Какво показва регулировчикът? Проверовъчен за пишман водачи

Непознаването на командите му често води до опасни ситуации на пътя
Обновена: 4 яну 2012 09:53 | 4 яну 2012 07:00,
124
Какво показва регулировчикът? Проверовъчен за пишман водачи
Снимка: Булфото

Шофьори, които извършват нарушения на пътя от незнание, ще остават без книжка и ще бъдат изпращани на проверовъчен изпит.

Анализите на експертите в "Пътна полиция" към СДВР показват, че голям брой водачи погазват грубо правилата за движение без умисъл, поради факта, че не познават добре закона.

Затова една от първите акции на полицаите в София през 2012 година ще бъде насочена към подобни нарушители, защото те са изключително опасни.

"Когато на натоварено кръстовище сме поставили регулировчик, има доста шофьори, които изобщо не знаят как да реагират и заради незнанието си създават опасни ситуации. Да не говорим, че понякога регулировчикът се разминава на косъм от прегазване", коментират пред в. "Монитор" от столичния КАТ.

Още по темата

За подобни водачи наказанието е записано в член 171 алинея първа, където се посочва: "който поради незнание е извършил немаловажно нарушение на правилата за движение, ще бъде лишаван временно от право на управление до успешното полагане на проверочен изпит".

"За миналата година няма нито един шофьор, наказан по този член от закона", коментира шефът на КАТ Богдан Милчев.

След задълбочен анализ ръководството на "Пътна полиция" е разпоредило стриктно да се следи за подобни водачи и законът да се прилага спрямо тях.

Проверката на знанията преди налагането на санкцията ще става доста лесно. Когато бъде спрян нарушителят, ще бъдат питан дали е видял знака и какво означава той. Ако водачът познава табелката, но просто не я е забелязал, ще получава само акт. В случай обаче не знае какво означава ще остава без свидетелство за правоуправление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
14
 
! Отговори
един преди 12 години
"Анализите на експертите в "Пътна полиция" към СДВР показват, че голям брой водачи погазват грубо правилата за движение без умисъл, поради факта, че не познават добре закона." - ще показват, как не!!! Нали същите служители на КАТ или точно толкова продажни, подобни на тях са им дали книжки срещу скромно заплащане. Нали не мислите, че аз или вие можете да "изчистите" запис от виедеокамера засякла нарушение или акт за превишена скоророст на мутра или "нов бизнесмен" може да бъде "уреден" от нас ?!
51
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам категория"С"от 1978 г.Карал съм камион в казармата и"леген"в УМА на Софстрой.После след като завърших висше образование съм работил на доста места и вънаги съм бил на колела.За 33 години зад волана още не смея да кажа,че съм добър шофьор и че съм безгрешен на пътя.Но..тия тюрлюци на снимката с,белите капи на уволнение,пъдарските шкембета напълнили светлоотразителните жилетки,с черпак в ръка и флейта между зъбите,въобще не знаят друго освен"и кво ше прайм сега, а?"За тях ЗДП и ППЗДП е тайна!
50
19
 
9
 
! Отговори
Светослав Стоянов преди 12 години
До ЧЕРЕН ДЖИБ , това което си го написал може да го разказваш на 5 годишните и те няма да ти повярват даже.
49
10
 
27
 
! Отговори
РобоКоп преди 12 години
Аз освен в София, никъде другаде в страната не съм виждал регулировчик!Нормално е хората, които не посещават столицата и са взели книжки преди много години да са забравили командите на регулировчика. Нормално е при положение, че нашите КАТ-адджии се крият лятото в храстите, зиме в патрулката.
48
12
 
8
 
! Отговори
разгеле преди 12 години
Да му мислят сега измислените му там висшишчета,знахари и знахарки, юпенца, кифлички и миекащи ново-граждани
47
16
 
13
 
! Отговори
До аз 43 преди 12 години
Не съм анонимна, но ти си неграмотен.И със сигурност си провинциалист за разлика от мен която съм кореняк софиянка!Хвалиш се с черен джип с еднакви номера а си кух като лейка!Хем неграмотен, хем и крещиш!
46
2
 
