Над 19% е младежката безработица у нас

Хората с увреждания също трудно намират работа
5 юни 2012 13:38,
160
Над 19% е младежката безработица у нас
Образованието е една от основните причини за безработицата. Снимка: архив Булфото

Младежката безработица в България е малко над 19 на сто и е над средното ниво за Европейския съюз, съобщи зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

По нейни думи младежката безработица е проблем не само за страната ни, но и за още 15 европейски страни.

Едни от причините за високата младежка безработица са ранното отпадане от училище и недобрата подготовка, която получават завършващите средно или висше образование, обясни Русинова във Варна.

От социалното министерство обявиха, чеподготвят програма, с която да стимулират работодателите да осигуряват работни места на младите хора.

Фирмите, които осигуряват работа на млади хора ще могат да получат до 200 000 евро безвъзмездна помощ.

Част от тези средства ще могат да се използват за оборудване на работното място, а останалите да покриват обучението и възнаграждението.

Председателят на Националния алианс за социална отговорност (НАСО) Георги Георгиев пък коментира, че безработицата на хората с увреждания в страната е много голям. Той допълни, че за Варна например тя е над 50%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Едни от причините за високата младежка безработица са ранното отпадане от училище и недобрата подготовка, която получават завършващите средно или висше образование"... предполагам и затова статията е пълна с грешки ...(чеподготвят ) :)
118
0
 
3
 
! Отговори
do 148 преди 11 години
Kakvo te kara da si mislish taka? Sig. si nqkakuv biznesmen, koito se e nastanil nagotovo na stolcheto i biuroto si, i zapovqdva po telefona na slugite si! Na 20 sym i moga smelo da tvurdq, che tozi procent e mnogo po golqm. Qvno segashnite rabotodateli i politici iskat vsichkata mladej da se iznese izvyn Bg... taka i shte stane, shte hodqt da vurshat mrusnata rabota na nemcite, francuzite i anglichanite za da mogat da se izgradqt kato normalni hora v obshtestvoto.Pogledni realno na neshtata!!!
117
1
 
5
 
! Отговори
брат МУ на винету преди 11 години
има голямо търсене на оператори на стада /овчари/,картофосадачи,зеленчукопроизводители,ЧОВЕКА ви казва ,вий се опъвате ,фондове за кинти също чакат да БЪДАТ ОПОСКАНИ ,*** НЯМА МЕРАКЛИИ
116
0
 
11
 
! Отговори
попа преди 11 години
Тия 19% са небивалици, всички млади хора при управлението на герб имат работа, живота е песен, а страната ни е една от най-дисциплинираните финансово. Догодина пак да гласувате за тях или за комунистите. Ако оцелеете дотогава, де. Те всички ще са доволни да продължат да *** в служебните лимузини и джипове, които които търкалят с вашето любезно съдействие.И ще купят пак гласовете на 1 милион ***, които вие храните и лекувате безплатно с вашите осигуровки. Пък вашите деца да гладуват.
115
1
 
15
 
! Отговори
Така е! преди 11 години
Не може цените ни да са европейски, пък заплатите ни африкански! Докато имаме робовладелци, а не работодатели, които нагло подхвърлят жълти стотинки и ни карат едва ли не да им благодарим, че ни дават пари, за да преживяваме няма да се оправим като държава! Кой в провинцията дава повече от 300-400 лв.? София не е България и не можем всички да ходим там, по-добре в чужбина - там и от София е по-добре, чисто, спретнато, тихо и уредено.
114
2
 
15
 
! Отговори
до 148 преди 11 години
В България работа няма за целия китайски народ, ако нямаш вуйчо владика да те уреди. Ако пък случайно започнеш работа ти се плаща колкото да не умреш (тоест парите ти стигат само, за да ходиш и да се връщаш от работа). За това и младите няма как да се изнесат с години от родителите си понеже робовладелците не плащат пари без значение какъв си и какво образование имаш. В чужбина може да е гадно, но парите ти стигат и можеш да живееш сам, а не цял живот да си на гърба на мама и тати.
113
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте сега, младежи - работни и безработни, в България работа има за целия китайски народ. Проблема е, че всеки иска току изскочил от чина да стане милионер. Ако ще и дипломата да ти е 6.00 е много малко вероятно да работиш по специалността си или за 2 бона заплата. Започва се леко и кротко, с търпение и упоритост. Как обясня на една разпищолена абитуриентка, на която бала със силиконите и лимузините струва 10 хил.лв., че не е срамно да е сервитьорка или чистачка
112
1
 
