Гръцката "Актор" спестила асфалт по Лот 3, ще полага нов

Малките щъркелчета пък бавят "Хемус", отчете Борисов
Обновена: 7 май 2012 14:53 | 7 май 2012 13:15,
240
Гръцката "Актор" спестила асфалт по Лот 3, ще полага нов
Борисов на изненадваща проверка на "Хемус". Снимка: БТА

Строителят на Лот 3 на магистрала "Тракия" (гръцката компания "Актор") ще полага отново за своя сметка асфалт върху участък от трасето, заради това че в състава на пътното покритие половината от добавките са спестени.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който изненадващо се появи на инспекцията на строежа на участък от друга магистрала - на връзката на магистрала "Хемус" със софийския околовръстен път и пътен възел "Яна".

"Събота и неделя ни издебнаха и положиха около един километър асфалт на "Тракия", като бяха спестили половината от рецептата за асфалта", възнегодува днес премиерът.

Лошото качество на пътната настилка е установено от експерти на лабораторията на пътната агенция, които контролират този участък.

Още по темата

"Затова, аз на 20 дни, заедно с министъра и с кметовете, минаваме и ги проверяваме лично, за да знаят, че ако някой се опита така да направи, ще бъде хванат. Ако не ги бяхме хванали и мине асфалтът, след това последният му слой ще го видим след няколко години, когато започне да поддава, когато са изтекли гаранциите. На магистрала "Люлин" си имаме гаранция, ние си съборихме част от земната маса, за да може да се ремонтира за сметка на изпълнителя в гаранцията, която има”, каза Бойко Борисов.

При проверка на строителните работи на Лот 2, 3, 4 на АМ "Тракия" преди три седмици също стана ясно, че в някои участъци около Нова Загора има нужда от корекции - констатирани са неравности по положения вече асфалт, има и проблеми с плътността - слягането не е добро, което може да доведе по-късно до пропукване на асфалта.
Регионалният министър Лиляна Павлова тогава уточни, че все пак нямало сериозни дефекти.

Относно строителството на участъка от магистрала "Хемус" от пътен възел Яна до Околовръстното, премиерът заяви, че този път може да приключи до май 2013 година. Официалният срок е догодина през септември.

В момента се строи само в едната част от участъка. Работата в другата част от пътя е замразена до юни заради гнездене на щъркелите, уточни Борисов.

"Бавим се в този участък и не строим, защото в горичката гнездят пилци. Има няколко щъркела в далечината, но другият трафик не ни пречи. Ние сме изключително коректни с всички еколози. В горната част сме много напред със строителството, а тук до юни да се излюпят и малките щъркелчета и да почваме този участък", каза Борисов на днешната инспекция.

Подвижна лаборатория ще проверява качеството на материалите, с които се изгражда автомагистрала "Хемус".

След приключването на строителството на инспектирания днес от премиера пътен участък ще се осигури връзка на магистрала "Хемус" с магистрала "Тракия".

Участъкът е дълъг 8 километра, а строителството му е на стойност 38,3 млн.лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
13
 
7
 
! Отговори
аз преди 12 години
Няма угодия на тези с тъпите коментари.Звучите ми като недорасли пубери с жълто на гащите.Когато аргументите свършат-започват обидите.Дайте да видим вие какво сте свършили.Да обижда и критикува всеки може, но не му стиска да направи нещо в жалкия си животец.
141
5
 
19
 
! Отговори
маниту преди 12 години
Колкото и да да съм се бъзикал със СърГей , специално в този случай му дължа извинение ! Щото верно магистралата стана на хармоника , при това ПРЕДИ още да са я пуснали ! Дано след новата порция асфалт " хармониката " да не се появи пак ... ДАНО ! Макар , че като тръгнат тези ТИРове , тогава ще видим кой крив и кой прав ...
140
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишевотдавна разнасяше едни буркани с проби и обясняваше какво се използва за строежа на магистрали .....но нямаше кои да чуе
139
9
 
16
 
! Отговори
маниту преди 12 години
210и 212, на нас е ясно що за "строител" е Тиквун...Не можем го обясним на платените герберчета, щото да е нещо под кръста- да им влезе, а то акъл...
138
0
 
