Трябваше да спрем движението по "Хемус"!

Уволненият Антонов молил катаджии да изтеглят закъсали камиони
Обновена: 9 яну 2012 14:02 | 9 яну 2012 14:02,
85
Трябваше да спрем движението по "Хемус"!
Снимка: Impact Press Group

Правилното решение в критичната ситуация през последните два дни беше тотално да се спре движението по автомагистрала „Хемус", за да може спокойно снегорините да почистят трасето.

Така уволненият вчера изпълнителен директор на държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД Антон Антонов коментира пред "Дарик" снежния хаос в Северна България от почивните дни.

Той разказа как е молил служители на КАТ да му помогнат с изтеглянето на закъсали тежкотоварни камиони, за да се избегне задръстването по аутобана.

Още по темата

"Първия път ги изтеглиха, катаджиите стояха през няколко коли. Викам: "Айде бе, момчета, ходете дръпнете ги настрани, да изтеглим леките коли, да пусна камионите напред, около 2 км до тунела. Защото то не спира да вали. Там, където техниката не върви, снегът се трупа. Имаше там един, ама той не знам какво свърши. Тръгнах, преместихме се 500 метра напред и пак спряхме, защото тези по-нагоре пак закъсаха", коментира Антонов.

Той каза, че е имало пет или шест камиона на предприятието в тапата, попаднали постепенно.

"Те като карат, карат и видят кола, и спират, а отзад се натрупват коли", каза Антонов. Той допълни, че се молил на шофьори да пуснат камионите, за да бъде разчистен пътят напред.

Антонов твърди, че не е срещнал разбиране, а допълнително се е усложнила ситуацията, след като изтеглените тирове не са били спрени и това е попречило да се овладее положението.

"След като ги извадих с моя камион, трябваше да ги озаптят, за да могат да минат останалите камиони", каза той.

Антонов коментира, че камион трудно може да се движи по 30-сантиметров сняг и то отъпкан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: ХемусАнтон Антонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
че човекът не казал да затворят магистралата за 2дена, а да им се остави място и малко време да се изчисти, как да хвърля сол и др химикали, като снегът за 10 минути ставаше една педя, айде, стига вече сме търсили отговорност- не сме единствените със затворени пътища, без ток и вода- по цял свят се случват тези неща. природата все още не се управлява. вместо да сме благодарни, че всичко се размина без тежки инциденти и жертви, седнали сме да се вайкаме.
35
4
 
15
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
*** е този и всички останали около него. Не зная в Европа да се процедира по такъв начин: За 2 дена се спира цялото движение за да чистят снегорините. По-голяма простотия от това трудно може да се измисли!...а не, извинете! Има.... Да не се движим, докато не се оправи времето! / автор вътрешен министър ченгето Цветанов с богатия си тъст/. Ха-ха-ха..........
34
1
 
21
 
! Отговори
илчо преди 12 години
естествено, че се затварят пътища в такива ситуации- спираш трафика за 2-3 часа, чистиш и ги пускаш, цял свят така прави, само ние не го разбираме- не може на обилен снеговалеж да караш с 150 км и снегорина да кара пред тебе, не става, ама нали и ние сме едно общество- всичко, което ни се случва, си го заслужаваме- щото никой няма адекватно поведение, хората по света в такива ситуации не искат оставки и не си прехвърлят вината, а си помагат и не мрънкат
33
2
 
12
 
! Отговори
боб преди 12 години
а, така, уволнявай ги насред зима, докато още вали сняг, белким тва ще реши всичко, много са умни тез физкултурници бееее, ей, много мисъл в тея глави, много нещо....дано сто години ни управляват, да затънем още повече, може и още, скъпи управляващи, съсипвайте всичко държавно, обричайте пенсионери на глад, а младите да напускат. как един министър не мисли трезво, бе.
32
2
 
11
 
! Отговори
ффф преди 12 години
целта на всяко правителство е да унищожи и малкото, което имаме...няма координация м/у институциите- не може да се говори за сух режим, воден режим, а реките ни да преливат след един едни валежи...нищо не остана-всичко държавно трябва да се съсипе-образованието ни тъне в мизерия от толкова години, нищо не произвеждаме- внасяме китайски и турски ***, купуваме амортизирани машини, внасяме стоки от *** на географията, отиде и земеделие и строителство- давай хотели и молове да се строят
31
6
 
15
 
! Отговори
аййййййдук преди 12 години
Абе, Антонов, абе, аланколу - как ще спреш за 2 дена движението по магистралата, тогава как снегопочистващите ще отчитат дейност за да си заработят печалбата по договорите, кой ще те остави да го сториш? Аз като карам цяла година по магистралата, някой щеше ли да ми върне данък МПС и винетка за 2 дена дето не съм карал? Или викаш, ние да плащаме данъци и винетки, вие с тия пари да плащате на фирми за почистване, и всички да стискаме палци да не вали, а когато падне сняг, да си седим вкъщи.
30
1
 
