Гръцката "Актор" спестила асфалт по Лот 3, ще полага нов

Малките щъркелчета пък бавят "Хемус", отчете Борисов
Обновена: 7 май 2012 14:53 | 7 май 2012 13:15,
240
Гръцката "Актор" спестила асфалт по Лот 3, ще полага нов
Борисов на изненадваща проверка на "Хемус". Снимка: БТА

Строителят на Лот 3 на магистрала "Тракия" (гръцката компания "Актор") ще полага отново за своя сметка асфалт върху участък от трасето, заради това че в състава на пътното покритие половината от добавките са спестени.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който изненадващо се появи на инспекцията на строежа на участък от друга магистрала - на връзката на магистрала "Хемус" със софийския околовръстен път и пътен възел "Яна".

"Събота и неделя ни издебнаха и положиха около един километър асфалт на "Тракия", като бяха спестили половината от рецептата за асфалта", възнегодува днес премиерът.

Лошото качество на пътната настилка е установено от експерти на лабораторията на пътната агенция, които контролират този участък.

Още по темата

"Затова, аз на 20 дни, заедно с министъра и с кметовете, минаваме и ги проверяваме лично, за да знаят, че ако някой се опита така да направи, ще бъде хванат. Ако не ги бяхме хванали и мине асфалтът, след това последният му слой ще го видим след няколко години, когато започне да поддава, когато са изтекли гаранциите. На магистрала "Люлин" си имаме гаранция, ние си съборихме част от земната маса, за да може да се ремонтира за сметка на изпълнителя в гаранцията, която има”, каза Бойко Борисов.

При проверка на строителните работи на Лот 2, 3, 4 на АМ "Тракия" преди три седмици също стана ясно, че в някои участъци около Нова Загора има нужда от корекции - констатирани са неравности по положения вече асфалт, има и проблеми с плътността - слягането не е добро, което може да доведе по-късно до пропукване на асфалта.
Регионалният министър Лиляна Павлова тогава уточни, че все пак нямало сериозни дефекти.

Относно строителството на участъка от магистрала "Хемус" от пътен възел Яна до Околовръстното, премиерът заяви, че този път може да приключи до май 2013 година. Официалният срок е догодина през септември.

В момента се строи само в едната част от участъка. Работата в другата част от пътя е замразена до юни заради гнездене на щъркелите, уточни Борисов.

"Бавим се в този участък и не строим, защото в горичката гнездят пилци. Има няколко щъркела в далечината, но другият трафик не ни пречи. Ние сме изключително коректни с всички еколози. В горната част сме много напред със строителството, а тук до юни да се излюпят и малките щъркелчета и да почваме този участък", каза Борисов на днешната инспекция.

Подвижна лаборатория ще проверява качеството на материалите, с които се изгражда автомагистрала "Хемус".

След приключването на строителството на инспектирания днес от премиера пътен участък ще се осигури връзка на магистрала "Хемус" с магистрала "Тракия".

Участъкът е дълъг 8 километра, а строителството му е на стойност 38,3 млн.лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
10
 
! Отговори
Greek Тaliban преди 12 години
Гърците са пълен мармалад!
101
3
 
10
 
! Отговори
до 158 преди 12 години
И 100 пъти да си смениш името всички знаят че си един и същ ***, и с лозунгите се повтаряш. Личи си че си творение на сексуалните игри между Бойко *** и Плевнята. Взел си чертите и на двамата хем си *** хем си обратен
100
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Вече сме гледали филма "Лудостта на величията" Стига толкова!
99
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Само тикви и кратуни в тоя форум.Беж.
98
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боже, боже, същата гръцка фирма прави при два престъпни кмета Профсъюзния дом на Пловдив и още не е открит и функциониращ - как така все мошеници избират за тия неща в България бе???
97
2
 
4
 
! Отговори
БОЙ ко за ... преди 12 години
Не обиждайте СерГЕЙчо,той си е ваш.Мек,сладък,опозиция мечта-колкото за парлама.
96
1
 
4
 
! Отговори
333 преди 12 години
Е, който си харесва страната унищожителите на света, да си ходи в страната на Рейган. Тук *** не ни трябват!
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може ли тогава варненските Хидрострой и Инжстрой да преасвалтират варненските улици за собствена сметка ?
94
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко да ме извинява ама с 50 км неможе да ми говори изобщо за някакво строителство ,какво са това стотинки.Акциза от цигари за 10 дена хахаха.
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сбъркали са му рожденото име , трябвало е Нарцис Борисов да го кръстят, по-добре му стои
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
vsi4ko e edna golqma izmama ot GERB GRANTIRANO OT TQH .VAPROSA E 4E TOLKOVA KINTI NAPRAVIHA ZA 3 GOD 4E SHTE SI KUPQT IZBORITE
91
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тапаци прави ви човека магистрали, за да не загиват повече безмозъчни *** като вас дето съм убеден че се правят на джигити с евтините си голфове! БАСИ НЕБЛАГОДАРНАТА ПУМИЯ сте тва БСП-то. Абе серящия *** колко ви плаща да седите по цял ден тука ?
90
1
 
4
 
! Отговори
Виза преди 12 години
Съжалявам,но въпреки напъните ще гледате страната на Рейгън през крив макарон.На никого не му трябват ***,па било то и предани.
89
5
 
10
 
! Отговори
15165156156561651 преди 12 години
ДО ГЕРБЕР Взимай си фуражката и отивай при жена си ,че е хукнала по къщите горката. Ти не вършиш работа не можеш никой да манипулираш, те хората да не са по прости от вас
88
5
 
8
 
! Отговори
ОЦЕЛЯЛ ОТ ПРЕХОДА преди 12 години
БСП И НЕЙНАТА ДС НИ ОКРАДОХА. МНОГО НАРОД ИЗМРЯ В ТОЗИ 20 ГОДИШЕН, БЕЗКРАЕН, КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРЕХОД. ОТ КОМУНИСТИ СТАНАХА КАПИТАЛИСТИ С ГОЛЯЯМ КАПИТАЛ
87
3
 
4
 
! Отговори
до 127 преди 12 години
Абе ти типично по герберски заобикаляш въпросите , не каза нища за резерва ,сега ми говориш за Рейгън колко бил *** а не казваш за миналото на Борисов???
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние си знаем за какво я употребяваме ТУк,за такива като теб,радващи се на хвалби от собствената си уста!ЩО веднъж не отиде твоя слънце премиер в крайДунавските градува,щото знае че ще види една разруха,хора които приличат на ходещи трупове и деца без усмивки.Защо не даде пари да се направи по бързо дунав мост 2,ам ми прави магистрала до другия си любим град Бъргас! за него е това СОФИЯ-БЪРГАС другите да се оправят както могат!!!!!!!!ТОВА Е ДИКТАТУРА ***
85
1
 
3
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Липсата на държавни поръчки за българския бизнес и работници води само до пост 133
84
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде бе Бойко, прати новата министърка да мъти яйцата, че да станат по-бързо, какво се мотаете? Нали зимата я прати да топли археолозите с калорифери, по същия начин сега - да ходи да мъти щъркелите, тя и без това има голям диференциал може да измъти по 20-30 наведнъж
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Грък е синоним на мошеник!