Строг режим за студентските общежития иска Цветанов

Игнатов пък смята да се въведе вечерен час за общежитията
29 фев 2012 15:00,
180
Строг режим за студентските общежития иска Цветанов
Блокът, в който тази нощ убиха 19-годишния студент. Снимка: БТА

Трябва да се въведе по-строг режим в студентските общежития. Не можем да сложим до всяко едно общежитие, до всеки етаж в общежитието полицай или жандармерист, за да нямаме пияни студенти.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод убийството на 19-годишния студент след скандал в бл. 23 на Студентския град.

Министърът подчерта, че инцидентът е станал под влияние на алкохол. Назначени са и кръвни проби, за да се установи, дали са употребявани упойващи вещества от замесените в скандала.

"Няма как МВР да следи на всеки един етаж какво се случва в едно общежитие. На Свети Валентин, когато млади двойки празнуваха и компании се веселяха, имаме седем сигнала, които са постъпили в структурите на СДВР, шест от тези инциденти са на територията на Студентски град", каза министър Цветанов.

Той заяви, че винаги се усилва присъствието, но не е възможно след всяка група да има служители на реда, за да предотвратят евентуални инциденти.

Министърът на образованието Сергей Игнатов е поканил на среща всички ректори, които имат общежития на територията на Студентски град.

"В най-скоро време трябва да имаме готовност с постановление всички общежития на територията на София да минат към "Студентски столове и общежития", каза министърът.

Още по темата

Целта била да се създаде централизирана форма на управление на тези общежития и по-голяма дисциплина.

"Очевидно ще върнем неща, които бяха в миналото, някакъв час, след който общежитието се затваря, и който нарушава всички тези правила, да излиза на квартира", отсече Игнатов.

Според доклада на изпълнителния директор на общежитията от страна на охранителната фирма в блок 23 са предприети необходимите действия, съобщи ректорът на УНСС проф. Стати Статев. Общежитието, в което стана убийството, е на неговия ВУЗ.

Дежурният охранител е направил забележка на влизащите студенти, участвали в инцидента, че вдигат шум, видимо употребили алкохол, и те без пререкания са тръгнали към стаята си.

Малко след това единият от студентите моли охраната да извика „Бърза помощ“ и полиция, която пристига веднага.

„Разпоредих вътрешна проверка, която трябва да установи дали са спазени всички изисквания на Правилника за условията, реда за настаняване, ползване и вътрешния ред в студентските общежития на УНСС“, заяви още ректорът в изявление до медиите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мамата си трака в щутгард. Много го обичам, ама е голема селяния - и по мое време си беше селско, ама кротко селско - ракии, туршии, е чалгата не беше нахлула като сега и си беше купон отвсякъде. Не помня да сме се били с някого, напротив от един купон та на друг, нямаше какво да се дели. Говоря за периода 98-2002
134
1
 
4
 
! Отговори
ГОЛА ВОДА преди 12 години
Колко убийства трябва да станат още ....?Там война ли има .....?В Кабул ,загиналите са по-малко!
133
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** *** :D:Dнали са го наръгали в общижитието, как ще помогне вечерния час ?
132
0
 
6
 
! Отговори
само в Бг преди 12 години
И кво излиза ,...наркодилърите ги пази ---полицията !?Ако си вършеше работата полицията ,за 10 дни ще бъде изчистено всичко ,.........всяка вечер студентският град се залива с дрога ,алкохол ,дискотеки,....ето го и РЕЗУЛТАТЪТ!
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
PALNI PROSTOTII; MNOGO PROST NAROD; TRIABWA KONTROLI; I WSEGI KOITO NOSI TAKIWE NESTA; NOZOWE´; BUHALKI; ITN; DA SE GLOBIAT s 500 lv, pri twori pat prisada , taka e normalnite darjawi, w bg tori i nesnai kak ta daistwat, kontroli , we4ere 4as , PROSTOTIA
130
0
 