5
 
! Отговори
коко преди 12 години
Алоо Аватар. Какъв ББ ти се върти в главата денонощно - тая магистрала я строи Тато
29
1
 
19
 
! Отговори
d преди 12 години
това е истината, мили хора. уволняват тези, дето не трябва...чудят се с кого да си измият ръцете.целта на всяко правителство е да уволнява и малкото кадърни хора и да слага некадърници на важни позиции. В агенция пътна инфраструктура ги сменят на месец, не оставиха читави хора.30 год стават министри, министри притежават десетки имоти и никой не им търси сметка. коя е л. павлова-използва случая, за да се покаже колко е решителна и кадърна... И Господ да слезе, няма да ни помогне
28
1
 
9
 
! Отговори
До 30 преди 12 години
То тоз месия и в лудницата да го вкараш не върви. Те лудите са по добре от него.
27
6
 
12
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Данните показват,че на цяло и въобще са виновни КАТ служителите,а пък за в бъдеще този снежен феномен отново ще е актуален тъй като магистралите на ББ отново не са качествено направени тъй като в тях не са поствавени соларни реотани които да топят падналия сняг,и тук изкача въпроса "Защо тези публични проекти не бяха изложени на обществено обсъждане"и дали в тях бяха заложени по изпълнение соларни реотани и ако бяха защо не са изградени или са спестени тези мошности за сметка на КОМИСИОННИ" ????
26
0
 
25
 
! Отговори
г преди 12 години
кога най-сетне истинските отговорници ще бъдат уволнени, що един министър не е подал оставка- дънят се навсякъде и си измиват ръцете с когото им падне, като и този път така стана.Нали министрите щяха да се возят на метрото, ами седнали в коли за стотици хиляди, МВР като приема дарения, що не ги даде за оборудване на пътните агенции и гражданска защита, че тези структури са изравнени със земята и тънат в мизерия. всичко е съсипано-няма армия, няма полиция, няма образование.ебано ни е положението
25
16
 
4
 
! Отговори
Знаещ преди 12 години
Месията се появи, но няма кой да го разбере, също като Исус навремето. Месията е Волен Сидеров, но избирателите са толкова задръстени и коне с капаци, че не виждат това.
24
0
 
27
 
! Отговори
аз преди 12 години
ама в нормалните страни се харчат стотици милиони за чистене-купуват нови машини, а ние имаме такива от втората световна.... ама когато се купуват коли на министри, не пестят пари, нали. Що не питат министърката къде беше, сигурно някъде на топло, пука й на нея. Магистрала Струма потъна, що там няма оставки, половин България е без ток и вода- защо държавата не погне тези монополисти, които ни *** толкова години-кой ще бъде уволнен от ЧЕЗ и водата, а????????? никой
23
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе най-добре затворете магистралите да си ги пазим за нови :) преди изборите може да ги пуснете та да се похвалите :))) ЦиркаджииЩото не сте пипнали стария път през Витиня и като стане кризисна ситуация нема от къде да пренасочите поне малка част от трафика, щото нямате ТИР плацове на входовете на магистралите, та като стане нещо да има къде да отбивате :))) ДАААА, ама то по времето на Винету не е имало магистрали
22
0
 
26
 
! Отговори
аз преди 12 години
е това е истината- на кат трябва да се молиш да върши работа и пак ще седят и ще си бъркат в носовете. Що не спираха колите, не ги пренасочваха, ами ги натикаха на магистралата, за да стане още по-зле. Очи нямат ли, акъл нямат ли в тея глави. Снегорините как да чистят, да минават през колите и тировете ли? така валеше, че за 5 минути се натрупваше сняг. В нормалните държави пътищата се затварят за 2 часа, почистват се и тогава се пускат колите-
21
1
 
8
 
! Отговори
...? преди 12 години
Искал,....ами защо не ги е спрял ...?
20
2
 
40
 
! Отговори
Стария преди 12 години
Мутренските фирми овладяха: снегопочистването; сметосъбирането - все доходоносни позиции.Освен това като включим контрабандата, строителството на шосета и ски писти и така чак до управлението на държавата ни. Те, това е положението!Ний ги плюем, те си мислят дъжд вали, ама ние сме виновни, смятат ни за будали.Докога? Когато се събудим или когато се появи нов месия?
19
1
 
0
 
! Отговори
??? преди 12 години
Kakvo zna4i "lagal"?! Ako se izdade narejdane, to bi trjabvalo i da se kontrolira kak se izpalnjava !I dali izob6to se izpalnjava!
18
6
 
10
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
А предишните ,....как ги чистехаааа....,майка плаче....?
17
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждате ли колко е зле при герб? А при Станишев сняг въобще не валеше, а валяха банкноти от небето. Български левове, евра и турски лири - все пак Етем бе министър също. Е не за всички, разбира се, за всички не валяха, ама пък за тия дето валяха за тях... там бе порой.