Строг режим за студентските общежития иска Цветанов

Игнатов пък смята да се въведе вечерен час за общежитията
29 фев 2012 15:00,
180
Строг режим за студентските общежития иска Цветанов
Блокът, в който тази нощ убиха 19-годишния студент. Снимка: БТА

Трябва да се въведе по-строг режим в студентските общежития. Не можем да сложим до всяко едно общежитие, до всеки етаж в общежитието полицай или жандармерист, за да нямаме пияни студенти.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод убийството на 19-годишния студент след скандал в бл. 23 на Студентския град.

Министърът подчерта, че инцидентът е станал под влияние на алкохол. Назначени са и кръвни проби, за да се установи, дали са употребявани упойващи вещества от замесените в скандала.

"Няма как МВР да следи на всеки един етаж какво се случва в едно общежитие. На Свети Валентин, когато млади двойки празнуваха и компании се веселяха, имаме седем сигнала, които са постъпили в структурите на СДВР, шест от тези инциденти са на територията на Студентски град", каза министър Цветанов.

Той заяви, че винаги се усилва присъствието, но не е възможно след всяка група да има служители на реда, за да предотвратят евентуални инциденти.

Министърът на образованието Сергей Игнатов е поканил на среща всички ректори, които имат общежития на територията на Студентски град.

"В най-скоро време трябва да имаме готовност с постановление всички общежития на територията на София да минат към "Студентски столове и общежития", каза министърът.

Още по темата

Целта била да се създаде централизирана форма на управление на тези общежития и по-голяма дисциплина.

"Очевидно ще върнем неща, които бяха в миналото, някакъв час, след който общежитието се затваря, и който нарушава всички тези правила, да излиза на квартира", отсече Игнатов.

Според доклада на изпълнителния директор на общежитията от страна на охранителната фирма в блок 23 са предприети необходимите действия, съобщи ректорът на УНСС проф. Стати Статев. Общежитието, в което стана убийството, е на неговия ВУЗ.

Дежурният охранител е направил забележка на влизащите студенти, участвали в инцидента, че вдигат шум, видимо употребили алкохол, и те без пререкания са тръгнали към стаята си.

Малко след това единият от студентите моли охраната да извика „Бърза помощ“ и полиция, която пристига веднага.

„Разпоредих вътрешна проверка, която трябва да установи дали са спазени всички изисквания на Правилника за условията, реда за настаняване, ползване и вътрешния ред в студентските общежития на УНСС“, заяви още ректорът в изявление до медиите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
9
 
! Отговори
?!?! преди 12 години
Мислите ли, че всички трябва да се поставят под общ знаменател,че аз като излизам на дискотека, отивам с идеята, че около мен всички ще се изпопребият? В крайна сметка всеки си носи глава на раменете. Уча и работя- за мен е нормално 1 път в седмицата да изляза с приятели и колеги. Да, може и да пийваме повечко, но винаги е в рамките на веселбата. Аз питам, защо заради частни случаи на олигофрения, трябва да страдат всички? П.П.-60 % от посещаващите дискотеките в СТ не живеят тук!
114
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво като въведат по-строг контрол-тоя си е разбил неговата стая,пак щеше да е същото. Преди 10-ина години в ст. град имаше 10 кръчми накръст, сега на блок има по 5 чалгаджийници, дето през ден са с промоция-за 5 лв-алкохол колко можеш да изпиеш, наливат *** с на Цар Киро продукцията па нема да се трепят. Ст град е много по-опасен и по-долнопробен от кварталите с червени фенери
113
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
добре де, за кой път тази строгост.(намерения). нали от години си говориме, уж, уш. значи тук хората са несериозни и нищо не подлежи на промяна. очевидно това са гени неподлежащи на промяна.
112
0
 