4
 
! Отговори
попа преди 12 години
136, има надежда, ама това не е решение-колко и строг режим да сложи -спали сме из общежитията нелегално по цяло лято, ключове си вадехме за издадени стаи, колко народ сме вкарали да спят там когато са ни идвали на гости - па същото си беше. Ама държавата абдикира и остави на произвола младите хора, пак казвам че ако е зает да чете денем и да бачка нощем (както работят студентите в белите държави) ни ще може да пие нон-стоп, ни ще се бие, ни ще вкарва нелегални. Ама държавата запада а нея и те.
129
0
 
1
 
! Отговори
до 140 преди 12 години
Нищо странно няма като знаеш, че учиш не учиш ще вземеш диплома затуй в САЩ са *** главаноци и събират учени после от Китай да им вършат нещата., само със седерастия нищо не става.
128
5
 
3
 
! Отговори
студент преди 12 години
на мен СГ ми харесва точно такъв какъвто е в момента и ако на някой не му харесва спокойно може да се изнесе, ако исках да ми е спокойно щях да си остана в мойто градче! В крайна сметка всеки има глава на раменете си и никой не е виновен за простотията на околните!
127
0
 
2
 
! Отговори
НАЛИ! преди 12 години
Необходим е ---чисто нов студентски град ,извън София----городок!Всичко друго е на ---парче!
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tarsq rabotnici,garci za grozdober i doma6ni pomo6tnici
125
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 12 години
Най-късно в 23ч. се врътва ключа. Който не иска правила да си ходи вкъщи! Изобщо в тая страна всичко е изкривено и опорочено. Тоя 'студентски' град е превърнат на ***:( По цяла нощ ахо-ихи и къркане до зори!? Ми то така не става, или ние пак сме по-умни от цялия цивилизован свят?
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Am bagata kak eeee???????
123
0
 
6
 
! Отговори
веси преди 12 години
голяма глупост ! Тези убийства и пиянски истории няма да спрат ако има вечерен час , това е въпрос на възпитание . Това да не е затвор , нали и на квартира ще отидат и ще правят същото. Защо , когато има шумен купон до ранни зори охранителните фирми и полицията не предприемат нещо , нека въведат вечерен час да ги заключат пък те нека си се бият вътре...Защо управляващите са толкова повърхностни и винаги избират първото им дошло на ум решение . Страшна логика , смаяна съм !
122
0
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Странна работа. Уж град на студенти, вишисти, умни хора, а там е най-големият развъдник на наркодилъри, побойници и катили като цяло. Полвината студенти алкохолици и побойници, а другата половина наркомани. Не е на добре..
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
138,май и ти самият не подозираш колко си прав...
120
0
 
5
 
! Отговори
партиен_секретар преди 12 години
Само така , другарю Цецко !Върни комунизма , всички студенти - БРИГАДИРИ- лятото да копат и садят домати и картофи, да им дойде акъла в простите надрусани кратуни ! Само КАЗАРМА и БРИГАДИРСКО ДВИЖЕНИЕ и ще оправят нещата !
119
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Върнете бай Тошовата конституция и ще видите колко бързо ще се оправят нещата всичко друго са празни приказки на ***.
118
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
135,и аз така мислех, ама се хванах с една доста по-млада от мен мацка и покрай нея пообиколих Студентски... От десетина години не бях щъкал натам - пълен жмел, баце. Сегашните студенти нямат нищо общо с нас, та Цв.Цв. един път и той да е прав. Много са зле, ама много. Ако ще да учи право - пак си е *** на ***, въобще там простотията вече е на ниво над 9000...
117
1
 
8
 
! Отговори
попа преди 12 години
Едно е сигурно - на министър, завършил ВИФ (посегашному НСА), дай му само пропусквателен режим като решение на проблема. А всъщност не може (или не иска) да измисли адекватното противодействие на тия случаи и като цяло на пошлостта и престъпността в Ст.Град - като се даде работа на младите хора и всеки се хване да бачка по 12 часа студентска работа, да го питам ще има ли време (и сили) да ходи да се ръга с ножове. Като бях студент разтоварвах ТИРове денем и нощем - питай ме бил ли съм се 1 път.
116
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм ***,но тия дето се раждат след 1989-та година *** за зеле нестава от тях!95% *** и *** ,да им дадеш лопата и цял живот да копаят!Баш пък и тия,които са се сбили икономисти щяха да станат!Да ме пази Господ от такив капацитети,че утре държавата на тях ще разчита!