Оклеветена съм, твърди тотално оневинената Мургина

"Станах жертва на политически, икономически и лични интереси"
Обновена: 21 юни 2012 09:40 | 21 юни 2012 09:33,
191
Оклеветена съм, твърди тотално оневинената Мургина
Мария Мургина. Снимка: БТА

Нямам извършено престъпление, а бях тотално оклеветена, категорична бе бившата шефка на НАП Мария Мургина, която вчера бе оневинена от Апелативния съд за длъжностни престъпления, който отмени наложената й присъда от 4 години затвор.

"Атаката срещу мен бе атака срещу системата и нейната ефективност в момента, в който аз я управлявах. Станах жертва на политически, икономически и лични интереси, защото когато човек си върши работата принципно, той не е удобен за определен кръг от хора, надяващи се на дивиденти чрез извършване на нередности", допълни тя пред bTV.

Още по темата

Мургина отрече категорично твърденията, че в 7 дирекции на приходната агенция през 2009 г. е имало чадъри над фирми, близки до хора от тройната коалиция и до самата нея.

Бившият шеф на данъчните отхвърли и обвинението, че е помогнала на десетки бизнесмени, сред които енергийният магнат Христо Ковачки, да ощетят бюджета с около 1 млрд. лева от укрити данъци.

Попитана дали незаконно е опростила данъчни задължения от 11,5 млн. на фирма на бившия собственик на "Кремиковци" Валентин Захариев, Мургина подчерта: "Никой не може в тази държава да опростява данъци".

"Колкото по-големи са сумите, които се коментират, толкова по-лесно би било за съда да докаже дали това е така. 4 млрд. лева беше ДДС-то, който се събираше от НАП за 1 година. Няма как при тези показатели да се източи 1 млрд. от тях", категорична бе тя.

Мургина обясни, че след като е тръгнало делото срещу нея, под прицела на данъчните са попаднали и са били извършени всички възможни одити и данъчни проверки на фирмата на мъжа й, сина й и на снаха й.

"След всички проверки, няма констатирани нарушения", увери Мургина и уточни, че няма укрит имот в Созопол – луксозната къща, която посещавала там била на фирма на мъжа, с когото живее.

Тя поясни обяче, че има няколко имота.

"Имам имот, който е в съсобственост с първия ми съпруг. Имам имот, който изградихме с мъжа, с когото живея в момента. Имам и още един имот, който съм купила с кредит. Всичко това е описано в данъчните ми декларации", завърши тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: НАПДДСМария Мургина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малииииий! И тая била жертва!Ако това ще е демокрацията на *** с ''дебели очи'', мерси!
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой знае през коко кревата е минала госпожата да се докопа до властта , а те искат да я съдят.Как няма да се сърди.
134
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубу, че си оневинена. А сега си затваряй устата и се скрий. Вземи пример от Топлото и от Калинка!
133
0
 
3
 
! Отговори
до к.170 преди 11 години
Нещо не се разбираме: РБ е парламентарна република ,така че депутатите, стига сред управляващите да има добри юристи, в което си позовлявам да се усъмня, могат без да променят конституцията да въведат избор на районни, окръжни, апелтивни и висши магистрати. Да приемем ,че ги е страх да сторят това. Тогава могат чрез закон, базирайки се на неефективната и тромава съдебна система, да прехвърлят всички тежки престъпления към СНС и АСНС. А в това,че висшите съдии и шефовете на висшите съдилища ,както и гл.прокурор са хора на Гоцето, въобще не се съмнявам. Както и че съдиите на възраст 40-50 години клонят към СДС. Навремето, в началото и средата на 90-те години, протестите с/у бСП се водеха основно от студенти от СУ. Най-кресливи, на-пискливи и най-много подскачащи по площадите бяха студентите от специалност Право на ЮФ. Те осребриха тези си подскачания, окупирайки средния и низшия ешелон на Темида и поемайки ръководството на ССБ, ВАС , БХК, Оупън маркет и десетина други НПО. Резултатите от дейността на средния ешелон ги виждаме : за две седмици оневиниха Красьо Черния, Н.Цонев, Вальо Топлото, М.Мургина. Плюс оневиняването във ВАС на тези с имотите в Приморско, В.Астарджиев и съдията-оперен певец от СГС. Реда си чака съдия М.Тодорова , също съдия от НО на СГС.
132
0
 
