9 г. и 4 месеца затвор за Боевски

Адвокатът му обяви, че ще обжалва присъдата
Обновена: 3 май 2012 16:12 | 3 май 2012 16:11,
235
9 г. и 4 месеца затвор за Боевски
Гълъбин Боевски. Снимка: архив, Reuters

Щангисът Гълъбин Боевски е осъден на 9 години и 4 месеца затвор от Федералния съд в Бразилия, съобщи TV 7.

Той беше задържан на 24 октомври на летището в Сао Паоло със 7.2 кг кокаин и оттогава е в затвора в Итаи.

Адвокатът на олимпийския ни шампион Леандро Перейра заяви, че ще обжалва присъдата пред втората инстанция на бразилсикя съд.

Още по темата

Според бразилската правосъдна система максималната присъда за подобно престъпление е 20 години затвор.

През март съдът отхвърли искането на Боевски за освобождаване под гаранция или домашен арест.

Олимпийският ни шампион бе задържан на летището в Сао Пауло през октомври миналата година с 7.2 кг кокаин, вградени в куфарите му. 

Той се прибираше от турнир по тенис, на който участва дъщеря му Сара. На 15 декември 2011 г. му беше повдигнато обвинение за наркотрафик. 

Боевски твърди, че е купил нови куфари, без да знае какво има в тях. Олимпийският ни шампион е категоричен, че е невинен и няма връзки в престъпните среди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
29
 
! Отговори
До 160 преди 11 години
Саки, ама ти много ги разбираш нещата, бе.. Не водел кокаинът до пристрастяване.. Предполагам, че е и безвреден!? Като човек, който си е патил от употребата на подобни "леки наркотици" в продължение на няколко години, ти казвам, че заиграването с такива вещества не е шега работа и често пътят се превръща в дълго и болезнено пътешествие към саморазруха и деградация.. Може да не е хероин, но пак е вреден.. Да не говорим с какви *** я мешат въпросната кока в България.. НЕ НА НАРКОТИЦИТЕ!
143
0
 
44
 
! Отговори
!! преди 11 години
Направо се възмутих в колата си точно в 17:15 слушайки станция Z-Rock. Тоя водещия: "днес потвърдиха тъжната новина от Бразилия: нашият български шампион осъден на затвор. Присъдата е изключително тешка. Дано на втора инстанция да намалят присъдата му тъй като все пак е наш български шампион..."Абе какво тъжно по дяволите има в това един наркотрафикант, бъдещ убиец на деца да бъде осъден на затвор? "Ама българин бил, шампион бил"...! Ама може ли такова нещо в ефира! СРАМОТА
142
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много се изписа досега по темата, но всички са категорични за едно - няма как щангист да не усети дори сто грама повече или по-малко. Аз съм убеден, че вдигайте тежест, той може с максимална точност да познае колко тежи... какво остава за седем килограма! Не го защитавайте, той си е убиец без пистолет и нож! Евалата на бразилците, това е държава! Какъвто и да си на мама и тати, ако си сгафил, отиваш с останалите животни в затвора!
141
0
 
31
 
! Отговори
хах преди 11 години
Радвам се и то много! За престъпниците и то особено наглите като тоя Боевски няма родина! Те са си *** от където и да са и винаги трябва да си получават заслуженото! За съжаление в България за тях е рай, благодарение на нашия български съд!
140
1
 
25
 
! Отговори
Да се замислим преди 11 години
Доскоро Бразилия бе...развиваща се страна...сега ние трябва да се учим от нея в много отношения.Нали сте съгласни,че дори и да беше задържан в БГ по такова обвинение...Боевски нямаше да бъде съден, дори и да беше съден, нямаше да бъде осъден/ пр. Хр. Стоичков/.Тъжна държавица сме...Бягайте от БГ...
139
0
 
14
 
! Отговори
Gude преди 11 години
e sega Lubomira Benatova da odi pak da go intervuira samo che zad obektiva belkem namali prisudata mu!
138
25
 
