Трябваше да спрем движението по "Хемус"!

Уволненият Антонов молил катаджии да изтеглят закъсали камиони
Обновена: 9 яну 2012 14:02 | 9 яну 2012 14:02,
85
Трябваше да спрем движението по "Хемус"!
Снимка: Impact Press Group

Правилното решение в критичната ситуация през последните два дни беше тотално да се спре движението по автомагистрала „Хемус", за да може спокойно снегорините да почистят трасето.

Така уволненият вчера изпълнителен директор на държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД Антон Антонов коментира пред "Дарик" снежния хаос в Северна България от почивните дни.

Той разказа как е молил служители на КАТ да му помогнат с изтеглянето на закъсали тежкотоварни камиони, за да се избегне задръстването по аутобана.

Още по темата

"Първия път ги изтеглиха, катаджиите стояха през няколко коли. Викам: "Айде бе, момчета, ходете дръпнете ги настрани, да изтеглим леките коли, да пусна камионите напред, около 2 км до тунела. Защото то не спира да вали. Там, където техниката не върви, снегът се трупа. Имаше там един, ама той не знам какво свърши. Тръгнах, преместихме се 500 метра напред и пак спряхме, защото тези по-нагоре пак закъсаха", коментира Антонов.

Той каза, че е имало пет или шест камиона на предприятието в тапата, попаднали постепенно.

"Те като карат, карат и видят кола, и спират, а отзад се натрупват коли", каза Антонов. Той допълни, че се молил на шофьори да пуснат камионите, за да бъде разчистен пътят напред.

Антонов твърди, че не е срещнал разбиране, а допълнително се е усложнила ситуацията, след като изтеглените тирове не са били спрени и това е попречило да се овладее положението.

"След като ги извадих с моя камион, трябваше да ги озаптят, за да могат да минат останалите камиони", каза той.

Антонов коментира, че камион трудно може да се движи по 30-сантиметров сняг и то отъпкан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: ХемусАнтон Антонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Детектифф, как може да задаваш подобни въпроси? Че то си е от ясно - по-ясно: За да се наеме "фирма" (как е друг въпрос!), която да усвои едни пари! А ако за това има кой да го прови (имам в предвид изчистването на снега), как да дадем пари на "правилната" фирма? Така де, все пак е необходимо и малко лицемерие!
55
11
 
17
 
! Отговори
не ме е страх преди 12 години
След две години червен гербав комунистическо-милициоинерски държавен тероризъм, не ме е страх нито от снеговалежи, нито от предсрочни избори, нито от земетръс, нито от цунами, нито от чума, нито от холера, нито от сифилис, нито от пожарникаря!
54
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а министърката защо не пое отговорност??? горката, излъгана била, чуваш ли се бе, жена? всичко се обърка в тая държава- защо няма контрол в/у кат, гражданска защита. Що не искат оставки в ЧЕЗ, ЕВН, водите- без магистрала няколко часа се живее, ама без ток и вода не става- колко градове и села още бедстват? Кучета ги яли тези хора. Държавата защо не търси вина и в монополистите- всяка седмица спира водата за дълго, а токови удари по цял ден.
53
3
 
7
 
! Отговори
lionly преди 12 години
Аз нищо не разбрах от това, което е казал, но истината е, че трябваше всички тирове и тежкотоварни камиони да бъдат спрени на входа на магистралата, за да могат снегорините спокойно да работят. Според мен голямата вина за това положение се пада на КАТ.
52
1
 
29
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
В периода 1985-89 година работех в СМОК (Стопански Минно Обогатителен Комбинат) Осогово. Малко под връх Руен се добиваше оловно-цинкова руда и се извозваше с товарни автомобили до фабриката в с. Гюешево.Имаше сурови зими, наистина, но нито веднъж,работническите автобуси и тежките камиони не спряха заради снеговалежи, без значение дали бяха натоварени,или празни, за да товарят продукция. 10-ина км път се почистваше с една единствена машина,стар руски ЗИС Джоган с ротор. Унищожиха ги. Защо?
51
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами така е, само се уволнява, ама кого и защо уволняваш не е ясно, важното е да се хвърля прах в очите на хората, за да прикриват собствената си некадърност и безотговорност. цецко къде беше, нали гражданска защита сега е негова, сигурно пак е давал консултации за 50 000 или си е избирал 18 апартамент, нямат срам тези хора, наглост и алчност цари навсякъде
50
2
 
