Кръговратът на каймата

Старо месо циркулира между магазини и цехове за преработка
Обновена: 10 авг 2011 21:01 | 10 авг 2011 21:01,
131
Кръговратът на каймата
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На супермаркетите ще бъде изрично забранено да връщат продукти в предприятия за производство и преработка на храни.

Такава промяна в нормативната уредба подготвят от Българската агенция за безопасност на храните.

Експертите от агенцията са се натъкнали на птичи разфасовки с изтичащ срок на годност в хладилна камера в предприятие за преработка на месо, собственост на "СВС 98" ЕООД.

Мръвките – малко повече от 311 кг, били върнати от три големи търговски вериги – "Била", "Фантастико" и "345".

Подобна практика застрашава здравето на потребителите, подчертават от агенцията по храните.

Освен това се нарушава и проследяемостта на хранителните продукти, твърдят от агенцията.

Откритите разфасовки са "Лудогорско пиле", произведено от фирма "Пилко" ЕООД и "Дюк", произведено от "СВС 98" ЕООД. Представени са документи за връщането им от супермаркетите.

На всички нарушители ще бъдат съставени актове за установяване за административно нарушение, уверяват от агенцията за безопасност на храните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След голямата акция срещу дупетата и молекулите соя, разбрах , че от този министър нищо не става , още повече , че демонстративно изпратиха в екарисаж тонове качествена луканка , ей така на инат за назидание . Можеха поне да нахранят кучетата в някой приют за животни или в зоологическата градина месоядните.Ние българите сме разсипници и въобще не ценим храната, за която умират милиони гладуващи в Африка.
43
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kato kazvah,4e 6e mi yadete rezaniya...xaxaxaxaxxaxaaaaaaaa
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно в Карфур има хубави кренвирши. Редовно си хапвам, а и котката ми ги яде.
41
1
 
11
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 12 години
САМО ДА ВИ КАЖА-В КРАФУР- БУРГАС ПРОДВАТ КРЕМВИИРШИ НА ЦЕНА 2 ЛВА. КГ.И ТОВА Е ОГРОМЕН МАГАЗИН КЪДЕТО И РЕКЛАМИРАТ ОТВРАТНИТЕ ИМ САЛАМИ . ТА ТОВА И КУЧЕТАТА НЕ ГО ЯДАТ!!
40
0
 
15
 
! Отговори
Месар преди 12 години
Един виц от мен:Колегите пуснали месо - внос от Австралия. Кенгурско. Събрали се пред магазина природозащитници и започнали да скандират:-Убийци! Спрете избиването на кенгурата! Спрете търговията с кенгурско месо!Един колега излязъл, погледнал ги и кротко рекъл:-Абе много лаят нощно време, бе...:))))))))
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
34 недей да разсъждаваш какво са правили едно време в Родопа, защото в микробиологията ми по месни продукти , издадена през 1994г. пише, че такива меса, след микробиологичен контрол се изпращат за преработка в малотрайни колбаси, а лепнещи луканки се обтриват с оцет и се преоценяват. Г-н ветиринаря да се преорентира към създаване на стандарт за фуражите и стига е правил бели на месо- и млекопреработвателите, защото един Фил затри животновъдството, а този пък ще затрие ХВ промишленост.
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като повечето вегетарианци живеят от много години живи, здрави и жизнени, за какво ви е това месо бе хора. Аааааа, разбирам...вкусничко вие. Не можете да се откажете. А пък и като малки са ви излъгали за много неща: ще останете гладни, няма откъде да си набавите желязо и незаменими аминокиселини. Еееееххх заблуди на килограм...
37
1
 
7
 
! Отговори
мда преди 12 години
Aз откакто взех веднъж кайма в срок,но с хубава кафява коричка,реших вече да отварям леко опаковката и ако има розов цвят,я взимам.На запад не се продава кайма в непрозрачна опаковка.Тук единствено Тандем предлагат такава,ама е по-скъпа.
36
5
 
23
 
! Отговори
Timeout преди 12 години
Лилипут среща Веско Маринов:- Веско, приятелю, израснах с твоите песни!
35
7
 
