Гръцката "Актор" спестила асфалт по Лот 3, ще полага нов

Малките щъркелчета пък бавят "Хемус", отчете Борисов
Обновена: 7 май 2012 14:53 | 7 май 2012 13:15,
240
Гръцката "Актор" спестила асфалт по Лот 3, ще полага нов
Борисов на изненадваща проверка на "Хемус". Снимка: БТА

Строителят на Лот 3 на магистрала "Тракия" (гръцката компания "Актор") ще полага отново за своя сметка асфалт върху участък от трасето, заради това че в състава на пътното покритие половината от добавките са спестени.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който изненадващо се появи на инспекцията на строежа на участък от друга магистрала - на връзката на магистрала "Хемус" със софийския околовръстен път и пътен възел "Яна".

"Събота и неделя ни издебнаха и положиха около един километър асфалт на "Тракия", като бяха спестили половината от рецептата за асфалта", възнегодува днес премиерът.

Лошото качество на пътната настилка е установено от експерти на лабораторията на пътната агенция, които контролират този участък.

Още по темата

"Затова, аз на 20 дни, заедно с министъра и с кметовете, минаваме и ги проверяваме лично, за да знаят, че ако някой се опита така да направи, ще бъде хванат. Ако не ги бяхме хванали и мине асфалтът, след това последният му слой ще го видим след няколко години, когато започне да поддава, когато са изтекли гаранциите. На магистрала "Люлин" си имаме гаранция, ние си съборихме част от земната маса, за да може да се ремонтира за сметка на изпълнителя в гаранцията, която има”, каза Бойко Борисов.

При проверка на строителните работи на Лот 2, 3, 4 на АМ "Тракия" преди три седмици също стана ясно, че в някои участъци около Нова Загора има нужда от корекции - констатирани са неравности по положения вече асфалт, има и проблеми с плътността - слягането не е добро, което може да доведе по-късно до пропукване на асфалта.
Регионалният министър Лиляна Павлова тогава уточни, че все пак нямало сериозни дефекти.

Относно строителството на участъка от магистрала "Хемус" от пътен възел Яна до Околовръстното, премиерът заяви, че този път може да приключи до май 2013 година. Официалният срок е догодина през септември.

В момента се строи само в едната част от участъка. Работата в другата част от пътя е замразена до юни заради гнездене на щъркелите, уточни Борисов.

"Бавим се в този участък и не строим, защото в горичката гнездят пилци. Има няколко щъркела в далечината, но другият трафик не ни пречи. Ние сме изключително коректни с всички еколози. В горната част сме много напред със строителството, а тук до юни да се излюпят и малките щъркелчета и да почваме този участък", каза Борисов на днешната инспекция.

Подвижна лаборатория ще проверява качеството на материалите, с които се изгражда автомагистрала "Хемус".

След приключването на строителството на инспектирания днес от премиера пътен участък ще се осигури връзка на магистрала "Хемус" с магистрала "Тракия".

Участъкът е дълъг 8 километра, а строителството му е на стойност 38,3 млн.лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
5
 
20
 
! Отговори
ф-1 преди 12 години
Гръцката фирма ще положи една цифра с шест нули в посочена от премиера банкова слетка и журналистите ще отбележат колког ладка е вече магистралата и как приятно се пътува по нея.
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
192 Класика! Виж коментар 187. Имаме победител в конкурса.
120
2
 
8
 
! Отговори
Юрдана преди 12 години
Супермен Боко и Робин Хут ще възцарят правдата на майката Земя
119
3
 
19
 
! Отговори
пиар агенция преди 12 години
пиар съобщение: По случай традиционния празник на медите министър- председателят на Република България г-н Бойко Борисов ще яде асвалт
118
1
 
24
 
! Отговори
аз преди 12 години
Колкото имаш гаранция и за Цариградско Шосе и вълнолома на Орлов мост.
117
3
 
15
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
Не, Бойко и Бойковщината, са олицетворение на това, в което се превърна обществото за 20 г. преход.Отчаяните хора стават все по-прости и наивни. 22 г. са възпитавани, че държавата не им дължи нищо, че управляващите не им дължат отчет, че "всички крадат" и "алтернатива няма", че този закон не го лови, че лошите са си все онези отпреди 22 г. , а днешните управляващи са техни жертви.И така стъпка по стъпка до вожд и мутра. А обществото - отчаяно, жалко и поне за мене - гнусно.
116
6
 
26
 
! Отговори
Обява преди 12 години
ПОявил се е нов информационен сайт, в тази връзка централата на герб търси сътрудни за писане на постове във форумите. Образование не е необходимо, изисква се минимална компютърна грамотност.Заплащане 5 стотинки на коментар. Няколко насоки за коментари: Всички, които не са с герб са комунисти, Мачкай Бойко. Ключови думи: Магистрали, Станишев и Доган.
115
3
 
22
 
! Отговори
платен журналист преди 12 години
Герб плаща огромни суми за пиар агенции, разполага с големи пари. .... Медиите в България редовно прилагат автоцензура и дори имат черни ... основно на личната харизма на неформалния си лидер Бойко Борисов, ...
114
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЩО НЕ ПИТАТЕ КЪДЕ Е ОНАЯ МАЗНА Г*ДЗИЛА Ф*ДОСОВА И ЗАЩО НЕ Я ВОЗИ ВОЖДА ПО МАГИСТРАЛИТЕ?НАЛИ МУ Е ЛЮБИМКА.ОТГОВОРА Е КИЛА И СМРЪДНЯ!
113
11
 
10
 
! Отговори
до 179 преди 12 години
ТОЛКОВА Е КУХ,ЧЕ ЯКАТА М.ЧКА ДО НЕГО ГО ДЪРЖИ ДА НЕ ИЗЛЕТИ ВЪВ ВЪЗДУХА!
112
2
 
6
 
! Отговори
пиар агенция преди 12 години
пиар съобщение: По случай традиционния празник на медите министър- председателят на Република България г-н Бойко Борисов ще яде риба.
111
8
 
12
 
! Отговори
мастика преди 12 години
Веднага закон за конфискация на гнездата. Откъде са съчките?
110
2
 
4
 
! Отговори
do 172 преди 12 години
А п.рдялника на тази до него какъв е широк или тесен?
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Бавим се в този участък и не строим, защото в горичката гнездят пилци."FACEPALM!
108
2
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Ami ti Bastice nash im razporedi na starkelite da gnezdiat na drugo miasto
107
9
 
14
 
! Отговори
Do 166 преди 12 години
Мижитурка си ти, който повтаряш като папагал думите на една мутра. Тука няма комуниссти има Българи, които не искат да бъдат лъгани и манипулирани от скапаното ви мутренско правителство>
106
9
 
11
 
! Отговори
1565165155565165156 преди 12 години
Двама поставени герберастки милиционера тук се състезават кой повече минуси ще събере с тъпите си лозунги
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Попитали Симеон II: - Ваше Височество, колко е часа? Той отговорил: - Ще ви кажа, когато му дойде времето...
104
12
 
15
 
! Отговори
Българин преди 12 години
На тоя *** сега пък щъркелченцата са му виновни....Утре ще каже, че "суперлуната" от тия две денонощия магистралите му е напукала.Писна ни да се оправдава, това е направо не професор, не доцент, ами Айнщайн в оправданията.
103
7
 
10
 
! Отговори
мастика преди 12 години
Да му мътят в главата ( Тиквата), Там няма нищо да ги смущава.