Погребват днес Ангел от Катуница

След полунощ обстановката в селото се е успокоила
Обновена: 25 сеп 2011 10:38 | 25 сеп 2011 08:52,
576
Погребват днес Ангел от Катуница
Безредиците в Катуница Снимка: БТА

Погребението на 19-годишния Ангел Петров от Катуница е днес в 15.00 часа. Поклонението е тази сутрин в църквата в Катуница. 

Младежът загина в петък вечерта, когато бус с роми го блъсна на ул. "Стадиона" в Катуница.

19-годишният Ангел разхождал към 20 часа кучето си пред бащината къща. В този момент бус минал с бясна скорост по улицата, блъснал момчето и го влачил 10 метра. Ангел починал в болницата.

Хората от Катуница твърдят, че през деня е имало словесно спречкване между убитото момче и младежи от Катуница от фамилията на Цар Киро. Към момчето била отправена смъртна заплаха, след което били сигнализирани органите на реда.

След смъртта му в селото избухнаха сблъсъци и жителите настояха за незабавно изселване на ромския клан на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро.

55-годишният шофьор на буса беше задържан късно снощи при опит да премине българо-турската граница при ГКПП Капитан Андреево. Той е криминално проявен и известен на полицията.

Задържаният е прегазил и трима полицаи, които се опитали да спрат превозното средство, и двама приятели на убития.

Още по темата
 Служителите на реда са със счупени ръце и след гипсиране на крайниците са освободени за домашно лечение.

Заради безредиците в Катуница от събота вечер, палежите на четири къщи и преобръщането и опожаряването на три автомобила, собственост на ромския барон Цар Киро, са задържани 21 души.

След полунощ обстановката в селото се успокоила и не е имало ексцесии.

Хората продължават да настояват Цар Киро и близките му да бъдат изселени за постоянно от Катуница и го винят, че той е поръчал убийството на 19-годишното момче. В основата на конфликта стои обида на етническа основа.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


576
Още по темата: убийствоКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
443
0
 
14
 
! Отговори
F.O.Z преди 12 години
MOM4ETA TOVA NQMA DA E KRAQT,DNES VSI4KI PRED MVR-PLOVDIV I AKO DO 1-4AS NE OSVOBODQT BRATQTA NI BULGARSKI TEZI GERBERO-*** PEDALI 6TE VIDQT KAK GORI MANGALO-EVREISKOTO IM YPRAVLENIE.GERBERSKI PYMIQRI QSNO E 4E KRIETE,4E MAZNIQ *** KIRO E 4LEN NA GERB,QSNO E ,4E V TOVA VI POMAGAT NAI PRODAJNO-EVREISKITE TELEVIZII V BG.BTV I NOVA-TV, NA4ELO S PEDALA KARBOVSKI I KYRVATA BENATOVA,NO NEVI E QSNO,4E NQMA DA SPREM DOKATO NEIZ4ISTIM BG.OT VSI4KI VAS.PYSNETE MOM4ETATA ZA6TOTO 6TE GORITE ***...
442
1
 
11
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Наблюдаваме още едно *** слово на омразата, поледвано от убийство от етническа омраза!!! Но в България имало равенство в правата на гражданите... УБЕДЕТЕ СЕ САМИ...:1. За българите в Катуница След многократни обиди ***(слово но омразата на внуците на *** цар) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ, полицията отговорила - "До-о-обре"...- Няколко часа по-късно Ангел е убит (убийство от етническа омраза, предизвикано от семейството на царя), а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!2. За *** в Катуница - Научавайки за зверското убийство на младеж и петима осакатени, местните граждани се организират със намерение да изгонят от селото Царя на местните бандити...- Полицията научава и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро заради смъртните заплахи. В Катуница се командироват специални части от цялата страна."Очевидно, че правото на живот на българин е нищо, пред правото на Бандитски цар да живее където си поиска и да УБИВА КОГОТО СИ ПОИСКАЕто това е СВРЪХЛИБЕРАЛНОТО РАВЕНСТВО и КОНСТИТУЦИОННОТО ни единство на ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ- *** има право да убива, а българина задължението да търпи убийствата на децата си!!!( По закон заплахата с убийство се съди КАТО УБИЙСТВО!!! НО ЗА КОГО ЛИ важи това??? )- АКО НЯКОЙ ИСКА ДА ВИДИ КАК СА ИЗГЛЕЖДАЛИ ПЛОВДИВСКИТЕ "ХАЙМАНИ" ИЗВЪРШИЛИ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ...- ДА ГЛЕДА КАДРИТЕ ОТ КАТУНИЦА
441
1
 
