Площад на Батето кръщават в селото на купона

Бившият шеф на БOK е оставил трайна следа в Брестник
Обновена: 15 май 2011 19:38 | 15 май 2011 19:34,
103
Площад на Батето кръщават в селото на купона
Снимка: Архив Булфото

„Иван Славков – Батето”, това име от следващата година ще носи площадът в пловдивското село Брестник. Идеята идва от кмета на населеното място Георги Козов, който разказва, че в селото на купона и виното Батето редовно е купонясвал с приятели и колеги.

Бившият шеф на Българския олимпийски комитет (БОК)и на БФС е оставил трайна следа в спомените на хората от района.
„Батето и приятели правиха банкети в местната кръчма, известна като „Позитано” 20, ядяха и пиеха по три дни”, спомня си кметът на Брестник. На маса се събирали по над 100 човека.

Музикантите от заведението също си спомнят Батето с добро: „Неговите бакшиши бяха най-големите, които сме получавали някога, беше щедър човек”, разказва шефът на оркестъра.

По време на празниците, Батето е пиел ракия, а после е минавал на вино от Брестник. Селото, известно и като столицата на мавруда, е привличало неведнъж покойния шеф на БОК и БФС.

Още по темата
„Желанието му беше празниците Трифон Зарезан и Свети Валентин да се слеят, а от лозовите масиви освен грозде, да растат и кебапчета”, спомня си още кметът на селото.

За да увековечат Батето, местните управници ще кръстят площада в Брестник  на негово име. 

Баралеф с лика на Иван Славков-Батето ще бъде поставен над чешмата в селото. Срещу кметството пък ще бъдат нарисувани петте олимпийски кръга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
19
 
! Отговори
ЕВАЛЛА , НА ПЕШО .. преди 13 години
...ОТ 32,..... ХА,ХА,ХА,АААААААААААААА......!КАЖИ ИМ ГО ПАК,... НА ТИЯ *** ОТ ФОРУМА ,ТУКА.....!БАТЕТО СИ БЕШЕ ЕДИН ОБИКНОВЕН , КОМУНИСТИЧЕСКИ ***......КАКВИТО СЕ НАПЛОДИХА СЛЕД 9.09.44г., ..ОБИЛНО В БЪЛГАРИЯ, ПОД МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО НА БКП!ПЪЛНИ ,ЧЕРВЕНИ *** .....ЖИВЕЕЩИ ЗА ЕДНАТА МУФТА...НА ДЪРЖАВНА СМЕТКА!ЗАТОВА СМЕ НА ТОЯ ХАЛ.....!
39
3
 
6
 
! Отговори
Nabor 1964 ot D преди 13 години
Zashto se zabluzdavame. Ako ne beshe zet na Todor Zivkov, edva li shteshe da se izdigne.Spomnjam si prez 80te na Abiturientska ve4er v Hotel Rodina - doide s taifata, pora4a hjakolko butilki Whisky i kofi led i razvali ve4erta na abiturentite. Misljy 4e i Jan4o Takov, drugoto mekere, beshe s nego. A da ne govorim za dalaverite s MOK. Ne mog ada povjarvam, 4e normalni hora mogat da go uvazavat, osven ako ne sa ot negovata taifa, imali oblagi.Dobre 4e se mahnah ot tazi smotana darzava.
38
9
 
6
 
! Отговори
ritci преди 13 години
ЕЕЕЕЕгати нацията сме,много на място е казан лафа,че "ако впрегнем българската завист в атомна енергия,нама да ни трябва АЕЦ-Белене,даже и Козлодуй може да затворим.На поклонението на БАТЕТО имаше хиляди хора които чакаха с часове под дъжда, за да си кажат последно сбогом с "пияницата"и"алкохолика".А тези които плюят по батето ....да са живи и здрави,но някой ден и те ще се споминат,а на тяхното погребение едвали ще има 15-20човека.
37
10
 
8
 
! Отговори
Нужно е преди 13 години
Нужно е улича или булевард в София да се кръсти на Батето!
36
3
 
1
 
! Отговори
До "Ленин" преди 13 години
Психар, в Св.Наум лекуват величията като теб. *** доброволно да ти помогнат, преди да се наложи да е принудително! Имаш тежък проблем.
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПЕШО, БЕ ТИ ДА НЕ СИ ПО-ХУБАВ?ОБАЧЕ Срещу БАТЕТО да бягаш немож го стигнеш
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kakvo da se pravi,naroda kato go obicha.......
33
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
za6to triabva da se vuznasia edin alkoholik i zenkar, tova li e nai-vaznoto v zivota
32
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
za6to triabva da se vuznasia edin alkoholik i zenkar, tova li e nai-vaznoto v zivota
31
11
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Дайте да не се лъжем Батето беше пияница,гюведжар и комунистическо *** пояло и попило за сметка на народа!Лошо нема то ако е само той бълха ни ощипала!
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
30 - А колко хубаво щеше да е да се спомеаваше твоето име и то с признателност! Ако можеше и някой мегдан на твое име да кръстят!:)
29
10
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Държавата ни винаги се е управлявала и ще се управлява от простаци затова отвсякъде по медиите се лее простотия то не бяха Батета не бяха Пищови,Дуковци Муковци ква ли не *** какви ли не курвички и *** постоянно ги пускат по медиите да ръсат простащина за да не забележиме кви прости хора ни управляват и грабат!
28
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледам в този форум има хора, на които на гроба им няма кой и едно цвете да им сложи милите! Страдат яко затова, че Батето черпи уважение и след *** си:)
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на хората! Щом го уважават и са съгласни чудесно! Дай Боже всеки да заслужи уважението на хората, а не като Боко и Цвъцко да обявявят цяла нация за престъпници! *** то вярно! Като си престъпник и другите не са като теб, то другите са престъпници
26
10
 
9
 
! Отговори
до ЛЕНИН преди 13 години
Такива *** като теб на нокъта на малкия му пръст не могат да се мерят!Какво си постигнал ти бе ***,че си позволяваш да плюеш човека,59867 защото освен злоба и мръсотия от теб нищо друго не излиза!
25
12
 
15
 
! Отговори
някой преди 13 години
Батето беше велик Човек - бохем, обичащ живота, с прекрасно чувство за хумор, щедър, широко скроен, а не като коментиращите тука - тесногръди еснафи, мразещи живота си и търсещи вина за мизерията си във всичко, но не и в себе си :) :) :) мишленца
24
6
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Има и някой точни попадения тоя тъпир например изказването му Борисов да беше прочел поне една книга докато хранеше кучето на дъщеря ми!
23
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо лошо! Който го уважават хората, намират начин да засвидетелстват уважението си:) След Борисов ще останат само псувни по негов адрес!
22
10
 
5
 
! Отговори
някой преди 13 години
разбира се че предпочитам Батето да ми е кумир - ти, Ленин, кого предлагаш? :) :) :)
21
4
 
15
 
! Отговори
666 преди 13 години
Цял живот сме го издържали...