Общинари чертаят карта на бездомните кучета

Ако не се намери осиновител, ще се евтаназират
Обновена: 3 апр 2012 16:00 | 3 апр 2012 16:00,
127
Общинари чертаят карта на бездомните кучета
Около 9 хиляди са бездомните кучета. Снимка: архив, Булфото

До 20 април софиянци ще могат онлайн да подават сигнали за популацията на бездомните кучета в столицата на специална страница във Facebook "Карта на бездомните кучета в София".Инициативата е на общинските съветници от НДСВ Любка Качакова и Любомир Дацов.

По техни данни над 9 хиляди са бездомни кучета в София. Предложението е на сайта на "Екоравновесие" да се създаде регистрационна система за кучетата. Идеята е всяко куче да бъде прибирано, заснемано и прегледано и на сайта да му бъде направено досие.

В рамките на месец желаещите ще могат да осиновят кучето, а след изтичането на този срок кучето, ако
никой не го осинови, ще бъде евтаназирано.

Още по темата
„По този модел ще бъде решен проблемът с големия брой кучета, като в същото време ще се даде шанс на тези животни да намерят дом“, обясни Дацов.

Приютите трябва да бъдат временни, за да осигурят този месец гратисен период за кучетата. По този начин
корупционната схема, създадена около "Екоравновесие", ще бъде разбита и ще бъде даден шанс на животните да си намерят стопани,коментира той.

НДСВ иска и публичен регистър на осиновителите. От партията посочиха, че проблемът е и в това, че много хора пускат кучетата на улицата или ги хранят, като по този начин им създават чувство за собствена територия, която да бранят.

Въпросът трябва да се реши комплексно, коментира Любка Качакова, която тази седмица ще положи клетва като общински съветник в София на мястото на Владимир Каролев, който подаде оставка. Според нея трябва да има и външен контрол на това, което се случва в "Екоравновесие". 

Не кучетата убиват хора, а хорското безхаберие убива хора“, заключи Качакова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
1
 
! Отговори
ПЕС-ГЕРБОВ преди 12 години
Кучетата да са на синджир! Да се разхождат от ведри еко-кучкофили. Глутници от зверове ДА СЕ ЗАБРАНЯТ СЪС ЗАКОН! ДА ГИ НЯМА НИКОГА в градовете и в селата! За всеки ПЕС в града (БЕЗ ЧИП, ПАСПОРТ И ШОФЬОРСКА КНИЖКА) да глобят и накажат ЕКО-равновесие и ЕКО-министерството. За изхранването на ПЕСОВЕТЕ за се удържат средства само на ЕКОЛОЗИ и ЕКО-кантарджии и ЕКО- тарикати. Песовете да живеят с виетнамци! Да се преработват на колбаси за прасета, пилета, кучета и котки.
100
0
 
1
 
! Отговори
Вълкодав преди 12 години
Дайте някакъв линк за тази страница - аз нищо не откривам.
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По тая логика логика трябва и карта на изпражненията. Има една рубрика в Дневник, където само снимат паркирали коли; ако почнат да снимат и кучкарите как си облекчават псетата сладко-сладко по централните софийски улици хич няма да е зле, да се видят отстрани как изглеждат.
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vervaite im pak...smart za pomiarite,sami triabva da gi izbiem!!!
97
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сами да си решим проблема! Няма време. Всеки ден- по стотина и повече нови безстопанствени кученца в София. А майките им нападат всеки, който мине твърде близо. Животно- защитава малките си. И ние да защитим децата си! Нека постъпим природозащитно, пардон - човекозащитно.
96
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като я начертаят да си я заврат отзад ,ама по-надълбоко.Ох, дано да е по голяма картата та да усетят каква е истината.
95
3
 
3
 
! Отговори
аржентино преди 12 години
Да ги изловят и да ги пускат в провинцията заедно със софийския ***,то и без това не останаха нормални хора по селата,всички се изсипаха в столицата,може би са си пуснали и кучетата тук,като са слезнали на централна гара,знам ли.
94
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
e-burgas/?p=2959 банда общинари да заминава в командировка до Бургас да питат как там го решиха тоя проблем,щото и там едно време бяха глутници по 10-15 *** а сега е трудно да се види дори едно...
93
3
 
10
 
! Отговори
дядо преди 12 години
който са му мили кучетата да си ги прибере у тяхако някой ги защитава а не ги прибира значи той е обикновен лъжец и лицемерда направят карта на липсващите детски градинина продавачите на наркотици на безпризорните дето крадатна окрадените старци по селатанемога да изброя всички придобивки на демокрацията за народанямам предвид властващите мазни *** дето ни обясняват как ще решат проблемаза да се занимават всички средства за информация само с товатова ни е най-малкия проблем
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Общинските кучета в София са над 50000. На 1кв.км. съм заснела над 100бр. Територията на София е 492кв.км. 492х100=49200. Всъщност са много повече.Ето ви и картата и паспортните снимки netlady.snimka.bg/animals/lyulinska-quot-prev-zhodna-quot.435280
91
0
 
8
 
! Отговори
prokuror преди 12 години
" Ekoravnovesie " da varne otkradnatite milioni za kucheta i da gi dade za lechenie na onkobolni deza !!!!
90
2
 
10
 
! Отговори
умъртвяване преди 12 години
КОлкото по-скоро, по-добре, но СЪЩО и във ВАРНА,Бургас, Пловдив!!
89
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами време е да вземем инциативата и да намалим броя на *** с подръчни средства. Ще прецакаме бизнеса на доста хитреци, но ще намалим рязко броя на изпохапаните и оперираните от кучешка тения....
88
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все едно сме в средновековието - да умреш от звяр на улицата. ОК, всички, които обожавате уличните кучета, наречете ме убиец, дивак, варварин и т.н., но аз ще убивам, за да оцелея!
87
0
 
1
 
! Отговори
ДО 99 преди 12 години
Не до 100 а до 99 :) тука трият коментари постоянно
86
0
 
5
 
! Отговори
до 100 преди 12 години
ако това е вярно нямаше да има кой да работи в кланниците :) милиони невинни животни ( НЕ КУЧЕТА) умират всеки ден за да хапваме месце :)
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
100, а ти като си хапваш месцето, какво си мислиш
84
0
 
6
 
! Отговори
А ДАНО, АМА НАДАЛИ преди 12 години
ЕДИНСТВЕНИЯ РАЗУМЕН, ХУМАНЕН И РАБОТЕЩ НАЧИН, използван във всички нормални страни. "корупционната схема, създадена около "Екоравновесие", тук е "заровено кучето", не в т.нар. природозащитници...
83
1
 
15
 
! Отговори
до 94 преди 12 години
Е хапва как, те всички кучкари са отявлени месари, ден без пържола не пропускат, а кокалите след това ги носят на ***. За тях другите животни са без значение, даже колкото са по - малко по - добре, ще има повече ареал за техните любими ***. Пфу
82
4
 
17
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
УБИЙ ***-СПАСИ ДЕТЕ!