Цветанов и Николай Младенов – най-успешните министри

5% напълно подкрепят кабинета срещу 19%, които изобщо не го харесват
Обновена: 16 яну 2012 15:56 | 16 яну 2012 15:10,
351
Цветанов и Николай Младенов – най-успешните министри
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов и правителството като цяло запазват кредита си на доверие, сочи социологическо проучване на „Сова Харис“, проведено в периода 3-10 януари.

5% от пълнолетното население на страната определят политиката на правителството като напълно успешна, а други 33% смятат, че въпреки някои неуспехи правителството се справя добре с управлението на страната.

Като цяло се вижда, че около 38% от хората споделят удовлетвореност от дейността на правителството на ГЕРБ.

Приблизително 30% от пълнолетните граждани на страната споделят мнението, че правителството не се справя добре с управлението, макар и да има някои успехи в отделни сфери. Близо 19% смятат, че управлението на ГЕРБ е напълно неуспешно.

Близо 40% от пълнолетните граждани на страната имат доверие в управляващата партия ГЕРБ. На противоположното мнение е около една втора от населението, сочи проучването.

„Като цяло може да се отбележи, че на отминалите местни и президентски избори ГЕРБ получи своеобразен вот на доверие от страна на българските граждани независимо от слабата организация на изборния процес, породилите се съмнения в честното им провеждане и сигналите за купуване на гласове и манипулации”, коментираха социолозите.

Освен привържениците на управляващата партия доверие в ГЕРБ имат също така и 7% от симпатизантите на БСП, 19% от гласоподавателите на ДПС, 17% от поддръжниците на "Атака", всеки десети симпатизант на СДС и на ДСБ.

Близо 50% от пълнолетните граждани нямат доверие в управляващата партия ГЕРБ. Това са 66% от пенсионерите, 56% от безработните, 39% от заетите в частния сектор, 44% от държавните служители. Най-критични във възгледите си по отношение на дейността на партия ГЕРБ са 87% от привържениците на БСП, 83% от поддръжниците на СДС и 78% - от „Атака”.

Независимо от протестите в страната заради някои реформи в ключови сектори като цяло кабинетът успява да задържи социалното напрежение в рамките на допустимото, коментират още социолозите от „Сова Харис“.

Най-успешно справящите се с работата си министри от кабинета са Николай Младенов (39%) и Цветан Цветанов (35%).

В т.нар. „златна среда” на обществено одобрение към министрите, които се справят добре с работата си, са
земеделският министър Мирослав Найденов с 28% доверие, министърът на културата Вежди Рашидов (27%), следват Сергей Игнатов, Трайчо Трайков и Свилен Нейков с по 26% одобрение.

Най-критикуваните министри в кабинета на Борисов – вицепремиерът Симеон Дянков и Тотю Младенов, се ползват с доверието само на 20% от хората.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изпит за приемане в БСП Къде се намира великата Китайска стена а. Китай б. ChinaТова е
271
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 12 години
315 - аз пък не желая да емигрирам. Искам да живея в нормална страна и това да бъда МОЯТА страна - а тези, които я съсипват, разграбват, унищожават, тези които прогониха в чужбина десетки мои приятели, да платят с главите си засвоите безчинства !!!
270
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
добавен от: Ало преди 3 минутироптаещите, само 19% сте и то от БКП:))))))))) Ама кое БКП - старото или новото (ГЕРБ)
269
8
 
4
 
! Отговори
Ало преди 12 години
роптаещите, само 19% сте и то от БКП:)))))))))
268
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво им е успешното на тези вулканизирани кондоми? Цел номер едно на външната ни политика е приемането в Шенген - приети ли сме - ДЕДОВИЯ!Вътрешната политика - борба с корупцията, борба с престъпността, борба с бедността, борба с безработицата. На първо място в ЕС сме по корупция, по неразкрити престъпления, най бедни сме, е по безработица сме извън челната тройка, но все пак сме на 5то място (С уговорката че се гледа официалната, не реалната, която в България е 2 пъти повече от официална
267
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мда, само един въпрос остава нерешен: защо правителството харчи парите на данъкоплатците, за да поръчва и плаща подобни 'проучвания'.......
266
9
 
