Правозащитници винят Цветанов в изказване "без ум"

Хелзинкският комитет настоява за оставката на МВР шефа
Обновена: 21 ное 2011 17:03 | 21 ное 2011 14:05,
242
Правозащитници винят Цветанов в изказване "без ум"
Снимка: архив, БТА
Българският хелзински комитет настоя за пореден път МВР шефът Цветан Цветанов да подаде оставка. 
 
Вчера той поиска Висшия съдебен съвет да контролира адвокатите, които умишлено протакали съдебните процеси в полза на клиентите си.
 
„Цветан Цветанов за пореден път показа своето пълно непознаване на базисните положения на Конституцията на тази страна. Изявлението му е смехотворно, и без ум“, смятат от организацията. 
 
БХК посочва „на този министър, че адвокатурата на България е свободна, независима и самоуправляваща се – чл. 134 от Конституцията. Правото на гражданите на именно такава – независима, адвокатска защита е основно човешко право, гарантирано от Конституцията и международноправния ред“.
 
В една правова държава изказване, като поредното на този вицепремиер, влече оставка, смятат от правозащитната организация. 
 
Българският хелзинкски комитет и друг път е съветвал министър Цветанов да подаде такава – „когато той със сходна неука грубост е заплашвал независимия български съд с репресии“, напомнят правозащитниците. 
 
„Изглежда обаче, България вече не е точно правова държава и този министър е убеден в безнаказаността си. До следващо известие“, завършва позицията на БХК.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
11
 
! Отговори
Ами да! Как така ще преди 12 години
пречат на почтените адвокати да протакат дела срещу бай *** - нали ако по време на делото му се родят още 4-5 деца, съдът може да бъде по-снизходителен!Нали докато се излежава в килията или е под домашен арест килърът-мафиот, неговите адвокати ще издирят лекар, който да го изкара от болен по-болен или направо психар, който не разбира какво прави. А може и да убедят някои хора да свидетелстват, че човечецът е бил в Хонолулу по същото време, по което се твърди, че е свитнал някого в Бояна?
217
2
 
10
 
! Отговори
varna преди 12 години
превраштамесе на пално копие на русия,пална диктатура а не трябва боико и цветанов,много взеха дасе самозабравят не трябжа дасе допуска такава тотална намеса от страна на цветанов,4е гуркия е много не компитентен
216
2
 
21
 
! Отговори
Димитър Иванов преди 12 години
тоз не беше ли папконосец в народната милиция
215
2
 
18
 
! Отговори
Дай Боже преди 12 години
Правозащитници винят Цветанов в изказване "без ум" Цветан Цветанов за пореден път показа своето пълно непознаване на базисните положения на Конституцията на тази страна. Според правозащитниците подобна теза е "смехотворна и без ум", а подобно изявление влече след себе си оставка, категорични са БХК
214
1
 
39
 
! Отговори
ОВЧЕДУПЕВ НАРОД преди 12 години
ДОКАРАХМЕ ГО ДО ТАМ,ЧЕ ЕДИН ПРАЗНОТИКВЕНИИК ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА НИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕДИН МИЛИОН И ПОЛОВИНА *** ВЪЗХВАЛЯЩИ НОЖИЦАТА НА ЦАР ЛУМПЕНОИД. НЕ НЕСМЕ ВИНОВНИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ,ЧЕ ТОВА ЧОВЕЧЕ ЛЕНТОРЕЗ И НЕГОВИТЕ ИНТЕРЕСЧИИ УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА,ОБРАЗОВАНИЕ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,БЪЛГАРСКОТО БЪДЕЩЕ НА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ, ВИНОВНИ СА ЛУМПЕНИЗИРАНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ НА ГЕРБ ЗАСЛУЖАВАЩИ КАСТРАЦИЯ.И ДРУГИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА ДЕМОНТИРАХА ДЪРЖАВАТА И ЦЕННОСТИТЕ И,НО ГЕРБ УСКОРИ ПРОЦЕСА ДЕСЕТОКРАТНО.
213
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Цецо само БХК не му бяха искали оставката досега. Всички други се изредиха.
212
0
 
21
 
! Отговори
хаха преди 12 години
до 198"И ако ДС не се беше разпаднала, сега той щеше да работи там!"Кой се е разпаднал бе,братче?Че нали ДС продължава да управлява и не само Цвъки,а и господаря му Бойко Ботисов,за по-кратко наречен Тиквата,а и всички останали недоразумения наречени БГ политици са на служба в ДС.Само че са на най-долното стъпало,дето е прислугата,хаха
211
0
 
14
 
! Отговори
До 212 преди 12 години
Гледа като подсъдим с основно образование в момента на връчването на препис от обвинителният акт в наказателно производство:)
210
1
 
17
 
! Отговори
Цеко тилигента преди 12 години
"Интеллигенция, сказал он, это ***!"..."
209
1
 
3
 
! Отговори
Бууби преди 12 години
Помогнете на виртуална България с регистрацията си от тук : erepublik/en/referrer/Mr.+IlievБлагодаря Ви!Това не е реклама.
208
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цвък гледа като бито маче у дирек!Абсолютно ПРАЗЕН поглед!
207
3
 
9
 
! Отговори
Интелигент Цвъки преди 12 години
"...Та Ленин даде определение и на интелигенцията. Съвсем стегнато и компактно определение. "Интеллигенция, сказал он, это ***!"..."
206
0
 
10
 
! Отговори
до №190 преди 12 години
Убаво, ...само глей да не загубиш образа Му насред мастурбацията.
205
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-отблъскващото е, че винаги се опитва да се държи като милиционер у килия...*)))
204
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То бива простота бива, ама чак такава неземна простота, като цветановата не бива.
203
0
 
10
 
! Отговори
kibik преди 12 години
Takiva sa ni i upravlqvashtite, i jurnalistite, i futbolostite, i sadiite, i mnogo drugi: nedodqlani, nekompetentni, negramotni,
202
0
 
12
 
! Отговори
До 201 преди 12 години
"това което Цветанов предлага не е безоснователно...съдебната система има СПЕШНО нужда от промени.." ама и Вие ли не разбрахте, че адвокатите НЕ са на заплата от съдебната власт, самоиздържат се от хонорарите по поетите от тях дела и правните консултации и ВСС може да "заповядва" само на съдии, прокурори и следователи?! Вижте какво е ЗСВ и какво е Закон за адвокатурата - чл.1 и чл.2 и ще Ви стане ясна разликата!
201
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В МВР НЕ СЕ правят реформи, няма изгонени за некадърност, мързел, тъпота ( както стана в митниците например) и едни около 2000 на брой гестаповци от ДС "работят" там. Така се прави "социална политика" и "европейско развитие" с агенти на КГБ. Не става само с апартаментииии, трябва и акъл Цветанооов!!!
200
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 12 години
Напълно подкрепям 199 - не само противни и гнусни, но и безкрайно нагли родоотстъпници. Ще дойде време и ще бъдат съдени за национално предателство.
199
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ТОЯ С ПЕТОЛЪЧКИТЕ ЩЕШЕ ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ!?КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ,А?АКО ГЛУПОСТТА ИМАШЕ КРИЛЦА...ЦВъцко ЩЕШЕ ДА ХВРЪКНЕ КАТО ГЪЛЪБИЧКА!