Кръговратът на каймата

Старо месо циркулира между магазини и цехове за преработка
Обновена: 10 авг 2011 21:01 | 10 авг 2011 21:01,
131
Кръговратът на каймата
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На супермаркетите ще бъде изрично забранено да връщат продукти в предприятия за производство и преработка на храни.

Такава промяна в нормативната уредба подготвят от Българската агенция за безопасност на храните.

Експертите от агенцията са се натъкнали на птичи разфасовки с изтичащ срок на годност в хладилна камера в предприятие за преработка на месо, собственост на "СВС 98" ЕООД.

Мръвките – малко повече от 311 кг, били върнати от три големи търговски вериги – "Била", "Фантастико" и "345".

Подобна практика застрашава здравето на потребителите, подчертават от агенцията по храните.

Освен това се нарушава и проследяемостта на хранителните продукти, твърдят от агенцията.

Откритите разфасовки са "Лудогорско пиле", произведено от фирма "Пилко" ЕООД и "Дюк", произведено от "СВС 98" ЕООД. Представени са документи за връщането им от супермаркетите.

На всички нарушители ще бъдат съставени актове за установяване за административно нарушение, уверяват от агенцията за безопасност на храните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
7
 
! Отговори
Томас преди 12 години
83Живея на село, в къща и съм много доволен. Не съм озлобен от живота като тебе. Може да си чакаш колкото искаш - докато плямпаш глупости и не се хванаш да работиш - нищо няма да получиш.
83
0
 
8
 
! Отговори
Ха! преди 12 години
Това за легионерите не е напълно вярно!Наистина им е било изписвано по над кило зърно на ден, което е превръщано в най-безвкусното и гадно тестено изделие по света, но се е яло само "на крак", преди бой! Иначе се е използвало като сгъстител на месно-зеленчуковата чорба! ;) Особено по време на Цезаровите кампании житото е било кът, и "диетата" на легионерите е съставлявала основно говеждо! Изсушено, прясно, не до там прясно... И въобще защо даваш легионерите за пример...Я направят 60, я не!
82
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще призная, че човек трябва да яде месо, ако може да го яде сурово, даже живо. Така правят хищниците. Едва ли някой, който е съзздавал някога човека, е създал същество, което ще се нуждае от огън и тенджера, за да може да се нахрани...Човекът не е месоядно - нито зъбите, нито стомашната химия, нито структурата на хранопровода и червата са правени за месо. Затова и го обработваме температурно, за да спре да бъде месо, а някакъв пресечен белтък. Въпреки това в червата то продължава да гние...
81
5
 
4
 
! Отговори
чичо Митко до 84 преди 12 години
Ударих ти един плюс, защото си много прав. И отделно май си софиянец, щото всички мои колеги вегани наричат месото "***" :)))
80
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-доброто за хората е да спрат да ядат ***! Изобщо, да се замислят какво и колко ядат! Пълна простотия е да ядеш 3 пъти на ден висококалорична храна и да лъскаш със *** си някой офисен стол.Един римски легионер на времето е изминавал в поход по 30-40 км. дневно с 30-тина кг. снаражение по себе си, като се е хранел един път дневно основно със зърнени и бобови храни.Мършата трови и тялото, и духа, дори, когато е истинска, а това в магазините дори пресно е пълно с химикали и хормони...!
79
4
 
7
 
! Отговори
до Томас преди 12 години
А ти де живееш бе, шматко? Нали за вас религиозните няма значение къде живее тленното ви тяло :))) Лицемери!!! Сега и къща му се приискала на вярващия. Нали вашият любим "Бог", а и Джизъс лично ви е казал да се отделите от земните изкушения и да бъдете отдадени изцяло на вярата, ако имаш две ризи, дай една на ближния си. ***! Айде, чакам да си купиш земя за къща, за да дойда да ми дадеш половината, аз да си построя къща :))) Ей, хора, да знаете, че всички "религиозни" са като Томас -ЛИЦЕМЕРИ
78
3
 
14
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Най-добрия вариант за хората е да живеят на село, в къща, сред дървета и трева. Да си произвеждат повечето от храната, която ядат и няма да им се налага да влизат в хипермаркетите и да купуват ***, но днес мнозина искат да са роби в панелки и да живеят в гета. Това не е живот.
77
1
 
5
 
! Отговори
Ши ставам студентка преди 12 години
Цеци,има ли нещо под наем?
76
1
 
2
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Вместо да хленчите,драги ми Урковци,трепете ги хайдуците картелчици,белким се стреснат!Ако ли не,бавно,но сигурно ще ни затрият!
75
1
 
