Оклеветена съм, твърди тотално оневинената Мургина

"Станах жертва на политически, икономически и лични интереси"
Обновена: 21 юни 2012 09:40 | 21 юни 2012 09:33,
191
Оклеветена съм, твърди тотално оневинената Мургина
Мария Мургина. Снимка: БТА

Нямам извършено престъпление, а бях тотално оклеветена, категорична бе бившата шефка на НАП Мария Мургина, която вчера бе оневинена от Апелативния съд за длъжностни престъпления, който отмени наложената й присъда от 4 години затвор.

"Атаката срещу мен бе атака срещу системата и нейната ефективност в момента, в който аз я управлявах. Станах жертва на политически, икономически и лични интереси, защото когато човек си върши работата принципно, той не е удобен за определен кръг от хора, надяващи се на дивиденти чрез извършване на нередности", допълни тя пред bTV.

Още по темата

Мургина отрече категорично твърденията, че в 7 дирекции на приходната агенция през 2009 г. е имало чадъри над фирми, близки до хора от тройната коалиция и до самата нея.

Бившият шеф на данъчните отхвърли и обвинението, че е помогнала на десетки бизнесмени, сред които енергийният магнат Христо Ковачки, да ощетят бюджета с около 1 млрд. лева от укрити данъци.

Попитана дали незаконно е опростила данъчни задължения от 11,5 млн. на фирма на бившия собственик на "Кремиковци" Валентин Захариев, Мургина подчерта: "Никой не може в тази държава да опростява данъци".

"Колкото по-големи са сумите, които се коментират, толкова по-лесно би било за съда да докаже дали това е така. 4 млрд. лева беше ДДС-то, който се събираше от НАП за 1 година. Няма как при тези показатели да се източи 1 млрд. от тях", категорична бе тя.

Мургина обясни, че след като е тръгнало делото срещу нея, под прицела на данъчните са попаднали и са били извършени всички възможни одити и данъчни проверки на фирмата на мъжа й, сина й и на снаха й.

"След всички проверки, няма констатирани нарушения", увери Мургина и уточни, че няма укрит имот в Созопол – луксозната къща, която посещавала там била на фирма на мъжа, с когото живее.

Тя поясни обяче, че има няколко имота.

"Имам имот, който е в съсобственост с първия ми съпруг. Имам имот, който изградихме с мъжа, с когото живея в момента. Имам и още един имот, който съм купила с кредит. Всичко това е описано в данъчните ми декларации", завърши тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: НАПДДСМария Мургина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГОЦЕВИЯ МАФИОТСКИ СЪД ТАКА СЪДИ КОЛЕГИТЕ СИ ПРЕСТЪПНИЦИ....МАЛКО ИМ ОСТАВА ОЩЕ.
75
1
 
20
 
! Отговори
ЪЪЪЪ преди 11 години
Пенгезов оневини Мургина??
74
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сега ще ги съди за клевета и сигурно ще спечели
73
2
 
34
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
Герб са вече 3година на власт!ако искаха да променят съда да са го направили досега а не да говорят само че друг им е виновен!Защо не промениха законите досега?Имат абсолютно мнозинство в парламента!Липсва им желание, защото утре те самите ще са на подсъдимата скамейка!Нека си я кажем тази истина ясно без заобиколки! с нищо дон боко и дон цецо не са по-добри от мургина от вальо топлото .р.петков..овчаров..велчев...янето...болен...политиците ни са един дол дренки,дойдоха бедни а днес милионери
72
2
 
19
 
! Отговори
Габи преди 11 години
Хайде де: значи следователите и поркурорите си нямат друга работа, та са решили цели 3 години да си губият с Марчето , дето има три дома, вкл.една прогимназия на морето! Тя да се благодари,че генералът определи за нейното дело този състав от НО на САС, чиято работа е най-вече да оправдава знаковите обвиняеми! Митева и Рушанова оневиниха и Килърите преди 2 години - една банда, направила сума ти престъпления и вкл. убийства, та няма да оневини Мургина! От ясно по-ясно е,че т.нар. елитни съдии от НО на СГС и САС правят каквото си искат, скрити под булото на служебния имунитет! Я нека да са избираеми, да ги питам дали ще си разиграват коня или ще правят сметка,че ако не служат на обществото, на следващите избори ще изтеглят късата клечка и после ще носят чантите на топадвокатите! Ега ти наглата работа: хич не им пука ,че хората вече не само че ги видяха какво представляват, но направо ги ненавиждат! Цецо, Бойко, накарайте си юристите да изготвят закон за избираемост на тези с черните раса, не виждате ли,че те станаха напрво нагли!
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голямата корупция е в досъдебната фаза и после при експертизи, вещи лица, свидетели, процедурни хитринки! Прокурорите са много по-корумпирани от съдиите! Те срещу кинти договарят с адвокатите как доказателствата да паднат в съдебната зала.
70
7
 