7
 
! Отговори
?!? преди 12 години
След труп- големите приказки! Защо изобщо разрешихте бетонирането на Студентски град и превръщането му в бардак преди 7-8 години? От друга страна, в каква социална среда са израстнали тези (че и други) 19-годишни младежи за да се стигне до меле с ножове в стаята?Всеки ден убийства, бягства, антисоциални изцепки, незачитане и несъобразяване с никой друг, чалга "култура". До там не се стига просто ей така от днес за утре, а с години игнориране на социалните проблеми и пълнене на джобовете.
111
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПАК ЗАПОЧНА ДА СЕ ЛЕЕ ПРОСТОТИЯТА - ВЕЧЕРЕН ЧАС, СТРОГ РЕЖИМ И Т.Н. ТОВА СЕ ПРИКАЗВА СЛЕД ВСЯКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИЗВЪРШЕНО ТАМ. ИСТИНАТА Е ЧЕ ПРЕКАЛЕНО МНОГО СТАНАХА ВУЗ-ОВЕТЕ, ПРЕКАЛЕНО ЛЕСНО СТАВА ЧОВЕК ДА ЗАВЪРШИ В ТЯХ, ДОСТАТЪЧНО Е САМО ДА ЗАПИШЕ И ДА ИМА ПАРИ. И НА СТУДЕНТИТЕ НЕ ИМ ОСТАВА КАКВО ДРУГО ДА ПРАВЯТ ОСВЕН ДА СЕ НАПИВАТ, ДРОГИРАТ И ДА СЕ БИЯТ
110
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОКЛАДОТ 7 РПУ ДО М-Р ЦВЕТАНОВГ- Н МИНИСТЪР,- В СТУДЕНТСКИ ГРАД ТЪРГОВИЯТА С ДРОГА, ИЗНАСИЛВАНИЯТА И УБИЙСТВАТА , СЕ РАЗРАСТВАТ С НОРМАЛНО БЪРЗО ТЕМПО... ЧАКАМЕ НОВИ ДОСТАВКИ НА ДРОГА ОТ КАБУЛ - ВЪРВИ КАТО ТОПЪЛ ХЛЯБ...- ПЕЧАЛБАТА РАСТЕ ЯКО...! А НИЕ Я ПАЗИМ...
109
1
 
8
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
124...там е сборище на *** наркомани...пияници...чалга и проституция всеки знае
108
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На баба ти фърчилото, Цветанов. Много добре знаете, че сте безсилни в лицето на престъпността просто, защото нямате воля да я преборите и тия, дето ви дърпат конците не искат престъпността да намалее.
107
5
 
0
 
! Отговори
студент преди 12 години
да пълнолетен съм и се стремя да си постигна целите и никой няма да ме спре да разпускам както искам, убеден съм в това както съм убеден че никога няма да се върна в родния ми град!
106
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И на мен ми е идвало да пребия съквартиранта, ама като знам, че веднага щях да изхвърча от университета, се спирах. Проблема си е на местно ниво. университета си е виновен за слабия контрол. Мой приятел живя незаконно в 23-ти блок 3 години. Полицаите тарашеха блока през месец за дрога. Стига сте плюли Студентски град, не е така във всички блокове.
105
5
 
3
 
! Отговори
Седераст преди 12 години
Има просто решение и то се нарича лустрация!!! Как не го проумяха тъпите ви тикви че всичкото зло идва от черванета мафия, и само веднъж да отхвърлим бремето на комунизма, никой никого повече няма да мушка с нож, няма да има катастрофи и всички ще спират на пешеходна пътека, ще си казват усмихнати "добър ден" вместо да се псуват на селенин! Лусатрация трябва, Лустрация!!!
104
0
 
14
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
До Студента : Баща ти за тва ли продаде всички ниви бе за да му пиеш парите и да ходиш по парясници? Бил пълнолетен мърльото ..и кво да не си 100кг като си пълнолетен? А акъла ти на 6 годишен
103
2
 
0
 
! Отговори
до 116 преди 12 години
Може да съм *** ама да си видял някой учен да е прокопсал напоследък хайде със здраве по добре да съм *** !
102
1
 
24
 
! Отговори
с.до студент преди 12 години
След като живееш в студентско общежитие дотирано от държавата срещу символичен наем ще ти налагат някакъв ред и още как!Като не ти изнася вдигай си парцалките и излизай на свободен наем!И прави каквото щеш!Аман от нагли селяци!
101
0
 
7
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
114...кви лекарства кви 5 лева бе? За тия животни животинско отношение трябва, ако искаш лекарства на сутринта си ги купиш *** такъв !
100
0
 
1
 
! Отговори
До 114 преди 12 години
Не, не смятам, че за хора толкова ***, колкото теб, които не могат да пишат правилно, камо ли да мислят, някакви часове или каквото да е било ще оправи нещо.
99
0
 
1
 
! Отговори
До 110 преди 12 години
Тогава, значи, мама и тате "добре" са те възпитали и заслужават да им харчиш паричките поне 15 години, за да станеш "вишист".
98
2
 
4
 
! Отговори
до 104 преди 12 години
Ти пък си *** като гьон ако мислиш че вие умните със някакви вечерни часове ще оправите нещата значи ако умирам няма да мога да ида до денонощната аптека да си купя лекарства а и как ще ме спре пазача.
97
0
 
5
 
! Отговори
До 108 преди 12 години
Мдаааааааа, хората са го измислили! А тук нашите тъпоглавци позволиха в Студентски град чалгарниците да никнат като гъби! БГ кампус!!!
96
0
 
3
 
! Отговори
. преди 12 години
Винаги след такъв случай излизат и обещават какво щяло да се направи , как всичко ще е наред , щом можете да си позволите корумпирани тапири с пари скрити в палките на всеки ъгъл , можете да осигурите и адекватна охрана на места като СГ , нали щяхте да затваряте заведенията ??? Приказки , ден до пладне , аз нямам какво да кажа повече , до следващото убийство !