Реформите в БДЖ продължават независимо от стачката

Тя е незаконна, твърди ръководството на холдинга
22 ное 2011 16:30,
130
Реформите в БДЖ продължават независимо от стачката
Снимка: Impact Press Group

Реформите в БДЖ, започнали през миналата година, ще продължат независимо от това дали на 24 ноември ще има стачка. Това заяви председателят на съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ Владимир Владимиров.

Той подчерта, че обявените наскоро пет мерки, включени в реформата за подобряване положението на железниците, включително и съкращаването на две хиляди души до края на годината, остават в сила. Владимиров каза, че в противен случай железниците ще фалират.

Главният юрисконсулт на БДЖ Ваня Флорова заяви, че предстоящата стачка е незаконна, тъй като се нарушават разпоредби на закона за уреждане на колективните трудови спорове и закона за железопътните превози. Затова при започване на стачката ръководството на БДЖ ще подаде иск в съда за обявяване на нейната незаконосъобразност.

Всички стачкуващи служители от БДЖ ще трябва да се регистрират в определени списъци, за да може времето, през което не са работили по време на стачката, да се отрази на заплащането им, каза Флорова. На тези служители по-късно ще се търси и дисциплинарна отговорност, ако съдът постанови, че стачката е незаконна.

Още по темата
БДЖ няма възможност да осигури алтернативен превоз на пътниците чрез автобуси по време на стачката, заяви управителят на БДЖ – Пътнически превози Методи Христов.

Той поясни, че за целта би трябвало да се осигурят над 500 автобуса на ден, а компанията няма такава възможност, нито може да плати подобен превоз. Железниците имат договор с автобусна фирма за извозване при аварийни случаи на пътниците от пет вагона, допълни Христов.

Относно отправените критики от страна на синдикатите, че и Европейската комисия е критикувала плана за реформи на БДЖ, Владимиров посочи, че при изготвянето на плана за реформи са заложени икономически показатели за ръста на икономиката на страната, които са били валидни през миналата година, но сега по всяка вероятност няма да бъдат изпълнени.

Затова планът ще бъде преработен, като се имат предвид по-ниските икономически показатели на страната.
„Целта ще е БДЖ да оцелее дори при по-ниски приходи от планираните“, подчерта Владимиров.

Още за загубите на БДЖ от стачката и за бъдещето на компанията вижте в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: стачкаБДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винету ще сравнява месечна заплата с годишна база?
69
4
 
6
 
! Отговори
ФАКТ-3 преди 12 години
Октомврийската революция на ГЕРБНа 23 и 30 октомври в България се извърши изборен преврат, който подмени вота на народа и даде цялата власт в ръцете на Бойко Борисов.След изборната нощ на 30 октомври ГЕРБ пое по пътя на болшевиките, а Борисов е българският Ленин. Както превратът на Владимир Илич е немислим без Дзержински и неговата Чрезвичайна комисия (ЧК), така и Борисов има своя екзекутор шефът на МВР Цветан Цветанов.България стана първата държава в ЕС, чийто вътрешен министър е шеф на предизборен щаб на управляващата партия. Българският Дзержински творчески приложи болшевишкия лозунг Вся власт Советом и една партия превзе държавата, а един човек държи съдбата на седем милиона граждани.Официално Бойко Борисов е премиер и председател на управляващата партия, неофициално президент и председател на парламента. Добавим ли, че министрите в кабинета са дистанционни управления на премиера, време е да говорим за едноличен режим на управление.По конституция България е парламентарна република, но след 1989 г. нито един председател на Народното събрание не реализира правомощията си. По простата причина, че този най-висок пост в държавата винаги е в сянката на министър-председателя, който дърпа конците на народните представители от управляващата партия.Пред очите на народа, за 22 години парламентарната република се трансформира в премиерско управление, но при ГЕРБ то се *** в премиерска диктатура. Дори контролиращата институциите съдебна система стана държанка на премиера и вътрешния министър, които за две години овладяха кадрово две ключови структури Върховния административен съд и Софийски градски съд.
68
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дръжте се железничари! Вие сте истински патриоти! Нека си плюват тука ушатите герберасти Не им пука за вас ,нали ще си вземат после 20 хубавки заплатки ,а вас патриоти български кучета ви яли!! Само напред до победата !! Много са с вас и ще бъдат с вас до победата бг патриоти от БДЖ!!!
67
6
 