14
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
Не само днес, но и утре, и вдругиден ще има протести, така всеки ден ... Докато тъпирите не осъзнаят, че ние сме народа български, ние пишем правилата и тази държава е заради нас, а ние въпреки нея. Няма да отшуми Борисов, този път няма да отшуми ...
440
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо госпожица Бенатова , не отрази как 20 години Кирил Рашков дерибейства и нарича обикновените хора от селото "***".Безкрайни са примерите , които можем да дадем.Пишем това писмо , защото считаме , че госпожица Бенатова , грубо нарушава правилата на журналистическата практика и етика.Тя едностранно отрази една новина , без да отрази мнението на другата страна и си позволи да сведе новината до :"пияна и лумпенизирана тълпа".Каним официално госпожица Бенатова да дойде да запали свещ , в църквата на село Катуница , където цяла нощ бе положено тялото на обезобразеното момче.
439
1
 
8
 
! Отговори
D преди 12 години
да наркотърговец и алкохолен крими *** охраняван от ПОЛИЦИЯТА убива българин -и НИЩО!?? ***!!! ПОКЛОН ПРЕД ДЕЦАТА :( не трябваше да се раждате в тоя *** на мафията на ДС
438
1
 
12
 
! Отговори
D преди 12 години
да наркотърговец и алкохолен крими *** охраняван от ПОЛИЦИЯТА убива българин -и НИЩО!?? ***!!! ПОКЛОН ПРЕД ДЕЦАТА :( не трябваше да се раждате в тоя *** на мафията на ДС
437
1
 
4
 
! Отговори
до ТРЕЗВО преди 12 години
Остави тая ракия, бе .... Съвсем ти е изпила мозъка!
436
7
 
7
 
! Отговори
ТРЕЗВО преди 12 години
ЕТО ТОВА Е ПРЕДРЕВОЛЮЦИОННАТА ОБСТАНОВКА В СТРАНАТА ЗА КОЯТО НАСРАНИЯ *** И ОСВОБОДИТЕЛ НА КИРИЛ РАШКОВ ОТ ЗАТВОРА , ГОСЕ ТРИПЕРО ГОВОРЕШЕ . ВЪПРОСА Е НАСРАНИЯ *** , ГОЦЕ ТРИПЕРО ПРОРОК ЛИ Е ИЛИ ПРОСТО Е ЗНАЕЛ , ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКОТО ДС , ПОДГОТВЯ ПРЕДИЗБОРНО АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ В КАТУНИЦА ЧРЕЗ *** , АГЕНТА-КОМУНИСТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ - КИРИЛ РАШКОВ ?
435
1
 
24
 
! Отговори
angel преди 12 години
Вечная памят! Почивай в мир Ангел небесен! Сърцето ми се къса - до къде я докарахме! Ах , клети ние, клет и робски народ. Дано младите са буйни и непримирими! В това ми е надеждата.
434
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
afera.bg/index.php?option_content&task=view&id=19342&Itemid=1
433
18
 
1
 
! Отговори
циганин преди 12 години
Българино не забравяй че това е държава за всички граждани на България. А тези които са безчинсвали и убивали да си понесат отговорноста .
432
1
 
20
 
! Отговори
зло електорално куче преди 12 години
Скъпи гусин Борисов, верваме ви, че станалото е обикновен битов инцидент ис последвали хулигански прояви на некви си фенове. Ще ви верваме твърдо до 22 октомври, а на 23.10.2011 - ще обърнем палачинката, демек ще "сбъркаме" бюлетината с нумер 2 с некоя друга...Кво да ни праиш, бе човек, лош матриал сме, зли кучета със строг нашийник на къс повод...ама изтърва ни вече и ....повече хващане вече няма...
431
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
влизайте всички в facebooka na btv да поздравим майката на Бенатова.
430
0
 
