В събота: България – събуди се!

Подготвя се нов мащабен протест пред парламента
Обновена: 29 сеп 2011 14:54 | 29 сеп 2011 13:41, Красимир Ангелов
1097
В събота: България – събуди се!
Снимка: БТА

Мащабен национален протест под мотото "България – събуди се!" се организира в социалната мрежа Facebook.

Събитието е насрочено за събота, 1 октомври, от 14 часа пред сградата на Народното събрание. Към момента над 4200 души са потвърдили участието си в протеста.

По всяка вероятност по същото време подобни протести ще има и в други големи градове от страната.

Футболните фенове на най-големите отбори в страната вече се заканиха в събота да не ходят на мач на любимците си, а да присъстват на протеста.

От Столичната община обявиха, че към момента са постъпили само две уведомления за масови прояви на 1 октомври.

В първото, подадено от ВМРО, се посочва, че от партията организират митинг пред сградата на Народното събрание от 10,30 до 14,00 ч., а във второто от партия БНС се посочва, че организират шествие от пилоните на НДК по бул. "Витоша", бул. "Цар Освободител", пл. "Народно събрание", бул. "В. Левски" до пилоните на НДК, уточни заместник-кметът на София Иван Сотиров.

Още по темата

Исканото време за проявата на БНС е с начало от 11,00 ч., но Столичната община, съгласно законовите възможности, които има, е определила тя да започне от 14,00 ч.

Проявите ще бъдат съгласувани с условието да са извън зоните за сигурност на двете сгради на Народното събрание и президентството, предупреждават от общината.

Пред журналисти зам.-кметът на София Мария Бояджийска посочи, че днес ще има заседание на Съвета за сигурност на София, за да се съгласуват действието на институциите и да се набележат мерки за опазването на обществения ред и сигурността на гражданите.

"Ще има едно частично заседание на Съвета за сигурност, на което ще обсъдим всички планирани прояви за съботния ден и ще набележим съответните мерки, които ще гарантират осигуряването на спокойствието и безпроблемното провеждане на всички мероприятия", уточни Бояджийска.

Същевременно част от групите във Facebook, които бяха създадени след събитията в Катуница, бяха изтрити от социалната мрежа.

Най-голямата от тях – "В подкрепа на арестуваните българи в село Катуница", в която се бяха присъединили над 70 000 души, вече не съществува. Тя служеше за координация на протестите в страната, преди да бъде премахната. Малко след това обаче на нейно място се появи нова група със същото име, която също бързо набира последователи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1097
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
914
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който няма да дойде на протеста в събота, защото го е страх, че полицаите ще го бият, е най-големият ***!
913
0
 
22
 
! Отговори
darcas преди 12 години
За 20 лв!???? Едно 19 г момче Ангел, на което тепърва му предстоеше живота, с надежди, мечти е жестоко убито за 20 кирливи лева!?!?!? Благодарение на политическата класа, която 20 години търпи Киро, за сметка на *** гласове, които им продава!?!?? Ако у всеки у вас е останала поне малко човещина, ако не иската да оставите на децата си една опустошена и мизерна държава, излезте на 01.10 на протест, покажете, че ви има и че ви пука!!! Събуди се Българио!!!!
912
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами, нека ви тъпчат. Щом защитавате еничарите, май си го заслужавате.
911
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
963, това се опитвам с други думи да го кажа на подстрекателите и националните предатели, дето опитват тук да манипулират хората. Има една малка разлика обаче: докато техните побойници ходеха да учат как се държи нож и се използва палка, ние подобрявахме техниките, научени с години практика, а те дори не се научиха нож да държат правилно. Така че резултата от евентуална среща ще бъде от вида: ние ги удряме и те удрят с око асфалта...
910
3
 
3
 
! Отговори
митака преди 12 години
А на 965 какво да ти кажа,вие и децата ви така кротко си ходехте,а на виж те полицията и жандармерията ви биха,ей а не дейте с тия словоизлияния и описания на ситуацията бе........На всички ние ясно какви хора има в редиците на протестите,едни мирни смирени,културни,интелигентни,ОБРАЗОВАНИ хора..........
909
1
 
17
 
! Отговори
billie преди 12 години
браво народа вече се пробуда от дълбок сън.
908
17
 
4
 
! Отговори
митака преди 12 години
Отново слабо образованата банда бездарници и лентяи ще се събира пред парламента.Бъдещето на нацията с интерес ще проследя събитията...........
907
0
 
4
 
! Отговори
НС преди 12 години
Прочетете 965.Не са ли *** заптийетата?!
906
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
965 и намерените ножове и боксове сигурно са били за подаръци, просто протестиращите са забравили да ги оставят в къщи...
905
3
 
