Оклеветена съм, твърди тотално оневинената Мургина

"Станах жертва на политически, икономически и лични интереси"
Обновена: 21 юни 2012 09:40 | 21 юни 2012 09:33,
191
Оклеветена съм, твърди тотално оневинената Мургина
Мария Мургина. Снимка: БТА

Нямам извършено престъпление, а бях тотално оклеветена, категорична бе бившата шефка на НАП Мария Мургина, която вчера бе оневинена от Апелативния съд за длъжностни престъпления, който отмени наложената й присъда от 4 години затвор.

"Атаката срещу мен бе атака срещу системата и нейната ефективност в момента, в който аз я управлявах. Станах жертва на политически, икономически и лични интереси, защото когато човек си върши работата принципно, той не е удобен за определен кръг от хора, надяващи се на дивиденти чрез извършване на нередности", допълни тя пред bTV.

Още по темата

Мургина отрече категорично твърденията, че в 7 дирекции на приходната агенция през 2009 г. е имало чадъри над фирми, близки до хора от тройната коалиция и до самата нея.

Бившият шеф на данъчните отхвърли и обвинението, че е помогнала на десетки бизнесмени, сред които енергийният магнат Христо Ковачки, да ощетят бюджета с около 1 млрд. лева от укрити данъци.

Попитана дали незаконно е опростила данъчни задължения от 11,5 млн. на фирма на бившия собственик на "Кремиковци" Валентин Захариев, Мургина подчерта: "Никой не може в тази държава да опростява данъци".

"Колкото по-големи са сумите, които се коментират, толкова по-лесно би било за съда да докаже дали това е така. 4 млрд. лева беше ДДС-то, който се събираше от НАП за 1 година. Няма как при тези показатели да се източи 1 млрд. от тях", категорична бе тя.

Мургина обясни, че след като е тръгнало делото срещу нея, под прицела на данъчните са попаднали и са били извършени всички възможни одити и данъчни проверки на фирмата на мъжа й, сина й и на снаха й.

"След всички проверки, няма констатирани нарушения", увери Мургина и уточни, че няма укрит имот в Созопол – луксозната къща, която посещавала там била на фирма на мъжа, с когото живее.

Тя поясни обяче, че има няколко имота.

"Имам имот, който е в съсобственост с първия ми съпруг. Имам имот, който изградихме с мъжа, с когото живея в момента. Имам и още един имот, който съм купила с кредит. Всичко това е описано в данъчните ми декларации", завърши тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: НАПДДСМария Мургина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
0
 
! Отговори
xxx преди 11 години
Prisydite zavisqt ot vsichki uchastnici v procesa:zashtita, obvinenie,sydiq. Kak da osydish,ako prokuroryt ne raboti za osyditelna prisyda, podpomagaiki po tozi nachin zashtitata. Samo shte vi pripomnq Kalinka-Malinka. S tezi dokazatelstva student pyrvi kurs shteshe da q osydi, a prokuraturata skluchva sdelka i e dovolna ot uslovnata prisyda. Prestypnik, advokat, prokuror, sydiq - vsichki sa v edna igra. ParAta opredelq pravilata v BG. V Illinois, USA, poslednite 2 gubernatori sa v turmata.
115
1
 
2
 
! Отговори
Габи преди 11 години
Ако пък толкова на Цецо и премиера са им мили съдиите - нещо, в което дълбоко се съмнявам, депутатите в НС да гласуват всички тежки престъпления (не както досега само тежките ОРГАНИЗИРАНИ перстъпления) да се разглеждат в спецсъдилищата и тези дела, които не са приключени в НО на СГС и САС, да се перхвърлят в СНС и АСНС, ще се отнеме възможността на съдийките да оневиняват техни или на патроните им "хора". Ама за такова решение трябват акъл и смелост, каквито очевидно шефовете на ГЕРБ и особено ББ, леля Цуца от Плевен и онзи ямболлия А.Анастасов нямат! Ако не се вземе навреме тази мярка, хората ще приписват всички тези номера на тези с черните раса на ГЕРБ и догодина Бойко и Цецо ще се хвнат за палците.
114
1
 
1
 
! Отговори
Габи преди 11 години
Ако пък толкова на Цецо и премиера са им мили ъсдиите - нещо, в което дълбоко се съмнявам, депутатите в НС да гласуват всички тежки престъпления (не както досега само тежките организирани перстъпления) да се разглеждат в спецсъдилищата и тези дела, които не са приключени в НО на СГС и САС, да се перхвърлят в СНС и АСНС, ще се отенме възможността на съдийките да оневиняват техни или на патроните им "хора". Ама за такова решение трябва акъл и смелост, каквито очевидно шефовете на
113
0
 
7
 
! Отговори
bg преди 11 години
Айде и тази невинна - то остана ли някой да не го оправдаха вече ?!Братята да се появят вече (ако не са на небето) и да са сигурни - ще ги оправдаят шопите (апелативния съд).Защо ли по места ги осъждат, а като отидат в София ги освобождават ?!
112
0
 
7
 
! Отговори
TURIST преди 11 години
MNOGO "QSNO"....TO VSI4KI MILIONERI SA "NEVINNI"...kak da osadi6 nqkoy i da go vkara6 v zatvora s EFEKTIVNA prisada...NALI TRQBVA DA VKARA6 VSI4KITE BIV6I...NASTOQ6TI...I BADE6TI -UPRAVLQVA6TI- "POLITICOBIZNESMENI""BORCI" ot razni slujbi s "nejni" imena...( ZA) - sre6tu "transgrani4nata" prestapnosti OSOBENO BORKOR za borba s korupciqta PO VISOKITE ETAJI NA VLASTAGOLEM SMEX..."BORBATA" E SAMO OT DIREKTORITE NA TAZI "SLUJBA"...EVROPA V 4UDO SE VIJDAT S NA6ITE SXEMI V MVR I SADEBNA SISTEMA
111
0
 
