Нямам часовник за 29 000 евро, проплака Харизанов

Условната присъда получил след "детска глупост"
22 фев 2012 10:00,
135
Нямам часовник за 29 000 евро, проплака Харизанов
Георги Харизанов. Снимка: targovishtenews

Нямам часовник за 29 000 евро, но е нормално да искам.

Това заяви отстраненият шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов пред bTV.

Той обясни, че има общо три часовника, единият от които наподобява скъпия модел, който бе тиражиран от медиите.

Днес той показа на ръката си аксесоар за 200 евро, подарен от съпругата му.

Харизанов бе категоричен, че няма притеснения от разлика в харчовете и приходите си. По думите му за получен подкуп не може да става дума, тъй като пари под такава форма идвали само след направен компромис. А той компромиси в работата си не е правил.

Големия шум около името си напоследък - условната присъда за изнудване, обвиненията в заплаха за убийство, кражбата от 50 хиляди долара, както и липсата на висше образованието, Харизанов обясни с широкия кръг от хора, които познава и многото неща, които са му се случили в живота.

"Имам склонността да съм активен, имам различен кръг приятели, познавам много хора покрай хобитата си", обясни Харизанов.

Отстраненият шеф на "Напоителни системи" започнал да се забърква в неприятности още като младеж, стана ясно от обясненията му за условната присъда.

От прокуратурата вече обявиха, че той има присъда за изнудване. Тя е издадена от Софийския районен съд и е влязла в сила на 15.04. 2005 г. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева.

Бившият шеф на "Напоителни системи" разказа, че когато е бил на 19 години, шофирайки служебен автомобил, е бил блъснат отзад от друг шофьор.

Още по темата

"В състояние на афект" извършил "детската глупост" да се договори с другия шофьор, който няма гражданска отговорност,  да получи 400 долара за нанесените щети – материални и морални.

Изходът от случката обаче е съвсем различен от очаквания. Харизанов е две седмици с шина на врата, плаща сам за ремонта на колата и се оказва с условна присъда за изнудване след жалба на ударилия го шофьор.

"Тогава не можах да си позволя солидна защита, нямах финансови възможности, работех в рекламна агенция. Другият шофьор е сигнализирал полицията и така получих условна присъда", обясни той.

Давността на провинението му обаче изтича и през 2011 година държавният вече служител си вади свидетелство за съдимост, в което пише, че не е осъждан.

"Това, че някой на младини е допуснал грешка, не означава, че трябва да му се отнеме шансът да се доказва с работа", призова за житейска справедливост Георги Харизанов.

Атаката срещу него той обясни с това, че започнал да слага ред в "Напоителни системи". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
8
 
16
 
! Отговори
До к.74 преди 12 години
Възпитаниците на УАСГ, ако знаят западен език, са добре дошли във всяка западна страна , вкл. в САЩ и Канада. Синът ми завърши тъкмо Хидротехническият факултет и от 10 г. работи в мощна фирма по пречистване на води в САЩ. Не се оплаква от работата си и заплащането и няма намерение да се върне в БГ. За какво да се връща: недай си Боже да го поеме по поръчка затова,че не "слуша", някой прокурор от районната или градската прокуратура на София ли? Далече от тези перковци от БСП и *** и техните послушници от независимата съдебна власт! Нали виждаш какво става !
61
6
 
6
 
! Отговори
ПЧ до 64 преди 12 години
Така е по-добре, отколкото нищо да не се разглася.Всяко стадо има ***.Нещо ми се губи спомена при предишните правителства да е имало подобни скандали....,АМА ДА .... ТОГАВА ВСИЧКО БЕ НАРЕД, ДЪРЖАВАТА ВЪРВЕШЕ НАПРЕД, УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЯХА СЪС СКАНДИНАВСКИ МОРАЛ И МАНТАЛИТЕТ......
60
7
 
12
 
! Отговори
До к.72 преди 12 години
язовир Иваново не е под шапката на Напоителни системи, а общински язовир. През 2007г. *** от ДПС са правили ремонт на напорната му стена за 16 млн лв, който е бил толкова качествен, че след 3 години стената се къса и водите удавят 10 човека. Ама ти като лъжеш вярваш ли си сам?! И кои се опитваш да лъжеш? Не смяташ ли,че насреща може да са инженери, които само може да се кръстят и да се смеят на простотията ти ?
59
8
 
17
 
! Отговори
BMW преди 12 години
Тази държава никога няма да се оправи!Няма бъдеще в тази кочиназа това Терминал 1
58
5
 
10
 
! Отговори
СС преди 12 години
Аз бих го уволнил за това,че заемайки висок административен пост носи на ръката часовник-менте.
57
6
 
