Не бил Лъчо купувачът, само движел нещата!

Трайчо Трайков доволен от сделката за "Кремиковци"
Обновена: 15 апр 2011 15:19 | 15 апр 2011 15:18,
67
Не бил Лъчо купувачът, само движел нещата!
Трайчо Трайков. Снимка: Булфото

Министър Трайчо Трайков е доволен от продажбата на "Кремиковци" и е оптимист за бъдещето на предприятието.

Комбинатът беше купен от регистрираната преди месец фирма „Елтрейд къмпани“, собственост на 26-годишния Лъчезар Варнаджиев, която беше единствен участник в търга.

Трайков съобщи, че вече се е срещал с представители на купувача, които са му разказали за плана си за комбината. "Оптимист съм, че от тази сделка ще излезе нещо хубаво”, каза министърът.

„Вече мисля, че не е тайна за никого коя индустриална и финансова група придоби активите на комбината, така че не става дума за един 26-годишен мъж – човекът е упълномощен от групата си да движи този въпрос“, обясни Трайков.

Той посочи, че новият собственик на "Кремиковци" е "Елтрейд къмпани" ЕООД, която е свързана с фирма "Надин" и е подкрепена финансово от Първа инвестиционна банка.

Първа инвестиционна банка пък официално призна, че е финансирала изцяло сделката за "Кремиковци".

Още по темата

Банката е предоставила мостово кредитиране "до пълния размер на сделката на стратегическите партньори на "Елтрейд къмпани" ЕООД – фирмите "Надин Металс трейд" ЕООД и "Велпет консулт" ЕООД.

Според Трайчо Трайков важното е, че служителите ще получат дължимите си заплати, държавата ще получи 80 млн. лева, които ще влязат в НАП и в бюджета.

"Важното е, че се слага край на агонията в Софийското поле. 80% от площадката ще се изчистят и ще имаме едно действащо предприятие, отговарящо на всички екологични норми и което ще има около 1000 работници”, посочи той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
43
 
! Отговори
Лъчезар Варнаджиев преди 13 години
ЕЙЙЙ ЧОВЕК ЕДИН ЗАВОД НЕ МОЖЕ ДА СИ КУПИ НА СПОКОЙСТВИЕ!
24
6
 
11
 
! Отговори
Def преди 13 години
Бизнес център подобен на този в Младос 4, а не МОЛ, пък и защо да няма един МОЛ щом има кой да си пазарува? Ходили ли сте в района особенно зимно време? Направо е като декор от сценарий за филм на Хичкок.....смог, мърсотия пепеляци....а и колко мильони се изцицваха от нашите данъци за "великия " комбинат.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като всичко в сделката е толкова прекрасно защо истинските собственици не си показват лицата, а изпращат разни бушони - поставени лица?Независимо за какво ще се изхарчат парите от продажбата, не може един министър да покровителства сделки, при които не е ясно откъде идват парите и от кого, все пак това не му е бащиния!И преди да се изказва за каквото и да било крайно време е да се подготви и информира, а не после да реве по медиите, че не чул не разбрал, не могъл!
22
12
 
7
 
! Отговори
asd преди 13 години
Това не е предприятие а гробница! Да се изчисти и да не губим повече от това нещо. Къде е смисъла заради няколко хиляди работни места, да губи цялото общество. Ето заради такива безумия фалира плановата икономика в толкова много държави. Повечето от тези работници ще си намерят място другаде и може и по-доволни да са. Е, може да им е по-трудничко да крадат на друго място, но какво да се прави.
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Деф то икономика само с молове и бизнес центрове не се движи. Трябва и индустрия и селско стопанство и туризъм и енергетика, Не ще само да леиш бетон батка.
20
0
 
3
 
! Отговори
alo преди 13 години
do 8Prednite prodawbi sa bili na firmata Kremikovci (sys stotici milioni zadylweniq). Sega se prodavat samo aktivite na faliralata firma Kremikovci. Pone az taka go razbiram.Izvinete za latinicata!
19
9
 
