300 жепейци отиват в метрото

Те ще бъдат подбрани чрез специална процедура
Обновена: 8 ное 2011 20:02 | 8 ное 2011 20:01,
199
300 жепейци отиват в метрото
Снимка: Архив, Булфото

Около 300 железопътни специалисти, съкратени от БДЖ, ще бъдат назначени на работа в софийския "Метрополитен". 

"От началото на следващата година ще започнем набирането на първите специалисти от БДЖ. Постепенно според потребностите ще набираме и кадрите”, каза Стоян Братоев – директор на "Метрополитен".”

От 2000 служители, които предстои да бъдат съкратени от БДЖ, около 300 ще имат шанса да започнат работа в метрото.

Те ще бъдат подбрани чрез специална процедура и ще преминат допълнително обучение за работа в метрото. Най-дълъг е допълнителният курс за машинистите - шест месеца, съобщи агенция "Фокус".

Още по темата
"Метрополитен" се нуждае от специалисти по железния път, автоматика, електрооборудване, ремонт на подвижния състав. Всички новонаети са на изпитателен срок шест месеца, посочи Братоев.

Железопътните специалисти са много ценни кадри, тъй като имат специална правоспособност, подчерта Братоев.

"Най-добрите специалисти, които имаме при нас, са идвали от железницата. 70 % от машинистите в метрото, са взети от БДЖ”, посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
5
 
3
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Народа показа че е щастлив и удовлетворен от нашето управление,че живота се подобри,че вече живеем като истински европейци......сега никой няма право да критикува след постигнатата наша грандиозна победа.......
111
5
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Всички разумни,интелигентни,мислещи и богати хора са съгласни с мен......боли ги само смачканите и с безсмислени животи "хора"...........
110
4
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
И моят Вовка е винаги съгласен с мен!
109
6
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Строи се позитивно,закриват се губещи предприятия........Бойко е най- добрия,мъдър и компетентен Български премиер...........Не разбирате ли в момента той спасява държавата.....Всеки друг на негово място би докарал страната до икономически колапс и финансов банкрут...Бойко ще остане в историята на тази страна като нейния спасител...След векове портрета му ще бъде в кабинетите на следващите ни Президенти,редом до Левски,Ботев и Раковски...
108
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По темата: поне Бойко Борисов вече няма да може да се фука, че строи магистрали. Някак не върви да се хвалиш едновременно, че строиш магистрали и ликвидираш жп линии.
107
5
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Преди повече от година помните ли какво ви казах когато *** тук тръбяха че идвал незапомнен глад,чакали ни протести,народа изнемогвал и други фантасмагории.......и след повече от година като теглим чертата какво се получи- всичко е спокойно,хората удовлетворени и го показаха,новия ни президент от Герб,4-те ни най- големи града/София,Пловдив,Варна и Бургас/ с кметове от Герб,кризата почти не усетихме благодарение на икономическия ни екип...така че лягайте си и бъдете спокойни .
106
3
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Само така...........
105
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
104 турското население не расте, а се смалява. Например 1992 тук са били 1,2 милиона, а сега 600 000. 2-3 деца максимум. И в турция са го закъсали и ще става кюрдистан набий си го в тъпата глава.Ако напишеш в ютуб това: Affrontements entre des fascistes turcs et des jeunes kurdes ще видиш как турците бягат от кюрдите (въппреки че са двойно повече) като да не казвам какво
104
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Леко да не се изпразниш на клавиатурата гольо!Казах ти!Спечелил си некому дедовия!Стой си на село и лапай пръжки с лук да е..ба и селския бек.
103
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
106Спечелихме????Спечелил си некому голия ***.Некой спечелиха а ДРУГИТЕ гледате.
102
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
ami ako vlakovete bqxa po barzi ot avtobysite dali nqkoi bi predpo4el da go blaska avtobysa,ama 50 godini ni6to ne se e promenilo v jeleznicite ,pak i drugo ymi6leno patnikopotoka be6e prenaso4en kam avtobusite napravixa im nova avtogara v Sofia a garata zapada6e i prodaljava da zapada,mizeriq i stud
101
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И най-много печели Боко.Чух че скоро празнувал първият си МИЛИАРД евро.Но според мен е вторият милиард.А баламите рупат ли рупат.ХА-ХА-ХА
100
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде стига философстване. Щом трябва да се реже, режете. Започвате с висшия мениджмънт - хем справедливо, хем резултатно. Като знам какви заплати си самоопределят, докато фалират предприятията, нищо чудно планираните икономии да се реализират само с тая първа крачка. Ако не е достатъчно - посягате на следващия ешалон мениджъри, за кво са ви? Да ядат и да ви водят към фалит ли?
99
1
 
9
 
! Отговори
ново БеДеЖе преди 12 години
Пожарникарят: Че асфалтираме старото БеДеЖе и те ти ново БеДеЖе!
98
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
101А за балъците като теб дебел х.й.Така са ти го набили че зъркелите ти са излезли от орбитите си!Тихо само жена ти да не разбере че голям смех ще е!
97
3
 
4
 
! Отговори
до 99 преди 12 години
ГЕРБ печелят в най-големите градове, но да не забравяме, че *** и турското население от селата и по-малките градове расте много бързо, а те са основни противници на ГЕРБ и на следващите избори не е сигурно какво ще стане.
96
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То хубаво в Метрото, но метрото е само за София! А какво да правим - ние простите провинциалисти, които се возим на трено?Да закриваш железницата в една държава е краят на държавата!!!
95
1
 
7
 
! Отговори
fggnm преди 12 години
gledaxte li za Belica,sabrani 4000 podpisa 4e ne si 6tat kmeta ,4e tva e kaji re4i celiq grad pak toi bil spe4elil,xa kajete 4e izborite ne sa kupeni,tova e ne samo tam a i na dosta mesta
94
5
 
3
 
! Отговори
inatut преди 12 години
Плитък гроб за комунизма..
93
2
 
9
 
! Отговори
До Странджата преди 12 години
Колосален разгром....хахахахахахаххахахаха,и къде го видя този разгром ,като резултатите бяха отчайващи за ГЕРБ- 50 на 50 горе -долу.:)))) На Парламентарните вече сигурно няма да са мнозинство а може и като НДСВ да не минат 4 %-товата бариера.