МВР разработва "кокаиновите крале" на прехода

Бягството на Галеви ще се отрази негативно пред ЕК, отчете Цветанов
12 май 2012 16:11, Красимир Ангелов
213
МВР разработва "кокаиновите крале" на прехода
Цветанов призна, че бягството на Братя Галеви ще се отрази негативно на доклада на ЕК. Снимка: БТА

МВР работи по документирането на престъпната дейност на емблематични фигури в годините на прехода, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му тези хора могат да бъдат наречени "кокаинови крале".

На въпрос дали визира задържаният в чужбина Христофорос Аманатидис  - Таки, Цветанов отрече и уточни, че става въпрос за много по-голяма фигура.

Цветанов посочи, че със случая "Таки" е натоварена Върховната касационна прокуратура.

Цветанов припомни,че Христофорос Аманатидис е бил задържан от Интерпол на домашен адрес в Дубай.

Има процедури за обмен на документи свързани със задържането на "Таки". Когато те бъдат предоставени, съдебните инстанции ще заседават за да решат дали "Таки" може да бъде върнат в България, заяви още Цветанов.

За това къде са т. нар. "братя Галеви" хипотезите са много, каза още Цветан Цветанов.

Предположенията са, че или са се укрили някъде в страната или са минали нелегално границата, отчете вицепремиерът.

Още по темата

Запитан как случаят с " братя Галеви" ще се отрази на доклада на Европейската комисия за България в сферата на правосъдието и вътрешните работи през юли Цветанов призна, че това няма да бъде добре възприето.

"Смятам, че по случая се били събрани достатъчно доказателства за да се стигне до осъдителни присъди. Оттук нататък съдът на апелативна инстанция е този, който е могъл да се разпореди те да бъдат там, където им е мястото.

При положение, че не е направено, сами разбирате че започваме да ги издирваме", заяви още Цветанов и завърши категорично:

"Уверявам ви, че те ще бъдат открити, където и да се скрият, защото разполагаме с информационната база на Шенгенското пространство, на ИНТЕРПОЛ и на ЕВРОПОЛ".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
0
 
! Отговори
С.М. преди 11 години
Говори се, че именно Бойко и Цецо седят на върха на нарко пирамидата. Мафия = власт; власт = мафия.
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Галеви да ги търсят при гоце или мая манолова че навярно продължават работните обяди .
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо когато има борва с престъпноста някои хора виждат бесзаконие и насилие?Това не се е случвало последните 25 години при всички правителства преди герб. За мен отговора е ***, тук пишат или само престъпници или създателите им от бсп,дс,сдс и дпс
144
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
*** на кокаиновите крале плюят тук срещу герб че им стана топло под червено сините ***. Явно цветанов визира гоце и смрадливата им престъпна партия. Герб непрекъсната доказват че могат да управляват още много години .
143
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦЕЦКО АМИ ТЕЗИ КОКАИНОВИ КРАЛЕ ОТ ГЕРБ КОГА ЩЕ ГИ СЪДИТЕ БЕ?????????
142
0
 
2
 
! Отговори
съвременик преди 11 години
Червените "Гестаповци" -ДС ,както и червените "Абверовци" около 1990 година нарязаха досиетата на агентите си,които си бяха и криминални престъпници.После им дадоха пари,заводчета,канали за контрабанда и т.н.Някои стопаняги се опитаха да се изправят срещу бандитския преход,но по комунистически набързо се справиха с тях,чрез пенсиониране,оклеветяване,мръсни милиционерски постановки и т.н. Всички пари от "прехода" са в ръцете на тия,които си направиха преврата т.е. от държавната хазна в техния джо
141
1
 