23
 
! Отговори
Гаров преди 12 години
Колко от недоволните тук, са готови да не стъпват в супермаркет поне за месец?
74
0
 
8
 
! Отговори
Пък на мен преди 12 години
Идин познат ми каза:Чух от БНТ вчера,че BILLA връщат пиле на доставчиците.Ако не ни чуят ще ти дам на късо , от тях,ако не ги хванат
73
5
 
4
 
! Отговори
Данаил на 40-т преди 12 години
74- И к`во лошо виждаш мама да ми дава парички ??? Аз за джобни пари не се хващам на работа!
72
2
 
9
 
! Отговори
ati преди 12 години
Като не ги върнат просто ще си ги оставят в магазините и ще им оправят етикетите и пак ще ги купим. Много умно, няма що!
71
2
 
13
 
! Отговори
бай пешо преди 12 години
мамицата им да и*ем !!!
70
1
 
20
 
! Отговори
ТРАГЕДИЯТА НА ... преди 12 години
...БЪЛГАРИНА СЕ СЪСТОИ ВЪВ СЛЕДНОТО:...ЧЕ ТОЙ НЕ ИСКА ДА БЪДЕ САМ ГОСПОДАР НА ЖИВОТА СИ ...НА РАЗУМА И ИМОТА СИ!БЪЛГАРИНА Е НАУЧЕН, ВЕЧНО: НЯКОЙ ДА ГО НАХРАНИ ...ДА ГО НАПОИ...ДА МУ ДАДЕ ПАРИ , ДА ГО ОПРАВЯ В ЖИВОТА ...ДА ГО ЗАЩИТАВА И "ОСВОБОЖДАВА"..... !БЪЛГАРИНА НЕ ИСКА ДА СИ Е САМ ГОСПОДАР---ТОЙ СИ ДИРИ "ДОБЪР ГОСПОДАР"......АМА Е *** И *** И НЕ ЗНАЕ,ЧЕ ...."ДОБРИ ГОСПОДАРИ" -НЯМА!ВСЕКИ ГОСПОДАР ИСКА-----МНОГО ДА СЕ РАБОТИ.....АМА, АКО МОЖЕ ДА НЕ СЕ ПЛАЩА....!
69
5
 
5
 
! Отговори
Антон Кутев преди 12 години
до 71Не се излагай така бе другарю, срамота! Толкова прозрачно! Я си виж минусите! По завоалирано трябва, по-завоалирано !!!
68
9
 
19
 
! Отговори
Жоро Факъра преди 12 години
Значи нормалните, интелигентни хора дават 500 лева за кухненски робот с приставка мелница за кайма и нямат никакъв проблем поне за 10 години. Сега в момента кило свински бут е на потресаващо ниските цени, които не е имало от Живково време насам на 5,70лв. Та като си купиш кило свинско с вид които прецениш, че става и ето ти кило кайма лично производство. Това което го пиша е като съвет за нормалните хора, не е за гладните другари с празните хладилници, които декларираха нееднократно, че откак ГЕРБ е на власт няма кой да ги храни и ровят по казаните :)))
67
1
 
14
 
! Отговори
пешо преди 12 години
фирмите не спазват изискванията за тряйна маркировка върху пилетата или месата. маркират с прости етикети, после те елементарно се сменят. Ами да глабят Пилко /Лудагорско Пиле/ за това че нарочно не си маркират пилетата за да стават тези делавери. Просто. Градус маркират пилетата САМО като им идват на проверка. Същите измамници са и те. Няма оправия - ВЪПРОСА Е КЪДЕ Е Българската агенция по безопасност на храните??? Да санкционира големите играчи като Градус и Пилко....
66
0
 
15
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Прочетох какво пише 66. Да, абсолютна стагнация - никакво истинско състезание,докопалите парите владеят всичко - останалите са някакъв незабележим фон и изпълнители, т.е. роби.Всъщност всеки може да пише глупости тук и да дрънка по пазари и в транспорта каквото си иска, но всъщност няма право на глас. Защото да имаш право на глас и мнение означава някой да обърне внимание на това, нещо да стане, да се промени. В медиите господар е собственикът - той дърпа конците.
65
3
 
21
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Тези умрели пилета са отвратителни - вкус на пластмаса, как въобще хората ги купуват.Купуват и държат в камерата седмици - ужас!Поне през лятото може да се мине и без месо.За колбасите - да не говорим, особено разните там шунки и шункоподобни са инжектирани със солена вода,желатин и консерванти.