3
 
! Отговори
Справедливо е това преди 12 години
Министрите Дянков и Тотю Младенов ,които са на най- тежка позиция, също са на необходимата ВисотаПремиера добре си подбира екипа!!!
265
13
 
4
 
! Отговори
до 313 преди 12 години
Имаш право да емигрираш никой не те спира 2 млн човека избягаха от Станишев в чужбина време е тия хора да почнат да се връщат а червените да се махате към Сев Корея при вожда си Ким Гоце
264
8
 
2
 
! Отговори
До 303 преди 12 години
Много си нервен! Сигурно ти е бил бая едър кокъла, дето са ти го дръпнали "ГЕРБ"! Пийни си едно хапче!
263
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Пожарникарско?" А каква по-точно е специалността на любимия ви министър-председател, на който му спряха всички пари от Европа за откровените кражби?
262
4
 
4
 
! Отговори
До 304 преди 12 години
Изобщо не ме интересува вече кой колко е *** и колко е умен! За цял един живот се нагледах на интелигентни хора, които се държаха като в джунглата! Минаха през гробове и всенародна мъка за няколко къщи и яхти! Искам вече да видя човек с ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ към държавата, ЧЕСТОЛЮБИВ и достатъчно мъжкар, че да дръпне България от многото й международни зависимости, в които я вкараха грамотните червени ***! По-зле няма как да стане! Най-много да стане по-добре!
261
7
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Проучване..........на следващите избори Герб ще спечели 4 процента - плюсГерб няма да мине 4-те процента- минус
260
2
 
16
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Висше образование? Пожарникарско ?!? "Разпъване на маркуч в пресечена местност" ?!? Ха-а-а-а-ха-ха - не ме спуквай от смях !!!!Да, най-успешните политици - като Стамболов и в определен смисъл Живков не са били много образовани, но са се обграждали с образовани хора, а животното борисов праща Българските студенти и специалисти във високите технологии да садят компири и да гледат овце !!! Борисов МРАЗИ образованите хора, защото редом с тях лъсва цялата му природна тъпота и простотия !!!
259
7
 
2
 
! Отговори
Анкета преди 12 години
БРАВО НА ГЕРБ ГЕРБ ще управлява до 2036година сложете +Герб ще управлява само до 2028 година сложете -
258
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е,затова все ще сме на това дередже!Аман от ***,които ни вкарват таралеж в гащите...
257
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Само преди три дни в Литаково горският и негови приятели ловци са зверски пребиви от банда престъпни *** бракониери. Млатили са ги с брадви, колове, вериги - и няма НИТО ЕДИН АРЕСТУВАН мръсномургав изверг !!!Вероятно според авторите на "проучванията" щом тия пребити хора се възстановят, трябва да отидат при мангалският престъпен лакей със седемте апартамента, да му се поклонят ниско, да му благодарят (както близките на Мирослава) и да му се закълнат във вечна вярност?
256
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не забравяй, че г-н Борисов е със висше образование! Да не ти давам десетки примери, че най-успешните политици на някои държави са били недостатъчно образовани, но са сътворили огромни империи!
255
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 12 години
302 - и аз и близките, познатите и приятелите ми и клиентите ми сме хора образовани, честни, опитваме се да работим и нямаме не по 15, ами и по едно дело, но всички ненавиждаме престъпната хунта ГРОБ !!! Същото се отнася и за огромното мнозинство от изказващите се тук.Обясни ми само как може хора с образование да подкрепят правителство, оглавявано от ***, който в целият си слабоумен живот е прочел само Винету и дори се ГОРДЕЕ С ТОВА ?!? Как може висшист да се кефи да го управлява овчар?
254
1
 
24
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Цецо *** ли е най-успешен министър ?!? *** под чието управление на МВР страната е залята от такъв безнаказан бандитизъм, какъвто на тая територия не е имало от кърджалийските времена насам ?!? За една и съща личност ли говорим ?!?Днес.бг - разберете къде са правени тия проучвания - в *** маали ли? Защото само там може да са доволни от това престъпно животно !!!
253
15
 
1
 
! Отговори
до 299 преди 12 години
И аз и семейството ми, всичките ми роднини и приятели, колегите ми и клиентите ми! Но това са хора с образование и всички работят ,и живеят добре и никой не чака помощи от държавата и не е с по 15 висящи дела! Такива хора вече никога няма да гласуват за мръсната думичка БСП!