30
 
! Отговори
Дудука преди 12 години
Поредния пробивен хитрец и побойник, назначен на държавно.ИСКАМ ДА ЗНАМ ЗА КОНКУРСА, който е трябвало да преодолее, както и кои кандидати са отпаднали в негова полза.Ай сиктир обяснения бе, КАК ГО ИЗБРАХТЕ ТОЗИ?!!!Кой го ПРЕПОРЪЧА от шофьор без оберазование началник на държавна служба този културист?!То бива безочие на властта, ама това трябва вече да се санкционира с павета, не може така!
56
6
 
6
 
! Отговори
GMG преди 12 години
С какво гарантират СРП и СГП, че тяхната дейност през последните 3 месеца спрямо Г.Харизанов е на базата на сериозни разследвания, а не изпълнение на поръчка на определени среди от БСП и ДПС ? Дали целта не е да се разтакава Г.Х. няколко месеца, след което да се каже "Абе май че не е виновен". Само че времето е изтекло, въпросният младеж е оклеветен, той е изваден от разследването на това къде са отишли милиони левове за ремонт на язовирите и дигите, а реалнте резултати ги няма и следите от дейността на някои хора от МЗХ са "замазани"? Пример: за ремонт на стената на язовир Иваново са отпуснати 16 млн лв и през 2007 г. парите са усвоени, но жителите на с.Бисер отново се оплакват от пукнатини на стената. Да си припомним ли хора на коя партия ръководеха министерството на земеделието и дали нямаше братска дружба БСП-ДПС? И дали хората от ръководствата на тези партии не разбраха още при назначаването (та те имаха двама министри на ВР по време на Тройната коалиция М.Миков и Р.Петков),че Г.Х. заради прегрешения в младежките години е зависим и са решили да замълчат, разчитайки на неговото подчинение заради несъсем чисто минало! Но Харизанов се оказа костелив орех, разприказва се и беше отстрелян!
55
5
 
31
 
! Отговори
до 66 преди 12 години
1.Няма подходящо образование за заемана длъжност2.Няма никакво образование3.Извършил е престъпление от общ характер и има осъдителна присъда влязла в сила4.По време на извършване на престъплението е можел да ръководи действията и постъпките си5.При всичко изброено по-горе е назначен на висш държавен постКое е манипулация?Може би това ще водата издави 11 човека заради некомпетентността на този и остави стотици други без дом?
54
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама типично по комунистически го прецакаха - изкарват му някви кирливи ризи и дават на народеца да ръфа. Клюкарски простотии са това! Народеца обаче е с подходящ манталитет и айде, давай да го оплюем, да му гледаме сеир. А не че всички сме "бели и добри". Просто обичаме да си поклюкарстваме. Така се чувстваме силни. И като осъждаме другите даже може да си въобразим, че сме нещо повече от тях.Иначе ясно, че е засегнал неподходящи интереси.
53
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
направо ми се къса сърцето ! да съберем пари да му купим на детето , що пък само то да няма такъв часовник ?
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
29 000 CIRA DA MU IZLIAZAT NA GAZA
51
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия наистина си повярваха и управляват държавата , като частна охранителна фирма !
50
5
 
10
 
! Отговори
Волен преди 12 години
Гледайте интервюто в сайта на БТВ и тогава коментирайте.Не се оставяйте да ви манипулират разни платени журналистчета!!!
49
3
 
14
 
! Отговори
добре бе преди 12 години
ей тия да не ни сложат сериен убиец за здравен министър марггина на вътрешните работи ииииии лелеееее тоя път попаднахме май
48
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бах ти правителството и управията ,където бръкнеш само скандали , мутри,калинки и простотии!
47
0
 
11
 
! Отговори
az преди 12 години
Ми нямаш я...по скъп е
46
1
 
24
 
! Отговори
СУЛЬО преди 12 години
Този има физиономия на мутра,може би затова не е учил!Бре в това министерство само прости назначават без да знят.
45
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей всички започнаха да подражават ББ с прическите си и който има коса и който няма. Още малко и заседание на Министерски съвет ще заприлича на заседание на затворниици.
44
1
 
26
 
! Отговори
Nemeca преди 12 години
До 55То ако не бяха хилядите бременни жени по секциите и съответните им помощници с чували с "подаръци", отдавна ГЕРБ да са в забвението в което трябва да са. Тези хора разпиляха държавата. Сложиха навсякъде по държавните постове поставени лица с абсолютно неясно минало и професионална компетентност. Един път се спасиха с измами на местните избори, но на парламентарните няма да им е въобще леко.
43
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЧЕ Е *** НАРОДА,ЧЕ НЕ ЗНАЙ ДА ВЗЕМЕ ПО ЕДНА СОПА И ДА ВА ЗАПУКА,ТОЯ ИМА НАГЛОСТА ДА РЪСИ ГЛУПОСТИ