4
 
! Отговори
до к.170 преди 11 години
Нещо не се разбираме: РБ е парламентарна република ,така че депутатите, стига сред управляващите да има добри юристи, в което си позовлявам да се усъмня, могат без да променят конституцията да въведат избор на районни, окръжни, апелтивни и висши магистрати. Да приемем ,че ги е страх да сторят това. Тогава могат чрез закон, базирайки се на неефективната и тромава съдебна система, да прехвърлят всички тежки престъпления към СНС и АСНС. А в това,че висшите съдии и шефовете на висшите съдилища ,както и гл.прокурор са хора на Гоцето, въобще не се съмнявам. Както и че съдиите на възраст 40-50 години клонят към СДС. Навремето, в началото и средата на 90-те години, протестите с/у бСП се водеха основно от студенти от СУ. Най-кресливи, на-пискливи и най-много подскачащи по площадите бяха студентите от специалност Право на ЮФ. Те осребриха тези си подскачания, окупирайки средния и низшия ешелон на Темида и поемайки ръководството на ССБ, ВАС , БХК, Оупън маркети десетина други НПО. Резултатиет от дейността на срединя ешелон ги виждае : за две седмици оневиниха Красьо Черния, Н.Цонев, Вальо Топлото, М.Мургина. Плюс оневиняването във ВАС на тези с имотите в Приморско, В.Астарджиев и съдията-оперен певец от СГС. Реда си чака съдия М.Тодорова , също съдия от НО на СГС.
131
0
 
4
 
! Отговори
nikola преди 11 години
4ERVEN NAGAL ***
130
1
 
3
 
! Отговори
РАДО ГОТИНОТО преди 11 години
ТРЕВАТА ЩОМ СЕ КЛАТИ!ИЛИ ВЯТЪР ДУХА ИЛИ ГУЩЕР ЛАЗИ! МУРГИНА МЪЛЧИ СИ И СЕ ЗАТВОРИ НЯКЪДЕ НА ТЪМНО! Е ТАКА И КАРАМАНСКИ ЗАПОЧНА ДА ПЕЕ И ДА СТАВА ШАМПИОН ПО ГРЕБАНЕ!
129
1
 
4
 
! Отговори
българче преди 11 години
От искъро по длибоко нема,от витоша по -високо нема,от българския съд по-просто нема
128
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отврат! Поне не я показвайте!
127
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еееехххх,герберасти нещастни!
126
4
 
2
 
! Отговори
до гейберчетата преди 11 години
пък аз и не знам ,дали станишко е гей,ама роската- с гаранция...пък се и види кой го помпа-един с гоУема глава,дет не може да си намери жена,и само се подвърта-ами що ли?
125
4
 
2
 
! Отговори
до гейберчетата преди 11 години
то по добре гей,отколкото ТИКВА щот гея поне има мозък-а тиквата ....зелени семки,ЯСНО?
124
1
 
6
 
! Отговори
peperomia преди 11 години
Защо не се очудвам?Този съд кого осъди?Масларова ли,Вальо Топлото ли,Батко и Братко ли....?Смешен съд,задмина *** мешере,дето уж съди ***,ама присъда изпълнена няма...А съдът не ги и съди дори-направо ги оправдава!!!!Честни и почтени граждани са изброените...Габи,съдът не е на Цецо и Бойко, а на ГОЦЕ /все още.../...
123
0
 
7
 
! Отговори
gatanka преди 11 години
Imunitet v Bulgaria, smetkav Shveitzariq.Shto e to?
122
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 11 години
Не държава , а ***!
121
0
 
12
 
! Отговори
Маминка преди 11 години
Преди време четох една мисъл на адвокат Марковски-старши"беден ли си не заставая срещу богатия,слаб ли си не заставай срещу силния".Ми с пари всичко се постига.Вальо топлото 6 мил.и кусур окрадени-оправдан.Мургина-оправдана.Егаси и държавата,язък си и на децата ни.
120
0
 
3
 
! Отговори
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ преди 11 години
I da sym vinoven, pak shte sym nevinen.
119
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля, че имаме право да знаем имената на съдиите и прокурорите, и техните мотиви за оправдаването й, как, защо, имало ли е или не доказателства. Крайно време е тези хора, които са назначени да служат на обществения интерес и си мислят, че нашите пари има падат от небето, да дават отчет за дйността си..
118
0
 
5
 
! Отговори
tuka ima, tuka nema преди 11 години
Ima6 kinti-nqma pandel, nqma6 kinti -ima pandl.
117
0
 
11
 
! Отговори
askhole преди 11 години
Нямам думи- за една дръпната чанта дадоха 8 г затвор. Докога прокурорите ще влизат с нарочно нескопосни овинения и заедно със съдиите ще се раздават оправдателни присъди за отявлени престъпници

Спонсорирани публикации