Църквата за гей парада: Против сме тази безнравствена проява

Хомосексуализмът е противоестествена страст, която вреди на личността
Обновена: 14 юни 2012 20:33 | 14 юни 2012 20:33, Красимир Ангелов
494
Църквата за гей парада: Против сме тази безнравствена проява
Църквата се обяви срещу гей парада в София. Снимка: Булфото

Светият синод на Българската православна църква се обяви категорично срещу предстоящия на 30 юни гей парад в София.

Това стана в специално изявление, в което се отбелязва, че Светият Синод, духовенството и православни християни отново категорично се противопоставят на "провеждането на такава безнравствена проява".

"Защото изповядваме изконното и неотменимо убеждение на Православната Църква, което счита хомосексуализма за противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото",  се посочва в изявлението, публикувано на сайта на Българската православна църква.

Светия синод на БПЦ изпращат молба до "родители, учители и възпитатели да не допускат своите чеда и възпитаници да участват, нито да стават свидетели на тази вредна демонстрация, която също така нарушава правата на православните християни в България и създава условия за възникване на съблазън, напрежение и конфликти".

"Такава е тази зла и неукротима похот: само да победи разсъдъка, не оставя в него никакво чувство на благопристойност, а всичко покрива с нощна тъмнина“ (св. Йоан Златоуст). Нека благоразумието да победи за честта и достойнството на нашия народ“, завършва писмото на Светия Синод по повод гей парада в София.

От ръководството на църквата ни обаче не коментираха скандалното послание на сливенския свещеник Евгений Янакиев, който призова за насилие над хомосексуалистите по време на гей парада в София.

Преди дни в интервю за столичен вестник отец Евгеней призова цялото общество "да се противопостави по всякакъв начин срещу гей парада, който се готви".

Още по темата

"Затова призовавам днес всеки, който се счита християнин и българин. Замерването с камъни е удачен вариант", отсече тогава божият служител.

Изявлението му срещна остра съпротива от страна на Българския хелзински комитет, който изпратиха писмо до Светия синод с искане църквата публично да се разграничи от думите на свещеника.

От БХК отчитат, че изявлението на отец Евгений не само е позорящо Българската православна църква, но и е противоречащо на разпоредбите на Наказателния кодекс на Република България, във връзка с което е сезирана прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
14
 
! Отговори
дете преди 11 години
Гейовете са гнусни, гей-парада е сбирщина на ненормални и извратени ***!
30
5
 
5
 
! Отговори
някой преди 11 години
И какво като правим декларации? Това няма да спре извратеняците. Вземете пример от Белград и Москва. Как там спряха парадите? Като хората излязоха по улиците и се противопоставиха.
29
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време е всички здрави сили в България да се обединят и да принудят содомистите от ЛГБТП (Лезбиан, гей, бисексуал, травестит, педофил) и българофобските и хетеросексуалофобските расисти-ционисти от аниБългарския HELLзинкски Комитет да спрат гаврите си с българската държава и българския народ! Не на парада на мракобесието, содомията и извратеността! България е православна държава!
28
2
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
Ехххх , как те чакат в затвора .... Дай боже да попаднеш в затвора саудитска Арабия !!!!
27
6
 
4
 
! Отговори
до 32 преди 11 години
Май ти нещо си объркан...Мъжът и жената направиха Господ, а мъжът и жената ги направиха няколко същества:Мисис Луна /стабилизира въртенето,причинява приливи-отливи/Мисис Обитаема зона /подходящи температури/Мистър Кислород и неговия братовчед Водород и други роднини до девето коляно,които не ми се изброяват....Средновековното мислене е голям проблем,наистина....
26
7
 
18
 
! Отговори
Умник преди 11 години
Скъпи ***, нямам нищо против, че ви има на тоя свят...но ако искате да ви уважават имайте предвид, че на никой не му е приятно да му навират в очите кой с кого се ***. Днес искате да правите циркове по улиците, утре да се жените, вдругиден деца да осиновявате..да ама не! Който иска дете да си го направи, който не може, нека си осиновява, но поне да му създаде нормална среда! И без това ни заливате с педалщина отвсякъде, новото поколение как няма да се изврати? Прецаквате държавата и народа
25
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-накрая църквата да направи нещо правилно! Защото гейовете са болни хора, които имат нужда от лечение. И може би ако се подлагат на правилна терапия могат да бъдат излекувани!
24
4
 
8
 
! Отговори
Big преди 11 години
Престанете да ни занимавате с тези. Ако никой не знае за тях ще е по-добре. Това са хора с психични отклонения.
23
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Църква? Да не сме в саудитска Арабия...Ей ,искам да се отлепим от ориента ибалканската изостаналост, искам грамотност и европейско развитие,но мизерна България върви в обратна посока...Като пакистанците,бедни и гладни,но парад си нямат...ало ,първо си решете другите проблеми,
22
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе за п*дараси само разтрела !!! Това е истина ! Господа направи на този свят мъж и жена , а тези п*дараси объркват всичко !!!!!!!!!
21
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАТО СТЕ ТАКИВА..... НЕ НИ НАВИРАЙТЕ В ЛИЦЕТО ОБРАТНАТА СИОРИЕНТАЦИЯ!!
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как е възможно в 21 век ,в една светска държава,с отделени църква и държава една от друга,да ни занимавате с изявленията на църквата...И да представят за сериозни доводи на някакъв неграмотен старец от средновековието,златоуст ли е ,среброзъб ли е... Не бъдете лицемерни,не подкрепяйте църквата само защото мразите гейовете,ако църквата имаше власт,за каквато напира, не само паради,ами и много други неща нямаше да има...В ЕС сме,но държавата ни е анадолска...
19
4
 
2
 
! Отговори
дедо Поп преди 11 години
до 21 Съгласен почти напълно също както при забраната за тютюнопушенето! Да си П.... и да командваш нормалните люде не е престъпление,но ако си пушач си враг и престъпник!Само кладата ще ви оправи.АМИН.И НЕКА СВЕТАТА ИНКВИЗИЦИЯ СЕ ЗАЕМЕ С ТЕЗИ *** ПСИХЯСАЛИ.АНАТЕМА НА ВСИЧКИ П........ У ПАРЛАМЕНТО!!!АМИН.
18
6
 
7
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 11 години
Не амбряжите са проблема. Не със камъни а с метални палки по метър дълги трябва да се посъветват всички членове на БХК.
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно църквата не може да говори за нравственост и морал.А колкото до гей парада,божии чада са всичкикуци,слепи,с психически отклонения или пък с различна сексуална ориентация.За всички има място под слънцето!
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БХК-какви са тези и кой им плаща-сборище от престъпници и ***!!!
15
6
 
4
 
! Отговори
коко преди 11 години
Да Ви набият кол в г..ъ..за,вашата вяра ненормална!!!А сега ме изтрийте ако искате!
14
3
 
3
 
! Отговори
коко преди 11 години
Да Ви набият кол в г..ъ..за,вашата вяра ненормална!!!А сега ме изтрийте ако искате!
13
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това че са различни си е тяхна работа, бо защо трябва да се парадира с това? Всеки е различен в някои отношения. Сексуалните наклонности са лично нещо, което може да се споделя с партньора. В България поне в това отношение хората са все още сравнително наред.
12
8
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 11 години
Прав си наистина! За всичко е виновна "Америка". Заради нея нямаме армия и има толкова много "***". А армията е най-важното нещо в 21ви век понеже ние от човешкия род още не сме разбрали че е по-важно да се избиваме от колкото да се обичаме.