Работодателите доволни от приетата пенсионна реформа

"По-добре сега, отколкото в бъдеще да се налагат по-тежки промени"
10 дек 2011 18:36,
140
Работодателите доволни от приетата пенсионна реформа
Снимка: архив Булфото

"С ясното разбиране за непопулярния характер на предприеманите мерки, сме убедени, че е по-добре решение да има сега, отколкото в близко бъдеще да се налагат още по-тежки и рестриктивни промени".

Това посочват в писмо до медиите от работодателски организации във връзка с приетите от парламента промени, отнасящи се до пенсионната реформа.

Още по темата

От 1 януари догодина възрастта за пенсиониране се увеличава с по 4 месеца всяка година до достигане на 63-годишна възраст за жените и 65-годишна възраст за мъжете.

Нарастването на възрастта за пенсиониране с по 4 месеца всяка година ще се прилага и за работещите първа и втора категория труд. За първа - докато в края на 2014 г. достигне 48 г. за жените и 53 г. за мъжете, а за втора - 53 г. за жените и 58 г. за мъжете.

Работодателите изразяват желание за среща с държавния глава, на която да го запознаят с позицията си.

"Като представителни организации на работодателите изразяваме ясната си и недвусмислена подкрепа за необходимост от пенсионна реформа. Тази ни обща позиция е формирана както от обективните потребности на настоящото състояние на пенсионната система, така и от разбирането ни за необходимост от сериозни, принципни изменения, насочени към позитивни резултати в бъдеще", пишат от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската
стопанска камара и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 12 години
Тва работодателите са съвсем изкукали, 25-35 годишните да работят в чужбина, а при тях 65 годишните и те се натискат за тях.
108
0
 
15
 
! Отговори
II преди 12 години
то по добре да бягаме в Африка.поне няма парно, има банани и не ти трябва къща.
107
0
 
20
 
! Отговори
Venik преди 12 години
Как няма да са доволни?! Колкото по-късно се пенсионира българинът, толкова повече хора ще измрат на работните си места и няма да им бъдат изплатени по 6 заплати при пенсиониране! Нещо, което страшно много им тежи и се чудят какво да направят, само и само тези пари да не излязат от тях. Нищо, че ти си си ги изработил, а те просто са си ги спестили от заплатата ти. На всички ДОВОЛНИ работодатели пожелавам 63 годишни секретарки!
106
1
 
20
 
! Отговори
НАРОДНИЯ СЪД преди 12 години
Картелните споразумения между Работодателите и власт имащите са на път да завладеят всички отрасли в страната и да задушат обществото! Срастването на най-висшите престъпни групировки с международните финансови институции са на път да просмучат и последните държавни богатства на тази страна. Постепенно се слага ръка върху свободното слово и мнението на хората, като се използват машинации и фалшифициране на гласа народен. Банките ни обират, капиталите изчезват зад граница, а властта вдига ръце...
105
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ран-Ът планът, който цели геноцид на българската нация, върви към успех. Доказателство е не само драстичното намаление на българското население, но и прогресиращата мизерия, в която живеем. Американският план Ран-Ът!А в неговото сътворяване активно участва Мавъра Костов.
104
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямало пари.Ами спрете детските след третото дете!Сега *** "снася" по 12-13 даалета и получава 2000 лева без *** да бачка.
103
0
 
20
 
! Отговори
Bash преди 12 години
Защо изобщо се мъчат, защо ли не кажат "Никои няма да се пенсионира, махаме пенсиите" . Вместо всеки ден да гледаме новините и да се дразним има ли смисъл. Аз мисля че правителството иска точно това, я някой да ми каже колко млади хора реално погледнато ще доживеят тези години и то в трудоспособна възраст, след като това което ядем и пием е фалшиво. С цялото си извинение F**К начукайте го на обикновения народ...***
102
4
 
9
 
! Отговори
За Осман ! преди 12 години
думата turk (турчин), се използва в две значения като наименование на тюркменските села и като обидна дума, означаваща ***, празноглав. Cingene Turk Domuzu!Gypsy Turkish pig!
101
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доволни са тези работодатели, които спонсорираха ГЕРБ за изборите и сега жънат дивиденти.
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kak niama da sa dovolni ,hem ne im plashtat osigorovki nitro palna zaplata i borsa za tiah niama prosto za bastynite niamat iadove ,dryg e vaprosa kolko rabotiat ,daje niakoi ne znaiat zashto hodiat na rabota ,zatova shte ima i bezrabotni s pomoshti kato edna pensia .posle zashto imalo prestapnici .
99
1
 
20
 
! Отговори
Пенсионер преди 12 години
Работодателите са доволни ,че ще им работят 65 годишни заварчици,шлосери ,монтажници ,и.тн.Да ,ама не.Доволни от тази "реформа" са хората ,които през целия си трудов стаж не са "вдигали " по- тежко от химикалка. Какво им пречи да "подремват" на бюрата още година -две.
98
11
 
3
 
! Отговори
Осман преди 12 години
Само своевременното и доброволно присъединяване към Майка Турция може да спаси деградиралия и изчезващ български етнос от ромснко претопяване!!!
97
0
 
11
 
! Отговори
Фсичките сте оФце преди 12 години
Ако си мислите, че ще ви се разминат "още по-тежките и рестриктивну реформи след още две-теи години"
96
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С тая реформа ще се увеличи безработицата. Старите ще заемат местата на младите. Ще се примиряват с всичко, защото изритат ли ги... трудно ще намерят друга работа. А младежите ще бягат в чужбина.
95
10
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
с бкп -***. Нямате никакъв шанс за каквото и да било - то не, че с герб има.
94
0
 
20
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Има си хас да не са доволни тия кръвопийци.
93
0
 
33
 
! Отговори
Venik преди 12 години
Пари за пенсии няма, а за социални помощи на ***-ИМА! Така ли?! Не можахме да ги накараме нищо да вършат. Нито да учат, нито да работят, нито тока си и водата да плащат. Дадохме им безвъзмездно жилища, които те след няколко години превърнаха в кочини. (Напр. бившият блок 20 в Ямболския квартал "Райна княгиня", който благодарение на кмета на града вече не съществува.) От тях не можеш да се вредиш ни при лекар, ни в Бюро по труда... Поне да работеха по няколко часа за хигиенизирането на града
92
2
 
21
 
! Отговори
абе хора преди 12 години
към младите - не правете деца , за да не ги обричате на мизерия , глад и унижение в тази въшлива държава не на масони , а още по-зле - на мутри ! Вие и родителите ви сте прецакани , свършен факт , но не обричайте и други същества на това !
91
2
 
1
 
! Отговори
do 82 Българин преди 12 години
Изтрай до 2018-та година.
90
0
 
9
 
! Отговори
и отново към теб98 преди 12 години
Обясни ми, как се живее на квартира с 300 лева? Обясни ми как се живее с 300 лева, ако имаш семейство и деца, хара - хири, какво алтернатива?! Дори, не можеш да ги инвестираш в нещо и да получиш сигурна възвращаемост!