0
 
! Отговори
ZA6TO, ZA6TO.. преди 11 години
ZA6TO BE BAT BOIKO, I TI UMNIKO 4ESTNI - CVETANOV NI NAKARAHTE DA GLASUVAME ZA VAS I SEGA DA NI STAVA VSE PO-MU4NO ZA TATO, T.JIVKOV??ZA6TO SUBRAHTE S MALKI IZKLU4ENIQ NAI-TUPOTO OSTANALO KATO SPECIALISTI - POLITIC I S TAZI PARTIQ SUVSEM OBEZLUDIHTE STRANATA, PROGONUIHTE MLADITE I VSI4KI TEZI KOITO ISKAT DA ZAJIVEQT NORMALNO.NE ZABRAVQITE, 4E EDNA GOLQMA 4AST OT TQH GLASUVAHA ZA VAS. SEGA E BEDNOOST, OT4AQNIE, PULNA BEZPUTICA IA I VIE ISKATE VTORI MANDAT. TOVA 6TE E KRAQT NA BULGARIQ !!
140
5
 
1
 
! Отговори
до 198 Ей преди 11 години
Нали не си комуназ бе ***,защо във Венецуела една от най-комуноидните бардаци,всички *** болшевишки сте ***.
139
3
 
7
 
! Отговори
Normalen преди 11 години
или са се укрили някъде в страната или са минали нелегално границата, отчете вицепремиерът.**********************************************************************???????????????????????????????????????? Цецо си е гений направо какви умозаключения само. Браво Цецо, напред Герб.
138
3
 
10
 
! Отговори
:) преди 11 години
Трябва да почнат от основните спонсори на политическата си партия ГРОБ - съчавдарчетата си от ***.
137
0
 
10
 
! Отговори
Ей преди 11 години
Ей, като гледам какви хора ни налазиха последните 20 години и взе да ми домъчнява за бай Тошо. Не мислех, че ще има толко *** начело. Не съм за комунистите и никога не съм давал глас за тях, ама се отвратих от демокрацията вече. Ще мигрирам във Венецуела, писна ми от продажници
136
1
 
8
 
! Отговори
генерал Жуков преди 11 години
Таки ще се споразумее със съда и ще получи макс. 3 год условно, а брадърите Галеви ще се появят след някоя друга годинка и те по същия начин...... и така до безкрай
135
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виждате ли тия два рапона на снимката? Вдясно е новият кмет на В. Търново - удобен, наведен, намазан с вазелин и най-важното - избран с фалшификации, /т.е. ще си трайка за всичко/. Цвък-Цвък от сега реди кандидат-депутатската им листа - някои вече са си платили, ще видите уникални личности - преподавател с прякор *** и *** истеричка с паяжина между краката!
134
1
 
3
 
! Отговори
До 185ти.... преди 11 години
и до тези които следят за правилата на сайта......не може един коментар пораждащ насилие ...да стои само защото е в една посока а друг отговор на същия да бъде премахван веднага.....Някак си не върви така....ГОСПОДА.....
133
1
 
14
 
! Отговори
Каква ДЪРЖАВА.... преди 11 години
Е те това ако е държава....разхождат се всякакви индивиди престъпили закона......едни в България ...други зад граница.....Е те това ако е държава....един избягъл...друг станал премиер.......Е те такава държава нема........
132
1
 
5
 
! Отговори
Хорошо преди 11 години
"MВР работи по документирането на престъпната дейност на емблематични фигури в годините на прехода, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов."Товариш Живков изключително хорошо посрешна изказването на иначе посредствения цвък.цвък. и му обеща да го направи орг.сек. на ДКМС или пък на шеф на фракция в СДС.
131
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предположенията са, че или са се укрили някъде в страната или са минали нелегално границата, отчете вицепремиерътА освен това най-вероятно са живи издрав, освен ако не са умрели.
130
0
 
11
 
! Отговори
Галевци преди 11 години
Не сме избягали ,почиствахме *** ,като ги изчистим всичките , ще се появим
129
0
 
8
 
! Отговори
гробар преди 11 години
Лелее, що есхумации ни чакат!
128
0
 
7
 
! Отговори
arhar преди 11 години
А какво стана с Ал. Тасев / черешовия бос / и Стоил Славов / бащата на Жоро Главата / ? Защо си отидоха от този свят ?