Медиците ни да съдят Кадафи, съветва Здравко Георгиев

Той бил готов да свидетелства срещу диктатора
Обновена: 23 авг 2011 11:44 | 23 авг 2011 11:44,
50
Медиците ни да съдят Кадафи, съветва Здравко Георгиев
Снимка: Булфото

Българските медици, които бяха осъдени на смърт в Либия, трябва да заведат съдебно дело срещу Муамар Кадафи и неговия режим.

Това заяви д-р Здравко Георгиев в сутрешния блок на Дарик радио и БНТ.

По думите му всички хора са разбрали, че те са невинни и това е бил един скалъпен политически процес, но това трябва официално да бъде потвърдено.

На въпрос, ако Кадафи бъде изправен пред съд, дали би отишъл на съдебното заседание, д-р Здравко Георгиев отговори, че би отишъл и би свидетелствал, "защото той заслужава това".

"Този човек, който 40 и повече години държи властта в Либия със страх, трябва да бъде осъден", посочи Георгиев.

"Винаги сме говорили, че докато той е на власт, нищо не може да се направи срещу Либия", заяви още той, попитан дали е време медиците ни, които изтърпяха жилото на режима на Кадафи, да предявят съдебни претенции към него и режима му.

"Сега Либия е страна, в която тепърва предстоят промени, но ще настъпи хаос, ще бъде страшно през следващите много месеци, а може би и години", добави д-р Здравко Георгиев.

Още по темата
Българските медици бяха арестувани в Бенгази на 9 февруари 1999 г. и прекараха в затворите в Либия над 8 години.

Кристияна Вълчева, Нася Ненова, Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка, Снежана Димитрова и д-р Здравко Георгиев, заедно с палестинския студент по медицина Ашраф ал-Хаджудж, бяха обвинени през 2000 г. в умишлено причиняване на епидемия от СПИН с цел дестабилизация на джамахирията.

Българите бяха освободени с посредничеството на Франция и тогавашната първа дама Сесилия Саркози.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
8
 
33
 
! Отговори
аман бе преди 12 години
Здравко Г. знаеше, че Кристияна Вълчева проституира и го прави за смях. Той си въртеше далаверките, а пасле се скриха зад другите сестри и оцапаха всички. Поне да си траят. Все ламтят за пари и известност.
43
9
 
34
 
! Отговори
Do 25 i 26 преди 12 години
Pichove, v BG tova ne sa prestapleniya no v Lybia SA. Kraino vreme e horata da razberat che ako ne ti iznasia zakonodatelstvoto v dadena strana (osobeno v sluchaite kogato tova ne e rodnata ti strana), prosto napuskash stranata. Narushavaiki zakonite, nezavisimo dali ti dopadat ili ne, tryabva da si gotov i za posledstviyata. Sorry..
42
10
 
35
 
! Отговори
АЗ666 преди 12 години
Тая тема не се ли изтърка вече? Някой в коментарите го написа, аз ще го повторя: тези хора бяха ПОМИЛВАНИ, никой НЕ Е ДОКАЗАЛ НЕВИННОСТТА ИМ! Dnes.bg, М. Бенатова да не работи и при вас?
41
9
 
35
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 12 години
Този доктор Здравко е пълна шушумига, върна се с напълнени *** от там, сега ни съветва какво да правим. Пълен *** е....
40
10
 
34
 
! Отговори
*** преди 12 години
Пари им трябват на всички, само че на всички не са отнети цели 8 години от живота, не са били подлагани на нечовешки изтезания и не са осъждани 3 пъти на смърт със скалъпени обвинения. Българската прокоратура трябваше да доведе докрай делото срещу мъчителите на сестрите, било то привърженици на Кадафи, било то опозиция, то разлика голяма няма, все ***.
39
10
 
34
 
! Отговори
kiko преди 12 години
tia netrebva6e dagi pyskat ot libia sega mnogo virnaxa nosovete
38
11
 
35
 
! Отговори
отново им трябват па преди 12 години
На мед. сестрите отново им трябват пари и се сетиха да съдят Кадафи.
37
10
 
