300 жепейци отиват в метрото

Те ще бъдат подбрани чрез специална процедура
Обновена: 8 ное 2011 20:02 | 8 ное 2011 20:01,
199
300 жепейци отиват в метрото
Снимка: Архив, Булфото

Около 300 железопътни специалисти, съкратени от БДЖ, ще бъдат назначени на работа в софийския "Метрополитен". 

"От началото на следващата година ще започнем набирането на първите специалисти от БДЖ. Постепенно според потребностите ще набираме и кадрите”, каза Стоян Братоев – директор на "Метрополитен".”

От 2000 служители, които предстои да бъдат съкратени от БДЖ, около 300 ще имат шанса да започнат работа в метрото.

Те ще бъдат подбрани чрез специална процедура и ще преминат допълнително обучение за работа в метрото. Най-дълъг е допълнителният курс за машинистите - шест месеца, съобщи агенция "Фокус".

Още по темата
"Метрополитен" се нуждае от специалисти по железния път, автоматика, електрооборудване, ремонт на подвижния състав. Всички новонаети са на изпитателен срок шест месеца, посочи Братоев.

Железопътните специалисти са много ценни кадри, тъй като имат специална правоспособност, подчерта Братоев.

"Най-добрите специалисти, които имаме при нас, са идвали от железницата. 70 % от машинистите в метрото, са взети от БДЖ”, посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
5
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Лягам да спя - Вовка вече два пъти ме моли учтиво та се пъхам в кревата при него,но на третия, когато ме цункаше,ми се изурига в ухото на водка и чесън....Разбрах,че играта загрубява,но на мен така ми харесва!
131
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
131,132,133,134,Нали ти казах да отиваш веднага при доктора бе психопат!
130
7
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Преди повече от година помните ли какво ви казах когато *** тук тръбяха че идвал незапомнен глад,чакали ни протести,народа изнемогвал и други фантасмагории.......и след повече от година като теглим чертата какво се получи- всичко е спокойно,хората удовлетворени и го показаха,новия ни президент от Герб,4-те ни най- големи града/София,Пловдив,Варна и Бургас/ с кметове от Герб,кризата почти не усетихме благодарение на икономическия ни екип...така че лягайте си и бъдете спокойни .
129
5
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
А моят Вовка само си знае водка,бира и да не ме оставя нощно време на мира.
128
2
 
8
 
! Отговори
ПАРТИЯТА ВЕЛИКА преди 12 години
От 100 години ви подаряваме страхоният сън БКП,БСП и техните производни!Спете сладко деца!
127
8
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
България в икономически подем,финансов напредък и с все по - висок жизнен стандарт........И това откакто Бойко и Герб дойдоха на власт. Българина при това правителство започна да живее нормално,лятото всеки си позволи луксозна почивка било в страната или чужбина ......Доходите нараснаха,заведения ,ресторанти и механи се пукат по шефовете,улиците пълни с автомобили, гражданите носят скъпи дрехи....Народа не е толкова глупав и го показа на изборите....Президент от Герб и 2/3 кметове от Герб...ПОБЕДА
126
4
 
