Дават скандалната шефка на Агенцията по вписванията на прокурор

Погват Виолета Николова заради получения огромен бонус
Обновена: 23 фев 2012 14:27 | 23 фев 2012 07:00, Красимир Ангелов
149
Дават скандалната шефка на Агенцията по вписванията на прокурор
Драмите с раздаването на бонуси продължават. Снимка: Dnes.bg

Освободената от длъжност шефка на Агенцията по вписванията Виолета Николова най-вероятно ще бъде предадена на прокурор за престъпления по служба заради скандалните бонуси, които си е раздала през последните шест месеца на 2011 г., съобщава"24 часа".

Изчаква се обаче първо да приключи вътрешният одит на агенцията, за да бъде решено какво да бъде предприето срещу Николова.

Най-вероятно тя ще стане клиент на Софийската градска прокуратура, тъй като отсега е ясно, че с бонусите, които си е раздала, е извършила престъпление по член 282 от Наказателния кодекс, касаещ злоупотреба със служебно положение, коментира източник от правителството, цитиран от изданието.

Той бе категоричен, че през последните шест месеца на 2011 г. Виолета Николова сама си е определяла сумите за допълнително материално стимулиране (ДМС) към заплатата.

Това обаче е абсолютно незаконно според наредба от 5 ноември 2004 г. -  документ, който определя реда за раздаване на бонуси в Агенцията по вписванията. Според документа бонус се отпуска само от министъра на правосъдието.

В последните 6 месеца на годината обаче Николова сама си е определяла размера на допълнителното материално стимулиране в противоречие с наредба номер 2 на агенцията.

Още по темата

От правосъдното министерство официално потвърдиха, че подписите на бившия правосъден министър Маргарита Попова стоят само под документите за бонуси на Николова за първите 6 месеца на годината. После изпълнителният директор на агенцията взема в свои ръце определянето на възнагражденията си, без да иска разрешение от министерството.

За юли и август Виолета Николова скромно си отпуснала по 5000 лева на месец към заплатата, а през септември - 7000. В началото на октомври шефката си подписала предложение да вземе 4000 лева, но още в края на същия месец си пуснала второ платежно нареждане за още 11 000 лева.

Така само за месец тя усвоила по собствено предложение цели 15 000 лева.

За двата последни месеца на годината Виолета Николова си е отпуснала по 8000 лева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
32
 
! Отговори
едни други лами преди 12 години
И за едни други печалбари-спешна проверка е наложителна на ВСИЧКИ фирми за бързи кредити, в които лихвите са убийствени.Това са още едни от кожодерите на народа!Аз искам да знам кой закон им разрешава подобни лихви?
67
5
 
9
 
! Отговори
123 преди 12 години
до 75 Какви дарения те ги откраднаха от нас а ги дариха на ***, техните гласоподаватели, мамка им *** долна герберска
66
9
 
21
 
! Отговори
123 преди 12 години
ГЕРБЕРЧЕТА ПРОСТИ ДА ВИ ОБЯСНЯ ОЩЕ ЕДИН ПЪТ КАК СТЕ СЪЗДАДЕНИ ВИЕ!!!!! ВИЕ СТЕ ПРОДУКТ НА СЕКСУАЛНИТЕ СНОШЕНИЯ МЕЖДУ ШЕФА ВИ БОКО И ШЕФКАТА ВИ ПЛЕВНЕЛИЕВА. ЕДИНИЯ *** *** А ДРУГИЯ МЕКА КИТКА. ВЗЕЛИ СТЕ И НА ДВАМАТА ЧЕРТИТЕ ХЕМ *** ХЕМ ГЕЙОВЕ
65
3
 
18
 
! Отговори
Мето Кмето преди 12 години
Продължение. И тая информация е поискана от народни представители, сиреч от най-високо място. А Вашите гърбави и озлобени пампайци дойдоха на власт с лозунга за НОВ МОРАЛ В ПОЛИТИКАТА! Забравихте ли?! Правиха уж партия с пари на заем, залагаха си си къщите... защо? За да набарат дебелата баница на държавния бюджет. От тук нататък каквото и да направят рядкото *** в кацата с меда си остава. Точно така, ***, даже не е и катран! А кацата - в нея е останал мед колкото за комка по стените.
64
0
 
22
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Тази *** даренийце няма ли да направи като колежката си Нешева....тя за добро си е писала бонуси женицата...дава на бездомните на нуждаещите се ....с камъни да я ... !
63
8
 
5
 
! Отговори
hagen преди 12 години
До 123Байно върви поспи още малко че след снощното заседание на клуба на кутевите анонимни алкохолици още не ти се е прояснила паметта и пишеш глупости закодирани от прадедите ти обирачи на мандри.
62
9
 
6
 
! Отговори
asd преди 12 години
Някой да си спомня подобни неща да са се случвали по време на управлението на Тройната коалиция. Аз лично не, което не означава, че тогава не са си раздавали още по-големи бонуси. Това е доста показателно за промяната която се осъществява в страната. Не е това което ни се иска, но все пак е нещо. Малко по малко се случват нещата. Единственото което трябва да направи Борисов още, е да привлече чуждестранни инвеститори в страната, такива които да изградят производствени мощности. Това е.
61
0
 