15
 
! Отговори
Ина преди 11 години
Фрапиращите случаи на оневиняване на явни престъпници, са още едно доказателство за стремежа на Станишев и сие , да докажат на ЕС лошото управление на страната. Корупцията в съдебната система ще продължава дотогава, докато БСП има власт над нея.
69
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е как оклеветена. С 12 години трудов стаж има само тя 3 апартамента, мъжът с който живее има палат на морето и още други подробности. Как все са оклеветени а си правят на година по апартамент? Цецо Цветанов му броят 6 апартамента на него ,като влизат и баба му и дядо му , и тъща му и цялата му рода и със сигорност не е със 12 г. трудов стаж.Тези от тройната коалиция дето много му се чудят как е построил тези апартаменти за тази кредла мълчат !
68
0
 
2
 
! Отговори
benevolent преди 11 години
при над 10 млд лв лоши кредити банковата система в българия не е солвънт (трябва дълго време да са с ниски или отрицателни печалби) заттова изтеглиха чужждите капитали.Забележете как действа картелът - първо раздава кредити на ниски лихви с намерението после да ги увеличи.Сега събраха депозити на високи лихви с намерението да си изтеглят техните средсва от рисковата система. *** ли някой ще се учуди на масови тегления на депозити от българия и фалити на банки, или спекулативна атака
67
4
 
6
 
! Отговори
Църо преди 11 години
Хаха... съдът съди по доказателства, а не по вестникарски кампании. Точно в момента раследват Любо Пъпката за злоупотреба с влияние, което е точно това - медийна кампания за очерняне и политическа екзекуция на Костов и Първанов.Вие защо решихте, че Мургина и Вальо Топлото са виновни? Защото така писаха вестниците и така казаха по телевизията, нали? еми там ви е проблемът! хаха!Съдебната система започва от следователите и дознателите, а те са ПЪЛНА СКРЪБ! Бивши ушеви, избутали библиотекарския!
66
2
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
народа ще плаща за безумията за управляващите..нови заеми..нови данъци нови по-високи цени на ток, вода, застраховки...газвече някой открито подготвя стадото че е нужно да се обезцени лева!иде борисовата зима....или след мен и потоп след като се изхарчи това което другите събираха като резерв...сребърния фонд...тихомълком отиде в девета глуха !здравния фонд подпомага бюджета1 милиард бе прибран от предприятията вместо да се реинвестират в модернизацията държавата подпомага мошениците..
65
1
 
9
 
! Отговори
горката тя, преди 11 години
ЧИСТА ВОДА НЕНАПИТА!
64
3
 
22
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
за една дръпната чанта в Плевен 8години затвор!за мургина и приятели оправдателни присъди...това е аршина на българския съд в България!да влиза следващия подсъдим .......гарван гарвану око не вади!
63
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очаква се докладът на ЕК за България скоро и хората на Първанов в съдебната система действат много добре, само и само докладът да е лош. Не ви ли направи впечатление за 2 седмици 4-*** известни престъпници на 1-а инстанция бяха осъдени, а сега на 2-а ги обевиняват напълно? България никога няма да се оправи ако хора като Първанов и компания продължават да ни управляват. Историята го е доказала и продължава да го доказва. Защо от 1944 до сега България не е поне средно европейска държава?
62
3
 
11
 
! Отговори
до 84 преди 11 години
Едно е да си щракаш във форумите, друго е да влезеш в съдебната зала. От прокурорите и адвокатите почти нищо не зависи - каквото иска съдът - това си прави. Някои "големи" адвокати плащат, за да са големи, на прокурорите няма кой да отпуска държавни пари - за да си подсигурят добър резултат. А Темида има везни и която страна натежи с паричките - печели. Е сега ясно ли е какво сатва в ***.
61
3
 
9
 
! Отговори
al преди 11 години
Мургина ,нямаш срам и доблест....
60
13
 
4
 
! Отговори
студент по право преди 11 години
Уважавам българският съд и намирам решението му, за коректно.
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 78А ти също не си в час. Защото има сериозен натиск върху съддите, особено на по-ниско ниво. Никак не е случайно, че присъдите се променят на следваща инстанция. Защото там отново се гледат доказателствата и слабо мотивирано решение на предната инстанция е нормално да бъде коригирано. В случая прокурорите не са си свършили работата. Това не оневинява съдиите, защото цялата съдебна система е една ***. Но може да проима резултат, когато първо прокурорите започнат да си вършат работата
58
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" Не може с едни и същи доказателства единият съд да я вкара в затвора, а другият - напълно да я оправдае."Може, затова е и светово разпространена процедурата по обжалване. Освен това, прокурорът спокойно може да повлияе на делото, така че да се стигне до оправдателна присъда. След като му е било платено или наредено.
57
0
 
8
 
! Отговори
Томас преди 11 години
тъй тъй - ние трева пасем - всички дето управлявахте България последните 80 години сте нивинни