Реформите в БДЖ продължават независимо от стачката

Тя е незаконна, твърди ръководството на холдинга
22 ное 2011 16:30,
130
Реформите в БДЖ продължават независимо от стачката
Снимка: Impact Press Group

Реформите в БДЖ, започнали през миналата година, ще продължат независимо от това дали на 24 ноември ще има стачка. Това заяви председателят на съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ Владимир Владимиров.

Той подчерта, че обявените наскоро пет мерки, включени в реформата за подобряване положението на железниците, включително и съкращаването на две хиляди души до края на годината, остават в сила. Владимиров каза, че в противен случай железниците ще фалират.

Главният юрисконсулт на БДЖ Ваня Флорова заяви, че предстоящата стачка е незаконна, тъй като се нарушават разпоредби на закона за уреждане на колективните трудови спорове и закона за железопътните превози. Затова при започване на стачката ръководството на БДЖ ще подаде иск в съда за обявяване на нейната незаконосъобразност.

Всички стачкуващи служители от БДЖ ще трябва да се регистрират в определени списъци, за да може времето, през което не са работили по време на стачката, да се отрази на заплащането им, каза Флорова. На тези служители по-късно ще се търси и дисциплинарна отговорност, ако съдът постанови, че стачката е незаконна.

Още по темата
БДЖ няма възможност да осигури алтернативен превоз на пътниците чрез автобуси по време на стачката, заяви управителят на БДЖ – Пътнически превози Методи Христов.

Той поясни, че за целта би трябвало да се осигурят над 500 автобуса на ден, а компанията няма такава възможност, нито може да плати подобен превоз. Железниците имат договор с автобусна фирма за извозване при аварийни случаи на пътниците от пет вагона, допълни Христов.

Относно отправените критики от страна на синдикатите, че и Европейската комисия е критикувала плана за реформи на БДЖ, Владимиров посочи, че при изготвянето на плана за реформи са заложени икономически показатели за ръста на икономиката на страната, които са били валидни през миналата година, но сега по всяка вероятност няма да бъдат изпълнени.

Затова планът ще бъде преработен, като се имат предвид по-ниските икономически показатели на страната.
„Целта ще е БДЖ да оцелее дори при по-ниски приходи от планираните“, подчерта Владимиров.

Още за загубите на БДЖ от стачката и за бъдещето на компанията вижте в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: стачкаБДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние от частния бизнес искаме да закрият профсъюзите! Аз, лично, ще претърпя финансови загуби, ако стачкуват! Кой ще ми ги възстанови? Явно и ние ще трябва да водиме дела! Ще стане интересно!
49
5
 
6
 
! Отговори
След Изборите! преди 12 години
ГЕРБ ще приватизира държавните Български пощи!
48
5
 
7
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
До 25 -Абе господинe значи целият свят се е обединил да пречи на ГЕРБ така ли ?Искам да ми дадеш един обективен икономически показател който след 2 години управление на ГЕРБ да е по-добър от преди това. Не ми давай само еврофондовете защото това е политическио решени за да крепят ГЕРБ които са най големите послушковци и само казват yes sir.
47
2
 
10
 
! Отговори
След Изборите! преди 12 години
ГЕРБ реже клас "прослужено време"!
46
2
 
9
 
! Отговори
мирко преди 12 години
БДЖ е на този хал,благодарение на Краусци,Мирчевци,Дунчевци и сега на Владимировци -лобисти на автобусни превозвачи.Погледнете разписанието на влаковете от 2004г.до 2011г.Един влак за Стара загора например 2004г 80203 заминава от Пловдив!19:40ч.населеност 70-80%във времето постаяно се корегира разписанието и през 2011г влака е 80117 и заминава на 20:40чот Пловдив и пътуват 10-15 %,няма кой да остане -да работи дао 17:30ч и да чака влака на БДЖ до 20:40ч.,Подобна схема има навсякъде в железницатаКорегират разписанията така че да са в ущърб на пътуващите/напред или назад във времето/ -Всички са за Пиночет -на стадионите !
45
2
 
11
 
! Отговори
След Изборите! преди 12 години
ГЕРБ увеличава възрастта за пенсиониране!
44
3
 
10
 
! Отговори
След Изборите! преди 12 години
ГЕРБ събаря приюти за бездомни!
43
3
 
3
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
Питай опитния в това другар Костов. Той знае как се правят тези работи с авиокомпания "Балкан"
42
2
 
4
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
ми пред твоя шеф ще стачкуваш бе
41
9
 
3
 
! Отговори
РАЗБИРА СЕ, ЧЕ.... преди 12 години
...ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСИ ДИСЦИПЛИНАРНА ОТГОВОРНОСТ, АКО СТАЧКАТА Е НЕЗАКОННА!НЕ МОЖЕ ДА СЕ СТАЧКУВА ---НА ВСЯКА ЦЕНА!!!!НУЖНО Е КОНСТРУКТИВНО И ДЪРЖАВНИЧЕСКО МИСЛЕНЕ!ДРУГОТО Е КОМУНИСТИЧИЧЕСКИ САБОТАЖ НА РЕФОРМИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами щом гърбавите са се довели в състояние да им правят стачки значи са некадърни управленци.
39
3
 
8
 
! Отговори
марко-1 преди 12 години
Мразя милиционерите
38
3
 
7
 
! Отговори
марко-1 преди 12 години
Мразя милиционерите
37
3
 
6
 
! Отговори
1.bg преди 12 години
NA KRIVI UPRAVNICI I NARODA IM PRE4I!!!!!!!!!!!!!!!!
36
2
 
10
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
И какво общо имат държавните служители с тия от БДЖ ??? или и ти си чел само Винету и неправиш разлика :)
35
9
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 12 години
Ти проспа ли изборите? Хората ясно си казаха за кой гласуват! На следващите избори за ГЕРБ ще гласуват много повече, защото виждат в тази тежка криза кой дърпа правителството и бизнеса назад! Сой продължава с конспирациите, врътките и интригите! За жалост профсъюзите тези 20 години ги НЯМАШЕ! Щото им харесваха тези работи!
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бдж да се готви за вълнА от трудови дела. Уволнението няма как да го "санират". Ще бъде 100% оборимо в съда. А трудовите дела са освободени от държавни такси и няма проблем за работника да го заведе. В съда работника печели в 99% от случайте, особено с колективен иск. Така че - ето как се отваря нова яма за пари от бдж. Още се нарича "цунг-цванг".
33
3
 
3
 
! Отговори
до Любомирчо преди 12 години
Разбирач - да те светна - да в цял свят са на дотации ама не ги крадът като тука . Бездънна яма е бдж - затова скача бунев и разни там *** - и те са на тази ясла .
32
8
 
1
 
! Отговори
Т преди 12 години
800 Милиона загуба... Тва значи, че всеки един от нас се задължава със 100-120 лв за нещо което ползват само бабичките, щото виж ти имало 50% намаление и им било на сметка. АЗ НЕ ИСКАМ! Аз искам пък да стачкувам субсидии да не се плащат а да се построи примерно детска градина или училище в моя квартал! Искам да се направи улица пред нашия блок, щото нямам такава а карам по калта. Искам и моят шеф да ми вдигне заплатата, но извинете ТОЙ Е ЧАСТНИК! АЗ ПРЕД КОГО ДА СТАЧКУВАМ???
31
2
 
8
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
Искам някой да ми каже една успешна реформа в последните 22 години. Реформите са всъщност уволнения и сакръщаване на заплати и в карайна сметка по-лоша услуга това е.