30
 
! Отговори
айде и от мене преди 12 години
Крайно време е КАТ да започнат "да обръщат внимание на уж маловажните нарушения" на пътя, като например неподаване на мигач, невключени аварийни когато умишлене или неволно пречиш на движението, бавене на колоната и създаване на задръстване поради смотаност, нарочно засичане и създаване на предпоставки за ПТП и т.н.
45
2
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
НЕ КОЛАТА, НЕ ЖЕНАТА, А ТОВА ПОД КОСАТА ПРЕЧИ НА БЪЛГАРИНА ДА Е ЩАСТЛИВ! СЪЖАЛЯВАМ ХОРАТА КОИТО СА ДРЕБНАВИ, АНОНИМЕН! ( и пак сгреших в коментар 43) ЛИЧНО ТИ СЕ ИЗВИНЯВАМ ( ПРОВИНЗИАЛИЗМА) изпуснах едно Р
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Nai mi e interesno vlizaneto v kragovo krastovishte s liav migach.
43
2
 
30
 
! Отговори
ЗОРО преди 12 години
Правилника трябва да се спазва,спор няма,но има едно основно правило-КУЛТУРА-която в българина липсва!!! Нищо не пречи някой път да пропуснеш или изчакаш незнаещ ,или неможещ-ЩЕ Е ПО-ДОБРЕ и за теб! Лек и безавариен ден!!!
42
2
 
14
 
! Отговори
До 35 преди 12 години
Те я размахват така, защото болшинството от професионални шофьори (над 10 год. стаж, мислищи си че могат да карат и совалка) като видят регулировчик и се чудят, какво да правят. В Пловдив веднъж един регулировчик се опитваше да вкара ред с знаците от ЗДП, обаче по голямата част от шофьорите, не знаех какво да правят и той започна да мага като вятърна мелница!
41
2
 
67
 
! Отговори
Черен джиБ преди 12 години
Пътуваме си из София с един колега и по едно време един ЧЕРЕН ДЖИБ ни удря. Една проста ежедневна случка. Последвалите събития са уникални. Слиза някаква руса спермоядка и започва да ни се кара. Ние гледаме тъпо и не знаем какво да кажем. Естествено това не трая дълго, започнаха да хвърчат клетви и красиви думи към нея. Съответно прозвуча и заплахата, че ще ни се стъжни. Звънна някакъв телефон и намали тона. Тя вика, не ме интересува, за тоя джип ще ви разсипят. Не се разбрахме с протоколите и решихме да викаме КАТ. От там прозвуча шегата, че да сме викали КАТ "черен джиБ е с предимство", та Викнахме КАТ, през това време се лееха закани как щяло да ни се стъжни след малко и т.н. Съответно се лееха и от наша страна люти клетви. По едно време пристига някаква S-ka и слиза един *** с размерите на комар. Прозвуча едно злокобно "ей сега ще ви *** майката". Колегата се излетя към него и комарът скочи у джипа. И той започна да звъни телефони. Все тая, тая част не е интересна. БОЙ нямаше, имаше само псувни и закани. След около 40 минути идва КАТ.Взеха им проби за алкохол, всичко как си трябва. Нямаше проблем. Викат айде да напишем протоколите. И и викат на оная *** да си даде документите да и напишат акт. От там пак прозвуча "ама защо на мен". Те и обясниха, че тя е виновна, ние сме дясностоящи и т.н. Тя отговори "еми защо на мен, черен джиБ е с предимство!" Предишното и изказване ни прозвуча като шега, затова не ни направи впечатление, но сега прозвуча по-сериозно. От там се намеси и онзи минзухар като и той настояваше, че "черен джиБ е с предимство". Куките и те гледаха като гръмнати, докато ония не скокна в колата и донeсе някакво принтирано листче от Правилника за движение по пътищата. Покрай всички правила беше вметнат и член", в който пишеше общо казано, че "черен джиБ има предимство на пътя". Това абсолютно сериозно, а джиБ беше написано баш джиБ. Това копие на правилника му бил дал негов приятел, същото нещо имаше и русата *** от джиБа. Реакцията на полицайте няма да я коментирам, хората не знаеха какво да кажат. Ние също гледахме като гръмнати.Но за първи път виждам толкова прости хора. Явно тоя и беше тъпкачът и добре си бяха паснали по тъпотия. Може ли да твърдиш, че в правилника има "черен джиБ е с предимство". Това слага край на всякакви истории на пътя. Какви ли не неща съм виждал от всякакви селяци, но това разби всичко в мен. Случало ми се е да премигам на някоя за предимство, а тя да отвори прозореца и да ме пита "какво ми мигаш бе, аз съм в правото си", случавало ми се е да видя как човек присвирква на светофар на една ***, че е включила задна, а тя да си помисли, че и дават зор, да извади ръката си, да покаже среден пръст, и с *** газ да удари този зад нея. Какво ли не. Но това уби всичко.И да си знаете на пътя - черен джиБ е с предимство. Видите ли черен джиБ спирайте !!!
40
1
 
