Уорлик за гей парада: Да си различен е нормално, а не срамно

Преглед на печата на 31 май
31 май 2012 07:55, Красимир Ангелов
264
Уорлик за гей парада: Да си различен е нормално, а не срамно
Джеймс Уорлик подкрепи София прайд. Снимка: Архив Булфото

Американският посланик Джеймс Уорлик анализира прага на толеранстност, който има обществото в България към различните. "Прайд парадът в София привлича най-различни хора - както гей, така и хетеросексуални - които участват в шествието, за да покажат твърдата си решимост за изграждането на една по-силна и напредничава държава; на една България, която цени приноса на всички свои граждани независимо от сексуалната им ориентация.

Прайд е нещо важно, защото утвърждава схващането, че да бъдеш различен е нещо нормално и приемливо, а не нещо срамно, което да бъде скривано", отбелязва Уорлик в специална статия за „Труд”.

По думите на американския посланик повечето гей двойки в България „прекарват живота си на тъмно”. "Прайд е денят, в който те чуват, че е нормално да бъдеш гей, нормално е да бъдеш такъв, какъвто си, и че трудности съществуват, но нещата се променят към по-добро”, завършва статията на Джеймс Уорлик.

"Сега" на първа старница отразява позицията на ЕК: "България се проваля с реформите в три ключови сфери". Кабинетът не показва резултати в образованието, енергетиката и пазара на труда, сочи годишната оценка на Националната програма за реформи.

Така на прага на последната година от мандата, правителството получи незадоволителна оценка на програмата си за реформи от ЕК. Страната е похвалена за намаляването на бюджетния дефицит, но дори и постигната фискална стабилност се определя като рискова - на фона на нерешените структурни проблеми.

"Класа" цитира президента Росен Плевнелиев: "Слушайте учените, а не врачките". "Впечатлен съм от това, което видях", споделя президентът след срещата си с директора на Геофизичния институт към БАН д-р Николай Милошев и други представители от ръководството на академията. "Българите трябва да бъдат спокойни и да не се страхуват от честите затихващи земетресения. По-малките трусовe са съвсем нормални и ще продължат, но между
двете големи земетресения в България и в Италия няма никаква връзка", каза още той.

След труса - първият етаж поскъпва, защото на партера люлее по-малко и се бяга бързо,  разкриват за "Стандарт" брокери. Единственият минус на ниските жилища е, че трябва да се обезопасяват от крадци.

Електронни карти с пунктовете за защита на населението при бедствия и аварии на територията на София ще бъдат публикувани на сайтовете на районните кметства, информира "Новинар". На тях гражданите могат да видят местата за евакуация в случай на извънредни ситуации и бедствено положение, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Най-късно до четвъртък в интернет трябва да бъдат публикувани картите на всички 24 района в София. Районните кметове пък ще имат задачата да раздадат плакати с картите на домоуправителите, които след това да ги разлепят по входовете на жилищните сгради.

Парламентът става гарант за ремонт на три моста - без конкурс, съобщава "24 часа". За първи път в историята си НС се намесва по възлагането на договор без обществена поръчка за незабавен ремонт на мостовете по магистралите.

"Борисов осигури патрони за цял Китай", пише "Сега". Вживявайки се в ролята на търговец премиерът взе търговията на леко и тежко оръжие за Ирак, Китай, Алжир и други страни в свои ръце. Вчера той обяви, че България продава на Ирак 500 бронирани машини МТЛБ, произведени в заводите ТЕРЕМ. Всяка от тях е на стойност 300 000 лв.

"1/5 от митинчарите в Свиленград се провалили на теста за лоялност", отбелязва "Сега". Митницата на Капитан Андреево може да бъде закрита заради проблемния "човешки потенциал".

"Стесняват кръга около доносника на Кокаиновите крале", коментира "Труд". При ареста на Брендо на 16 май т. г. край Созопол в автомобила му бил открит 30-страничен документ, в който били описани всички заподозрени за кокаиновия канал и схемите, по които дрогата е била прекарвана. Именно това, че този документ попаднал в ръцете на Брендо, осуетило арестуването му през 2008 г.

Тогава решението за полицейската операция било взето на среща между службите на България, Италия, Испания и Швейцария. Но два часа след края наркобандитите вече били известени за удара срещу тях. Във вторник вечерта МВР предоставило материалите по случая на главния прокурор Борис Велчев, който ги препратил на Софийска градски прокуратура.

