Оклеветена съм, твърди тотално оневинената Мургина

"Станах жертва на политически, икономически и лични интереси"
Обновена: 21 юни 2012 09:40 | 21 юни 2012 09:33,
191
Оклеветена съм, твърди тотално оневинената Мургина
Мария Мургина. Снимка: БТА

Нямам извършено престъпление, а бях тотално оклеветена, категорична бе бившата шефка на НАП Мария Мургина, която вчера бе оневинена от Апелативния съд за длъжностни престъпления, който отмени наложената й присъда от 4 години затвор.

"Атаката срещу мен бе атака срещу системата и нейната ефективност в момента, в който аз я управлявах. Станах жертва на политически, икономически и лични интереси, защото когато човек си върши работата принципно, той не е удобен за определен кръг от хора, надяващи се на дивиденти чрез извършване на нередности", допълни тя пред bTV.

Още по темата

Мургина отрече категорично твърденията, че в 7 дирекции на приходната агенция през 2009 г. е имало чадъри над фирми, близки до хора от тройната коалиция и до самата нея.

Бившият шеф на данъчните отхвърли и обвинението, че е помогнала на десетки бизнесмени, сред които енергийният магнат Христо Ковачки, да ощетят бюджета с около 1 млрд. лева от укрити данъци.

Попитана дали незаконно е опростила данъчни задължения от 11,5 млн. на фирма на бившия собственик на "Кремиковци" Валентин Захариев, Мургина подчерта: "Никой не може в тази държава да опростява данъци".

"Колкото по-големи са сумите, които се коментират, толкова по-лесно би било за съда да докаже дали това е така. 4 млрд. лева беше ДДС-то, който се събираше от НАП за 1 година. Няма как при тези показатели да се източи 1 млрд. от тях", категорична бе тя.

Мургина обясни, че след като е тръгнало делото срещу нея, под прицела на данъчните са попаднали и са били извършени всички възможни одити и данъчни проверки на фирмата на мъжа й, сина й и на снаха й.

"След всички проверки, няма констатирани нарушения", увери Мургина и уточни, че няма укрит имот в Созопол – луксозната къща, която посещавала там била на фирма на мъжа, с когото живее.

Тя поясни обяче, че има няколко имота.

"Имам имот, който е в съсобственост с първия ми съпруг. Имам имот, който изградихме с мъжа, с когото живея в момента. Имам и още един имот, който съм купила с кредит. Всичко това е описано в данъчните ми декларации", завърши тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: НАПДДСМария Мургина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
16
 
! Отговори
Оневинения преди 11 години
"Оклеветена съм, твърди тотално оневинената Мургина"-че и НАГЛА на всочкото отгоре!!!
15
2
 
14
 
! Отговори
алекс преди 11 години
Че Мургина трябва да влезе за дълго в завора,няма съмнение!Проблема е че докато не вкарат и всички /за по-сигурно/ настоящи съдии ще продължаваме да имаме подобни проблеми!
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествено че пред бтв ще даде изявление-къде другаде :)))
13
2
 
5
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
...да бе, "света вода ненапита", просто на госпожата и станаха твърде много алкохолните изцепки в следствие, на което започна да прави "гафове", от които "пострадаха" приближени на някои политици фирми, а те все пак си и плащаха доста добре.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смъъъъъъърт.
11
1
 
25
 
! Отговори
БУРГАС преди 11 години
Добре, след като всички са невинни и чисти като утринна роса, къде по дяволите са парите на тази държава? Докога ще търпим да ни правят на луди? Дори и румънците вече имат осъден висш политик. Жалко, много жалко е че само тук никога,нищо не се случва.
10
1
 
18
 
! Отговори
teo преди 11 години
Апелативния съд вместо да АПЕЛИРА ЗА ПРАВОСЪДИЕ, ТОЙ ОПРАВДАВА ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО МУРГИНЧЕТО, ВАЛЮ ТОПЛОТО, КОВАЧКИ, Р.ОВЧ......, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ НЕДОСИГАЕМИ ОТ ЗАКОНИТЕ! БЪЛГАРИО ЩЕ ВИДИШ ШЕНГЕН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН С ТЕЗИ КОРУМПИРАНИ МАГИСТРАТИ,ОК??
9
1
 
14
 
! Отговори
aibou преди 11 години
Трябва да докараме от Европа съдии и прокурори,и защо винаги втора инстанция или ги оправдава или им намалява присъдата.Не съм чул на втора инстанция да увеличи присъдата,а така е редно според мен,за да се замисли за трета.
8
1
 
14
 
! Отговори
не народ,а мърша преди 11 години
Чиста вода ненапита!Защо трошат парите на данъкоплатците , за да разиграват тези пасквили?!Много просто население-хвърлят му някаква стръв и то захапе доволно!!!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оп, оп .. тук виждам дело срещу държавата за клевета може би ?!Пускайте ги, та да ви съдят после ..
6
0
 
34
 
! Отговори
евала,машарлла,афери преди 11 години
Стефан Софиянски, Вальо топлото,Цонев ,Мургина-всички знакови фигури от грабежа на нац.богатство са оневинени от независимия съд,който върна и Пенгезов и заграбеното от морските общини в качеството им на малоимотни на магистрати и отрочета. Разрешението и възстановяване на строежа на хотели на същите малоимотни магистрати е храчка в лицето на ограбения и измъчен от грабежи народ.
5
1
 
28
 
! Отговори
Az преди 11 години
"Оклеветен/а съм" - вече ми стана навик да чета и чувам тази реплика. Май вече почнах да им вярвам. ХаххахаНали знаете - лъжа изречена достатъчно пъти, се превръша в истина.
4
3
 
23
 
! Отговори
Стефанов преди 11 години
Защо ли - за пореден път - не вярвам в невинността на бивши (и настоящи) управляващи? Особено когато става дума за много, и то държавни пари. Тъжно ми е за децата ми, а мене ме е срам.
3
1
 
24
 
! Отговори
valeri преди 11 години
Просълзих се, горката жена, ще плача цял ден за нея.
2
0
 
42
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Срам ме е, че четем такива новини, че допускаме такава гавра с целия ни народ и не правим нищо! Всички трябва да се срамуваме! Може ли някой запознат да каже как е в белите държави, отменят ли се над 80% от отсъжданията на първите инстанции по така да се каже знакови дела? Всичко изглежда много извретено и като тотална гавра с всички нас! А най-лошоте е, че не горят министерства и съдилища и ние нищ не правим! Срам и позор!
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Оклеветена съм". Eto q i porednata dyrjawna kradla. Oklewetenata bila. I tq kato Maslarova i bezbroj drugi znajni i neznajni dyrjawni slujiteli bili okleweteni.