Оклеветена съм, твърди тотално оневинената Мургина

"Станах жертва на политически, икономически и лични интереси"
Обновена: 21 юни 2012 09:40 | 21 юни 2012 09:33,
191
Оклеветена съм, твърди тотално оневинената Мургина
Мария Мургина. Снимка: БТА

Нямам извършено престъпление, а бях тотално оклеветена, категорична бе бившата шефка на НАП Мария Мургина, която вчера бе оневинена от Апелативния съд за длъжностни престъпления, който отмени наложената й присъда от 4 години затвор.

"Атаката срещу мен бе атака срещу системата и нейната ефективност в момента, в който аз я управлявах. Станах жертва на политически, икономически и лични интереси, защото когато човек си върши работата принципно, той не е удобен за определен кръг от хора, надяващи се на дивиденти чрез извършване на нередности", допълни тя пред bTV.

Още по темата

Мургина отрече категорично твърденията, че в 7 дирекции на приходната агенция през 2009 г. е имало чадъри над фирми, близки до хора от тройната коалиция и до самата нея.

Бившият шеф на данъчните отхвърли и обвинението, че е помогнала на десетки бизнесмени, сред които енергийният магнат Христо Ковачки, да ощетят бюджета с около 1 млрд. лева от укрити данъци.

Попитана дали незаконно е опростила данъчни задължения от 11,5 млн. на фирма на бившия собственик на "Кремиковци" Валентин Захариев, Мургина подчерта: "Никой не може в тази държава да опростява данъци".

"Колкото по-големи са сумите, които се коментират, толкова по-лесно би било за съда да докаже дали това е така. 4 млрд. лева беше ДДС-то, който се събираше от НАП за 1 година. Няма как при тези показатели да се източи 1 млрд. от тях", категорична бе тя.

Мургина обясни, че след като е тръгнало делото срещу нея, под прицела на данъчните са попаднали и са били извършени всички възможни одити и данъчни проверки на фирмата на мъжа й, сина й и на снаха й.

"След всички проверки, няма констатирани нарушения", увери Мургина и уточни, че няма укрит имот в Созопол – луксозната къща, която посещавала там била на фирма на мъжа, с когото живее.

Тя поясни обяче, че има няколко имота.

"Имам имот, който е в съсобственост с първия ми съпруг. Имам имот, който изградихме с мъжа, с когото живея в момента. Имам и още един имот, който съм купила с кредит. Всичко това е описано в данъчните ми декларации", завърши тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: НАПДДСМария Мургина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
7
 
! Отговори
топала преди 11 години
не си жертва а се оттърва от тюрмито благодарение на българският компроментиран съд ако беше в румъния знаеш ли колко щеше да триеш наровете
55
1
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Само в България виновните-невинни невинните- виновни Ама само да тръгне Македония за ЕС ЩЕ ИМ ГО ПРИПОМНИМ- Тогава Макетата ще видят ЕС ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН
54
4
 
9
 
! Отговори
до 76 преди 11 години
Явно не си в час със съдебната система. Прокурорите не са цвете, но все пак правят каквото могат. Съдът е този, който осъжда или оправдава. Не може с едни и същи доказателства единият съд да я вкара в затвора, а другият - напълно да я оправдае. Явно има външни фактори - хартиени знаци, банкови сметки или просто телефонно обаждане. Нека се проверят съдебните състави, които оправдават - дали не са и те семейни дружки на Цв. Цв. или на някое друго временно величие!
53
1
 
7
 
! Отговори
Шишо преди 11 години
Не мога да и гледан гнусната физиономия, защо мен не оклеветиха. Между другото търся връзки в НАП бих дал и рушвет. Аскам да натопя един съсед , че не си плаща данък от приходи получени от наем. Ако някой може да ми помогне да ми пише на адрес stoynev52***abv.bg. До сега съм подал два сигнала ефект никакъв. Лицето за когото съм подал сигнал е офицер от МВР.
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пореден провал на прокуратурата. За какво изобщо прокурорите в БГ получават заплати и привилегии?
51
3
 
18
 
! Отговори
Барези преди 11 години
Само в държава като България е възможно виновните да бъдат обявени за "невинни". В това отношение съдебната ни система няма равна по целия свят!
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе ей, ясно, че е окрала държава. Заслужаваше да лежи поне 30 години. Правосъдие било тва. Бойко им повдигна обвинения на всичките, ама продажния съд ги пуска.Има запазено местенце за Мургина в Сливенския затвор
49
1
 
