Кредитните милионери с картончета в ДС остават тайна

Преглед на печата на 19 февруари
Обновена: 19 фев 2012 11:08 | 19 фев 2012 11:08, Красимир Ангелов
95
Кредитните милионери с картончета в ДС остават тайна
Снимка: Булфото

Законодателна пречка може да остави скрити имената на кредитните милионери, които са били агенти на бившата ДС, съобщава "Монитор", цитирайки шефа на комисията по досиетата Евтим Костадинов.

Оказа се, че в списъка със заемащите публични длъжности лица към закона, по който се огласяват хората с картонче, липсват тези с необслужвани кредити.

Те фигурират само в листата за установяване на принадлежност към бившите тайни служби. Така според закона комисията е длъжна да провери кои са бившите агенти, станали богаташи посредством кредити, но не и да вдигне завесата над имената им пред обществеността.

Първанов си поиска БСП с писмо, отбелязва "Стандарт" и отчита, че президентът ще прави предконгресна кампания.

"Бившите председатели са по право делегати на конгреса, Националния съвет е работен орган, не ритуален", лаконичен бе пред журналисти Станишев.

Оставаме без анестезиолози, алармира националният консултант и заместник-шеф на ВМА доц. Николай Петров, съобщава "Преса".

600 души покриват работата на необходимите близо 2000 специалисти. Затова почти всички работят на поне две места.

Убийствената политика, водена от здравните министри през последните години, е причина специалността да бъде доведена до колапс, категоричен е проф. Милан Миланов, началник на централната реанимация на "Пирогов".

"Месецът не ни стига за целия афиш", казва в интервю за "Труд" Мирослав Пашов, директор на театър "Българска армия".

Фактът, че театрите се напълниха, той коментира така:

"Единственото нещо, което успяхме да направим и което заслужава похвала, е, че отклонихме хората от чалгата. Предложихме нещо различно. Виждам всяка вечер, че хората имат нужда от изкуство.

В театъра нещата се промениха и като финансиране, влязоха правилата на бизнеса, на пазарния принцип, а това ни принуди да работим по-интензивно, по-разнообразно като репертоар. Не изключвам положителното
въздействие на сериалите и популярността на актьорите, която получиха благодарение на участието си в тях", отбелязва Пашов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
десислава атанасова преди 12 години
Ми аз съм много проста мъ разбрах,чи нашти *** Руси купуват лекарства *** Румъния за по евтино
84
0
 
2
 
! Отговори
Важно! преди 12 години
Това е най-важното дотук - кой ни окраде труда, живота, парите? Всичките дандании не само през прехода, но и преди това, са за да могат част бившите работници и селяни до 1944 г. да станат господари с решаващата роля на московско-азиатските комунисти. Какво добро може да се очаква при това положение?
83
0
 
9
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
Защо направиха хиперинфлацията през 97 год. Заради т.н. кр. милионери а вие сега им искате имената Много искатеееееее.
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоталитаризмът си е тоталитаризъм, явно прехода от тоталитаризъм към демокрация не става за ден- два, нито с едни и същи хора, които преди са били комсомолски секретари, а сега ще стават демократи. Трябаше соц партията да няма никава власт след падането на режима. Но нямаше как- взеха парите....приватизация. Икономическата власт бе в тях и бяха силни, затова е този мъчителен преход толкова време.
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стефи, та ти не видя ли досега? Пък и да си видяла- полза няма. Кой ще ги замени? Изгониха всичко читаво и да е останало нещо, то мнозинството на бившите комунисти няма да го търпи...компроматче, това, онова, нали са обучени, знаят как да го накарат да замълчи или да напусне държавата. Все едно падаш от Марс.
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние си го знаем. Лошото е, че алтернатива няма. Липсата на избор е това, което ни убива! Няма кадри и да се намерят, ще им изроят нещо и ще го размахат. Управляват ни цяла банда от все бивши.....няма алтернатива. Трябва да се смянят две поколения, за да излезем от този ад!
79
3
 
5
 
! Отговори
stefy преди 12 години
Е, сега ще разберем дали наистина сме тръгнали по пътя на демокрацията, или все още сме си във властта на комунобригадите...
78
0
 
9
 
! Отговори
никола преди 12 години
как само у нас най добрите банкери са завършили школата в Симеоново,Емил Кюлев, имаше един Моолов, наричаше се честен частник,банка с името Св. Никола обслужваща само ченгета и доносници, много може да се изброява,но какво от това като хората не гледат и не чуват,а най важното не МОГАТ ДА РАСЪЖДАВАТ САМИ,А ТРЯБВА ЖУРНАЛИСТИ КАТО МАДАМ В И ДОНОСНИК димитър да им казват за кои да гласуват,гурута като А. Райчев и К.Колев да правят *** умозаключения и винаги само БСП можела да управлява,сиктер бе
77
0
 
16
 
! Отговори
se преди 12 години
Демокрацията ние фарс.Заглавието на статията е доказателство.Преди 23 години знаехме, че живеем в забрани и заблуди.Сега не знаем въобще защо живеем!
76
2
 