6
 
! Отговори
saki преди 11 години
Не че нещо ,ама стига сте ревали с тия "отровени деца". Все пак е носил кокаин, а не хероин /правете разлика/. Кокаина е само за богати чичковци и не води до пристрастяване. Децата ви нямат кинти да си позволяват такава дрога. Ей много разбирачи тука - първо прочетете какво значи кокаин бе.
137
0
 
11
 
! Отговори
dancho82 преди 11 години
e prisada kato za prestapnik!!Tuk 6te6e da e s 2 godini uslovna!!
136
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долу бразилските ръце от този честен, самоотвержен и родолюбив ГЕРБЕР!
135
1
 
10
 
! Отговори
Мдааа! преди 11 години
Бразилското правосъдие работи със здравната каса:...удължава цвайтера на наркотрафикантите с 10 см. БЕЗПЛАТНО!
134
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
малко му е, сигурно Дилмана се е застъпила за него
133
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още ли има *** да вярват, че някой е организирал такава сложна комбинация с цел да дискредитира България и/или Боевски??? Или си мислите, че трафикантите пълнят куфари наслука и ако мине, мине?
132
0
 
26
 
! Отговори
Справедливо преди 11 години
Да му пръснат гълъбината сега , редовно и методично, както той е тровил Българите.
131
0
 
23
 
! Отговори
mm преди 11 години
Сега 9 години ще я порят Гълабина :) Щангите няма да му помогнат в Бразилския затвор и сред заголерите за свежа нежна бяла плът ***. Той сигурно няма да иска да си тръгва след 10 години, ще зареже жена и деца и ще си живее с някой напомпан *** в колибата му в Бразилия.
130
0
 
30
 
! Отговори
До 147 преди 11 години
Бате не знам дали си пътувал по летища, но едно от най-психологичните неща в този процес е да си пазиш багажа все едно си пазиш очите. Така. Сега след като знаеш, че вниманието ти върхо багажа е голямо представи си как пък няма да забележеш, че куфара ти тежи 7кг повече ? Представи си да вдигнеш 10 литрова туба вода, е, подобна е разликата. И какво няма да усетиш ли ? Аре моля ти се. тоя е такава въшка лъжлива, че наистина се радвам, че най-сетне има справедливост:)
129
4
 
11
 
! Отговори
ЕРП преди 11 години
@147, ти да не си му разпространителя на дребно, та така си се притеснил. Споко, от ГЕРБ ще ти назначат друг началник, няма да изпуснат бизнеса ;) Ти си тук - тук правосъдието е на ГЕРБ! Страшно няма (за теб).Като е невинен, защо си е разпознал куфарите? Какво е дрънкал за куфари с извадени части с тегло 10 кила. Те тия куфари са по 700-800 грама всичко. Как да се извадят от три леки куфара 7 или 9 килограма и нещо да остане. Това са приказките на наркодилъра Боевски, не на бразилски катаджии.
128
0
 
7
 
! Отговори
Геле преди 11 години
Едва ли е направил физиономията от снимката, като е разбрал за присъдата :DТрябваше да изберете нещо по-драматично...
127
1
 
28
 
! Отговори
до 147 преди 11 години
Абе *** недоклано.Ако имаше деца, нямаше така да ревеш в подкрепа на дрогираното муле.ТОЗИ НАРКОТИК Е БИЛ ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА ДЕЧИЦАТА НИ БЕ..теле нещастно.И хич не ме интересува дали го пренася Българин, талибан или какъвто и да е бил друг субект.Ако зависеше от мен, за таквоз деяние щеше да се раздава смъртно наказание.
126
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, бг ***, вместо да подкрепяте човека и да вярвате, че е невинен, защото ни е сънародник, вие изливате всичката си злоба и гнусотия, на която сте способни. Ами ако наистина не е виновен, а? Или щото е българин, по дефиниция е престъпник. Нещастници.
125
3
 
26
 
! Отговори
Мдааа! преди 11 години
Изпратихме Гълъбин...а ще си посрещнем след девет годинки Гълъбинка!.