛЕМИ БАНКИ И ХОТЕЛИ.МИТНИЦИ,ТЕЛЕВИЗИИ И ВЕСТНИЦИ СЪЩО.И ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ БУЛ ИНС,АРМЕЕЦ И ДРУГИ.***,СИК ,ВИС,МУЛТИГРУП КАКВО СА???
111
0
 
21
 
! Отговори
Банкерът преди 13 години
Навремето така Ирен Кръстева си купи медийна империя, с държавни пари, отпуснати като кредит от ***. Номерът мина и сега *** работи по същата схема.
110
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То и Цоцко го погнаха данъчните. И какво? Подкупите законни били се оказа. От тъста, разбираш ли ...
109
1
 
7
 
! Отговори
Грую преди 13 години
jjj, проблема е, че преди да се отпусне кредита, не е имало договор за покупката. Т.е. не може кредита да се обезпечава с нещо, което не е твое. Явно обезпечението е нещо на екс-Надин. Или по-вероятно кредита е отпуснат на екс-Надин, които след това са предоставили кредит на новата фирма - необезпечен. Едва след това *** отпуска вече обезпечен с Кремиковци кредит, като си нетира разликата от 59млн. Въпроса е как е са го прекарали с концентрационния риск - Наредба7 на БНБ няма как да я заобиколят
108
2
 
21
 
! Отговори
Чичо Скрудж преди 13 години
Прави ли ви впечатление, че българска банка отпуска заема. Няма чужда банка в България, която да финансира такава мафиотска сделка. Просто чужденците си имат правила и ги спазват.
107
0
 
9
 
! Отговори
на дали преди 13 години
*** е добра банка и съм доволен от обслужването на клиентите си.Но защо се е забъркала с групировки не разбирам.А ,ако не съм прав ,да излезе някой от банката (оторизиран за целта) и да каже ,че не са обвързани с *** !!!!!
106
0
 
8
 
! Отговори
до 90 преди 13 години
Добро утро !Системата е ,къде е ....ДАЛАВЕРАТА ,всичко друго отпада !Все пак си в БГ .