Правозащитници винят Цветанов в изказване "без ум"

Хелзинкският комитет настоява за оставката на МВР шефа
Обновена: 21 ное 2011 17:03 | 21 ное 2011 14:05,
242
Правозащитници винят Цветанов в изказване "без ум"
Снимка: архив, БТА
Българският хелзински комитет настоя за пореден път МВР шефът Цветан Цветанов да подаде оставка. 
 
Вчера той поиска Висшия съдебен съвет да контролира адвокатите, които умишлено протакали съдебните процеси в полза на клиентите си.
 
„Цветан Цветанов за пореден път показа своето пълно непознаване на базисните положения на Конституцията на тази страна. Изявлението му е смехотворно, и без ум“, смятат от организацията. 
 
БХК посочва „на този министър, че адвокатурата на България е свободна, независима и самоуправляваща се – чл. 134 от Конституцията. Правото на гражданите на именно такава – независима, адвокатска защита е основно човешко право, гарантирано от Конституцията и международноправния ред“.
 
В една правова държава изказване, като поредното на този вицепремиер, влече оставка, смятат от правозащитната организация. 
 
Българският хелзинкски комитет и друг път е съветвал министър Цветанов да подаде такава – „когато той със сходна неука грубост е заплашвал независимия български съд с репресии“, напомнят правозащитниците. 
 
„Изглежда обаче, България вече не е точно правова държава и този министър е убеден в безнаказаността си. До следващо известие“, завършва позицията на БХК.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
20
 
! Отговори
нашенеца преди 12 години
на цецко му личи,че му липсва една мозъчна гънка- като кокошката да не *** като ходи по двора
197
14
 
3
 
! Отговори
майорски преди 12 години
Съдийте не се прави..когато нещо в една система е "гнило", когато в едно общество съществуват пречки за нормалното му функциониране ...е нормално от депутати да се предлагат изменения...дори ако трябва кноституционни ...някой измененеия могат да бъдат направени за 5-6 години...след което да се премахнат ...НЯМА НЕДОСЕГАЕМИ...дори това да са съддии..това което Цветанов предлага не е безоснователно...съдебната система има СПЕШНО нужда от промени...не става въпрос за Диктат. а за КОНТРОЛ
196
1
 
27
 
! Отговори
до 196 преди 12 години
ти си *** ***. Живо олицетворение на ГЕРБ и на електората му.
195
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че Цветаном и правителството са провел е ясно на всеки можещ поне малко да мисли. Друг е въпроса за БХК. Няма толкова противно и гнусно нещо в държавата което да се сравни с тях
194
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако бащата на Цецо Цветанов не беше шофьор на Григор Шопов в ДС, Цецо никога нямаше да стане старшина в ДС, а след това и министър на вътрешните работи! ДС поощряваше децата на служителите си, макар че в конкретния случай има дефицит от интелигентност. Но да си старшинка от ДС за Цецо това е голямо постижение! И ако ДС не се беше разпаднала, сега той щеше да работи там!
193
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е как от 1988-2002 год е станал ,,магистър За 4 год си излизаш ,,бакалавър и нищо друго Или ако вземеш , 3 пъти ,челна стойка със 6 и си по умен от другите
192
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този бхк е най-гнусната ,безродна и корумпирана институция в България
191
1
 
22
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Ха-ха-ха - тия вярно са болни мозъци - да искат ум от *** !!!
190
2
 
21
 
! Отговори
До 190 преди 12 години
Много бъркате с политизирането на проблема на основата ГЕРБ- БСП. По-скоро проблема е установяване на диктатурата на ГЕРБ и реставрацията на ръководната роля на една политическа партия...Много вони на реставрация на БКП в новият й вариант - ГЕРБ. Адвокатите не ни мислете - съгласно ДИРЕКТИВА 98/5/ЕС НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 16 февруари 1998 година можем да си упражняваме професията в останалите 26 държави от ЕС и в момента под името "адвокат'. Мислете за своите граждански права!
189
2
 
