Кучето е заровено на друго място! Найденов го дири

Министърът против безпричинна евтаназия
3 апр 2012 21:00,
136
Кучето е заровено на друго място! Найденов го дири
Найденов в търсене на заровеното куче. Снимка: Impact Press Grouр

Земеделският министър Мирослав Найденов се обяви против безпричинната евтаназия на кучета.

Проблемът с бездомните кучета няма да се реши с убийството на 10 или 20 кучета, нито с увеличение екипите на "Екоравновесие", смята той.

По думите му проблемът е сериозен и действията трябва да са по-глобални.

"Кучето е заровено на друго място и проблемът е свързан с думата контрол", каза той.

Още по темата
Министърът обяви пред журналисти, че след два дни около масата за преговори ще седнат представители на Сдружението на общините, на неправителствени организации, депутати от комисията по земеделие и гори, на Българската агенция по безопасност на храните, НПО-та, за да обсъдят и намерят решение на проблемите с бездомните кучета в София.

"Този път на масата ще седнем всички, не само заради злощастния инцидент в кв. "Малинова долина", но и защото популацията се увеличава и това означава, че нещо не работи както трябва", коментира Найденов.

Той смята, че увеличената им популацията се дължи на многото изхвърлени кучета от недобросъвестни стопани.

По думите му подобни проблеми има не само в столицата, но и в другите населени места.

"Проблемът обаче няма да бъде решен, ако Столична община работи по проблема, а съседните като Перник, Костинброд и др. нищо не правят. Много е близо и животните ще дойдат тук, което обяснява включването на Сдружението на общините в предстоящата дискусия", категоричен бе министърът.

Според него кметът Йорданка Фандъкова няма да може да се справи сама с проблема затова държавата в лицето на министерството му ще й подаде ръка. 

На въпроса кога ще бъде променена наредбата за приютите, Мирослав Найденов каза, че засега по този въпрос няма консенсус и той ще бъде сложен на масата на преговорите в четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пророк Исая. Исая 6:9-13 9 И рече: - *** кажи на тия люде: С уши непрестанно ще чуете, но няма да схванете, И с очи непрестанно ще видите, но няма да разберете. 10 Направи да затлъстее сърцето на тия люде, И направи да натегнат ушите им, и затвори очите им, Да не би да гледат с очите си, и да слушат с ушите си, И да разберат със сърцето си, и да се обърнат та се изцелят. 11 Тогава рекох: Господи, до кога? И Той отговори: Докато запустеят градовете та да няма жител, И къщите та да няма човек, И страната да запустее съвсем, - 12 Докато отдалечи Господ човеците, И напуснатите места всред земята бъдат много. 13 Но още ще остане в нея една десета част, И тя ще бъде погризена; Но както на теревинта и дъба Пънът им остава, когато се отсекат, Така светият род ще бъде пъна й.
100
2
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Земеделскят министър ще направи добре, ако върши качествено своята работа, а не да дава мнение за бездомните кучета. Ако милее за тези песове, да си осинови поне 100-ина броя, но да си ги гледа в къщи. Предполагам, че още същият ден ще го изгони жена му барабар с кучетата (и няма да сбърка). Иначе отстрани да изказваш мнение и баба знае. Значи един хора да мъкнат каруцата, а други само да викат: Хайдеее, де брее, напъни се беее!". Не става така : или мъкнеш каруцата, или мълчиш!
99
0
 
0
 
! Отговори
читател преди 12 години
plp=lk
98
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди години намерихме кученце и го прибрахме. Безпородното куче оживя и стана с размерите на ирландски сетер. Родителите ми го гледаха в продължение на 15 години - с много обич, а накрая и с грижа като за възрастен, болен родител. Тежко изживяха смъртта му. Наскоро ново безпризорно се появи на двора на село и родителите ми не го прогониха. Както и първия път обаче те веднага го почистиха, обезпаразитиха и ваксинираха. Обичам кучетата, но смятам, че за бездомните е наложителна евтаназия.
97
0
 
2
 
! Отговори
777 преди 12 години
ИМАХМЕ КУЧЕ ,/НЕМСКА ОВЧАРКА/ ЕДНО ВРЕМЕ НА СЕЛО. БЕШЕ СЕ ОПИТАЛО ДА ХАПЕ БАБА ,КОЯТО ИСКАЛА ДА МУ ДАДЕ ХРАНА .БРАТ МИ, ГО ЗАСТРЕЛЯ НА МИНУТАТА СЪС ЛОВНАТА СИ ПУШКА. НО НИКОГА, НЯМА ДА ЗАБРАВЯ УЖАСА СИ ,ДАЛИ Е ЖИВА И ЗДРАВА .НЕ МИ ДРЕМЕШЕ ЗА КУЧЕТО. АКО ТРЯБВА ДА ИЗБИРАМ МЕЖДУ КУЧЕТА И ХОРА ,ИЗБИРАМ ХОРАТА .
96
1
 
5
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Във цялата страна да започне ловене на бездомни кучета. До 1 месец ако никой не ги вземе - евтаназия. Няма нужда да си даваме парите за кастрация - тя не е решение. Кучетата не ни чукат, а ни хапят !!
95
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***,***,*** ненадминат!В Бургас,кмета на който в никакъв случай не съм му фен,как успя за 2-3 години да изчисти града от кучета?До скоро тук-таме се срещаха маркирани кучета,сега и такива няма!А около Бургас има наблизо градове като Айтос, Поморие, Созопол!Има и села!Но във всеки случай няма я софийската кучешка мафия,създадена още по времето на Стефчо Усмивката/кмета на София/ ,действаща безотказно и с успех до наши дни в София!
94
0
 
