Найденов погва дървената мафия преди зимата

Горските стражи хванали 12 камиона с нелегална дървесина
Обновена: 11 окт 2011 15:37 | 11 окт 2011 15:36,
18
Найденов погва дървената мафия преди зимата
Снимка: архив, Булфото

В цялата страна се извършват усилени проверки за произхода на дървесината. Това заяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, който е на посещение в Разлог, където се извършват проверки и в момента.

От началото на септември до момента са конфискувани 12 камиона, 5 ремаркета и над 200 куб. метра нелегална дървесина, каза той. Заради усиления добив на дървесина в началото на отоплителния сезона проверките през септември са били шест пъти повече спрямо месец август.

Министърът посети контролен пункт за видеонаблюдение край Разлог. По време на посещението бяха проверени няколко камиона, превозващи дървесина.

Найденов заяви, че благодарение на тези пунктове е невъзможно да премине непроверен камион. „Не знам дали Разлог е столицата на дървената мафия. Дървена мафия има навсякъде”, заяви министър Найденов.

При среден годишен добив от 4,5 млн. куб. метра дървесина в началото на мандата на настоящото правителство, близо 1,5 млн. куб. метра дървесина от тях са били незаконно добити. Днес данните показват, че незаконният добив намалява.

Според министър Найденов разделянето на стопанската от контролната функция е довело до това намаление. По отношение на кражбите на дребни количества дървесина от порядъка на 1-2 кубика Найденов каза, че местните горски стопанства трябва да засилят контрола, като предлагат и по-ефективни цени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
II преди 12 години
ти ела да видиш в Търновско какво става гола сеч на всичко тирове се товарят по сред бял ден на магистралата, минават си покрай постовете на КАТ без проблем. обаче аз ако карам с 2 км над разрешената скорост и съм страшен нарушител.ами елате и ги хванете, те дори не се крият. то не остана гора
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tova e zakana za *** 4e ako neglasuvat za gerb 4e ste in sekne drvodobivavirvai na gerb i ciganina ste te poseti ve4er da ti osheta dvora, ograbi mazeto i iznasili decata
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А две години защо не ги погва - много просто за да има мижави приходи в бюджета и някои да станат от селяци и регионални кръчмови пияници-мутромилионери. В тая държава безсрамните и простите няма кой да ги закача и стават милионерчета
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе да намаляват... Когото в дърводобива участват дечицата на общински съветник от управляващите, смее ли някой да ги провери. Плащат едно дърво, а отсичат десет. Работниците им *** се хвалят че при купени 500 кубика отсекли 750. Ето това е истинската незаконна сеч - плаща се от дърводобивните фирми да отсекат 20% от дървостоя, а отсичат много повече. И горските си траят, че обикновено шефът им получава парици иначе ... уволнение. НАМАЛЯВА, НО БЪЛГАРСКАТА ГОРА. Камера-брояч трябва на Кулата
12
1
 
6
 
! Отговори
незнайния войн преди 12 години
Как горските да контролират да не се краде като те самите са в играта. Имам съсед който е горски и всяка зима се повтаря един и същ сценарий. Звънят му постоянно по телефона и той говори навън, за да не чуват много хора, но това не помага особено, защото е див селянин и не може да говори тихо. Засичам го в черни джипове Мерцедес да говори с някакви костюмари и т.н. А за личното му потребление което седи на купчина зад блока не говоря... И кой ще следи за кражбите на самите горски?
11
2
 
4
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 12 години
Найденов - какво ще стане според вас от неговата намеса . Вероятно - двойно увеличение на дървесината и с печати че е българска .Нещо подобно Стара Планина , Витоша , Пирин .Този е най - хитрия министър , открадна най - много от хората .И никой не смее да го закачи .
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз ,ако искам да хвана някои да краде ,никога няма да кажа пред всички медии ,че ще отивам да го дебна ? --- това означава --пазете се тези дни заради изборите ще има хаики !
9
1
 
3
 
! Отговори
ДАВАЙ ,МИРО.... преди 12 години
....СИТЕ БРАКОНИЕРИ ---В ПАНДЕЛАТА , НА ТОПЛО ПРЕЗ ЗИМАТА...!САМО ТАКА ШЕ ОПАЗИШ БЪЛГАРИЯ ----ВЪРЖИ БРАКОНИЕРА ,.... ТА ДА Е МИРНА ГОРАТА!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И защо през зимата?
7
1
 
7
 
! Отговори
гоце делчев преди 12 години
ЕЕЕЕ, ГЛУПОСТИ...НАЙДЕНОВ ДА ДОЙДЕ В ГЪРМЕН И САТОВЧА КЪДЕТО НЕГОВИТЕ ХОРА ДАВАТ ЕДНО ПОЗВОЛИТЕЛНО СРЕЩУ ЕДИН ГЛАС ЗА ГЕРБ ПО СЕЛАТА.ТАКАВА МАСОВА СЕЧ НЯМАШЕ НИ ПРИ ЦАРЯ НИ ПРИ ДОГАН....
6
1
 
8
 
! Отговори
jjj преди 12 години
и кои данни показват че намалява контрабандата????мазен миро пак говори на ангро.както винаги де.
5
1
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
Хехе, след дъжд качулка...
4
1
 
4
 
! Отговори
...... преди 12 години
Сега всеки трети *** ще трябва да го приберат на топло....
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Идва ред да проверят и надървената мафия. За целта може да вземат от по-хубавите служителки на околовръстното...
2
1
 
5
 
! Отговори
тони преди 12 години
сега бе Миро, не през зимата
1
1
 
19
 
! Отговори
СЕЛТАК преди 12 години
АКО ТОВА БЕШЕ ВЯРНО ,ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ЦАР КОЙТО НИ ОПРАВИ ЗА 800 ДНИ, ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ГНИЕ В ЗАТВОРА!!!