8
 
! Отговори
България ви зове! преди 11 години
Събудете Личността в себе си! България ви зове!
111
3
 
11
 
! Отговори
RED преди 11 години
КАКВИ 19%ЕЛАТЕ В ПРОВИНЦИЯТА НА 10 МЛАДИ 1-2 РАБОТЯТ НАЙ МАЛКО 60-70 %Е
110
1
 
9
 
! Отговори
България ви зове! преди 11 години
Това което в България липсва в момента е "Личността", която ще поведе след себе си масите. Призив: - Събудете Личността в себе си! България ви зове!
109
0
 
4
 
! Отговори
тъпака си ти 143 преди 11 години
да ще сег7рат гладни с 750е минимална заплата ....*** я се скрии
108
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
писна ми от скапаните политици....то не бяха задължителни глоби,през месец вдигат цените ,на 2-3 години се сетят да вдигнат заплатите с 20лв,аз магистрали не ям,мамка му,сега и ще се разпореждат със собствеността ми,задължителни застраховки,ай сиктир.излизайте по улиците като гърците,робски народ е това българина ,до кога ще им търпим своеволията
107
0
 
23
 
! Отговори
Един ден преди 11 години
Един ден, когато нашите внуци изучават българската история, за този период от 20 години насам ще се говори като за най-мрачния изобщо откакто България е съществувала. Нашите внуци, ще се питат недоумяващо как сме могли да допуснем разоряването на страната в мирно време, без абсолютно никакви заплахи от никого. Защо сме оставили предателите да се гаврят с родината ни, без да им се търси сметка. Но часът настъпва, чувате ли глухия тътен от недрата на народа?
106
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахахаха така е ,работодателите ,дават мизерни пари на работниците или ако си на такава длъжност, на която можеш да си договориш заплатата веднага ти вдигат мерника след като им обучиш 2-3 *** ,на които ще плащат по-малко.На едно интервю и заявявам на госпожата,че за под 1000 лв няма смисъл да говорим,град няма да споменавам,тя ме погледна очудено все едно и говоря на китайски.
105
1
 
16
 
! Отговори
мизерия преди 11 години
И как не може да проумеете бе хора, че докато не излезете и не им вземете страха ще правят с нас каквото си искат! Защо само на такива места си говорим? Ми дайде да излезем, ама всички, пък тогава ще видим...Роби сме вече не разбрахте ли? Селския *** ни продава и заробва всеки ден! Толкова са *** и нагли, че яд ме хваща колко сме търпеливи. Гледат да окрадът каквото е останало, да поразпределят едни пари на "наши" хора... Що за мазохизъм бе хора? Разбунтувайте се бе, събудете се!!!
104
0
 
22
 
! Отговори
4efo преди 11 години
На прага на своите 27 години живот една мисъл не ми дава покой- За какво аджеба си губя младостта в България?Имам висше образование, добър английски и компютърна грамотност над средната.Притежавам над 3 години стаж в обществена институция като работата ми е натоварена с доста отговорности.Имам се за учтив и любезен човек с грамоти и награди.Срещу това в края на месеца слагам знака за равенство и чисто 350 лв в джоба.Търся варианти за смяна от много време, но май трябва да сменя държавата:(
103
0
 
11
 
! Отговори
мизерия преди 11 години
Добре са го премислили - всичко поскъпна, хората вече гладуват, замразени доходи, сега мераци за задължителни застраховки за домовете ни, безработицата не е ударила само младите хора, тя е повсеместна независимо на колко си години работа няма! Не да ми обяснявам"великите" селски бизнесмени, дето са толкова велики че една нормална заплата не могат да платят, а си играят с хората ако може и за без пари да им се работи...Изобщо нищо вече не е наред, ама НИЩОО! И ние само мрънкотим тишичко...
102
0
 
3
 
! Отговори
Kavalov преди 11 години
..е как да получи добра подготовка в училище като не иска да учи, нито мотивация, нито други усилия хващат дикиш
101
1
 
9
 
! Отговори
факт! преди 11 години
Вече 23г.,разбойници,некадърници,политици и *** се разпореждат с ДЪРЖАВАТА ,НАРЕЧЕНА ---БЪЛГАРИЯ!А "ТЕ СА"----САМО ЕДНА ШЕПА !Народа явно още ---СПИ !
100
0
 
8
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Да и над 50 % общо цялата безработица.Имаме само бюракрати и безработни.

Спонсорирани публикации