6
 
! Отговори
До 118 и фалш.иниц. преди 12 години
До 118,"фалшиви инициали" и всички *** мислещи като тях! АКО ПРОСТАЦИТЕ КАТО ВАС ЖИВЕЕХА В ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ,ЩЯХТЕ ДА ГИ ДАВАТЕ ЗА ПРИМЕР!ТИ МУ КАЗВАШ ,ЧЕ В УРЕДЕНИТЕ ДЪРЖАВИ ИМА ЗАКОНИ ЗАЩИТАВАЩИ ЖИВОТНИТЕ,НО НИКЪДЕ ПО ГРАДОВЕТЕ ИМ НЯМА ДОРИ И ЕДНО КУЧЕ!Е, КАКВО ТЕЗИ ГРАЖДАНИ НА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ДА НЕ БИ ДА ЖИВЕЯТ В СРЕДНОВЕКОВИЕТО,ИЛИ НАПРОТИВ ТАКИВА КАТО ВАС СА СЪС СРЕДНОВЕКОВНО МИСЛЕНЕ!
93
5
 
4
 
! Отговори
до Vesso преди 12 години
***, акъла ти е като на инквизицията през средновековието. Винаги се учудвам колко уникални *** се срещат по форумите. Не стига че си уникално ***, ами и обясняваш какво се учило в училище мухахахахахахахаахахаЕто ти истинска случка:Един свестен човек като теб заровил котетата на котката си живи. Тя изтичала при приятеля си, кучето и нещо му казала. Кучето отишло и изровило котетата. Както споменах тази случка е истинска. За съжаление *** като теб също са истински.
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обичам кучетата, но... е брутално да има толкова много по улицата !!!! По-скоро Миро Ирландеца да иде във Виетнам и да им предложи да им ги продадем !
91
7
 
5
 
! Отговори
ПАПУАС преди 12 години
Изферги когато Бог е създал човека му е изпратил кучето и котката да му помогнат да оцелее а вие българите в голямата си част сте гадни неблагодарници и затова сте на това дереже
90
2
 
2
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 12 години
110 Весо - не мога да повярвам, че в днешно време по тази планета все още крачат необразовани, лъхащи на примитивност, с липсващи не първи 7, а първи 20 години, като теб!
89
8
 
4
 
! Отговори
rori преди 12 години
Bravo na Ministar Naidenov !! :) NE trjabva da se ubivat kucheta i izob6to vsqkakvi jivotni!!
88
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРЕДИ ВРЕМЕ В ЕДИН ГОЛЯМ ЗООАРК, В ПРАЗНА КЛЕТКА, ПОСТАВИЛИ ОГЛЕДАЛО, А НА КЛЕКАТА ПИШЕЛО: НАЙ-СТРАШНОТО ЖИВОТНО НА ПЛАНЕТАТА! СЕГА ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ ЗА МНОГО ОТ ПИЩЕШИТЕ ТУК РАЗБИРАЧИ: ЗА КОЕ ЖИВОТНО СТАВА ВЪПРОС? НЕ СЕ НАДПРЕВАРВАЙТЕ, ОТГОВАРЯЙТЕ ПО ЕДИН!
87
7
 
6
 
! Отговори
До 100 и малоумници! преди 12 години
Улиците ни с атолова мръсни - специално в София, че кучтета са най-малкият проблем за зарази! да немислиш, че *** разнсят по малки зарази? Откъде идва хепатита според теб? да не смяташ, че с изчезването на кучетата зразите ще намалеят? ще ми се да доживея този момент, да видя каква друга щесен ще запееш!
86
4
 
8
 
! Отговори
Vesso преди 12 години
Умнико,ясно си пропуснал часовете по зоология,или си ги проспал.КУЧЕТАТА НЯМАТ РАЗУМ.НЯМА КАК ДА БЪДАТ РАЗУМНИ.ТЕ ИМАТ УСЛОВНИ РЕФЛЕКСИ.ЖИВОТНИТЕ НЕ СЕ ВЪЗПИТАВАТ,А ДРЕСИРАТ.От невежеството идват порблемите на обществото ни.Поне отделяйте 30 мин.на ден да гледате Дискавъри или Планета анимълс .С невежи и прости хора не се създава гражданско общество,а Кучешка република.
85
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 12 години
И кастрираните песове от улиците трябва да са чипирани, иначе могат да ги "кастрират" по 101 път
84
8
 
9
 
! Отговори
до строги правила преди 12 години
По твоята логика трябва всички наркомани и алкохолици да са с чип и ако няма кой да се грижи и да пази да не правят бели - евтаназияУверявам те че кучетата повече обичат живота и са по-разумни от наркоманите. А и за последните 20 години няма повече от 1 случай на година на тежко нахапани от БЕЗДОМНИ кучета но има много убити и ограбени от другите две групи
83
6
 
7
 
! Отговори
Мукавей преди 12 години
България е първа в ЕС по извършени операции от кучешка тения...
82
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
егати *** за контрол ша ми говори писна ми от полицейщина и тоа ша контролира, РЕШЕНИЕТО Е ПРОСТО ВИЖ 104, тиа дет нема да са у частния приют да си ги гледат дома максимум 1 бр , тиа дет остават на улицат се ловят и ги приспиват, егати проблема, егати ***, дискусии ша ми прави, шо ми нарушавате човешките права с мръсните смрадливи песове шо требе да се страхувам за деца си кое е по важно, писна ми от дъртите чанти дет немат нищо у главата да сабират глудниците около тех