35
 
! Отговори
*** преди 12 години
И какво чак толкова ви дразни у Кристияна, М? Това, че има самочувствие на хубава и силна жена, каквато всъщност е? Това, че отстоява себе си, не се предава, гледа напред, старае се да се развива? Трябва да прилича на сива мишка ли, за да ви се хареса? Или може би с това, че като си пийне, позагубва мярката. Вие навярно не?
36
12
 
40
 
! Отговори
Деведжиев-2 преди 12 години
Трето:"д-р Здравко Георгиев отговори, че би отишъл и би свидетелствал, "защото той заслужава това"Защо го заслужава, докторе? Защото в страната му има закони и те се спазват ли?! Или просто защото не те остави да си търгуваш с алкохола на спокойстрие, а жена ти да си продава *** за жълти стотинки?!Май, нещо, ви позабравиха и решихте да припомните за себе си, а? Докторе, народът,или поне една голяма част от него, ви разбраха, какви сте всищност, ти иостаналите!
35
9
 
41
 
! Отговори
Деведжиев-1 преди 12 години
Първо: "Този човек, който 40 и повече години държи властта в Либия със страх, трябва да бъде осъден"Тая пасмина от враждуващи помужду си племена се държи в ред и дисциплина само по този начин, ЧРЕЗ СТРАХ!Второ: "Винаги сме говорили, че докато той е на власт, нищо не може да се направи срещу Либия"И какво трябва да се направи срещу Либия и, защо докторе? Защото Кадафи не искаше да продава петрола си за жълти стотинки ли, или за да могат разните БГ-пачаври да и въртят уруспилъка спокойно?!
34
9
 
40
 
! Отговори
абе море... преди 12 години
Тая вчера я видях в супера - вървеше като световна звезда....
33
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде стига с тези медици, че и на тях работата не им е много чиста....
32
9
 
37
 
! Отговори
Атес преди 12 години
Те по-добре да не дърпат дявола за опашката,че ще замирише!
31
10
 
51
 
! Отговори
Стига! преди 12 години
Така наречените "български медици" просто НЕ трябва да се появават повече в медиите по никакъв повод. Тези от тях, които имат достойнство вече го осъзнаха и не се "появяват".
30
14
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той да си седи на ***, а не да пропрвя идеи, защото не се знае и на тях дали не им е платено, за да са мъченици! След толкова години по затворите там, откъде има пари да се справя с кризата в бг, та и да умува за политика. Аман от ненаяли се лумпели, които срамят българщината. Кой е сигурен, че тези /пострадалите медици/ не изсценирват по поръчка. Българинът е удобен за целта - хем е продажен, хем е корава глава и ще издържи, а и е лаком.
29
13
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, как няма този тарикат да е готов да свидетелства... ще изкяри някой лев за сметка на някой друг. Ама да си плати пътните от собствения джоб, не от моя!А дали българските "медици" са прекарали "в затворите в Либия над 8 години"? - Нали разбрахме, че това не е било съвсем така... :)
28
14
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***, в някои от Африканските страни и човекоядството не е престъпление. Ако някое негро дойде в България и започне да убива и готви хора, виновно ли е или е невинно? А виновни ли са курветата, които обслужваха либийския хайлайф, варяха и продаваха алкохол, крадяха и продаваха игли, спринцовки и други средства за мадицински манипулации, стояха и си натискаха парцалите за два гроша повече, въпреки, че знаеха, че средата за работа в болниците предразполага към масови епидемии?
27
15
 
45
 
! Отговори
„„„„„„„black jack преди 12 години
а какво дрихте вие мазници там в "диктаторска либия" ! не вярвам да е само от грижа към болните хора, май за пари бяхте там .... големите демократи
26
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
25, престъпленията са страшни. Аз мисля, че само много, ама много, много умен човек може да определи пийването на чашка вино или преспиването с колега като достойно за смърт деяние. И виждам , че в България е пълно с такива умни люде.
25
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са ужасни престъпления... Нашите медици (може би) са обърнали някоя чашка вино и/или ракия. Нашите медици (може би) са преспали с някой/някоя местен/местна българин/българка. Ама моля ви се, другари, ако за такива престъплания няма смъртни наказания, то за какви други да има?