5
 
! Отговори
ДЕЙСТВИЯТА НА ГЕРБ преди 12 години
..СА АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНИ И НАВРЕМЕННИ!!!КРАНЧЕТО НА РАЗХИЩЕНИЯТА И ИЗТОЧВАНЕТО НА БДЖ , ТРЯБВА ДА СЕ ЗАТВОРИ!СПОНСОРА НА ГОЦЕ ---СТОЙКОВ, Е ПРОДАЛ 400км.РЕЛСИ ЗА СКРАБ, ЗА ДА ФИНАНСИРА ПРЕЗИДЕНТСКАТА КАМПАНИЯ НА ПЪРВАНОВ!ЖЕЛЯЗОТО Е ПРЕТОПЕНО И ПРОДАДЕНО ОТ КРЕМИКОВЦИ, ПО ВРЕМЕТО НА АЛ.ПЕТРОВ!ТОВА Е ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!
66
3
 
2
 
! Отговори
ФАКТ-2 преди 12 години
Бойко Борисов иска увеличение на заплатата си. Обидно било да получава 1500 евроноември 20, 2011 Нося цялата отговорност в държавата и това само за 1500 евро. Не е ли обидно, смешно и неправилно?. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на последното правителствено заседание. Той се обяви за увеличаване на заплатите на министрите и министър-председателя, които ще работят в следващия кабинет. В момента министерския труд е оценен на 2960 лева. За труда си пък премиерът получава месечно възнаграждение от 3400 лева.Моята заплата е 1500 евро срещу 240260 хил. евро на година на другите колеги в Брюксел. И всички в държавата идват да се реферират с мене. Цялата отговорност! Ако паднат, ако станат, казват Борисов е виновен и това за 1500 евро, каза премиерът.Той беше категоричен, че увеличение на заплатите на управляващо ниво трябва да има, тъй като отговорността е голяма. И все пак някак си закърпваме положението, тъй като имаме служебни коли, телефони, секретарки. Все неща, които обикновеният служител си ги плаща, каза още Бойко Борисов.Той заяви, че увеличение на трудовите си възнаграждения трябва да получат и служителите, които работят с евросредства, тъй като ежедневно са подложени на съблазън, общувайки с бизнеса. Затова, според премиера, е добре да получават повече, за да не се изкушават от рушвети. Когато един служител получава заплата от 800 лева, а управлява средства за милиони, изкушението е голямо, коментира Борисов.Междувременно, вчера министър-председателят обяви, че заради кризата трябва да се предприемат мерки за орязване на пенсиите, заплатите и другите социални придобивки. Ще боли! Ще се режат пенсии, заплати, отвсякъде, каза Борисов.
65
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
алоооо, владимиров, целта не е бдж да оцелее независимо как. целта е да изпълнява функциите си - да превозва хора и товари! Иначе за чии ни е бдж с няколко сгради администрация и един влак и половина? Не забравяй че бдж е създадено да превозва, а не за да си му началник.
64
6
 
3
 
! Отговори
ФАКТ-1 преди 12 години
Правителството е разрешило и подписало договор за проучване на шистов газ. Днес за Рогозино са заминали над 15 камиона - цистерни с киселини и взривни вещества !!!
63
4
 
3
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
Отново питам дайте ми един обективен икономически показател който след две години управление на ГЕРБ се е подобрил.Толкоз по това какви реформи могат да извършат тези некадърници. СТАЧКА ДО ДУПКА
62
2
 
1
 
! Отговори
селянин преди 12 години
А така безисходица.Нали това обяснявам и аз арматура в тиквите на членове на БКП-БСП ГЕРБ.Все *** крадлива пасмина партийни другари.
61
3
 