Европейската централна банка (ЕЦБ) съобщи, че България все още не е готова за еврозоната, съобщава "Новинар". Нито една от осемте европейски страни, които могат да претендират за влизане в еврозоната, сред които и България, все още не отговаря на всички необходими икономически и юридически критерии, се казва в доклада на банката (ЕЦБ).

"Човек на много бизнеси", обощава в заглавие "Капитал Daily" многото дейности, с който е свързано името Гриша Ганчев и развитието на събитията около холдинга му "Литекс комерс". Преди т.нар. захарна афера, по която в момента той е обвиняем, името му нерядко присъства в медиите не само заради големия - за мащабите на България - бизнес на родения в Ловеч Ганчев, а и заради връзките му със силови структури в миналото.

Освен собственик на футболния клуб "Литекс" (Ловеч), той е спонсор на редица други спортове като борба, бокс, самбо, мотокрос, изгражда верига от бензиностанции, които през 1998 г. дава на концесия на Shell. По-късно продава на полска компания друга своя успешна инвестиция - соковете Queens, а през 2007 г. се разделя и с ловешкия винпром "Винал".

Извън това Ганчев развива бизнесв полето на: транспорта, туризма, строителството,
недвижимите имоти, земеделието и т.н. Последната му инвестиция е в завода за автомобили Great Wall, съвместно с китайската компания Great Wall Motor.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 12 години
До 162: От такива, които пишат казъл, акъл не щем.
136
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде пак намесихте еврейския заговор,лекарите нарочно отхвърлили,че е болест заради евреите,за да всяват сатанизъм и да се борят срещу вашия исус пръдлиньос... що за безумия,като не можете да си обясните света - четете Фройд,Фуко и т.н.,не ми пишете недорасли глупости и идиотизми,необразована ***!
135
2
 
2
 
! Отговори
jvnbn-do 164 преди 12 години
Стягайте си мизерната държавица.Много знаеш да вземеш малко да се поучиш??
134
4
 
4
 
! Отговори
в опасно близо преди 12 години
Уорлик апелира да уважаваме сексуалната ориентация на гейовете. Да си ги уважава той, по трийсет пъти на ден да си ги уважава, ако ще, но...ДА НЕ НИ СЕ БЪРКА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ, ПО НАЧИНА ПО КОЙТО СЕ БЪРКА ВЪВ ВЪТРЕШНАТА НИ ПОЛИТИКА, ПОНЕЖЕ ЦВЕТАНОВ МНОГО ДЪРЖИ ДА БЪДЕ ПОХВАЛЕН, ЧЕ САМ ИЗРЯДНО ГИ УВАЖАВА НАШИТЕ БРАТЯ ГЕЙОВЕТЕ.На предишния гей-парад полицията ,за добро ли или зло, но не допусна хетеросексуалните да дефилират заедно с гейо-лесбийките, вкарани за целта от чужбина.
133
5
 
3
 
! Отговори
до 164 преди 12 години
Смях в залата. Християните са изостанали,какво разумно има в това да тъврдиш ,че земята е плоска? И кой казва кое е черно и кое бяло....Философията още търси отговорите на тези неща,но вие със простият си и клиширан акъл вярвате във вече установени и прости догми и смятате ,че всичко разбирате,а всъщност не знаете нищо...
132
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 159Разбира се че няма да го признаят за болест. Как иначе ще стане "нормално"? Първата стъпка е това, следващите - вече ги виждаме. По всякакъв начин се опитва да се втълпи, че е нормално. Е да ама не. Никога на черното не мож да се каже бяло. А колкото за това, кой колко е разумен- историята показва, че повечето "разумни" във всяка една сфера са били именно християни.
131
12
 
7
 
! Отговори
до хомофобите преди 12 години
Защо не вземете да се затворите и да си четете библията и да не ни занимавате с клишетата си за света,пола,мъжкото и женското и така нататък или с доводите на някакво си същество "бог" което няма да напиша с главна буква,защото за мен то е просташка измислица. Щом искате да живеете в средновековието - добре...при това положение изхвърлете компютрите,не пийте съвременни лекарства и се лекувайте с билкови отвари и умирайте на 25,щом не приемате съвременната медицина.
130
8
 