5
 
! Отговори
Месар преди 12 години
Никой Никъде не изхвърля годно месо!! Не само в Германия, не само в Занзибар, не само в Чили, не само в Щатите!
34
1
 
10
 
! Отговори
и к преди 12 години
33 по твоята логика и топлинно обработено *** може да се яде.
33
4
 
27
 
! Отговори
an преди 12 години
СТАРИТЕ МРЪВКИ СЕ МЕЛЯТ НА КАЙМА И ГИ НАБУТВАТ В КРЕМВИРШИТЕ И КОЛБАСИТЕ. ВМЕСТО ДА ГИ ИЗХВЪРЛЯТ КАКТО ПРАВЯТ В ГЕРМАНИЯ. НАШИТЕ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ НИ ГИ ПРОДАВАТ В ДРУГ ВИД. ЕДНО ВРЕМЕ ИМАШЕ МЕСОПРЕРАБОТВАТЕЛЕН КОМБИНАТ РОДОПА.ТАМ ТАКИВА НОМЕРА НЯМАШЕ КАК ДА МИНАТ. ЗАЩОТО ИМАШЕ СТРИКТЕН ДЪРЖАВЕН КОНТРОЛ. И НА ВХОДА И НА ИЗХОДА. А СЕГА НАШИТЕ БИЗНЕСМЕНЧЕТА ОТ МУТРО-КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОИЗХОД НИ ПРОДАВАТ ВСИЧКО КОЕТО СЕ ДВИЖИ. КОЛКО КУЧЕТА СМЕ ИЗЯЛИ САМО ТЕ СИ ЗНАЯТ. 21 ГОДИНИ КОЙ ГИ КОНТРОЛИРАШЕ?
32
8
 
15
 
! Отговори
Разбира се преди 12 години
Открай време топлинната обработка решава проблемите. Въпросът е на какви цени ще ги пуснат после тези продукти.Доскоро пиехте боза от преработени вафли и кифли ама не знаехте нали?Вие какво си мислите, че в тази бясна конкуренция между фирмите и е много лесно оцеляването им ли? Това да не ви е монопола на Родопа , където ви бяха разчели дажбата от салам по дни за 5 години напред? Продължавайте да фабрикувате ограничения и санкции за фирмите и скоро ще ядете само дупеци.
31
1
 
19
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Те *** отдавна ни продават и горди ги наричат хранителни продукти.
30
0
 
32
 
! Отговори
Дрън,дрън преди 12 години
Най ми е смешно като кажат-съставихме им актове...Абе фирмата си има мениджъри,финансисти,които всичко са изчислили, в загубите са включени дори и тези евентуални актове.Тези актове отдавна са избити 10-торно.
29
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Месото, което купувате, си е всъщност ***. Ами какво се учудвате, още след самото умъртвяване на животното, в тялото му започват процеси на разлагане. Колко дневна *** мислите, че ядете. На 2 дена, о, съвсем прясна. Животното се коли, разфасова, складира, транспортира, като не винаги се спазват нужните хигиенни и температурни условия, месото престоява в магазините, ако не се изкупи, се овкусява с червени или зелени подправки за скара, ако пак не се купи се прави на каймичка, оттам на кюфтенца или плънка за нещо с неизвестен произход, сроковете за годност се подменят, или като крайна фаза месото се дава в ресторантите на безценица за термично доубиване или се приготвя в самите магазини на ароматни кебапчета с розово-лилаво оцветяване. И така колко дневна *** днес ще си похапнете. А като капак мършата, попадайки в дебелото черво, продължава да загнива и да ви трови.
28
4
 
17
 
! Отговори
Retro преди 12 години
Ще ми пробутват стара мръвка, ама друг път... месо не вкусвам от години. Поне с тия *** няма да ме тъпчат.
27
5
 
3
 
! Отговори
Месар преди 12 години
Ауууу, колко сте натровени!!?!?? Да не сте яли месо??
26
4
 
5
 
! Отговори
до пепи преди 12 години
ти си пълен ***
25
3
 
20
 
! Отговори
Не вярвайте всичко е преди 12 години
Проверки минават само през тия които са "забравили" да си платят където трябва!!!