1
 
! Отговори
do Anonimkata 205 преди 12 години
Това важи и за теб!
137
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При залата евинията идва и от това, че има смешно малък паркинг за капацитета си. Затова като се напълни, то колите са спрели в радиус от 1км по градинки, улици, алеи и прочие. Ама иначе излизаме по телевизията и с онзи готин тон казваме: "Говорихме с ХХ аз му казах да се намали цената, човекът прояви разбиране и цената се намалява с 25 млн.лева щото е точен." Ама за паркинга, че отпада и 4-те метра по-къса писта никой не казва.
136
7
 
28
 
! Отговори
маниту преди 12 години
При нас се строи некачествено, щото не само се бърза, но и се избират НАШИ фирми с определената за целта комисионна. А когато тези фирми оакат пейзажа (както на Цариградско шосе, преасфалтирано 2 пъти поради некадърност и кражби на материал) или на магистрала "Люлин" (която вече се скапва на места поради същите причини), идва Тиквуня като Уаят Ърп, стреля във въздуха за драматичен ефект и обявява, че "ще дърпа ушите" на лошите. Народецът, нали и ***, верва на постановката и си вика на акъля "бреее, добре го избрахме тогоз левент, я как ни пази от вуците крадливи", а Тиквата и неговия обръч от строителни фирми-спонсори на банката му се кикотят и дават курбан тоя народ да си остане все същия ***...
135
2
 
21
 
! Отговори
Plovdiv преди 12 години
На "Актор" номерата минаваха при Чомаков и Славчо, ама тук и сега не са познали............трябва да ги проверяват по-често.
134
6
 
22
 
! Отговори
маниту до брад Шит преди 12 години
Бойчо се хвали как видиш ли като дошъл на власт и веднага свалил по няколко милиона от всеки строеж - да ама замислете се на каква цена?! Какво стана със Спортната зала? оряза 20 милиона от нея само че тихичко спести че това е за сметка на близо 40% от капацитета и и че сега заради неговото малоумие залата е с 4 метра (чЕТИРИ МЕТРА) по-къса от нормативите за провеждане на лекоатлетическо състезание на закрито и атлетите ни го духат! Ровнете в нета и вижте колко проблеми излизат за строящите се магистрали преди още да са пуснати официално в експлоатация и че по тракия вече на няколко места се преправят и платна и пътни възли и какво ли не!!! 90% от пестенето на средства е за сметка на качеството и накрая ще си платим тройно! Не дай боже заради калпави процедури ЕС да не върне и арите (както всъщност се очаква)!
133
2
 
13
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Къде беше досега слънце да огрееш навсякъде?????
132
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЛУД УМОРА НЯМА !!
131
12
 
11
 
! Отговори
БРАД МИТ преди 12 години
При червените крадльовци станишковци все гледаха да поспестят от асфалтче или нещо друго. Всичко правиха през пръсти и съвсем ненужно само и само да крадът нещастниците. Доган феса пък хидролог стана за да гушне милионче .Абе *** колкото искаш и всеки със своите номера.
130
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама аз нямам нищо общо с Позитано,но как да кажа на Тиквата ***?Ще обидя животното!
129
12
 
4
 
! Отговори
анти преди 12 години
От Позитано освен думите Тиква, друга не знаете. Яд ви е, че други строят, а вие само рарушавате и крадете. И да кряскате и ревете тикив и други, няма да дойдете повече на власт..Нямате измиране и май тряват крути мерки да се отървем от вас и да си отдъхнем..
128
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех,Бойко,ех,Тикво!Ненадминат си в глупостите обвинявайки и щъркелчетата,че са ти виновни за нещо!
127
8
 
29
 
! Отговори
11566151511655115 преди 12 години
Преди да дойдат Герб на власт въобще не съм предполагал колко *** хора е имало в България. Говоря като количество и като качество
126
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе разбрахме че другарите асфалт не ядът,ами тогава яжте на тиквата дъртия му ***,айде почвайте другари да плювате по герб нали ви плаща другаря путев по 1ст.на коментар...
125
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А кой ще прави проверки на изпълненията на ***?Да не би асфалта да е по-хубав? А тротоарите? Държат една зима...
124
1
 
20
 
! Отговори
Сенка преди 12 години
Журналистите са мафиоти,ближегъзци и подмазвачи.
123
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Гръцки мошеници,това да си го правят в Гърция не в България. Затова проверки до дупка всеки ден,да се научат да работят,не да взимат само пари!!!!!