15
 
! Отговори
свине преди 11 години
от честна по честна е , такава почтеност струи от нея ,жива да я ожалиш
110
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И в затвора всички са невинни ! Политиците 23 години обираха държавата - един не вкараха в затвора (за разлика от съседна Румъния) ! Те затова румънските *** живеят по-добре от нас. Не народ, не народ а *** - и с туй ще да завърша !
109
1
 
6
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Хубаво момиче е, нали!
108
1
 
8
 
! Отговори
бкп преди 11 години
да живее полютбюро бившата държавна сигурност и техните богоизбрани наследници са мо се мислят чеса недосегаеми и богоизбрани
107
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не познавам един от тези, който да е виновен. Всичките до един са чисти като планински водопадчета.Даже ние сме виновните! Виновни сме, защото не им даваме парите си директно, а ги караме да извършват престъпления! Не ни е срам! Ако знаехме само майките и бащите им, колко "добрини" са извършвали по комунизма - колко "сериозни предатели" на Народната Република са изпяли на ДС, щяхме да разсъждаваме по друг начин. Сигурно 100-ци шегували се с Тодор Живков са платили с живота си!
106
1
 
33
 
! Отговори
Кимов преди 11 години
Оправдаването на Вальо и Мургина е национален провал и пряка подигравка със честните българи. Аз като данъкоплатец искам да знам докога ще бъдат раздавани парите ми за безсмислени производства и заплати на магистрати милионери. Ако Борисов не може да се справи с перверзиите на българския псевдо съд, спокойно може да разпусне МВР, прокуратурата, че ако иска и държавата.
105
0
 
5
 
! Отговори
до 144 преди 11 години
Така е, тези места са много продухливи и най-малкото трябва да угодиш на тези, които са те "предложили" за това място !
104
1
 
12
 
! Отговори
до 143 преди 11 години
Имаме познат, който работеше във ВКР и много се имаше с американците. В момента ,в който се пенсионира веднага "получи" зелена карта за цялото семейство и работа при военните в САЩ. За какви особени заслуги, само може да предполагаме, но после да не се чудим защо сме на този хал и ще си загубим държавата.
103
1
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
имаше ли нежна революция в България след 10 ноември1989г и в каква посока се смениха нещата?има ли нови лица на политическата сцена или виждаме смяната на предишните величия от техните дъщери, синове и внуци и внучки ...излезнаха ли наяве милиардите на ДС и службите разигравани в Западна Европа и Сащ?кои са милионерите на България?Защо Западът и Сащ дават визи и гражданство на лица свързани с мафията и службите и наистина ли искат да има демокрация у нас?На този фон 3г доходите падат!
102
1
 
7
 
! Отговори
алилиии преди 11 години
горката, напрао и повервах, че се разплачем! Навила се е да дели - и айде грешка, нема да е у затворо.поакана държаа, акано е сичко...утиам да акам...
101
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никак не мога да си обясня как така и Мургина и Вальо топлото и Ковачки се оказаха невинни след толкова години.Започнаха да ги съдят по времето на Станишев, а ги оправдаха по времето на Борисов. Пък после съдът бил на предишните?!Ще оправдаят и тия с дворците на Лазурния бряг !
100
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срам ме е от съдебната система. Жалко, че боко не се направи на диктатор и не уволни целия всс, вкс и всички регионални висши съдилища. Защото е явно, че там е основния ни проблем, и ако направим една чистка там може и да потръгнат нещата!
99
4
 
7
 
! Отговори
151566151561 преди 11 години
Нали ако вземат имотите и парите на Мургина трябва да вземат и на Цветанов и др такива. Как да променят съдебната система герберастите, че и БСП и СДС, всички са едни и същи ***
98
1
 
7
 
! Отговори
света вода ненапита преди 11 години
КОЛКО Е ЧИСТА МУРГИНА ТЯ СИ ЗНАЕ,ВАЖНОТО Е ,ЧЕ Е ОПРАВДАНА,ИМОТИТЕ СА УВЕЛИЧИЛИ ЧЕСТНО И ПОЧЕТЕНО,МЪЖЕТЕ,СИНА ВСИЧКО Е НАРЕД,Е,КЪДЕ Е ПРАВОСЪДИЕТО,СПИ И ТРУПА ПАРИ,СЪДИИТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ СА КОРОМПИРАНИ,ВЪПРЕКИ,ЧЕ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТАТА СИ И ДОКАРВАТ ОТ МНОГО РАБОТА-ДЕЛА.НЯМА ЗАД РЕШЕТКИТЕ,ВСЕКИ Е НЕВИНЕН И СЕ ШИРИ ТУК ИЛИ НА МАЛАШЕВСКИТЕ ОСТРОВИ,ДОНЕВ,ПАВЛОВ,МАСЛАРКА ВСИЧКИ БИВШИ И НАСТОЯЩИ,БСП,НДСВ,ДПС,ГЕРБ СЕ ПРАВЯТ,ЧЕ РАБОТЯТ ЗА НАРОДА ДОКАТО ОГЛОЗГАТ КОКАЛА И ПОСЛЕ НИТО ЛУК ЯЛ НИТО МИРИСАЛ.
97
5
 
7
 
! Отговори
16515616156165 преди 11 години
ТО ДА Е К.Р ДА ИМ ГО СЛОЖИШ АМИ ТО АКЪЛ, НЕ СТАВА НЯМА КАК. САМО ТРЕПАНЕ ЗА ГЕРБЕРАСТИТЕ