4
 
! Отговори
dan преди 12 години
кой е този хелзински комитет вижте кои са вътре пишете да се намирате на работа
188
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе *** червени *** какво сте захапали дедовия на Цветанов, айде стига толкова ляхте крокодилските си сълзи. Вашите работодатели червените капиталисти, които ви плащат жълти стотинки за де се плюнчите по нета, ограбиха страната ни и сега искат да прехвърлят цялата вина на Бат Бойко и ГЕРБ, ама добре го издухахте на изборите, бъдете сигурни, че и на следващите избори пак ще надувате тромпета на Бат Бойко, до като Доган ви целува изотзадзе.
187
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама тия от БХК верно са много зле! Тръгнали у Цветанов ум търсят :)) Що не питат хората, всеки ще им каже, че подобно търсене е безполезно, у него такова нещо просто липсва, пък не му е и необходимо :)
186
22
 
7
 
! Отговори
До 189 преди 12 години
Абе *** недоклецани, Бат Бойко ви съдра задниците за трети път на избори и още не могат да уврят празните ви кратуни. Не разбрахте ли, че сте аут най-малко още 2 мандата на ГЕРБ. А на третия мандат вашата лява /***/ партия ще се свие до един вагон ***, така че и да кяфкат и да не кяфкате все тоя. Борисов доказа, че къде ви добара, там ви сваля скалпа, *** червените индианци с още по-тъпия си нежен вожд Станишко. Стига сте се натискали за още, абе вие мазохисти ли сте, та искате още бой по лакомите ***, какви сте бе, малко ли ви беше големия следизборен срам от бесепарския *** разпран?!
185
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такъв *** като Цветанов досега не е имало в нито един кабинет от 90-те насам!! Не е за вярване просто! *** - МУТРА!
184
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
183, Даниелчо, не коментирай неща, от които не разбираш. Правораздаването е състезателен процес и ако едната страна коментира и плюе по другата, значи просто системно не си върши работата. Затова най-често се отлагат дела - заради непълна или претупана документация по делата. За каква справедливост говориш, моето момче? Когато всичко е в ръцете на държавата и мутрата на власт - това ли е справедливост? Пий си хапчетата и не коментирай правни постановки. Не ти стигат някои неща.
183
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецко има мозък САМО в гръбначния си стълб,а главата му е пълна с петолъчки...*)))Мисловната му дейност е в пълен блокаж!Налита само на пари и апартаменти!
182
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tia ot helzinki da traat sho zaradi nih nemoehme da se shengeniosame ot raz , ta sa trebe druarite cecko-pseto i geineral *** *** da pazat vyzdushnata ni granica i nikoi mamaka mu ne zem da turne edna 4erti4ka ot deka do deka u vzduho e taa granica ta da ia uvardat da ne mine ot tam bilo to karica s pirinska marihuana, ili kaliaska s falsivo gorivo ili afrikanski negri proble4eni kato avstraliiski pingvini. teia *** se vrzaha na EUicite da sme si bili pazeli vazdushnata granica i te obest
181
0
 
10
 
! Отговори
до 177 преди 12 години
Колега, не си прав ! Втората част на биографичната справка трябва да се ,,чете на кратко,, - служебни екскурзии в чужбина за държавна сметка , а вербуван в полза на американците!
180
0
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
КОРУПЦИЯТА ДОБРЕ, ЩЕ Я ИЗТЪРПИМ,НО ЗАЩО НЯМА ДЕБАТ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ? НЯМА И НЯМА ДА ИМА, защото БСП и ГЕРБ имат една и съща идеология СВРЪХ-СВРЪХЛИБЕРАЛИЗЪМ(идеологията на свръх-богатите). Всички те мразят народа си, работят само за себе си и срещу българският ни НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ!- ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от нея!!! Следователно средната ни заплата ТРЯБВА БЕЗПРИКОСЛОВНО, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!Това означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в социалните системи!!!- За още по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, и за инвестираната печалба, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...Което означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в бюджета!!!- Премахване на таваните за всички видове осигурявания, ще донесе в НОИ още около 2 милиарда годишно- При такова ДЕМОКРАТИЧНО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ, което е единственото справедливо облагане, ПРИХОДИТЕ В БЮДЖЕТА ЩЕ НАРАСТАТ С 2/3, без сътресения за никогоДнес:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 298лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 692лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 270лв. С по-малко се извършва Национален геноцид...!!!- ПО КОНСТИТУЦИЯ И МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО - ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, КАТО ГЕНОЦИД ДАВНОСТ НЯМА !!!
179
12
 
5
 
! Отговори
Даниел преди 12 години
Прав е Цветанов, ама идотите във форума няма да го разберат. На Запад и в Америка не можеш да бавиш дело и да го отлагаш и да се правиш на ***. Но в България може. Ейййй българите справедливост ще видите ама на кукуво лято.