Концесионерите на плажове с глоби за 300 хил. лв.

На 80% от местата за отдих липсват медицински апарати за удавяния
6 авг 2012 14:53,
72
Концесионерите на плажове с глоби за 300 хил. лв.
Министър Лиляна Павлова обяви код "Оранжево" за недобросъвестните арендатори на плажове. Снимка: БТА

Наложените санкции за нарушения на концесионери на плажове за миналата година са 300 000 лв. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при внезапната инспекцията за безопасността и стопанисването на курортите по родното Черноморие.

В края на сезона ще стане ясно колко са те за 2012 г. За всяко нарушение ще бъде налагана глоба, чийто размер ще възлиза на 0,5% от общата стойност на наема.

До края на септември екипи ще продължат проверките по плажовете.

При системни нарушения концесията ще се прекратява.

Такъв случай вече има на плаж „Каваците – Север”. Там липсва медицински пункт, има незаконно поставени чадъри, а концесионерът дължи вече 40 000 лв. наем и 10 000 лв. лихви.

Те може и да бъдат търсени по съдебен път.

Проверките показват, че при 80% от отдадените концесии на плажове липсват медицински апарати, които се използват при случаи на удавяне, липсва техника, не навсякъде има спасители и спасителни постове.

Проверява се дали има достатъчно свободна зона за плажуване, като преместваемите обекти не трябва да надхвърлят 1% от общата площ, отдадена под наем.

Проверява се още дали има медицински пунктове, а на всеки 100 м трябва да има спасителна вишка със спасител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да отидат и до Ривиера да видят как са наредили чадърите - на минимум 80% от плажната ивица. Най - вероятно знаят предварително, че ще има проверка на плажовете им понеже посред юли махаха десетки чадъри и на другия ден ги пренареждаха отново на същите места. На скиците са нарисували доста свободни зони, а като отидеш да си сложиш твой чадър там и веднага идват охранители да те пъдят...
40
1
 
5
 
! Отговори
вижте преди 11 години
В Лилето виждам преродената Мона Лиза ..1/1
39
2
 
2
 
! Отговори
Атомна бомба преди 11 години
И нещо наистина важно:Някоя друга нация да е бомбардирала с АТОМНА БОМБА????Само САЩ!!!!!!!!!!
38
6
 
5
 
! Отговори
Рубенс преди 11 години
Лиляна си върши си работата добре, плюс това е и хубавка - нищо ,че е едра. Но това е жена, а не ходеща "закачалка" !!
37
0
 
4
 
! Отговори
До 36 преди 11 години
Ае ти нормален ли си ве? Независимо какъв е търговският обект се издава касов бон! Ти нормален ли си бе? За какви бандероли ми говориш? Като си купиш шише бандерол ли ти дават или касова бележка? Я *** се гръмни някъде. И взел да ми се прави тука на много отворен. Билет в киното като си купя кво ти дават бе шматка? Дават ти билет и касов бон! *** се застреляй някъде!
36
3
 
8
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Евала Лили, така се прави!
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лили, не ги оставяй на мира. Проверка на всички концесионери и който нарушава договора да си обира крушите. Окупирали са брега, събират парите на хората и се чувстват недосегаеми.
34
4
 
4
 
! Отговори
гг преди 11 години
медицински апарати за удавяния...сиреч апарати, които давят хората :D
33
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Koq e taq debelana v oranjevo ----Орамжевото сигнализира за извънгабарите товар : ))) Апропо, искам да я видя тая по бански, че да се посмея от сърце...
32
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Крайно време беше някой да сложи юздите на алчните концесионери!Това го няма в белите държави!
31
1
 
14
 
! Отговори
Пепи преди 11 години
Концесионерите САМО събират пари, друго нищо не правят!
30
1
 
18
 
! Отговори
Плажуващ преди 11 години
Концесионерите обикновено заемат 2/3 от плажната ивица,а народа се блъска в останалата част,почти хавлия върху хавлия.Безумноскъпите им чадъри и шезлонги остават празни,защото се оказва,че на места тези удоволствия струват по-скъпо и от нощувката.
29
13
 
12
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Най-после да дойдат на власт хора които си заработват заплатите.Всички искаме да заприличаме на белите държави но не става с балканската ми психика.станал концесионер,дере по две кожи на почиващите а насреща нищо - освен това което посочва министърката абсолютна мръсотия навсякъде.Ние поначало сме си мръсно племе - между блоковите пространства са като сметища - всеки хвърля където му е удобно само не и в контейнерите но пък завиждаме като гледаме как е чистичко в чужбина.Браво на ГЕРБ.Велики са
28
1
 
5
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
...продължение....вместо да се обадиш на контролните органи и да сигнализираш за нарушението ти пишеш тук и се оплакваш.Какво очакваш държавата да седи на главата на всеки търговец и да следи дали лъже.Да виновен си защото си платил на мошеника,а можеше сега част от твоите пари да отидат за облагородяване на плажа и околността му.Благодаря за невежеството ти.
27
1
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Отново ти казвам,дано да го разбереш.На плажа,за чедър или шезлонг срещу твоите пари се дава само и единствено БИЛЕТ или ТАКСА ВХОД,със съответните атрибути от Министерството на Финансите,както и бандеролите на бутилките с алкохол, а не касова бележка,както ти очакваш.Ти попита ли човека,на който му даде парите,защо не ти дава документ?Явно не си.Имаш интернет,а поинтересува ли се какво трябва да получиш в замяна на парите си?Явно не си.Ти просто си спонсорирал поредния мошеник....продължава..
26
3
 
3
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Боко, събирай пари за референдума...не се офлянквай.
25
0
 
5
 
! Отговори
Приятел ;) преди 11 години
Тя е спасителката, тя е спасител-ка-та на плажаааааа!!! ;))))
24
0
 
2
 
! Отговори
user преди 11 години
nai-dobrite ministri i deputati vinagi sa ot BSP, te sa umni i hubavi i nikoi ne moje da im nameri kusur :))))
23
0
 
6
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 11 години
до 27.Мисля, че достатъчно ясно се изразих уважаеми 27. Не се издават нито касови бележки от мобилни касови апарати, каквито липсват, нито билети, нито какъвто и да е друг доказателствен материал, че си заплатил сумата за ползване на чадър и/или шезлонг.А по отношение на грамотността, съдейки по това, което сте написали - може да спорим за Вашата грамотност.
22
1
 
9
 
! Отговори
сандо преди 11 години
кака Лиляна е убавица