Дженерали не иска пари от Горсови

Компанията дала 50 000 лв. за Мануела, получила отчет за 12 000
Обновена: 18 юни 2011 13:36 | 18 юни 2011 13:30,
156
Дженерали не иска пари от Горсови
Мястото на катастрофата, причинена от Максим Стависки, в която пострада Мануела, а 23-годишният Петър Петров загина. Снимка: архив, Булфото

Застрахователната компания „Дженерали“ се отказва от парите, които трябва да получи от семейството на Мануела Горсова за разходите по делото, което бяха завели срещу дружеството.

Преди дни семейството загуби процеса срещу застрахователя и затова по закон трябва да му плати разходите за него в размер на 12 120 лева.

„Дженерали Застраховане” никога не е предявявало и няма никакви претенции към получаването на обезщетение от страна на семейството за направените разходи по това дело“, съобщиха днес от компанията и обявиха, че се отказват от парите.

От там уверяват, че ще изпълнят всички свои задължения по отношение на разходите, които предстои да бъдат направени за бъдещото лечение на Мануела. Условието е те са доказани, защото по закон компанията не може да покрие разходи без документи за тях.

От застрахователното дружество посочват, че още през ноември 2009 г. са платили авансово на семейството на Мануела Горсова 50 000 лева за лечението й.

Още по темата

Родителите на момичето обаче не са отчели всички средства – представили са документ за разходи само за 12 695 лв., а за останалите пари дружеството и до днес няма доказателства как са похарчени.

„След разговор с родителите, в който те споделят, че за голяма част от дейностите за лечение и рехабилитация на Мануела не могат да получат документи за разход от специалистите, „Дженерали Застраховане“ предложи да влезе в контакт с тях. До момента семейство Горсови не е предоставило координати за контакт с тези специалисти“, се посочва в съобщението на застрахователя.

Припомняме, че в иска си до съда майката на Мануела Горсова настояваще компанията да плати близо 190 хиляди лева, похарчени за лечението на момичето в Израел. Съдът обаче счете, че не може сумата да се дава на семейството повторно – тези средства вече са платени от дарители.

„Семейство Горсови разполагат с документи, които доказват факта, че направените разходи са изплатени именно от дарения, съгласно волята на дарителите. От това произтича и решението на съда, че семейството не е претърпяло имуществени вреди, за каквито е завело делото“, посочват още от застрахователната компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
До 74 преди 12 години
Това е вече съмсем друг случай. Като толкова искш да разбереш как по закон са наказват такива като Максим Ставински, можеш просто да прочетеш закона, ако не мързи разбира се!
76
0
 
11
 
! Отговори
redordead преди 12 години
Не знам далис те гледали филма Сико, но там тези здравните застрахователи в америка си имат специални хора, които прегеждат всяко искане да се заплати лечение, и работат им е да намерят всякакви вратички да откажат тва лечение, особено скъпите интервенции - колкото повече откази имаш - толкова по-големи бонуси ще получиш - т.е. колкото повече хора осъдиш на смърт, толкова повече пари ще спечелиш...
75
2
 
0
 
! Отговори
redordead преди 12 години
neosonovatelno prosto ne im se davat pari iskat da se namaliat razhodite im do minimum zastoto minimlnata 4ast ot sredstavat d moenta koito sa dadeni po deloto i tezi 50 hil na semeistvoto im se vijdat mn puk i znaiat 4e ste im mine nomera vmesto da dat 190 hil kolkoto e bilo le4enieto ste dadat 60 hil na sudiata a toi ste gi razpredeli po mrejata imam predvid tezi hora koito spomagvat za cialata rabota i golemia dial si ostava za nego abe sistemata e dosta prozra4na
74
3
 
1
 
! Отговори
Loredana преди 12 години
A po zakon piqnite voditeli, prichinili smurt kude trqbva da sa ???
73
2
 
7
 
! Отговори
БРАВО преди 12 години
Та хора плащайте си Гражданска отговорност - до 5 млн.лв , така пише там.А истината е че Гражданска отговорност е като Частен Пенсионен Фонд или като мобилен оператор - крадци на едро.
72
1
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 12 години
Виж какво приятел има закон за застраховането, там си е описан реда по които застрахователя е ДЛЪЖЕН да обещети засегнатото лице - всичко друго са празни приказки. Не може съда да нарушава закона само, защото бай Иван от Вълчидол смята някой си за измамник. Да не говорим, че в конкретния случай имаме класически случай за опит за застрахователна ИЗМАМА - не може да получиш обещетение от 50 000лв., да за какво е израсходвана сумата и да искаш още пари!
71
3
 
