Оклеветена съм, твърди тотално оневинената Мургина

"Станах жертва на политически, икономически и лични интереси"
Обновена: 21 юни 2012 09:40 | 21 юни 2012 09:33,
191
Оклеветена съм, твърди тотално оневинената Мургина
Мария Мургина. Снимка: БТА

Нямам извършено престъпление, а бях тотално оклеветена, категорична бе бившата шефка на НАП Мария Мургина, която вчера бе оневинена от Апелативния съд за длъжностни престъпления, който отмени наложената й присъда от 4 години затвор.

"Атаката срещу мен бе атака срещу системата и нейната ефективност в момента, в който аз я управлявах. Станах жертва на политически, икономически и лични интереси, защото когато човек си върши работата принципно, той не е удобен за определен кръг от хора, надяващи се на дивиденти чрез извършване на нередности", допълни тя пред bTV.

Още по темата

Мургина отрече категорично твърденията, че в 7 дирекции на приходната агенция през 2009 г. е имало чадъри над фирми, близки до хора от тройната коалиция и до самата нея.

Бившият шеф на данъчните отхвърли и обвинението, че е помогнала на десетки бизнесмени, сред които енергийният магнат Христо Ковачки, да ощетят бюджета с около 1 млрд. лева от укрити данъци.

Попитана дали незаконно е опростила данъчни задължения от 11,5 млн. на фирма на бившия собственик на "Кремиковци" Валентин Захариев, Мургина подчерта: "Никой не може в тази държава да опростява данъци".

"Колкото по-големи са сумите, които се коментират, толкова по-лесно би било за съда да докаже дали това е така. 4 млрд. лева беше ДДС-то, който се събираше от НАП за 1 година. Няма как при тези показатели да се източи 1 млрд. от тях", категорична бе тя.

Мургина обясни, че след като е тръгнало делото срещу нея, под прицела на данъчните са попаднали и са били извършени всички възможни одити и данъчни проверки на фирмата на мъжа й, сина й и на снаха й.

"След всички проверки, няма констатирани нарушения", увери Мургина и уточни, че няма укрит имот в Созопол – луксозната къща, която посещавала там била на фирма на мъжа, с когото живее.

Тя поясни обяче, че има няколко имота.

"Имам имот, който е в съсобственост с първия ми съпруг. Имам имот, който изградихме с мъжа, с когото живея в момента. Имам и още един имот, който съм купила с кредит. Всичко това е описано в данъчните ми декларации", завърши тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: НАПДДСМария Мургина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
6
 
! Отговори
нежната революция преди 11 години
Хората, които ходят да гласуват са най-голямото зло за България. Те са статуквото на крадливата криминална пасмина наречена Власт. Има само един начин да се гласува - с камък в ръка на жълтите павета.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересни развития на събитията. Мургина, Вальо топлото и компания предишните ги осъдиха. Сегашните ги оправдават. Нещо оправданията на ББ, че предишните са виновни за всичко издъхват.
34
2
 
10
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Мургина не ти вярвам....И на съда на Пенгезов не вярвам.Но Шефът отгоре гледа Мургина и той има лек за всяка алчна душа !!!!!
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Бягайте хора от тази олигархична крадлива държава !"Плъховете да бягат. Хората да се борят!
32
1
 
16
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
ето в Румъния осъдиха министър...у нас за радост на политиците гербери...червени...жълти... такова чудо няма..!Цените скачат на ток, вода, газ от 1 юли1 като прибавим и нови данъци за жилища и нови задължителни застраховки срещу земетресения на жилищата...,,ДОБРОВОЛНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНА е такова чудо никъде няма но у нас всичко е доброволно задължително!Да живее старата нова червена върхушка на Герб/Бсп!
31
8
 