6
 
! Отговори
jvnbn преди 12 години
Българина е задрастяняк,и затова със мисленето вследствие на 500 години турска власт.Даже в ЕС никой не ги иска.Имаше един беше казъл да си смени бг чипа и е бил прав
129
11
 
2
 
! Отговори
до 158 преди 12 години
Пеша бог ,библия,исус и така нататък с малка буква,защото не изпитвам никаква почит към тези неща.Второ- съвременната философия е на мнение,че хомосексуализма е естествен,например най-видният философ на съвремието мисли така.Също един от най-видните той самият е гей. Мислиш ли ,че разбираш по-добре света от философите, с твоите прости и повърхностни размишления за света. Не си философ - значи нищо не знаеш,а аз знам,че нищо не знаеш!!!
128
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Посланик Уорлик е забелязан по тъмна доба с секс магазин да си избира вибратор. Купил си четири. Въпреки маскировката си като жена бил разпознат от продавачката на магазина. От департамента на САЩ съобщиха че следващото назначение на Уорлик ще е в Турция. Ало комшу готови ли сте за новото попълнение? Ние не можахме да задоволим ненаситния американски ***, сега се пробвайте вие, да не изложим Балканите.Да си различен не е лошо, но да си *** в България не звучи добре.
127
9
 
3
 
! Отговори
до 154 преди 12 години
Преди да повтаряш щлишета вземи прочети малко медицинска литература,или просто посети уикипедия...Хомосексуализма днес не се признава за болест,а лекуването му се категоризира като неефективно и дискриминативно,с лоши последствия за личността.С други думи изостанало,християнско отношение,а религията е мъртва за разумния човек.
126
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 147Първо Библия се пише с главна буква. Второ покажете ми, къде точно в Библията пише, че Земята е плоска? Това, че някой си я интерпретира (без дори да я прочел) както на него му се иска е съвсем друг въпрос. След като не Ви касае, защо я давете за пример?! А до това, кое е правилно или не наистина няма нужда да се чете психология, още повече пък съвременна философия. Всеки има съвест, има и разум, за да разбере кое е правилно или не.
125
4
 
10
 
! Отговори
нормоловър преди 12 години
Не било педофил, било бойловър; не било педерст било гей; не било ***, било тъмнокож; не било ***, било ром; не било кражба, било присвояване; не било престъпник, било криминално проявен; не било откровен психар, било нестандартен гражданин...Ай, сиктир и "нестандартна" държава! Щатите да си прибират по-скоро нестандартния посраник оттука, че тоя и малкото уважение, което ни е останало към нормалните хора в държавата му, ечеленцата им ще им го изпърди в развратозащитните си каузи.Хау!
124
1
 
7
 
! Отговори
ined преди 12 години
Какво ме интересува какво бил анализирал някакъв ***-циганофил.
123
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Педераслъка е болест. Да има гей парад значи е нормално да има парад на шизофрениците и парад на инвалидите. Тази болест трябва да се лекува, а не да се втълпява в главите на глупавите хора че е нещо нормално, защото не е нормално! Трябва да се създадът специални болници където да се третират тези болни хора и да бъдат излекувани!
122
2
 
2
 
! Отговори
ДО ПАТРИОТ преди 12 години
Какно направи за държавата си бе "патриот"...***!!! Не се занимавайте с гейовете ,ами се стягайте,че тази мизерна държавица гейовете са и последният проблем....
121
4
 
1
 
! Отговори
до 145 преди 12 години
Мислиш се за по-силен, големия мъж,ела и много бързо ще се върнеш!!!Чакам имейл...Но после да не цивриш,който си го търси - го намира...*** ХОМОФОБ!
120
2
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
да си американски *** не е никак нормално ворлик сори
119
2
 
2
 
! Отговори
до 145 преди 12 години
Ела де,ела и се порбвай...Въпреки ориентацията си мога да те направя на пух и прах,защото ориентацията не ми пречи да посещавам фитнес,пробвай се де, имейл за контакт ma_li_ao***abv.bg
118
0
 
5
 
! Отговори
Бай Баньо преди 12 години
Като му знае много ги харесва тая изрелска *** да си ги вземе в тях ,там разни траверсни ,*** , психичноболни и всякакви видове аннално податливи!!!!