4
 
! Отговори
до 56 преди 12 години
Ако това наистина се случи,никак не е добре....Въпросът е какво правим НИЕ,ако се реализира този сценарий?Колко хора ще издържат на това?
60
0
 
23
 
! Отговори
Мето Кмето преди 12 години
Г-н Съвестен, 57 по-ред, в резервната скамейка на гроб. Искам най-официално да Ви уведомя, че който и да дойде на власт след този мандат на гроб, ако го изкарат до края де, ще продължи да си раздава бонуси. Не е проблема в раздаването на бонуси. Хората са настръхнали от това, че тези бонуси се раздават тайно и скришом, само на наши хора! Вече 4-ти ден 5 министерства отказват да обявят публично колко бонуси са раздали и как те са разпределени по длъжности и звена, забележете - не поименно!
59
2
 
17
 
! Отговори
обикновен гражданин преди 12 години
Ама като няма кадри това правителство,да си заминава!!!!Не разбирам-ние мазохисти ли сме,че търпим всичко това???Моето търпение вече свърши!Това,което чета не вещае нищо добро!И докога така?
58
1
 
20
 
! Отговори
realist преди 12 години
Вижте само какви суми. Тя *** Нешева ще излезе светица ако се разкрият всичките раздадени бонуси. Нека да се види в Държавен фонд "Земеделие" какви са, много ми е интересно. Там се раздават милиони.
57
0
 
16
 
! Отговори
нн преди 12 години
А какъв е размера на бонусите за първите шест месеца на миналата година, подписани и от бившата правосъдна министърка? Някой има ли информация? Интересно е да се направи съпоставка...
56
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставка на правителството! Стига издевателства!
55
0
 
6
 
! Отговори
bolka преди 12 години
до 56 - няма страшно. Трябва да се оберат спестяванията в банките, защото няма друг начин обикновените хора да ги изтеглят. Само че ще ги вложат не в бизнес, а за изхранване и съществуване. Но няма да са "трън в очите".Тези, които нямат спестявания /и моя милост вкл./, също имат добра перспектива - погребалните агенции се роят, че и офисите им стават все по-луксозни. Един от малкото процъфтяващи бизнеси у нас. Ще бъдат обслужени красиво, е, и скъпо, но за това да му мислят роднините.
54
4
 
21
 
! Отговори
123 преди 12 години
ДО 57 СТИГА НИ ПЛАШИ С ТЕЗИ КОМУНИСТИ БЕ *** ВСИЧКИ СТЕ КАТО ШЕФА СИ БОЙКО *** ВСЕ СТАНИШЕВ И КОМУНИСТИТЕ ВИ ВИНОВНИ КОЛКО СТЕ ЕДНАКВИ САМО КОЛКО ***, *** ДО БЕЗОБРАЗИЕ. ЗА ВАС ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СА КОМУНИСТИ А КОЙ УПРАВЛЯВА СЕГА? И ТО ЕДНОЛИЧНО ВАС МОГА ДА ВИ СРАВНЯ ЕДИНСТВЕНО С АМЕБИ ТОЛКОВА СТЕ ***. ДА ВИ ОБЯСНЯ АМЕБА Е НАЙ - ПРОСТОТО ЕДНОКЛЕТЪЧНО
53
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чакаме още 50 оставки за бонусите! Гербери не се правете на спящи красавици!
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като чуя бонуси ,комисионни, ДМС или както искат да го кажат за мен е чиста кражба, благодарение на което България е на това дередже .
51
0
 
11
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
За 2011 г. ГЕРБ имаше по-малко от 300 000 лв. събрани от членски внос. Патриите трябва да се издържат от членски внос, дарения - без анонимни и др. такива. Какво е това субсидия от държавния бюджет?
50
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 12 години
До като се "раздуха"проблемът с бонусите си мислих ,че ГЕРБ и Б.Б. добре или зле все пак управляват държавата.Оказа се ,че това съвсем не е така.Те са едни неми наблюдатели или дейни участници в разграбването и.Какво е това безочие ,какъв е този цинизъм със заплатите и бонусите на държавни служители ? Няма ли ръководство тази държава ,няма ли прокуратура ?Няма пари за пенсии ,няма пари за лекарства.Как ще има бе хора ?Вижте цифрите за заплатата на тази. Гавра с нас.
49
1
 
17
 
! Отговори
коментар? преди 12 години
Главоломно повишение на всички цени на хранителните продукти предвиждат специалистите, след като това вече се случи с горивата. Освен това стана ясно, че до максимум 3 седмици цената на бензина ще скочи с поне още 25 ст, което неминуемо ще отприщи вълната след себе си Експертите разясняват, че е съвсем логично след скока на горивата, такъв да сполети и всички хранителни стоки, тъй като всички те са зависими от транспорта.След ударния скок на горивата се очаква да се повиши цената на всички храниСпециалистите са категорични, че всички зърнени, млечни и месни продукти ще повишат рязко цената си. Естествено по високата цена на брашното ще се отрази и на цената на хляба. Най фрапиращо обаче звучи прогнозата на експертите, че цената на насъщния също ще удари жестоко потребителите, тъй като най вероятно ще достигне заветните 2 лева още в края на март месец.Експертите от бранша разясниха още, че далеч не говорят небивалици, за да притесняват излишно хората, а се основават на неписания закон у нас, като скочат горивата се вдига и цената на всички хранителните продукти.