Синдикатите пак не щат!

Продължава играта за новите промени в пенсионната реформа
Обновена: 1 дек 2011 14:30 | 1 дек 2011 14:26,
306
Синдикатите пак не щат!
Очаква се решение дали портестите ще продължат. Снимка: БТА

Синдикатите не приемат последните предложения на управляващите за пенсионна реформа.

Те напуснаха срещата в парламента с депутатите на ГЕРБ, на която КНСБ и КТ "Подкрепа" трябваше да се запознаят с новите промени, които предвиждат плавно повишаване на възрастта за пенсиониране за всички категории труд.

По-рано днес след среща с Бойко Борисов ГЕРБ предложи с по четири месеца на година да се вдига възрастта за
пенсиониране и за трите категории труд в началото на  2012, 2013 , 2014 г. В разговорите сутринта е участвал и вицепремиерът Симеон Дянков и социалният министър Тотю Младенов.

След срещата с депутатите от ГЕРБ лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа" заявиха, че свикват стачните комитети за обсъждане на нови протестни и стачни действия срещу така предлаганата пенсионна реформа.

Още по темата

"Това, което касае увеличението на пенсионната възраст, аз не видях разчет, който да ни убеди, че ефектите, които се очакват дори през 2018-2020 г., си заслужава тази жертва, която се иска", коментира Пламен Димитров.

"Кой какво е играл не знам, но играта продължава. И не знам кой как си е мислел, че ще я кара оттук нататък, но предложенията, които се правят в момента, ще доведат до нова радикализация на хората и отговорността ще бъде и е изцяло и на правителството, и на управляващото мнозинство в момента", предупреди синдикалният лидер.

Управляващите бяха категорични, че новите предложения ще бъдат внесени в бюджетната комисия независимо от позицията на синдикатите.

"Няма да допуснем да ни бъдат извивани ръцете", заяви Искра Фидосова от ГЕРБ и призова българските граждани да не се подвеждат.

Тя посочи, че до решението за плавното увеличаване на пенсионната възраст за всички категории труд се е стигнало, след като цяла нощ експерти са правили изчисления и са стигнали до извода, че това е в интерес и на работещите в първа и втора категория.

Например миньорите, които са първа категория труд, през 2014 г., когато ще трябва да получават своите пенсии от пенсионните фондове, ако увеличението на възрастта не е факт, ще получат по-ниски пенсии, отколкото сега, каза Фидосова.

„Ние не разиграваме никого, отговорни сме, най-важни за нас са интересите на гражданите и на държавата“, декларира тя. 

Ефектът от предложените промени през 2017 г. ще бъде 265 милиона лева икономии и то само от разходната част, коментира Искра Фидосова. Само от тази мярка до 2020 г. ще бъдат спестени около 630 милиона лева, а пак в края на периода, тоест отново към 2020 г., от целия пакет мерки, ефектът ще е общо около 6 милиарда лева.

ПГ на ГЕРБ се срещна и с финансовия министър Симеон Дянков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
13
 
3
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Браво, другари!Благодаря ви за подкрепата.
170
1
 
15
 
! Отговори
до 170 преди 12 години
Напълно съм съгласен - пари само до 3-то детеКойто иска повече, да работи и да си ги храни
169
4
 
25
 
! Отговори
Анонимна преди 12 години
Проблема не е нито в правителството,нито в синдикатите,нито в предишното правителство като цяло,проблема е в това ,че ние никога не сме имали управляващи с грам мозък в главата и поне малко родолюбие и милост към собствения си народ...пълен фарс и безобразие...не се ли появи здраво мислещ човек , с идеи,виждания и най-вече милост за родината и народа си,така ще си драскаме и след 20 години...който е оцелял разбира се...
168
18
 
7
 
! Отговори
qq преди 12 години
Тая реформа трявба да се случи, няма от къде иначе пари за пенсии, колкото по-рано по-добре. Навсякъде в Европа вдигат възрастта за пенсия. Тия синдикати и членовете им са неграмотни и нагли комунисти.
167
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
173Като не отстъпва ГЕРБ, народа ще ги настъпи!
166
3
 
18
 
! Отговори
1235 преди 12 години
В другите страни синдикатите може да се управляват от мафия, а при нас мафията управлява цялата държава.
165
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИЗБОРИ!!!
164
7
 
26
 
! Отговори
Някой преди 12 години
Да, трябва да се обяви общонационална стачка, да се разпусне парламента и това правителство да се маха. Гробокопачи на собствения си народ! Не ви е срам!
163
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това пенсии ли са? 100-200 лв и таван 700 лв. Пенсията трябва да е минимум 75% от сумата на която си се осигурявал. ГЕРБ не трябва да отстъпват под натиск защото това не е в полза на никой от нас. Кой иска да се пенсионира на мизерна пенсия, вместо да взема заплата. НОИ трябва да повишат платежоспособноста си. Синдикатите са червени и са мафия. В цял свят синдикатите се оправляват от мафията и са инструмент за натиск срещу правителствата. Винаги ще има червени стачкуващи, но другите сме повече
162
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Милото дърпа конците
161
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Няма да допуснем да ни бъдат извивани ръцете", заяви Искра Фидосова от ГЕРБКогато отслабнеш, тогава ще ти повярвам! ха на бас, че няма да е в този живот Фидосова:)))
160
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крайно време е да се плаща само до 3-то дете ( но за всички )А не както сега - за *** до 23-то ***, а на българките спират детските и на първото
159
0
 
5
 
! Отговори
shpeks преди 12 години
ква игра ве ваща мама поганска изедници джурналя
158
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не синдикатите , хората не щат.
157
4
 
3
 
! Отговори
....? преди 12 години
Шефовете -милионери на стачкуващите ,ги подкрепят от 5 звездните хотели ,...ядение и пиение!
156
3
 
16
 
! Отговори
SSS преди 12 години
Госпожо Фидосова не ви прилича такова изказване, нали точно Вие на всяка крачка тръбите,че живеем в демократична държава. Това ли ви е демокрацията - да вземате еднолични решения. На Вас да не ви извиват ръцете, а вие да извивате ръцете на народа. Каква наглост от една"демократична" депутатка. Като толкова Ви се иска да увеличите възрастта увеличете я ама идете на полето или в производството да ви видя тогава каква песен ще пеете. То в кабинетите е лесно и до 100 години ако можете ще стоите.
155
14
 
10
 
! Отговори
Оня преди 12 години
Как се възползват червените прасета от простичкия народ...Чак ги съжалявам хорицата. Чакам с нетърпение да минат още 15-20 дена и БДЖ да фалира, да изгонят всичките работници...пък тогава нека вървят при синдикатите си на Позитано да поплачат....прости хорица....Не могат да се усетят как ги манипулират миличките.
154
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От написаното по-горе, аз разбирам, че синдикатите са си вдигнали чукалата и напуснали преговорите. Това ли е начина, да защитите членовете си, които ви дават парите? Защо не пише за конкретните предложения, на синдикатите, а само някакви заплахи? Никога, ама никога, няма да стана член на професионалните съюзи!
153
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато няма мънии хлябът е от мъката по-чередин е лозунгатерора долудетски и помощи до 3-то дете !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
152
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе обявявайте общонационална стачка и готово! Какво им се церемоните на мутрите!