Прокурорска проверка в Горубсо-Мадан

Ще се търсят причините за лошото финансово състояние на дружеството
Обновена: 26 мар 2012 17:23 | 26 мар 2012 17:21,
5
Прокурорска проверка в Горубсо-Мадан
Бойко Борисов пристигна да разреши кризата. Снимка: БТА

Районната прокуратура в Мадан разпореди проверка в „Горубсо“-Мадан, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Смолян Иван Спиров. В рамките на проверката ще се изясняват причините за лошото финансово състояние на дружеството и дали минното предприятие е тласкано към умишлен банкрут.

Проверката е предизвикана след внесена декларация от синдикалните лидери на КНСБ и на КТ "Подкрепа", които настояват да се разследва дейността на досегашните собственици и ръководство на “Горубсо“-Мадан във връзка с неизплащането на заплати, осигуровки и липсата на нормални условия на труд в рудниците.

В декларацията на синдикалистите се настоява да се арестува и разследва досегашният собственик Валентин Захариев. До неговото задържане не се стигна, но разпоредената от прокуратурата проверка ще проследи цялостната дейност на дружеството и причините за тежкото финансово състояние.

Още по темата
Междувременно в „Горубсо“-Мадан вече започна подготовка за възстановяване на производствения процес, съобщиха от Инспекцията по труда (ИТ).

Двата рудника бяха затворени от ИТ по време на протеста заради пропуски в условията на труд. От днес
започват доставки на работно облекло, лични предпазни средства и необходимите материали за работещите в рудниците.

Просрочените с месеци миньорски възнаграждения бяха платени на 24 март, след като дружеството бе купено от Николай Вълканов.

Концесията на досегашния концесионер на мините – управляваната от Валентин Захариев „Интертръст Холдинг”, бе отнета заради неизплатени възнаграждения на миньорите и задължения към държавата.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Горубсо Мадан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доган пак победи, чрез слугата си Николай Вълканов получи от Бойко, Горубсо на тепсия.Ами стотиците други забатачени предприятия в България - и те ще започнат да искат Вожда да ги спасява ..., но "па'ри нема действай".
2
0
 
2
 
! Отговори
Льольо преди 12 години
"Спасителя в ръжта" сред разни фатмета и айшета, А и Фатмгюл и тя там.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО НА БОЙКО!КОМУНИСТИТЕ НАЧЕЛО С КОСТОВ СЕ ХАПЯТ ПО ОСРАНИТЕ ***!ТАКА СЕ ГАСИ ПОЖАР!ЖАЛКО ,ЧЕ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ГОРИ ВЕЧЕ 22 ГОДИНИ!ИЗГОРИХА НИ ЖИВОТА РАЗНИ ЗЛАТНИ НАЗНАЧЕНИ ОЛИГАРСИ!ДОКАРАХА ГЛАД И МИЗЕРИЯ ,А ДНЕС ДАВАТ АКЪЛ,ДНЕС СЕ ПИШАТ ЗАКРИЛНИЦИ НА КОГОТО СЕ СЕТЯТ И НА УБИТИ И НА САМОУБИТИ И НА ИЗНАСИЛЕНИ!НАПРАВИХА НИ БЕДНИ ,А ДНЕС НИ ОПЛАКВАТ БЕДНОСТТА!ПРОГОНИХА НИ ДЕЦАТА,ДНЕС ПЛАЧАТ ,ЧЕ НЯМА МЛАДИ!ДАНО ИМА БЪДЕЩЕ ЗА МОЯ НАРОД!