3
 
! Отговори
Добро утро преди 11 години
Защо не кажат от колко писти има нужда и да се проведе държавна (обществена) политика по въпроса? Видяхме свободния пазар, какво може в Слъчев бряг.И въпрос: Колко струва едно влекче на старо? Купувам го и искам да строя писта, събирам дървен материал, казвам няма клиенти, местя лифтчето, искам нова писта, събирам дървен материал, няма клиенти, местя лифтчето...Колко трябва да го ядем, за да прогледнем?И къде раздават тези двайсетолевки? Досега да съм изкарал 300 кинта ;-)
48
0
 
6
 
! Отговори
111 преди 11 години
То в тази Държава виш чиновник,директор ,политик няма и да им виновни в близко бъдеще.То е ясно че няма да осъдите някои,ако народът не вземе мерки оня горе ще вземе . Горко ви самозабравили се дребни душици.За пари и власт Майките сте готови да си продадете,но един ден вашите деца ще ви продадат защото са като вас
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Как мислиш, ако влеза с един калашник в парламента и направя малко кайма по БДС, това липса на позиция ли е? Това няма ли да бъде моят глас?"Не е липса на позиция, но няма нищо общо с изборния процес. Може би до известна степен с началото на подготовка за предсрочни избори.
46
7
 
1
 
! Отговори
Фатмагюл преди 11 години
Евала на БТВ и слава ! Най -добрата телевизия !
45
3
 
11
 
! Отговори
AZ преди 11 години
Поредното доказателство, че парите са по силни от правосъдието. единият съд постановява 4 години другият оневинява.Схемата е елементарна първият съд формира цената с присъдата си , а вторият я осребрява като подсъдимият или плаща или лежи в затвора. Не е случайно това многоинстанционно правораздаване в държавата ни.Преминаването на различна инстанция служи за договаряне на откупа (подкупа) за предобиване на оправдателна присъда.
44
1
 
12
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
народа е глупав! доказват го ежедневните сведения за измамени пенсионери дали последните си скътани пари на разни мошеници...Двама пенсионери дадоха над 4000 лева на измамници....И какво да се очаква от такъв народ.цените скачат... доходите падат...а Андрешко блее ли блее.Вижте къде сме по доходи в Европа и във света.изпускаме инвеститори , отделно от това изнасяме капитали за да инвестираме в други страни и така повишаваме безработицата у нас а някъде другаде създавеме работни места0
43
2
 
8
 
! Отговори
до 59 преди 11 години
Как мислиш, ако влеза с един калашник в парламента и направя малко кайма по БДС, това липса на позиция ли е? Това няма ли да бъде моят глас? Не че мисля да го направя наистина, но съм сигурен че едно 70% от хората биха го одобрили. Не може да става дума за гласуване, при положение че от 1944-та до днес властта не е сменяна.
42
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само в държава като България е възможно виновните да бъдат обявени за "невинни". В това отношение съдебната ни система няма равна по целия свят!
41
3
 
12
 
! Отговори
Николов преди 11 години
Воина и трябва на тая държава.Да помислим кои ще се включи.***,едва ли,те навсякъде са си ***,за тях е раи в тая държава.Не бачкат и преживяват.те нямат аргумент.Софиянци,хората които свалят правителства,или поне ги сваляха когато София си беше на софиянци а не на селяните от цялата страна.Тяхният аргумент е умело потулен от политиците като стандарта им на живот се поддържа малко по висок от на останалите в по малките населени места хора.Вече никои няма да рискува заплатата си заради някакъв си митинг особено ако има вероятност да прерастне в нещо по голямо.Престъпниците са си добре,чувстват се в свои води тук.Политиците нямат морал да слязат сами от власт,въпреки,че ежедневно са уличавани в злоупотреби.Останаха хората от малките градове и селата.Селата са ясни,само пенсионери.Хората от градчетата и да имат желание за протест,едва ли ще намерят 50-100лева за пътни до Столицата.това са пари без които децата им ще гладуват седмица.Това е нелепата реалност драги Българи.Ако някои смята,че може да се оправим без военно положение нека гласува отрицателно.
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Хората, които ходят да гласуват са най-голямото зло за България. "Колкото по-малко хора гласуват, толкова по-лесно се купуват изборите и толкова по-лесно е мафията да си налага властта. Единственото предимство на хората е тяхната численост. Отказвайки се от това предимство, предавате властта в ръцете на мафията без никаква съпротива. Негласувалите и хората без позиция, мнение, мозък и гръбначен стълб са най-голямото зло за България.
39
0
 
9
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Браво 47...Евалата Ман...Не искам да бягам !!! Оставаме за да ги учим как се прави Държава
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очакват се рокади в садебната система и сега кой как може дърпа пари като за последно и издава оправдателни присъди !
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 44Мургинче, тили си *** ?