11
 
! Отговори
Ganjo преди 13 години
на Бай *** не може да му се намери колая. А ако случайно се появи на хоризонта някой преуспял, тогава *** Балкански съвсем пощурява, зависта почва да му гризе малкото мозъче и най-големията европейски ***(т.е. *** Балкански) почва да излива помия о да плюе като пепелянка отрова. С тоя българо-*** манталитет, България никога няма са се оправи. Наистина жалко, не за съществата населяващи територията на България, а за българска чудесната природа.
18
2
 
14
 
! Отговори
Олеее до 12 преди 13 години
Ти си *** като *** селчо! Все едно седесар от 20г. слушам - "да сринем всичко защото е комунистическо". Не виждам на какво се радваш, след като крадат и теб и труда на *** и баща ти. Трябва да си изключително *** да се радваш, че собствената ти държава я съсипват 20г. разни ***. Трябва да си супер *** да се радваш, че ти съсипват живота 20г. разни ***. Не знам колко си ***, но знам, че с подобни тъпотии далеч няма да стигнем.
17
1
 
14
 
! Отговори
до 14 преди 13 години
"ще се започне изграждането на един бизнес център и логистични офиси"т.е. МОЛ с много магазини, че са малко, трябва да има навсекаде матр'ял ;) и дюнерджии- те ни пазят от терористи!
16
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Самия факт, че Агенцията по приватизация е допуснала новорегистрирана фирма, без ясен предмет на дейност и опит в дадения бранш, без бизнес и инвестиционен план за развитието на предпиятието е крайно показателен. А министъра ръкопляска и се усмихва без да коментира тези доста интересни въпроси.
15
3
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
Egati mrynkaneto za predpriqtie, koeto vinagi e rabotilo na zaguba...i e bilo izpolzvano za iztochvane na dyrjavata. Spored men i chudesno, che tiq lamarini shte se mahnat!!!! Tova neshto taka troveshe grada
14
4
 
11
 
! Отговори
баба меца преди 13 години
Не бил Лъчо купувачът, само движел нещата! - и това не Ви притеснява?!? и нямате никакви въпроси към кой кога колко и тн?!? и 30 мил. незнайно откъде дошли за търга няма значение от къде са?!?ЕВАЛА а сега нека всички заедно тръгнем към нашият роден край пък тук нали само работим.
13
11
 
14
 
! Отговори
Def преди 13 години
Какво лошо виждате в това че измисления безумно "комбинат", който е тотална щета ще бъде разпарчетосан, земята ще бъде реколтивирана, ще се започне изграждането на един бизнес център и логистични офиси и складове, ще има работа за много хора и т.н. Ето преди няколко дена пепеляците от това безумие на соца направо засипа гр. Елин Пелин и околните села. Стига сте хейтарствали по всевъзможни форуми.
12
11
 
20
 
! Отговори
:) преди 13 години
Речник на наглостта:"Ще разчистим за да го направим екологично чисто" -> "да се продаде на безценица да ни се маха от главата""Ще излезе нещо добро" --> За мен и за семейството ми, а като се напия може и на аверите да пусна по нещо"Доволен съм" --> щом заработя по 10-20 милиона на седмица...
11
30
 
13
 
! Отговори
Мадухатор преди 13 години
Точно така! Браво на предприемчивия националноотговорен български капитал в лицето на *** и Надин. Комунистическите *** нека да *** от яд, че изтърваха кяра тука. САМО ГЕРБ !!!
10
2
 
13
 
! Отговори
anananan преди 13 години
а 300-те милиона към НЕК, Булгаргаз, БДЖ, тях няма ли да си получи държавата? или да източат още толкова пък пак фалит?
9
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трайчо Трайков или си *** или си мнооого добре платен (под масата) !
8
10
 
19
 
! Отговори
do #4 преди 13 години
какви пари да носи бе! беше и е на МИНУС 2.000.000.000,00лв ако можеш да броиш нулите!!! у да ви *** и платените комунистически драскачи!!! барем нема да се носят към софия оранжево жълти облаци от ебемти и какво!!!
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък не виждам нищо лошо всичко да отиде за скрап и да се построи нещо хубаво. Въпроса обаче е в цената която ще прибере държавата, а тука вече има някаква измама.
6
1
 
21
 
! Отговори
СС преди 13 години
Че на кой му пука кой е купувачът - дали Лъчо дали Пръчо все на скрап отива ...