4
 
! Отговори
ДО25 преди 12 години
Като толкова говориш за БКП то кажи какво е работел ББ тогава.Пазел е *** на Тодор Живков-това е истината.Ако като в Чехия имаше декомунизация, тия дето ни управляваха 22 години не биха могли да бъдат и шефове на градския клозет.И аз съм за декомунизация,ама няма.За това я докарахме дотук.Ако се върнем 22 години назад дали ще се намерят 10-ина дето да не са били комунисти?И последен въпрос-от толкова хора донесли медали от олимпиади по математика,физика и др. вижте какви ни управляват!Срам!!
60
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
истината е че герб няма капацитета да се справи с проблема. Затова прибягва до най-лесното - натиск и фалит.до там им стига ресурса.
59
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 12 години
ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ - ВСИЧКО ЩО Е СРЕЩУ ГЕРБ Е НЕЗАКОННО !!!!!
58
3
 
6
 
! Отговори
Фейсбук преди 12 години
Окупираме България Occupy BulgariaЕдин друг свят е възможен! Срещу властта на банките и корпорациите! За реална демокрация и самоорганизация! Борим се да бъдем единни, като уважаваме качествата и действията на всеки. Търсим единство в многообразието. Ние сме комунисти, капиталисти, будисти, демократи, социалисти, таксиметрови шофьори, директори, крадци, политици, полицаи, военни, циркови артисти, белотаджии, кибици, футболни фенове, стюардеси, брандове, марки дрехи, малцинства, мнозинства, ориентирани, обединени от святата мисия на Апостола, тази на Ботев и изобщо на всички паднали в името на останалите. Не окуражаваме натискането на бутона "Харесва ми". Натисни правилния бутон и ние ще се свържем с теб. Не търсим фенове, търсим истински приятели.Когато беззаконието се превърне в закон, съпротивата е задължителна!Обединени - не можем да бъдем победени!
57
4
 
11
 
! Отговори
Чували с фалшификати преди 12 години
Изборите са фалщифи!ГЕРБ е незаконно на власт!
56
2
 
0
 
! Отговори
ЗНС преди 12 години
Лошото е че БДЖ да фалира , ще спечели от цялата работа ББ и Черепа... иначе ако има стачка , ще спечелят БКП от цялата работа и пак ще приватизират БДЖ... БЕЗИСХОДИЦА !
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
48'ЛюбомирчоНе пич, на цял свят им е крив ГЕРБ!Или си търсят просто някой да им е крив... *** на крива ракета ...
54
8
 
3
 
! Отговори
СИНДИКАТИТЕ ..... преди 12 години
...НИЩО НЕ РАЗБИРАТ ОТ ПРОБЛЕМИТЕ НА БДЖ!ДЕЙСТВИЯТА ИМ СА ...ПЪРВОСИГНАЛНИ!!!!АКО СИНДИКАТИТЕ , РАЗБИРАХА ПРОБЛЕМИТЕ НА РАБОТНИЦИТИ ОТ БДЖ , ПРОСТО ЩЯХА ДА ЗАЩИТЯТ СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ КАДРИ И ДА ИЗВЪРШАТ ...."ПОДБОРНО СЪКРАЩЕНИЕ" В БРАНША!СЕГА СИНДИКАТИТЕ , РЕАГИРАТ .."УРАДЖИЙСКИ", КАТО ТИПИЧНИ ***!!!СТАЧКА ..."НА ВСЯКА ЦЕНА"!!!!ТОВА Е ВРЕДНО ЗА БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА!
53
5
 
2
 
! Отговори
След Изборите! преди 12 години
ГЕРБ реже социални придобивки за военни, полиция, съдебна власт и др.!
52
3
 
3
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
До 33 Ами да се спрат кражбите нали имаме най-добрият МВР шеф а :) нали престъпноста беше унищожена Ама те май най много вагони откарднаха по времето на ГЕРБ а ?
51
10
 
7
 
! Отговори
До След изборите преди 12 години
И ГЕРБ пак ще спечелят!