Концесионерите на плажове с глоби за 300 хил. лв.

На 80% от местата за отдих липсват медицински апарати за удавяния
6 авг 2012 14:53,
72
Концесионерите на плажове с глоби за 300 хил. лв.
Министър Лиляна Павлова обяви код "Оранжево" за недобросъвестните арендатори на плажове. Снимка: БТА

Наложените санкции за нарушения на концесионери на плажове за миналата година са 300 000 лв. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при внезапната инспекцията за безопасността и стопанисването на курортите по родното Черноморие.

В края на сезона ще стане ясно колко са те за 2012 г. За всяко нарушение ще бъде налагана глоба, чийто размер ще възлиза на 0,5% от общата стойност на наема.

До края на септември екипи ще продължат проверките по плажовете.

При системни нарушения концесията ще се прекратява.

Такъв случай вече има на плаж „Каваците – Север”. Там липсва медицински пункт, има незаконно поставени чадъри, а концесионерът дължи вече 40 000 лв. наем и 10 000 лв. лихви.

Те може и да бъдат търсени по съдебен път.

Проверките показват, че при 80% от отдадените концесии на плажове липсват медицински апарати, които се използват при случаи на удавяне, липсва техника, не навсякъде има спасители и спасителни постове.

Проверява се дали има достатъчно свободна зона за плажуване, като преместваемите обекти не трябва да надхвърлят 1% от общата площ, отдадена под наем.

Проверява се още дали има медицински пунктове, а на всеки 100 м трябва да има спасителна вишка със спасител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голата истина -мед.апарати в случай на удавяне.Какъвто и е баш шефа-такива и останалите министри.Я,дума дупка да прави!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Имала обекти за открива в Сев.България,че по-край още някой ще бъде на морето и ще проверява. Откриване,проверки и така до края на света,по ГЕРБ.
20
2
 
7
 
! Отговори
до 20 ГЛАС НАРОДЕН преди 11 години
Форума не е мястото да се оплакваш от некоректно обслужване,моето момче.За целта си има органи,ако не си грамотен да ти обясня,че таксата за чадър и шезлонг се издава с билет за вход,както в кината и театрите,а не с касова бележка както в кварталния магазин.Ако на талона пише 3лв. и е задраскано с химикал и написано 5лв.си длъжен да се обадиш в НАП и да обясниш за тази нередност,а не да се оплакваш по форумите,като завярн сет.
19
4
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Много е...бяла таз булка;явно не е ходила по...монокини,по плажовете.
18
6
 
4
 
! Отговори
minko преди 11 години
Koq e taq debelana v oranjevo
17
7
 
8
 
! Отговори
МУТРА преди 11 години
Толкова много асфалтираме(крадем), че не ни стигат материалите(рушветите), с гордост обяви по БНР министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
16
2
 
21
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 11 години
А ДАНЪЧНИТЕ КОГА ЩЕ МИНАТ ПО ПЛАЖОВЕТЕ ЗА ДА ВИДЯТ КАК СЕ ПЛАЩА ЗА ЧАДЪРИ И ШЕЗЛОНГИ БЕЗ КАСОВ АПАРАТ, БЕЗ КВИТАНЦИИ, БИЛЕТИ И ДРУГИ...ХЕЙ ТАКА - ДАВАШ ПАРИЧКИТЕ (около 24 лв.) И ТЕ ОТБЕЛЯЗВАТ НА ХВЪРЧАЩА ХАРТИЙКА ...ЕХО.... КЪДЕ СА ВИ МОБИЛНИТЕ КАСОВИ АПАРАТИ ???
15
7
 
10
 
! Отговори
роко преди 11 години
Министър мазната нянка.....
14
4
 
15
 
! Отговори
Бобсън преди 11 години
Хубави зърна извади Министърката!!!
13
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая *** да и дам един кожен апарат имам и да го налапа до гърлото.Гарантирано ще се удави...
12
3
 
6
 
! Отговори
Sergei Ignatov преди 11 години
Oti nema se plaushite.Ke namerime takvizi aparati za udavqnia.
11
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такава апаратура вероятно е много скъпа и кой би си позволил да купи апарат за 200 хил, когато печалбата за един сезон е под 100 хил и нали има бърза помощ все пак?Или някой гербераст е внесъл такива апарати и трябва да се продадат някак си...
10
8
 
21
 
! Отговори
бай Ганьо преди 11 години
Лиле и ние сме замислили пъклен план да ви спрем концесията другата година че се оядахте а не плащате нищо на народа и сме бесни и гладни!!!
9
4
 
26
 
! Отговори
Бургазлия преди 11 години
Ех, едно време сами се давеха хората на плажа, а сега и АПАРАТИ са измислили за тази цел. :-)))Колко много са напреднали нещата по време на управлението на ГЕРБ. Знаех си, че няма да ни разочароват. Ха си кривнал малко в ляво, хоп апарата за удавяния и сбогом ! Или се пишеше ЗБОГОМ ? :-))) Ще питам Игнатов той ще тряба да знае ... :-) Нали сме най-образованите в Европа. :-)))
8
3
 
11
 
! Отговори
хубавото лили преди 11 години
Хубава жена е министърката,добре че се разсъблече,досега я вземах за сухар.
7
2
 
21
 
! Отговори
избирател преди 11 години
''На 80% от местата за отдих липсват медицински апарати за удавяния''Доказателство за твърдението на другаря Игнатов,че сме лидери в образованието.
6
1
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
300 000лв. са малко от глоби,но като за първи път да се търси сметка от концесионерите е напредък.Тия лешояди трябва веднъж за винаги да разберат,че или ще правят бизнес по европейски или да хващат гората.Всеки концесионер на плаж трябва да внася депозит-гаранция и ако не си изпълнява задълженията,да не му прекратяват договора по средата на сезона,а да му вземат депозита,та следващата година да бъде гост,а не "разпоредител"на плажа.
5
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
оставка за цялата гербаджииска ***
4
1
 
28
 
! Отговори
mi преди 11 години
концесионерите добре, ама кога ще погнете незаконните хотели по плажовете???
3
12
 
11
 
! Отговори
дефибрилатор преди 11 години
Много интересно министърка, предполага се че има висше образование и някакъв мозък в тиквата , а незнае как се казва техниката на лекарите която ИЗПОЛЗВАТ при извадени от водата удавници.
2
4
 
33
 
! Отговори
Попърса преди 11 години
Лилето е много готена с оранжевата рокля. Като оранжев гербер разтящ до новооткрита магистрала.