Три версии за бомбата за колата на Диков

Най-вероятно е дело на екстремисти, свързани с опозицията
Обновена: 15 окт 2011 08:08 | 15 окт 2011 08:06,
239
Три версии за бомбата за колата на Диков
Взривеният автомобил. Снимка: Булфото

Бомбата за колата на Сашо Диков е дело на екстремисти, свързани с опозицията. Целта е не толкова самият той да бъде убит или сплашен, колкото да се повлияе на изборите след 10 дни. Това е една от трите основни версии на полицията за експлозията в столичния квартал “Гоце Делчев” в четвъртък вечерта, разкрива „Труд”.

Спецслужбите са убедени, че причините за взрива са свързани с професията на журналиста и неговите предавания по Канал 3. Те изброиха три главни посоки, по които ще върви разследването.

Почти напълно е изключена четвъртата - за лични мотиви, свързани с Диков или неговата дъщеря, която също е карала колата в последните дни.

Още по темата
 Атентаторът е избрал специален ден и час - четвъртък, минути преди 22 ч. По това време в София вече е шефът на Еврокомисията Жозе Барозу. А на следващия ден с негово участие започна заседание на Европейската народна партия с участието на четирима комисари и 22-ма евродепутати. Така ехото от бомбата пред  дома на журналиста може да разклати позициите на ГЕРБ не само в страната, а и пред Европа.

Втората версия гласи, че взривът идва от управляващите и по-точно от среди, които по някаква причина са засегнати от ръководството на ГЕРБ, не са получили нещо, което са очаквали покрай изборите и т.н.

Целта им е да провалят кампанията, като разчитат на бъдещи промени във властта, които ще ги извадят на гребена на вълната. Интересите им са икономически, но търсят пряк път към парите през политическата нестабилност. За тях Сашо Диков е подходяща мишена заради критичните му коментари към правителството, не изключват спецполицаите.

Футболни фенове вбесени от спортни теми на Канал 3 за уредени мачове, симулативна игра, провалите на националния отбор и т.н. Това е третата работна версия на полицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: бомбасашо диковверсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
2
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 12 години
Не си тетка мара, а си пъпчив ***- този никнейм страшно ще ти пасне!
176
1
 
4
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
Атентатът (от латински tento опитвам) е въоръжено нападение над едно или група лица с цел убийство или сплашване. Дори, когато атентата е с цел унищожаване, повреждане на вещ, то пак е насочен към собственика или владелеца на вещта.В този смисъл, да се твърди, че атентата е насочен срещу автомобил е повече от абсурдно.
175
1
 
6
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
Аз викам, да не ми идват турци, евреи или каквито и да е било други. Ако са родени тук или идват на гости, добре дошли, ако обаче са еничари, да имат предвид,че са неканени гости!
174
1
 
3
 
! Отговори
до Петето Дикова преди 12 години
Не бъди надменна и лигава ...,не си нещо повече от обикновените хора !
173
7
 
3
 
! Отговори
българан преди 12 години
НЕКА ДА ИДВАТ ТУРЦИТЕ ПРЕДИ ЕВРЕИТЕ ДА СА ДОШЛИ!!!
172
1
 
9
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
Моля, не ми ползвайте никнейма, той не е турско име, а прабългарска дум, означава "примка". Недейте да си мислите, че всичко, което ви звучи като на турски е турско.
171
6
 
8
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
НАРОДЕ, не се страхувай, "... РОДНАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ ..."А от кого ни пази? От лошите разбира се. От такива като Сашо Диков, "Галерия", ТВ "Скат", които се осмеляват да изкарват на яве "кирливите ризи" на властимащите, по специално на Бойко Б., Цв. Цв., и на тяхното обкръжение от от олигарси, политически приспособленци и журналистически прислужници, които гравитират около тях.А как ни пази?Първо, създават многобройни проблеми и препятствия на "нелоялните" медии. Ако не схванат намека, към това се прибавят многобройни компромати и маскарене във обслужващите властта медии. Следват прокурорски проверки и разследвания по фалшиви сигнали. Ако и тогава не се вразумят започва да се пипа по грубо -- заплахи, взривове, побоища. Едновременно с това се лансира "най-вероятната" версия, че сами са се взривили, или сами са се пребили, за да компрометират управляващите и най-вече България пред Европа и Света
170
6
 
3
 
! Отговори
шериф преди 12 години
захари стоянов проклина руското и предпочита да е било турско!!!
169
1
 
5
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
до Али и СалиДа напуснем останалите форума и да ви оставим да си говорите, а?!
168
4
 
2
 
! Отговори
реза преди 12 години
няма закони има ятягян!!!
167
5
 
3
 
! Отговори
али преди 12 години
европа е далече анкара е близо. такава е съдбата ни!
166
4
 
2
 
! Отговори
сали преди 12 години
БОЙЧО ОГНЯНОВ КАТО НЕ МОЖЕ ДА ИДВА ЯТАГАНЪТ!!!
165
1
 
4
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
Търсете истината, не се занимавайте с глупости! В наказателния процес от значение е единствено относително обективната истина, другото е за разследващите журналисти и политическите коментатори.
164
5
 
2
 
! Отговори
аркан преди 12 години
ТОВА Е СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ - БОМБАДЖИИТЕ НА КИНТЕКС. МЛАДЕЖТА ДА ПРАВИ РЕВОЛЮЦИИТЕ ИЛИ ДА ИДВАТ ТУРЦИТЕ ДА НИ ОПРАВЯТ КАТО НЕ МОЖЕМ НИЕ!!!
163
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ = ВИС2 + СИК. ВИС и СИК така се взривяха шзаимно в миналото.
162
3
 
2
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
до 178:)
161
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аркане,ще изпратя Федосова и Цецка Цачева.
160
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз си помислих за Федосова и ето сега го споделям и питам,защо тази версия се пренебрегва.Обаче има и друг вариант,към нея да се е присъединил дебелия адвокат и още по дебел социолог,та те в компания да са хапнали боб леща и нахут....и барутника на Диков и Пипи,застрахован в Булинс да се е разпаднал.
159
4
 
2
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
до 172Адреса е "Дедине" в Белград, ще познаеш къщата ... Виждал си я на снимки.
158
3
 
3
 
! Отговори
Азе и тизе преди 12 години
И моята кола беше там ,но нея не я взривиха ....?