5
 
! Отговори
ПАРТИЯТА ВЕЛИКА преди 12 години
И запомнете,о простовати люде,че ние винаги ние,сме диктували и ръководели всичко!Вие винаги сте били в една перфектно настроена от нас,матрица - будите се от сън,във сън,мислите си,че всичко е коренно променено,но пак сте в нашата матрица,защото тя е перфектна!Трудно е за вашите плитки мозъчета,да го проумеят,някои се подосещат нещичко,но със следващият сън,който ние ви подаряваме хи-хи-хи,драги мои всичко отново се забравя!А сега,затваряйте очи - 1,2,3 и си повтаряйте ПАРТИЯТА ВЕЛИКА - тя е!
125
6
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Куманзите са царе да се раздвояват,ето тук е типичен пример .......Толкова са самотни,гладни,без доходи,пари и жени,та си приписват и моето име- ха ха ха.....Да,аз съм ви кумир,след като не само мен,а и името ми харесвате.......Но колкото и да ви се иска,тръшкайте се,скубете си косите,но никога,никога няма да сте като мен - СТРАНДЖАТА
124
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сТРАНДЖА ли си Манджа ли си,бегай при доктора в спешното щото си изпушил ТОТАЛНО!
123
5
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
До НелиНикога не съм отричал,че съм комунист - то ГЕРБ не са ли?Не си ме разбрала скъпа!Явно ще трябва да си побъбрим на чашка ликьор - по женски!
122
6
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Боли ви жалки същества,разбирам ви........Колко жалко е да си смазан ***,беден,нещастен,с празно животче...Тъжно е нали ......но не ви и съжаляваме и грам........Нека ви боли,нека да страдате,ще умрете с отворени очи невидяли нищо от живота.....живота е само един стъпкан ***,а ти го пропиля......болезнено е а ?
121
7
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Аз съм пич и карам розов москвичНося розови очилаИ с моят Вовка се плющя................................
120
2
 
3
 
! Отговори
Бай Иван Пловдивски преди 12 години
ЖП транспорта наистина има нужда от реформа и никои не може да го отрече. Да тежко е да се уволнят 2000 човека, но "няма революция без жертви". Радвам се, че доста от съкратените хора ще могат да продължат в сфера близка до специалността. Какво правим с останалите 1700?! Все пак не ми се вярва 1700 човека да са в близка до пенсионната възраст. Вярно, че държавата не "майка дойка", но поне трябва да предложат алтернативи. Не е много широк пазара на работна ръка, особено с тази професия...
119
8
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
За нашето правителство е приоритет запазване на макрорамката на бюджета,финансовата и икономическа стабилност,високите доходи на гражданите и работещите.......Ние се справихме отлично,хората го оцениха на изборите като смазахме комунистическата клика......
118
5
 
4
 
! Отговори
AcOrP преди 12 години
СТРАНДЖАТА 15% сте с Бойко не повече!!! И некадърниците ще ни доведат до многоо голяма криза.. До съсипаха здравеопазването и образованието, науката я убиха тотално, малкия и средния бизнес също беше убит от ГЕРБ. Водят БДЖ към фалит. Реформа е различно от рязане на бюджети и съкращения. Не може само да строиш магистрали и спортни зали с европари. Както и неможе да разчиташ на чуждестранни инвестиции. Трябва най-после някой да дойде и да каже 3-4 приоритетни области и да ги субсидира.
117
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изборите вече минаха преди една седмица, сега вече хората чакат от ГЕРБ работа и много пари, а не фалити и ликвидация.
116
7
 
5
 
! Отговори
Иван преди 12 години
В България кризата не се усети,нямаше намаляване на пенсии и заплати,правителството удържа бюджета и доходите,запази икономическата и финансова стабилност....Ние наистина сме щастлива нация че попаднахме и ни управлява грамотно и хуманно правителство.....
115
6
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Бойко,продължи реформите и ги завърши докрай.....Народа ти гласува доверие,досега го оправдаваш изцяло....Имаш мащабна и грандиозна народна подкрепа....Правителство,президент,кметове,общински съветници.....Бойко,изобщо не обръщай внимание на воплите и болката на ***...те реват,те се гърчат че им спря кранчето и доходите...95 процента от хората сме с теб и изборите го доказаха след като тури кръст и погреба комунистическите ***
114
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички разумни,интелигентни,мислещи и богати хора са съгласни с мен......боли ги само смачканите и с безсмислени животи "хора"........... ====факт *** нека реват че през комунизма баничката им била 22 стотинки
113
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И на магистралите какво им печелившо, само разходи за асфалт и петрол, даже и петролът се внася -сигурно, печелят само, че не са правени от тор:)

Спонсорирани публикации