Не бил Лъчо купувачът, само движел нещата!

Трайчо Трайков доволен от сделката за "Кремиковци"
Обновена: 15 апр 2011 15:19 | 15 апр 2011 15:18,
67
Не бил Лъчо купувачът, само движел нещата!
Трайчо Трайков. Снимка: Булфото

Министър Трайчо Трайков е доволен от продажбата на "Кремиковци" и е оптимист за бъдещето на предприятието.

Комбинатът беше купен от регистрираната преди месец фирма „Елтрейд къмпани“, собственост на 26-годишния Лъчезар Варнаджиев, която беше единствен участник в търга.

Трайков съобщи, че вече се е срещал с представители на купувача, които са му разказали за плана си за комбината. "Оптимист съм, че от тази сделка ще излезе нещо хубаво”, каза министърът.

„Вече мисля, че не е тайна за никого коя индустриална и финансова група придоби активите на комбината, така че не става дума за един 26-годишен мъж – човекът е упълномощен от групата си да движи този въпрос“, обясни Трайков.

Той посочи, че новият собственик на "Кремиковци" е "Елтрейд къмпани" ЕООД, която е свързана с фирма "Надин" и е подкрепена финансово от Първа инвестиционна банка.

Първа инвестиционна банка пък официално призна, че е финансирала изцяло сделката за "Кремиковци".

Още по темата

Банката е предоставила мостово кредитиране "до пълния размер на сделката на стратегическите партньори на "Елтрейд къмпани" ЕООД – фирмите "Надин Металс трейд" ЕООД и "Велпет консулт" ЕООД.

Според Трайчо Трайков важното е, че служителите ще получат дължимите си заплати, държавата ще получи 80 млн. лева, които ще влязат в НАП и в бюджета.

"Важното е, че се слага край на агонията в Софийското поле. 80% от площадката ще се изчистят и ще имаме едно действащо предприятие, отговарящо на всички екологични норми и което ще има около 1000 работници”, посочи той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
31
 
! Отговори
баба меца преди 13 години
Всичко отива на скрап а земята става София2. Много хубав биснес план.That's all folks!!!
4
13
 
26
 
! Отговори
Oleee преди 13 години
Ясноо! Всички са взели комисионните! Кремиковци отива на скрап! Министъра доволен, че намерил пари за заплати и държавни вземания! Работниците да го д..хат! Всичко е тип-топ! ВЪПРОСА Е - ЗА *** ЛИ НИ ВЗЕМАШ трайчо? И като разпродадете и малкото останало, какво правим после? Откъде пари в бюджета, откъде работни места? Кое му е нормалното да съсипеш едно предприятие, вместо да го оздравиш и да ти носи пари години напред?????
3
7
 
33
 
! Отговори
друг читател преди 13 години
още преди месец-два се говореше как някой ще изкара 700-800 милки лесно от останките на Кремиковци...Интересно ми е само защо така наречените "журналисти" мълчат като мишоци и не смеят да питат Как?, Защо?, После какво? и т.н. Или се уплашиха от 6.00 самооценката на Б.Б. - да не би да им се скара и да им спре хранилкатаПодобни схеми са типични за бананови държави и за миналия век
2
19
 
29
 
! Отговори
elica1204 преди 13 години
Ха, министърът се лъже, че Лъчо има акъл да ръководи възраждането на Кремиковци !!!Но ние се не лъжем - Кремиковци ще го разпарчат и продадат за скраб и след 5 години ще продадат земята под него ...ЕГАТИ ПРИВАТИЗАЦИИТЕ И НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТИТЕ И НЕДОУЧЕНИТЕ МЕНИДЖЪРИ И МИНИСТРИ!
1
27
 
43
 
! Отговори
некъв читател преди 13 години
"Оптимист съм, че от тази сделка ще излезе нещо хубаво, каза министърът.Е как не, то това сигурно ти е сделката на живота. Остава само *** да кажат и колко точно са ти превели на тебе, на ББ и на всичките ***, участващи в далаверата.