14
 
! Отговори
до Шофьор преди 12 години
Принципно си прав, че не използват знаци по правилник, но забележката ти за дебелаците е неуместна- не само полицаите са се охранили, целия народ е доста затлъстял. Даже и децата - загледай се само колко наднормени ученичета има
39
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз ги мачкам реголировчиците или точно до тях набивам спирачки и с клаксона продължително да бегат.На самолетоносачите реголировчиците са по-голями гъзари.
38
6
 
17
 
! Отговори
Шофьор преди 12 години
Аз до сега не съм виждал някой от зелените дебелаци да използва съответните знаци... размахват ръце все едно са им закачили конци и ги дърпат на случаен принцип...
37
2
 
17
 
! Отговори
lola bunny преди 12 години
Аз без особена връзка с темата искам да похваля регулирането на трафика в София напоследък - отскоро забелязвам в пикови часове да слагат регулировчици на ключови кръстовища в София (напр. Дондуков и Левски), също така съм виждала полицаи да събират групи пешеходци по Стамболийски и тогава да спират колите пред пешеходни пътеки, вместо непрекъснато за по един пешеходец.
36
6
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
АНОНИМЕН, ГОТИН СИ КЕФИШ МЕ, ПОВИНЦИАЛИЗМА И В ТЕБ СЕ ПОЯВИ!
35
3
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
39, ЗАРАДИ ТАКИВА СИМПАТЯГИ КАТО ТЕБ КЪДЕТО СЕ ЗАГЛЕЖДАТ ПО ВСЯКА ПОЛА, КОЛА ИЛИ ДУМА СТАВАТ КАТАСТРОФИТЕ : ) ЧОВЕК КОГАТО ПИШЕ БЪРЗО ГРЕШИ ИЗВИНЕТЕ
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само простаците карат ,черен джиБ с еднакви номера ха ха ха
33
12
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
ДО 38, СТИГА БЕ ХОРА КАКВО ЗНАЧИ ТЕХНИТЕ МУТРИСИ И БОГОПОМАЗАНИ, НИЕ НЯМАМЕ ДЪРЖАВА ВЕЧЕ! НЕ Е ВИНОВЕН БОГОПОМАЗАНИЯ ЗАЩОТО ВСЕКИ ОТ НАС Е БИЛ В СИТУАЦИЯ КОЯТО БЪРЗА, СПИРАТ ГО И СРЕЩУ СКРОМНА СУМА ОТ 20ЛВ. ИЛИ НАСТРОЕНИЕ ОТ СТРАНА НА Г-НА С ФУРАЖКАТА Е ПУСНАТ! МЕН ЛИЧНО МЕ СПИРАТ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО, НЕ СЪМ МУТРА, НО КАРАМ ДЖИП, ЧЕРЕН С ЕДНАКВИ НОМЕРА И КАКВО ОТ ТОВА! КАКВОТО И ДА ПИШЕМ, БРИШЕМ И Т.Н. ПРОСТАЦИ СМЕ НА ПЪТЯ И НЕ САМО ТАМ