13
 
! Отговори
ИВАН 1960 преди 12 години
ЗК ;ДЖЕНЕРАЛИ; СА ДЛЪЖНИ ДА ИЗПЛАТЯТ ВСИЧКИ РАЗХОДИ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА МАНУЕЛА ПО ЗАСТРАХОВКА Г.О. НА КИЛЪРА СТАВИЙСКИ,НЕЗАВИСИМО КОЙ Е ПЛАТИЛ ТЕЗИ РАЗХОДИ,ПРЕДИ 2г.МИ СЕ СЛУЧИ ПОДОБНА СЛУЧКА НО ЗК;АЛИАНЦ; МИ ИЗПЛАТИ ВСИЧКО ДО СТОТИНКА,ТАКА ЧЕ СТИГА СТЕ ПРАВИЛИ СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ НА ТАЗИ ТЕМА!ПРОСТО ДЖЕНЕРАЛИ НЕ ИСКАТ ДА ПЛАЩАТ И ТОВА Е!
70
2
 
7
 
! Отговори
redordead преди 12 години
аха, а дженерали защо отказва да си помем ангажимента с мотива, че лечението е поето от дарители?
69
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човек плаща пари за застраховка за да получи обещетение в случай на застрахователно събитие, а не да води дела! Иначе от застраховка няма смисъл. Аз не виждам полза повече кой да е да се застрахова в България щом застрахователите са измамници както в случая с Дженерали. Само луд който иска да си подари парите би правил застраховка при тях.
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а някъде някой каза ли за какво и колко пари трябва да се изплатят от застраховка ? ... не е ли фиксирана сума или се изплаща до живот?
67
1
 
3
 
! Отговори
redordead преди 12 години
bez da sum sudia ili advokat ti kazvam 4e triabva da te obestetiat po zakon bez zna4enie kakvi i ot kude sa ti peoti razhodite tova niama zna4enie
66
5
 
2
 
! Отговори
от 53 преди 12 години
цъкайте ми минуси колкото искате...щом си мислите, че е нормално да се "пожелават" подобни нещацигани ...
65
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма значение дали са платили дарите или не. Дженерали България трябваше да платят, защото за това ТЕ СА ВЗЕЛИ ПАРИ ! Значи за сключване на застраховка прибират пари, но ако не дай-боже се наложи да платят обещетение почват да шикалкавят и се стига до дела. Това си е измама.
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подкрепям 56 защото де факто наистина така излиза
63
6
 
7
 
! Отговори
Киро Скиора преди 12 години
Тия мошеници Горсови, най-вече Горсов комарджията, само парите ги интересуват.
62
3
 
7
 
! Отговори
mom преди 12 години
Ама и тези Горсови хич не ми харесват. За всичко трябва доказателства и документи, и ако си ги поискаш тисе дават. Но нали иначе играем комар. Особено в застраховането ако ти липсва един документ духаш супата отвсякъде. Крайно време е всеки да разбере, че в един договор има две страни - четете внимателно и питайте ако не ви е ясно, но всеки се прави на голяма работа, стиска си парите, а като стане нещо реве.
61
1
 
13
 
! Отговори
redordead преди 12 години
понеже съм ***, искам да питам тук по-вещите - имам автокаско, ако ми блъснат колата и имам щети за 5 000 лева, и леля ми ми дари пари за ремомнта, застрахователната компания може ли да ми откаже да ми даде 5 000 лева по застраховката, защото вече леля ми ми е покрила щетите? И какво би отсъдил съда в тази ситуация?
60
0
 
2
 
! Отговори
Шматков преди 12 години
до 55-ти: В коя застр. компания работиш брато ,че такъв език си изкарал
59
0
 
4
 
! Отговори
Мен преди 12 години
53, това е точно в духа на съдиите и застрахователите:"Абе всичко е ок, ама тази запетайка тук нещо не ми харесва - не можете да предявавате искове - нека дъщеря ви след като излезе от будната кома да разбере, че със закона шега не бива и стотинка няма да получи, защото тази запетайка тука...". И после съдийката да излизала със становище за мотивите си, ама не желаела да я снимат за да не се разбере коя е. Според мен я няма право да се крие, защото представлява държавата. Абсурдно е съдия да се изтъпанва по национална телевизия да излага мотивите си но да си крие лицето.
58
3
 
2
 
! Отговори
do 56 преди 12 години
Ти прочете ли ги??