8
 
! Отговори
Борисов преди 12 години
Станишев е виновен !!!
49
2
 
29
 
! Отговори
бв преди 12 години
Едно нещо ми започна да ми прави силно впечатление: управленският стил на Б. Борисов става като епидемия. Той и министрите му уволняват директно и безапелационно. Няма забележки, няма порицаване, не - уволнява се силово и показно, обявява се гръмко по медиите за да се гради имидж на безкомпромисен шеф. После назначаваме други хора, които след време пак уволняваме по този начин и така до безкрай, а работата все не е свършена.Така не се управляват нито хора, нито държава. Само буксуваме.
48
6
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Тц тц, молил катаджиите да изтеглят тировете . .. е с патрулката ли да ги изтеглят или самите катаджии да се впрегнат не стана ясно?
47
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а шефът на АПИ и министърката добре, че ни обясниха как стоят нещата. горките, само се излгат и показват колко не са в час, като казват, че тировете им криви, кой ги пусна тези тирове. не бяха ли кат това, къде бяха те- помогнаха ли с нещо, координираха ли се, организираха ли колите да се измъкнат по-бързо, за да влязат машините да чистят. естествено, че ще натрупа сняг, като не минава снегорин и не може да стигне до мястото, повечето снегорини бяха в тапата- през хората ли да газят?????????
46
2
 
18
 
! Отговори
И те тека те преди 12 години
При ситуация като сегашната, след първоначалната намеса на органи и служби задължени да вършат това, в една нормална държава се сформира кризисен щаб,със своите структури и в съответните засегнати области. Тези именно временни органи следва да се разпореждат за начина на действие от всички ангажирани с разрешаването на конкретният проблем. Но не два дни след възникването му, а на мига.Не винете катаджиите, както ги наричате. Това е задължение на държавата, а нея я нямаше.Спеше!
45
6
 
15
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Когато знаеш какво да правиш,намираш начин.....Когато си тъпук спуснат с парашут,почваш да си търсиш причини......Казах!!!
44
2
 
16
 
! Отговори
кольо преди 12 години
ха, така уволниха ги, та да сложат на тяхно място новите калинки с купените дипломи, които да летят по магистралите. те със сигурност ще се справят. ще ги видим как ще чистят пътищата през хилядите коли и тирове, които кат не е спрял навреме, защо не изпратиха повече полиция- да ги връщат, пренасочват, да ги организират по-бързо, за да се измъкнат от тапите и да се чисти нормално??? ама от къде толко акъл... нямаше координация точно м/у служителите на кат
43
0
 
10
 
! Отговори
АЙ преди 12 години
Този снегорин не ли е БМП-бойна машина за пехотата? Къде му е ротора или греблото? Може да мине навсякъде, но не е снегопочистваща машина. На него може да се качи цялото Правителство и Бойко и на място ,на "Хемус" пряко да комондва ,като при пожарникарски екип на пожар0гасене.
42
1
 
13
 
! Отговори
неграмотност преди 12 години
"....камион трудно може да се движи по 30-сантиметров сняг и то отъпкан."Отъпкан, значи... Дали пък не е Утъпкан, м? Гледам, че дори в речника на chitanka думата е сгрешена. Неграмотността е повсеместна.Извинете за лирическото отклонение, но вече не се издържа това положение.
41
0
 
12
 
! Отговори
82 преди 12 години
НАВСЯКЪДЕ ПЪЛНО С КАЛИНКИ .....И ТОЗИ НА КОЙ Е ЧОВЕК
40
0
 
9
 
! Отговори
Коментирай с лекота преди 12 години
ами то така и стана - спря се движението
39
1
 
7
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
Цитат-Правилното решение в критичната ситуация през последните два дни беше тотално да се спре движението по автомагистрала Хемус", за да може спокойно снегорините да почистят трасето.
38
0
 
6
 
! Отговори
а ве, преди 12 години
танка що нема картечница, та да забръска све живо, да видиш как нема да има задръстване.Така се управлява магистрала...
37
1
 
8
 
! Отговори
До коко преди 12 години
Тато ли да я чисти, след като я е строил?