20
 
! Отговори
МВР ЕНИЧАРИТЕ преди 12 години
нка Ранделова Аз съм точно един от родителите, които снощи подкрепиха децата си с лично участие на площада, по улиците до полицейския капан в тунела. И понеже вярвам само на очите си,а не на манипулациите на полицията и медиите, мога да ви кажа от първо лице - никой от участниците не е търсил физическа саморазправа, каква пролята кръв?!! Нямаше пияни и дрогирани хулигани, ултраси и психопати, а предимно млади хора с национални знамена,пеещи химна. През целия път по главната никой не е пострадал, нито витрините наоколо, нито някой от полицаите от кордоните по целия път. Полицията, предварително подготвена по сценарий, насочи шествието в тунела и го загради от всички страни с коли и 4 автобуса СПООР-аджии с щитове и палки, като цялото улично осветление беше предварително изключено. И тогава по радиостанциите на шефовете им се дадоха команди от някои,стоящи някъде, в някакви кабинети - ВСИЧКО ДА СЕ РАЗЧИСТИ /чух го с ушите си/! Ченгетата започнаха да млатят с палки когото докопат, да събарят на земята и ритат децата без никакъв повод. С бой избутваха по 5-6 деца в тъмните странични улички и ги набутваха в микробуси. Крещяха на момчетата,че имали оръжие и това че не намираха такова не отменя факта,че щом полицая казва,че имаш оръжие - значи имаш! Но бой имаше само за младежите,въпреки че те не смееха да дразнят ченгетата. Всички като нас - по-възрастни и наглед улегнали хора,те не закачаха. Даже се правеха,че не ни виждат когато не изпълнявахме нарежданията им. Ние открито ги предизвиквахме крещейки "Защо биете децата?","Как не ви е срам!","Цар Киро ли ви купи бензин за колите",наричахме ги продажници и еничари...и нищо - не ни закачаха. Открито ги карахме да арестуват нас,за да видим как ще ни изкарат *** и хулигани. Нищо!! Нарежданията им бяха много точни - протеста трябва да бъде изкаран като проява на лумпенизирани футболни ултраси и хулигани,които са хвърляли камъни и полицията геройски е спасила мирното население от насилие. Не трябва да се създава впечатление,че това е протест на хора от всякакви възрасти срещу един от най-големите социални проблеми в държавата-***,генериращи 80% от престъпността в страната и тероризиращи българите от градове и села.Защото въпроса може да стане политически, а избори наближават....Края оставям на вас!Днес говорих с още едни възпитани, нормални хора, които са били с децата си на протеста, жандармерията съвсем целенасочето е почнала и пред тях да бие невинни деца, които са пеели химна и нито са хвърляли камъни, нито са чупели!"
904
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
960, дълго е да ти обяснявам защо България скоро няма да тръгне напред (с висока скорост). Но ти и сам можеш да се огледаш: отиди в бърата по труда и виж какви лелки работят там. Как се карат на работещите, кандидатстващи по програмата "Аз мога повече" (бюрото в кв. Възраждане). Ще видиш едни хора, останали от един строй, здраво окопали се, които си живеят без значение от управляващите. Така са и съдиите, така са и МНОГО агенти.В медицината се опитват да лекуват рака. БСП/ДС е рак за България.
903
0
 
1
 
! Отговори
Хектор преди 12 години
До 26.Пичага,ако ние излезем става страшно,ама найстина защото зад нас са само децата ни и жените ни.Ние сме последна крепост,ако ние сме на уицата значи е на живот и смърт(буквално),ЗАТОВА НЕ СМЕ.И не се съмнявай че ние МОЖЕМ,виж записи от виденовата зима.
902
1
 
7
 
! Отговори
сс преди 12 години
барне ли ме ченге с пръст без вина после него мисля.лесно намирам къде живее и 600 лева къде ги взема няма да му стигнат да се оправи.а кой ще кърпи *** на жена му пак незнам
901
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-точно водачите на еничарите ще загубят изборите... отново. Знаем кой създаде СИК и ВИС и с какви цели. С ви методи бяхте до тук обаче.
900
0
 
5
 
! Отговори
fhff преди 12 години
Българи трябва да преодолеем миналото и най-сетне да започнем да мислим за бъдещето, а за да имаме по-добро бъдеще трябва да променим настоящето си. Стига сме гледали на зад, кой какъв бил, ДС, Доносници, Партизани, Фашисти, Монархисти и т.н, и т.н. Губим ценно време в измислени спорове! Мен лично не ми е зор кой ще ме управлява в бъдеще (може да е БСП, ОДС, СДС, ако ще да е и МАРСИАНСКАТА ПАРТИЯ), стига да виждам, че държавата ни върви на пред, доходите ни растат и живеем нормално . Помислете!
899
1
 
1
 
! Отговори
НС преди 12 години
Ами,... тогава еничарите ше ви бият поединично. Щом ви е толкова акълът.
898
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
955, щом не искаш да се делиш на онанисти и останалите, отивай да си поискаш 7-те милиарда стари български левове, ПОКРИТИ СЪС ЗЛАТО ОТ БНБ, изнесени от Луканов и раздадени на близки функционери от партията и престъпни елементи, които да ги развъртят. Това бяха парите на другаря Тодор Живков, събрани от българския народ за АЕЦ Белене. И като го направиш, се обади и пак ще ти кажа къде да отидеш и от кой какво да поискаш... (все откраднати народни пари).
897
0
 
3
 
! Отговори
boza преди 12 години
ne znam kakvo da kazha za durzhava ,v kojato mesec predi izborite za prezident ,veche ti kazvat koy e toy(izjavlenieto na Plevneliev)---ta srestu takova upravlenie vsichki protesti sa njakakvo reshenie inache idva diktaturata .
896
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
955, това го писа вече няколко пъти. Нещо по-интересно ще измислиш ли, или вече не достига акълче за измисляне на нови неща?
895
5
 
4
 
! Отговори
НС преди 12 години
Главното заптийство пусна номера с "коммунистическата заплаха". Стар похват на службите...Точно сега не трябва да се делим на коммунисти и антикомунисти, ако искаме да свалим от власт колониалната клика, чийто сутеньори са в Брюксел и Вашингтон.