15
 
! Отговори
Гацо до 433 преди 12 години
Драги колега по форум как можеш да си мислиш че точно АТАКА и Сидеров ще се съгласи на такова нещо да не е луд да си отреже клончето на което седи . Неуспяли да разбереш че Сидеров умело потушава всяка атака срещу ГЕРБ ( *** за ЕВРОПЕИСКО РАЗВИТИЕ на БАШИБОЗУКА) . Ако се сещаш имаше подписка за референдум не на Турция в ЕС ко стана а ? Ами за високоговорителите на джамията в СФ ? Кога го биха и не пуснаха Сидеров в Сърбия ко направи плакаи пак е за ГЕРБ а стигаГолямо протестно шествие срещу Кирил Рашков се заформя на пъпа на Пловдив днес. В 14.30ч., на площад Съединение ще се съберат стотици, които ще почетат паметта на прегазения Ангел Петров и ще се обявят срещу дерибейството на Цар Киро и хора като него. Пък нека Мартин Карбовски го интервюира от бункера. Срам за журналистиката. Защо не интервюира майката на убития Ангел или родителите на загиналия трагично днес Павел, питат хората в Катуница и Фейсбук. Мнозина предложиха предложиха протестното шествие да продълши пешаката към Катуница с трибагреници и лозунги. Който може, да дойде. Носете знамена, плакати, шапки, тениски и всичко свързано с България, пишат администраторите на митинга във Фейсбук.
429
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА МОМЧЕТО. ЕВАЛА ПЛОВДИВ , ПОКЛОН ДОЗЕМИ - ТАКА СЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРЩИНАТА.НЯКОГА НЯКОЙ УМЕН ЧОВЕК ГО Е КАЗАЛ И ДАЖЕ Е НАПИСАНО НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ: СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА !!!!!!!!ЖАЛКО ЧЕ НАШИТЕ КОРУМПИРАНИ УПРАВЛЯВАЩИ - МИЛИЦИОНЕРСКАТА ШАЙКА , САМО КРАДЕ И ТРУДНО ЧЕТЕ ..............
428
0
 
32
 
! Отговори
Българин преди 12 години
БРАТЯ БЪЛГАРИ !!! ДО КЪДЕ СТИГНАХМЕ !!! В СОБСТВЕНАТА НИ ДЪРЖАВА, ЗАРАДИ КОЯТО ПРАДЯДО МИ СИ Е ОСТАВИЛ КОСТИТЕ НА ФРОНТА НА ВРЕМЕТО, ЕДИН *** ДА НИ СЕ ЗАКАНЯ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ТАЗИ СУТРИН, ЧЕ ТОВА НЯМАЛО ДА НИ СЕ РАЗМИНЕ !!! ТРЯБВА ДА ЛИНЧУВАМЕ *** И ВНУКА МУ !!! НА ВЪЖЕТО !!! НА ВЪЖЕТО АМНГАЛА, ИНАЧЕ ЗА НАС ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО - ЗЛЕ !!!
427
0
 
21
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
до "препис", сложих ви минус на поста, защото гласи "след приключване на изборите", което си е чисто политикантсво. Какво - българските деца, да задържат малко, да не умират, когато ги убиват, поне до края на изборите ... Човешкия живот не се върти около изборите.
426
0
 
27
 
! Отговори
ГОЛЯМО ВАЖНО СЪОБЩЕН преди 12 години
Голямо протестно шествие срещу Кирил Рашков се заформя на пъпа на Пловдив днес. В 14.30ч., на площад Съединение ще се съберат стотици, които ще почетат паметта на прегазения Ангел Петров и ще се обявят срещу дерибейството на Цар Киро и хора като него. Пък нека Мартин Карбовски го интервюира от бункера. Срам за журналистиката. Защо не интервюира майката на убития Ангел или родителите на загиналия трагично днес Павел, питат хората в Катуница и Фейсбук. Мнозина предложиха предложиха протестното шествие да продълши пешаката към Катуница с трибагреници и лозунги. Който може, да дойде. Носете знамена, плакати, шапки, тениски и всичко свързано с България, пишат администраторите на митинга във Фейсбук.
425
9
 
10
 
! Отговори
препис преди 12 години
Г-н Сидеров,Настояваме след приключване на изборите, ПП АТАКА да отдръпне подкрепата си за ГЕРБ. Да се внесе вот на недоверие към правителството и да посрещнем новата 2012 година с ново такова.Управлението на ГЕРБ е вредно за България. Нуждаем се от родолюбиво и национално отговорно правителство. Надяваме се с Божия помощ да бъде избрано най-доброто за родината ни.Подписали група атакисти.
424
0
 
26
 
! Отговори
Даола преди 12 години
В САЩ за нараняване на полицай присъдата е най-малко 10 години затвор. А за предумишленото убийство на младежа - доживотна присъда. Този случай е тест за управниците.