3
 
! Отговори
аз преди 11 години
Госпожо Мургина , съдете тези лобисти до дупка които изляха толкова помия въру Вас ,пък то и този "началника " горе няма да им прости .Нека да не забравя никой ,че при началника горе се ходи така както си дошъл на този свят , и никой нищо не отнася там горе .Г-жо Мургина желая Ви здраве и успех в борбата с настанилата се по високите етажи на властта мафия .
30
2
 
2
 
! Отговори
аватар преди 11 години
Съдебната мафия в услуга на държавната мафия,нама що позната картина.Бягайте хора от тази олигархична крадлива държава !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,просто няма спасение !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29
1
 
2
 
! Отговори
Шерлок преди 11 години
Уотсън, за доносника най-доброто оправдание (и далавера) е да получи от полицията свидетелство, че не е доносник (пък може да му дадат бележка, че срещу него са доносничели). За престъпника най-доброто алиби е да получи от съда оправдателна присъда (сиреч, че е бил наклеветен и че е честен гражданин). Изобщо Уотсън, добре, че се родихме в Англия, че в братска България щяхме, най-вероятно, патки да отглеждаме. Смущаващо някак си.
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коя е Зайнеб, *** турска ***!!
27
0
 
9
 
! Отговори
брей преди 11 години
Ох, милата! Чак ми дожаля! Как може такова нещо, да клеветите горката женица, не виждате ли колко измъчена изглежда, толкова мъка да служи честно и почтено на България! П.С. има кой да ви съди, не се притеснявайте, ако сте толкова чиста, като росица БРАВО, но ако сте ощетили децата ни, родителите ни, България и с един лев, аз ще ви бутам в казана!
26
0
 
9
 
! Отговори
СЪДИЯ преди 11 години
ЖЕНАТА Е НЕВИННА ДРУГИТЕ СА КРАЛИ, ИМОТИТЕ СА НА МЪЖА И СИНА И,КАКВО ИСКАТЕ, КАК ЩЕ ОТИДЕ НА ИМОТИТЕ СИ АКО Я ЗАТВОРЯТ ....А КРАДЕТЕ И ВИЕ ТА ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ ВИ СЕ СЛУЧИ КАТО СТЕ НЕПЛАТЕНО СПОСОБНИ БЕДНЯЦИ.......ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Другарката Мургина е невинна, тя е наш ценен партиен кадърможе малко милиарди да е изцоцала, но това е защото сме цоциалистинедейте да я обвинявате така"Гейберастките *** забравиха че Мургина бе разследвана по времето на Станишев и че сега я пускат при правителството на Бойко. Както и Маргините. Съвпадение навярно.
24
0
 
17
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
няма да се учудя ако сега вземе да съди държавата за пропуснати ползи и да я възстановят на поста....съдът отсече Мургина е невинна да влиза дон боко...Гарван гарвану око не вади!Герб и Бсп са двете лица на монетата...ези или тура...Все народа плаща в крайна сметка!
23
0
 
11
 
! Отговори
СПЛД преди 11 години
Защо в БосфорТВ ... защото няма да й се задават неудобни въпорси....
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
съдЕБНА система - това е !
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тоя Бочко много милозлив излезе. Де що имаше престъпници в опастност да влязат в затвора всичките ги пуснаха. Грижи се за ближния Бочко и това си е.
20
1
 
6
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Вземай мотиката и започвай да бачкаш, оклеветена съм като си оклеветена има си ред и закон търси си правата, недей да нарушаваш политическата воля да клеветниците.Хайде ,че картофите изгоряха.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде сега оневинената и оправдана Мургина,ще съди държавата за нанесени морални щети,че е отстранена от работа и прочие....Е*ем ти дръжавата,заслужаваме да сме вън от ЕС,и всеки грамотен да се спасява от тая фъшкийна яма..
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не случайно сега има простести за някакви гори..за да могат докато хората са заети...да освобождават мизерниците от затворите и да дават условни присъди на убиици..*** и държавата!
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С огън да я горят, с бензин да я гасят!