3
 
! Отговори
..ЗА 81... преди 12 години
...ЗАКОНА ПРИ КОМУНИЗМА , БЕШЕ:.."НА ВСЯКА ЦЕНА ДА МИ СЕ Е"""Е МАЙКАТА"!!!......СТРАШНО ГОТИН ЗАКОН, ХА,ХА,ХАААА---------ЗА ТЕБЕ ОБАЧЕ ...81!!!СЕГА Е КОФТИ , ХАХА,ХА,ХАААА.....ЗАЩОТО И НА ТЕБЕ ,МОЖЕ ДА ТИ СЕ , Е""Е МАЙКАТА ,НАЛИ...???!!!Е...ТОВА Е "ДЕМОКРАЦИЯТА " ПИЧ-----ТРЯБВА ДА СВИКВАШ!!!ИГРАТА Е ДВУСТРАННА-----ТИ ....ЩЕ МОЖЕШ ЛИ ДА ..УСТИСКАШ??
75
1
 
13
 
! Отговори
до 81 преди 12 години
Ами страшно е да те управляват бивши ченгета и комунисти според техните разбирания за комунизъм и демикрация! Това ги е научил Маркс, това показват.
74
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СТИГА РЕВАЛИ *** А НАКРАЯ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АТАКА !!!!!Като не искате и Волен е луд си ревете само по форумите !!!
73
0
 
26
 
! Отговори
СЕ ВСИЧКИ ДОСИЕТА преди 12 години
ЗНАЧИ ТЕЗИ С КАРТОНЧЕТАТА,КОИТО ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА С МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ, НЯМА ДА ГИ ОГЛАСЯТ,НЯМА ДА ГИ ОСЪДЯТ,НЯМА ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ И ЩЕ СИ ЖИВЕЯТ ТЕ И ДЕЦАТА ИМ,И ЩЕ ХАРЧАТ НАШИТЕ ПАРИ.АКО СИ ОГРАБЕН ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ ИЛИ ДРУГ МОНОПОЛИСТ, ЩЕ БЪДЕШ ОСЪДЕН ОТ ТОЗИ МОНОПОЛИСТ,ЩЕ СИ ЗАГУБИШ ИМОТА И ПАРИТЕ,ЗА ДА СЕ ПЛАТИ НА КРАДЦИТЕ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ,ЧЕЗ, ИВН И ПР.НА БИРНИЦИТЕ,АДВОКАТИТЕ И ВСИЧКИ В СХЕМАТА.КРАДЦИТЕ МИЛИОНЕРИ ПЛАЩАТ НА СЕГАШНАТА ВЛАСТ,ЗА ДА ОСТАНАТ АНОНИМНИ.ЗАКОНЪТ Е КАТЕГОРИЧЕН-ОТВАРЯТ
72
2
 
8
 
! Отговори
dp преди 12 години
Такава подигравка, "комисия по досиетата". Чиято работа е да поприказва на темадосиета и да не отвори нито едно досие, имащо значение.Не е да не е показано как се прави - отваря се _всичко_.Всичко друго е нагла подигравка с публиката от позиция "аз държа пушката, мене щеслушаш".Не че е изненада за някого де, колко хора са проявили и бегло любопитство за резултатитеот такива "комисии", нали знаем какво ще кажат преди да са го измислили.
71
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбирате ли, че няма как някой, който е участвал управлението на една тоталитарна държава след това да управлява като демократ! Боядисаха се, но същността им остана: същите , които управляваха преди, управляват отново, имената на партийте са различни, но същността им е същата. Ако искате тези хора да решават за живота ви-ваша работа. Но виждате как живеем. Да ги разкрият, та да ги знаем кои са били най-верни на системата. Ама не искат.
70
0
 
10
 
! Отговори
ds преди 12 години
мръсни ***
69
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днешен демократ, а вчерашен комунист и доносник? Кка стават тези трансформации? Чудна работа.
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами предполагам , че с тия пари-почти 5 милиарда лева от фискалния резерв ,ГЕРБ е прикривал несъстоятелността на своята политика и невъзможността за управление на страната ! Ако продължават по този начин до края на мандата им всичко ще е опапано , всички ще се покрият зад колективната безотговорност, а ние отново ще се чудим , каква да я подхващаме .
67
0
 
9
 
! Отговори
до 63 преди 12 години
Не можеш да имаш достойно заплащане и образование, ако парите в тази държава и управлението на Институциите е от хора, обслужвали една репресивна система. Ти си зависим от тези хора и да не мислиш, че няма да злоупотребяват с теб, както са възпитани и могат, ами те си имат изградени навици и с тях ръководят (не демократични). Така че какво искаш ти и какво ще ти дадат са две различни неща. Не се заблуждавай. А бре слепи ли сте бе, хора!
66
2
 
6
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Ей , ако сте едни шарани на бастуни ще кълвете ! От всичко разбирате и всичко знаете , а като дойде време да нахраните магарето , не можете да разделите плявата от овеса и викате комшията на помощ ! Карате се и се плюете по форумите , защитавате едни и същи престъпници и некъдърници , а после се чудите , защо се подиграват с вас .Даже не го и правят зад гърба ви , а ви плюят в простите мутри !